-
Ρε παιδιά , το βίντεο είναι πολύ παλιό και αφορά έναν τύπο (πιθανά φωτογράφο - ΟΧΙ δεν ειναι όπλο αυτο που βλέπετε είναι ΤΡΙΠΟΔΟ) , ο οποίος έριξε ούρα ελαφιού πανω του και πλησίασε το ελάφι.
δείτε αυτό και διαβάστε τα σχόλια απο κάτω.
http://www.metacafe.com/watch/159381/deer_attack/
όποιος φοράει ρούχα παραλλαγής δεν σημαινει αυτόματα ότι ειναι και κυνηγός εε....
-
Προφανώς και συμφωνώ με τον Hunter...
Ιδού και κάτι σχετικό (όχι άμεσα) από τα προχτεσινά ΝΕΑ
-
Αντί να θέλετε να αλλάξει η νομοθεσία για το τρόπο εκτροφής των ζώων και πόσα θα πηγαίνουν στο σφαγείο (ΑΣ ΑΚΡΙΒΗΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ) το χρησιμοποιείτε σαν δικαιολογία για να συνεχιστούν οι ταυρομαχίες και το ανελέητο κυνήγι μέχρι εξολοθρεύσεως του είδους.
Στη Κίνα, αφού σταυρώσουν τον ζωντανό σκύλο έξω από το εστιατόριο, τον γδέρνουν ζωντανό και τα ουρλιαχτά του προσελκύουν τους πελάτες.
-
Τι να σου πώ ρε Λεωνιδα!Εχεις κολλήσει με την εξολόθρευση που προκαλει το κυνηγι.Αντε,φερε μας στοιχεια,να δουμε πόσα ειδη εξολοθρευτηκαν απο το ανελέητο κυνηγι.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Προφανώς και συμφωνώ με τον Hunter...Ιδού και κάτι σχετικό (όχι άμεσα) από τα προχτεσινά ΝΕΑ
Εγω στις ταυρομαχιες ειμαι με τον ταυρο.Οπως και σε εκδηλωσεις τυπου Παμπλονας.!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τι να σου πώ ρε Λεωνιδα!Εχεις κολλήσει με την εξολόθρευση που προκαλει το κυνηγι.Αντε,φερε μας στοιχεια,να δουμε πόσα ειδη εξολοθρευτηκαν απο το ανελέητο κυνηγι.Λυκοι ,αρκουδες,τσακαλια .Ζωα που δεν τρεφουν τον ανθρωπο αλλα που τα κυνηγουν μεχρι εξοντωσης.
Ειμαι σιγουρος οτι παρομοιο θεμα εχει συζητηθει ξανα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι να σου πώ ρε Λεωνιδα!Εχεις κολλήσει με την εξολόθρευση που προκαλει το κυνηγι.Αντε,φερε μας στοιχεια,να δουμε πόσα ειδη εξολοθρευτηκαν απο το ανελέητο κυνηγι.
Λυκοι ,αρκουδες,τσακαλια .Ζωα που δεν τρεφουν τον ανθρωπο αλλα που τα κυνηγουν μεχρι εξοντωσης.
Ειμαι σιγουρος οτι παρομοιο θεμα εχει συζητηθει ξανα
ΔΕΝ αποτελούν θηρευσιμα ειδη αυτα που παραθετεις όμως.Κυνηγηθηκαν σαν ΕΠΙΒΛΑΒΗ.με αποφαση του κρατους και των δασαρχειων.Η μειωση των πληθυσμων τους,δεν ηταν λόγω κυνηγίου,αλλα λόγω γενικότερης κρατικής πολιτικης,που σκοπό ειχε να προστατεψει τις περιουσίες των ανθρωπων.
Ουδεποτε κυνηγηθηκαν αυτα ως θηραματα.Το αν σκοτωθηκαν ΚΑΙ με τη χρηση κυνηγετικών όπλων ή τακτικών (φυσικά καταπολεμηθηκαν βασικα με δολώματα-φόλες),δε σημαινει οτι ήταν η υπαιτιότητα των κυνηγών.
Χρησιμοποιήθηκαν οι κυνηγοί και οι γνωσεις τους,για την καταπολέμηση των ειδων που η πολιτεια εκρινε ως επιβλαβη
Φυσικα κανενα απο αυτα δεν εχει εξαλειψει.Ολα υπάρχουν σε ικανους πληθυσμους στην χωρα μας.
