-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ποτε μην δινεις εξηγησεις για τον εαυτο σου σε κανενα , γιατι το προσωπο που του αρεσεις , δεν το χρειαζεται ,και το προσωπο που δεν του αρεσεις , δεν θα τις πιστεψει .Και το προσωπο που δε εχει αποφασισει ακομα αν του αρεσεις ή οχι;;
-
Θα μαθει συντομα...
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Θα δεχομουν καποιον να κατακρινει εναν συνειδητοποιημενο κυνηγο(που τηρει τον νομο,δεν κυνηγαει οποτε θελει,οπου θελει και οτι θελει) μονο οταν δεν τρωει σφαγια η θηραματα.Εφοσον καποιος καταναλωνει κρεας,ειτε προερχεται απο κυνηγι ειτε απο εκτριφειο ειναι το ιδιο ΄΄συνενοχος΄' για μεναΓιατι και τα ζωα που εκτρεφονται ,δεν σφαγιαζονται σε πολλες περιπτωσεις με τον πιο ανωδυνο τροπο
Τα ζώα που 'ζουν' στα σφαγεία περνάνε τραγική ζωή..
Είναι σε όλη τη ζωή τους στριμωγμένα και ανήμπορα..Και σκοτώνονται με τραγικές μεθόδους..
Οπότε χίλιες φορές κάποιος να σκοτώσει το ζώο ακαριαία ενώ βρίσκεται στο δάσος παρά να το βασανίζει για μια ζωή..Το καλύτερο είναι να στραφούμε όλοι στη χορτοφαγία..Πέρα απο το ηθικό ζήτημα έχει θετική επίδραση τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον..
Εγώ το έχω κάνει ήδη αλλά αυτό προφανώς δε σας νοιάζει.. -
Και όμως,η αποκλειστικη χορτοφαγία δεν κανει καλό.Χρειαζεσαι και ζωικα λιπαρα και πρωτείνες,σαν παμφαγος οργανισμός.Ειναι αναγκαία
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και όμως,η αποκλειστικη χορτοφαγία δεν κανει καλό.Χρειαζεσαι και ζωικα λιπαρα και πρωτείνες,σαν παμφαγος οργανισμός.Ειναι αναγκαίαΔεν είναι έτσι..Το μόνο που χρειάζεσαι και δεν υπάρχει στην φυτική διατροφή είναι βιταμίνη B12 και αν δεν τρως τίποτα φυτικό πρέπει να πάρεις σε συμπλήρωμα..
Όλα τα απαραίτητα αμινοξέα τα οποία σχηματίζουν τις πρωτείνες υπάρχουν στην φυτική τροφή σε επαρκείς ποσότητες....
Όπως και τα απαραίτητα λιπαρά Ω3,6,9...Αν παρόλα αυτά δεν πείθεσαι,μπορείς να τρως μόνο αυγά απο ζωικές τρωφές οπότε είσαι 100% καλυμμένος...
Έτσι είναι και η διατροφή του πιθήκου(98% ίδιο γενετικό υλικό με του ανθρώπου) μαζί με κάποια έντομα και κάποια μικρά πουλιά που τρώει εαν βρει.. -
Ναι αλλά δεν έχει πλάκα!
Ζήτω τα 'βρώμικα'...
Αμάν πια με την αποστείρωση. -
Μέχρι και βιολογικά βρώμικα (made in home βέβαια) μπορείς να βρεις πια.
Λουκάνικα, μουστάρδες, κέτσαπ, ψωμάκια, κρέας για μπίφτεκους-πίτα με βιολογικό γιαούρτι-ντομάτα-κρεμύδι-σκόρδο. -
Οτι τα βρισκεις ευκολα,συμφωνω.Αλλα για το πόσο βιολογικα ειναι (και αλλο το βιολογικο,άλλο το χορτοφαγικο) δεν θα ορκιζόμουνα.
Εχω δει να μετατρεπονται χιλιάδες τελάρα μη-βιολογικων προιόντων σε βιολογικά,μολλις δεχτηκανε το αγγιγμα του μαγικου αυτοκόλλητου.
Και η τιμη απο 1ε/κιλο κατευθειαν στα 3,5
-
κι όλα αυτά για να γίνεις στο τέλος βιολογική τροφή για τα σκουλήκια;
Ευχαριστώ δε θα πάρω.
Είμαστε τα πάθη μας κι εγώ είμαι μια σούβλα κοκορέτσι -
Είδε κανείς Παπαδάκη το πρωί με τους 'ωμοφάγους';
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λουκάνικα, μουστάρδες, κέτσαπ, ψωμάκια, κρέας για μπίφτεκους-πίτα με βιολογικό γιαούρτι-ντομάτα-κρεμύδι-σκόρδο.Καλα....
Αυτο με τα βιολογικα...
Ειναι ωραια καραμελα, να την πιπιλαμε οταν δεν εχουμε τι να πουμε.
Πως ξερουμε οτι αυτα που μας πουλανε δεν ειναι καλιεργημενα στο ιδιο χωραφι με τα συμβατικα, με συμβατικες μεθοδους;;;
Δηλ... Συμβατικα και αυτα...-Μια και το ανεφερες εσυ, για αυτο παραθετω εσενα. Τιποτα παραπανω:)
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
κι όλα αυτά για να γίνεις στο τέλος βιολογική τροφή για τα σκουλήκια;
Ευχαριστώ δε θα πάρω.
Είμαστε τα πάθη μας κι εγώ είμαι μια σούβλα κοκορέτσιΚι αυτό καλό είναι. Το καλύτερο είναι να είμαστε υγιείς (όσο γίνεται) για να τα τρώμε όοοολααα!
Για ρωτείστε έναν 50άρη με πρόβλημα στα νεφρά λόγω των (γευστικών) καταχρήσεων, πως του φαίνεται που μέχρι να πεθάνει θα τρώει ανάλατα βραστά για να μην καταλήξει επειγόντως στο χειρουργείο.Wagner669
υπάρχουν φορείς που τα ελέγχουν δειγματοληπτικά. Αν κάποιος πιαστεί με βιολογικά που περιέχουν φυτοφάρμακα ή λιπάσματα ή τοξικά, του αφαιρείται η άδεια παραγωγής/πώλησης δια παντός.
Είναι σαν να σου φέρνουν 2 πιάτα με λαχανικά και να σου λένε 'Αυτό περιέχει φυτοφάρμακα, αυτό ίσως και να περιέχει. Το πρώτο κοστίζει 10 ευρώ, το δεύτερο 25 ευρώ'. Ποιο θα διάλεγες; Αυτό είναι το δίλημμα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Wagner669
υπάρχουν φορείς που τα ελέγχουν δειγματοληπτικά. Αν κάποιος πιαστεί με βιολογικά που περιέχουν φυτοφάρμακα ή λιπάσματα ή τοξικά, του αφαιρείται η άδεια παραγωγής/πώλησης δια παντός.
Είναι σαν να σου φέρνουν 2 πιάτα με λαχανικά και να σου λένε 'Αυτό περιέχει φυτοφάρμακα, αυτό ίσως και να περιέχει. Το πρώτο κοστίζει 10 ευρώ, το δεύτερο 25 ευρώ'. Ποιο θα διάλεγες; Αυτό είναι το δίλημμα.Κοιτα.
Στην περιπτωση 'ισως και να εχει' θα πηγαινα για τα συγουρα.
Δηλ. την πρωτη επιλογη.
Σε ενδεχωμενη περιπτωση 'αυτο εχει και αυτο δεν εχει' θα πηγαινα για το δευτερο.Η ερωτηση μου ειναι αν αυτα που μας πουλανε ειναι οντως βιολογικα.
Δεν μιλαω για τον παραγωγο, αλλα για των μαναβη.... -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Η ερωτηση μου ειναι αν αυτα που μας πουλανε ειναι οντως βιολογικα.