(θα μου πει κανενας τωρα οτι δεν τα ειδε ο ίδιος ποτε,και αρα δεν με πιστευει)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τι να σου πώ ρε Λεωνιδα!Εχεις κολλήσει με την εξολόθρευση που προκαλει το κυνηγι.Αντε,φερε μας στοιχεια,να δουμε πόσα ειδη εξολοθρευτηκαν απο το ανελέητο κυνηγι.Τα αγριογούρουνα είχαν εξαφανισθεί στην Αγγλία τα τελευταία 300 χρόνια. Πρόσφατα (10 χρόνια) εδραιώθηκαν πληθυσμοί στις διάφορες εκεί περιοχές. φωτογραφίες
Σε όλα τα είδη στο εξωτερικό (πχ ελάφια), ο έλεγχος του πληθυσμού γίνεται από το κυνήγι. Αν δεν υπάρχουν όρια, τα είδη θα εξαφανιστούν. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλεγχος και γι αυτό δεν υπάρχουν ελάφια (ή ελάχιστα). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός των Κόκκινων Ελαφιών της Πάρνηθας είναι ένας από τους ελάχιστους της χώρας, αν και ο πιο ακμαίος. Η προστασία και διατήρησή του οφείλεται σίγουρα στην έγκαιρη δημιουργία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας (1961) και στην αποτελεσματική διαχείριση του Δασαρχείου τόσο σήμερα όσο και σε παλαιότερα χρόνια, οπότε και το λαθραίο κυνήγι οδήγησε σε αφανισμό πληθυσμούς ελαφιών σε άλλες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα ελάφια της Σιθωνίας Χαλκιδικής που επιβίωναν μέχρι την δεκαετία του ’90 και τα οποία φαίνεται να έχουν πλέον εξαφανιστεί μετά την ανεξέλεγκτη διάνοιξη δρόμων στο ορεινό τοπίο της περιοχής.
Ας υπάρχουν 50 καλοί κυνηγοί στην Ελλάδα, ΟΛΟΙ οι άλλοι, η συντριπτική πλειοψηφία έχει αποδεκατίσει και εξαφανίσει αρκετά είδη.
-
Ανάποδα είναι Λεωνίδα. Οι 'κακοί' είναι οι λιγότεροι. Συντριπτικά λιγότεροι. Μην φανατίζεσαι!
-
Είναι δυνατόν λίγοι κακοί κυνηγοί να κάνουν τόση ζημιά;
Πριν πολλά χρόνια (δεν ξέραμε) και είχαμε πάει χειμώνα βόλτα μετά το Παρθενώνα της Σιθωνίας στο δάσος. Ακούγαμε μακριά ντουφεκιές αλλά δεν δίναμε σημασία μέχρι που μας είδε κάποιος και μας είπε να φύγουμε αμέσως γιατί κινδυνεύαμε επειδή κυνηγούσαν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ 'γουρούνια, ελάφια, ότι υπάρχει'. Ήταν ΠΟΛΛΟΙ.
Το ίδιο συμβαίνει με τα ψάρια, τα έχει αφανίσει η υπεραλίευση. Υπάρχει κόλπος στη Σιθωνία που οι ντόπιοι τον αποκαλούν Ελ Πάσο, ψαρεύουν όλο το χειμώνα με δυναμίτη. Μας προειδοποίησαν να μη πηγαίνουμε το καλοκαίρι γιατί τόσο δυναμίτη που ρίχνουν το χειμώνα, μπορεί να έμεινε κάτι εκεί. Το καλοκαίρι είδα (βαρκάκι) να ψαρεύει με αυτά τα δίχτυα που δεν φαίνονται μέσα στο νερό και είναι και διπλά (αν πιαστεί το ψάρι δεν μπορεί να φύγει). Ποιος θα τους πιάσει;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
και είναι και διπλά (αν πιαστεί το ψάρι δεν μπορεί να φύγει). Ποιος θα τους πιάσει;ναι γιατι και στο ψαρεμα προωθειται η ευγενης αμιλα, πρεπει να δωσουμε στο ψαρι πιθανοτητες να δραπετευσει
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
ναι γιατι και στο ψαρεμα προωθειται η ευγενης αμιλα, πρεπει να δωσουμε στο ψαρι πιθανοτητες να δραπετευσειΦίλοι μου μαζεύουν πολλά χταπόδια, το Σάββατο πήρανε 5 μεγάλα. Ρίχνουν λίγο χλωρίνη, στήνουν καρτέρι, βγαίνει έξω και μπαμ.
Το καλοκαίρι στη Τορώνη (Χαλκιδικής) το βράδυ Ιταλοί με μπουκάλες, φώτα και ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ψάρευαν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι δυνατόν λίγοι κακοί κυνηγοί να κάνουν τόση ζημιά;
......Mαλλον πολλοι που εχουν κυνηγετικα οπλα κανουν την ζημια.