Δεν μιλαω για τον παραγωγο, αλλα για των μαναβη....Υποτίθεται οτι γίνονται έλεγχοι στα βιολογικά..
Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ έλεγε οτι εξετάζουν το χώμα στο χωράφι πριν τη σπορά και κατα τη διάρκεια..
Απο εκεί και πέρα το τι κάνει ο μανάβης δεν μπορείς να το ξέρεις..
Η μόνη εγγύηση για μένα είναι η γεύση μου..Αν τρως για πολύ καιρό μόνο βιολογικά καταλαβαίνεις τη διαφορά ...
Επίσης το μέγεθος είναι μια καλή ένδειξη αν μιλάμε για φρούτα.. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λουκάνικα, μουστάρδες, κέτσαπ, ψωμάκια, κρέας για μπίφτεκους-πίτα με βιολογικό γιαούρτι-ντομάτα-κρεμύδι-σκόρδο.Υπάρχουν και βιολογικά λουκάνικα απο σόγια με κόκκινο πιπέρι που είναι πολύ νόστιμα..
Και στο τέλος του γεύματος σου δεν χαροπαλεύει το έντερο σου... -
Εμένα ούτε με τα λουκάνικα από γουρούνι χαροπαλεύει το στομάχι μου πάντως
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Εμένα ούτε με τα λουκάνικα από γουρούνι χαροπαλεύει το στομάχι μου πάντωςΈχεις γερό στομάχι φαίνεται... !!
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Εμένα ούτε με τα λουκάνικα από γουρούνι χαροπαλεύει το στομάχι μου πάντωςΚαλα...Ελα σε κανε μπριζολ-ing
Να δουμε αν αντεχεις:) -
Θα το φροντίσω στο επόμενο
-
Πάμε για άλλο κατεβατό...
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το τι θα επιτρέψει ο νόμος δε μου λύνει την απορία εσύ, κι ο κάθε κυνηγός, πότε θα θεωρήσετε το κυνήγι με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας υπερβολικά εύκολο για να αξίζει ως ψυχαγωγική δραστηριότητα που την κάνετε για την πλάκα σας. Αν μου πεις π.χ. ότι 'αν η τεχνολογία μου δώσει ένα σχεδόν μαγικό όπλο που θα εντοπίζει μόνο του θηράματα και θα τα κεντράρει, τότε θα βαρεθώ να κυνηγάω γιατί θα είναι υπερβολικά άνιση η μάχη' (λες και τώρα δεν είναι...) θα καταλάβω.
Φιλε μου,ή θα μιλάμε με ότι δεδομένα εχουμε,ή καλύτερα να μη μιλάμε καθόλου.Τα μαγικα όπλα ανηκουν στη σφαίρα της φαντασίας,και ελάχιστη σχεση εχει με αυτην η συζητήσεις που χαρακτηριζονται ως σοβαρες.
Πάλι αποφεύγεις την ουσία της ερώτησης που έκανα φίλε Χάντερ, η οποία, ξαναλέω, είναι το ΠΟΤΕ θα βρεις το κυνήγι υπερβολικά εύκολο για να πάψεις να το θεωρείς πρόκληση και δραστηριότητα με την οποία αξίζει ν'ασχοληθείς για να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου. Τέλος. Δε μπορείς να απαντήσεις σε υποθετικές ερωτήσεις; Άστο. Η δικαιολογία σου όμως είναι απλά αστεία.
Το 'ψυχαγωγική δραστηριότητα που κανουμε για την πλάκα μας' είναι η δική σου προσωπική άποψη,την οποία επαναλαμβανεις διαρκώς αγνοώντας εντελώς τα δικα μου λεγόμενα.Πρεπει να καταλάβεις όμως ότι η διαδικασία της συζήτησης εμπεριέχει την αξιολόγηση της γνωμης του συνσυζητητή σου,και την αναλυση των θεσεών του.Εαν λοιπών βρεις κατι μεσα σε εκεινες που δεν σε ικανοποιεί,μετα χαρας να το συζητησουμε.Το να μην εξεταζεις καν τις απόψεις μου,και να συνεχίζεις να επαναλαμβανεις το ίδιο τροπάριο,δείχνει οτι θελεις να επιβάλεις τη γνωμη σου χωρις δυνατα επιχειρηματα.