Δεν ειναι κυνηγος καποιος επειδη εχει κυνηγετικο οπλο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ναι γιατι και στο ψαρεμα προωθειται η ευγενης αμιλα, πρεπει να δωσουμε στο ψαρι πιθανοτητες να δραπετευσει
Φίλοι μου μαζεύουν πολλά χταπόδια, το Σάββατο πήρανε 5 μεγάλα. Ρίχνουν λίγο χλωρίνη, στήνουν καρτέρι, βγαίνει έξω και μπαμ.
Το καλοκαίρι στη Τορώνη (Χαλκιδικής) το βράδυ Ιταλοί με μπουκάλες, φώτα και ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ψάρευαν.
Και γω έχω έναν κολλητό και αυτός πολλούς γνωστούς (και η θεία του μπάρμπα μου του Μήτσου κλπ κλπ) και όλοι αυτοί τα πιάνουν με τα χέρια.
-
Όλα καλά και άγια, αλλά είναι δυνατόν να δηλώνει κάποιος 'Κυνηγάω από χόμπυ/για ευχαρήστηση' και να μην έχει ήδη σουίτα στο Δαφνί;
Και, για να προλάβω απαντήσεις που προσβάλουν τη νοημοσύνη όλων μας, ΦΥΣΙΚΑ και τρώω κρέας. Αλλά δε σκοτώνω για χόμπυ.-
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Όλα καλά και άγια, αλλά είναι δυνατόν να δηλώνει κάποιος 'Κυνηγάω από χόμπυ/για ευχαρήστηση' και να μην έχει ήδη σουίτα στο Δαφνί;Γιατί;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Όλα καλά και άγια, αλλά είναι δυνατόν να δηλώνει κάποιος 'Κυνηγάω από χόμπυ/για ευχαρήστηση' και να μην έχει ήδη σουίτα στο Δαφνί;
Γιατί;
Ωραία, παράφραση: Σκοτώνω από χόμπυ...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Γιατί;
Θα βάλουμε και τους ψαράδες σ αυτήν την κατηγορία ή αυτοί είναι φιλήσυχοι συνταξιουχοι που σκοτώνουν την ώρα τους;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γιατί;
Θα βάλουμε και τους ψαράδες σ αυτήν την κατηγορία ή αυτοί είναι φιλήσυχοι συνταξιουχοι που σκοτώνουν την ώρα τους;
Τους επαγγελματίες (που κάνουν σωστά τη δουλειά τους) φυσικά και όχι. Γαμώτο, για ΖΩΕΣ μιλάμε!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εαν αξιζε ο κυνηγος να παλουκωθει στα κερατα του ελαφιου του βίντεο,το ίδιο ακριβως θα αξιζε σε όλους τους ανθρωπους που τρωνε κρεας
Αντρέα επειδή το είπα αυτό από τους πρώτους το επαναλαμβάνω. Θα ήθελα να του τα χώσει στον κώλο του. Το γιατί όταν βρω περισσότερο χρόνο.
Δεν εχεις κανενα ουσιαστικό 'γιατι' να αναλύσεις. Ειναι μίση που κουβαλάμε μεσα μας,επειδη οταν ακουγαμε τα παραμυθια της γιαγιας μας,κλαιγαμε για τα καημενα τα ζωακια.
Και όποτε βρουνε διέξοδο αυτα τα μιση,ξεχυνονται και εκφραζονται με αυτον τον τρόπο.'να του χωσει τα κερατα στον κώλο'!!!
Αναλογα λόγια μπορει να πούνε και για εσενα τον ίδιο καποιοι αλλοι άνθρωποι,και να χρησιμοποιήσουνε την οποιαδηποτε αστεια δικαιολογία.
Ότι πεις. Κατεβατά τύπου οδηγητή που λέγονται μεταξύ κυνηγών για να πειστούν οι πρώτα οι ίδιοι (Με αρκετούς γνωστούς κυνηγούς έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια) δε πρόκειται να γράψω.
Εσύ πρέπει να υπερασπιστείς (Από τι στιγμή που κάτι χρειάζεται υπεράσπιση για να φανεί σωστό κάτι χαλάει στο γλυκό) το χόμπι σου ενώ εγώ απλά έχω ένα ακόμη θέμα για συζήτηση.Δεν είχα σκοπό να αντιδράσω έτσι, αλλά αφού ξέρεις τι θα πω συνέχισε και για εμένα εγώ θα διαβάζω και θα μαθαίνω.
Ο εξυπνάκιας.
H εκδικηση των ζωων