Στηριξε καλύτερα αυτα που θες να πεις,διότι δικαιο δεν έχει όποιος απλά φλυαρει.Άσχετα με τη συζήτηση όλα τα παραπάνω και το ποιος φλυαρεί νομίζω πως είναι προφανές. Στο θέμα μας. Θα ήθελες να μας δώσεις τον ορισμό της δραστηριότητας 'κυνήγι' όπως εσύ τον καταλαβαίνεις, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς γιατί σου αρέσει να το κάνεις για λόγους ΠΕΡΑ από την ανάγκη σου να τραφείς, και παράλληλα γιατί σε ενοχλεί όταν αναφερόμαστε σε αυτό ως 'σπορ', 'ψυχαγωγική δραστηριότητα', ή 'κάτι που το κάνεις για την πλάκα σου';
Ναι, γιατί χωρίς αυτήν θα βγει στους δρόμους και θα σκοτώνει ανθρώπους, έτσι;... Γιατί 'η φύση τον έκανε κυνηγό', ε;....
Η φύση των θηλαστικών δεν επιτρέπει κυνηγετικά ενστικτα κατα του ιδίου είδους.Θα σου πρότεινα να εμβαθύνεις λίγο περισσότερο ωστε να κατανοείς τι ακριβώς γραφω,και να μην βιαζεσαι να ειρωνευτεις χρησιμοποιώντας αδυναμες θεσεις.
Μου ανοιγεις το δρόμο να ανταποδωσω τις ειρωνίες χρησιμοποιώντας επιχειρηματα βασισμενα σε γνωσεις,και αν ήθελα να το κανω αυτο,θα εβγαινες κατα πολύ χαμένος.Να με συγχωρείς, αλλά μόνο επιχειρήματα δε βλέπω σε αυτά που γράφεις. Για την ώρα λοιπόν βγαίνεις εσύ χαμένος εφόσον αδυνατείς να στηρίξεις αυτό που λες παραπάνω, ότι κάποιος που δεν το κάνει για να τραφεί έχει 'ανάγκη' το κυνήγι. Στήριξέ το, να καταλάβουμε τι θέλεις να πεις.
Έτσι είναι, πράγματι. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει πόσο μικρή ή μεγάλη σημασία έχει γι αυτόν το πως φαίνεται στα μάτια των άλλων.
Συμφωνω σε αυτο.Εμενα δεν με πολυενδιαφερει η υποκειμενική άποψη του καθενός,αλλα μόνο απόψεις που στηρίζονται σε αντικειμενικά κριτηρια.Δυστυχως η καλαισθησία και η ευαισθησία ειναι υποκειμενικότατες και δε λαμβανονται τόσο σοβαρα υπ'όψιν. Ελπίζω να καταλαβαινεις
Έτσι. Είναι σημαντικότερο εσύ μέσα σου να είσαι ΟΚ με τον εαυτό σου, ότι και να λέω εγώ, οι χορτοφάγοι, τα ζώα του δάσους, κλπ.
Ξεχνάς κάτι σημαντικό. To με τι ταλέντα θα σε προικήσει η φύση είναι παντελώς άσχετο με το πως θα αποφασίσεις εσύ να ζήσεις τη ζωή σου ως άνθρωπος. Σκέψου το λίγο. Αν δε σε κρίνουν οι πράξεις σου, αλλά τα 'χαρίσματα' που σου έδωσε η φύση, τότε είμαστε όλοι ίδιοι, όπως και να ζήσουμε τη ζωή μας και ό,τι και να κάνουμε σε τούτο τον κόσμο. Αν εσένα αυτό σε βολεύει να πιστεύεις τότε απλά βλέπουμε τα πράγματα από τελείως διαφορετική σκοπιά.
Το οτι τα βλέπουμε απο εντελώς διαφδορετική σκοπιά,εγινε αντιληπτο απο την αρχη.
Οι πραξεις μας είναι κατα κυριο λόγο αποτελεσμα των χαρισματων που κληρονομήσαμε απο τη φυση.
Εξυπηρετούμε το σκοπό που φτιαχτηκαμε,και ας μην το παραδεχόμαστε.
Διαφερουμε αναμεταξυ μας λόγω ιδιοσυγκρασίας και ελεύθερης βούλησης
Το ίδιο συμβαινει σε όλα τα ζωα,ακομα και σε όσα στερούνται λογικής.Και ποιος είναι ο σκοπός που φτιάχτηκες; Να λένε τα ζώα του δάσους 'ωχ, νάτος πάλι αυτός που δεν πεινάει αλλά μας σκοτώνει γιατί γουστάρει'; (ξέρω, στα @@ σου τι μπορεί να λένε μέσα στον τρόμο τους, αρκεί που δεν είσαι εσύ στη θέση τους). Kαλή η θεωρία, αλλά στο τέλος οι πράξεις σου θα σε κρίνουν. Όχι τα χαρίσματα που σου έδωσε η φύση αλλά το πώς και γιατί τα χρησιμοποιείς.
OΚ. Άρα οι βολές σου αποκλείεται να το πάρουν ξώφαλτσα και να το τραυματίσουν, όταν το χτυπήσεις θα πεθάνει μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου χωρίς να υποφέρει καθόλου, κλπ, κλπ. Ό,τι πεις.
Φυσικα και δεν αποκλείεται,ειδες να γραφω πουθενα τετοιο πραμα;
Σου λέω όμως οτι,ο προσανατολισμος των όπλων/πυρομαχικών/τροπων σκοπευσεως,κλείνει προς την σιγουρια απόκτησης του θηραματος που προυποθέτει το ακαριαίο πλήγμα
Ναι,υπάρχουν ζωα που τραυματίζονται και δεν τα βρίσκουμε ποτε.
Δεν ειναι όμως αυτος ο λόγος που θα μας κατηγορησεις,διότι προσπαθούμε για το ακριβώς αντιθετο.ΔΕΝ θελουμε τραυματισμενα και χαμενα θηραματα.Ωραία, πάει αυτό. Προσπαθείς λοιπόν για το καλύτερο (το πιο ανώδυνο), αλλά δε θα σε χαλάσει να συμβεί και το άλλο (που μπορεί να συμβεί, θες δε θες), αρκεί να κάνεις το κέφι σου στο δάσος. 'Shit happens, but who gives a shit' που λένε.
Αν είσαι τόσο βέβαιος ότι απλά και μόνο ακολουθώντας τους νόμους είσαι 'δίκαιος' (δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω) απέναντι στα ζώα που κυνηγάς, και δε χτυπάς κάποια που 'δε θα έπρεπε', δε μπορώ να σου πω κάτι άλλο. Εσύ ξέρεις καλύτερα.
Ε,ναι.Ποιός ξερει καλύτερα;Εσυ;
Οι νόμοι μας κρινουν ώς δικαιους ή άδικους,και οχι η ευαισθησια τουδιπλανού μας.
Οσο τηρω τους νόμους,ειμαι δικαιος.
Και οι νόμοι θα πρεπει να φτιαχνονται με τροπο που να μην εκθετουν σε κυνηγετική πίεση όσα είδη απειλούνται.Και αυτο ακριβώς κανουν.Ναι, οι ανθρώπινοι νόμοι είναι το Α και το Ω της Δικαιοσύνης στον πλανήτη. Τέλος πάντων, μακάρι να υπήρχε νόμος που να άλλαζε αυτόματα μέσα σε μια νύχτα και να ενημερωνόταν απευθείας ο εγκέφαλος όλων των κυνηγών....
Το έγραψα και νωρίτερα ότι όταν ήμουν πιο νέος είχα ασχοληθεί με το υποβρύχιο κυνήγι. Ξέρεις γιατί το σταμάτησα; Γιατί καθώς βελτιωνόταν η φυσική μου κατάσταση, η τεχνική μου και ο εξοπλισμός μου είχα αρχίσει να βρίσκω το 'σπορ' (ναι, αυτό ήταν 9 στις 10 φορές) ηλιθιωδώς εύκολο και χαζό σαν 'ψυχαγωγία'. Αν εσύ δε βάζεις όρια στο πόσο πιο εύκολο πρέπει να γίνει το κυνήγι στο δάσος για να το βαρεθείς, ή δε θέλεις να σκεφτείς τόσο 'μπροστά', σίγουρα δε μπορώ να σε υποχρεώσω εγώ να το κάνεις. Υποθετική ερώτηση έθεσα για να δω πως σκέφτεσαι.
Το τι επραξες εσυ σε συγκεκριμένη κατασταση,δε σημαίνει ότι θα θεωρηθει και σαν μετρο ορθότητας των πραξεων των άλλων.
Και μόνο που το θεωρούσες σαν 'σπόρ' (θα κρατούσες στατιστικά και καποια ρεκόρ) σε τοποθετούν σε διαφορετική κατηγορία απο εμενα.
Σου ξαναειπα οτι το κυνήγι δεν γινεται ευκολότερο με το πέρασμα των ετων,εσυ όμως προτιμας να με αγνοεις εξακολουθωντας να επαναλαμβανεις το 'βιολί σου'Το βιολί μου.... Kυνηγούσες και με δόρυ και με τόξο και με φυσοκάλαμο και ήταν το ίδιο εύκολα με τη Beretta, ε;... Απλά γουστάρεις Beretta ή Bennelli επειδή γουστάρεις περισσότερο το 'μπαμ' από το 'φσσσσσστ', έτσι;...
Σπορ ίσον οπωσδήποτε στατιστικά & ρεκόρ, λες... Ενώ το κυνήγι δεν είναι τέτοιο γιατί εσύ δε μετράς ποτέ πόσα αγριογούρουνα θα σκοτώσετε με την παρέα σου μέσα σε Χ ώρες... Να σου δώσω στατιστικά για κυνήγι να φάνε και οι κότες. Κι ας το θεωρείς ό,τι θέλεις τη στιγμή που δε γίνεται από ανάγκη διατροφής, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Ξέρω πάντως και κυνηγούς που έχουν τα άντερα να παραδεχτούν ότι τους αρέσει να πυροβολούν ζώα στο δάσος και δεν το παίζουν ούτε 'αιχμάλωτοι των ταλέντων που τους χάρισε η φύση πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια', ούτε 'νομοταγείς πολίτες' (λες και τους νόμους που αφορούν το κυνήγι τους ψήφισαν και τα ζώα του δάσους). Μ'αυτούς να δεις τι ωραίες συζητήσεις που κάνουμε.
Ξανα-μανα
Το τι μπορει να ισχυριστει ο καθε ενας,δεν υποχρεούμαι εγω ούτε να το ασπαστω ουτε και να το δικαιολογησω.
Τις δικες μου σκέψεις αναλύω παραπάνω,για το πώς αντιλαμβανομαι εγω το κυνήγι.
Με τους φιλους σου κανεις ωραίες συζητησεις διότι σου τροφοδωτούνε την αναγκη εξευρεσης 'βαρβαρων' που θα σε κάνει να αισθανθεις οτι εισαι κατα πολύ ανωτερος.
Και χαλιέσαι που εγω δε θελω να παιξω το παιχνίδι σου.
Αυτα απο μενα.To 'παιχνίδι' μου είναι να μάθω πως σκέφτεσαι (και εσύ και οι άλλοι) και τι σε τραβάει σε αυτό τον τρόπο ψυχαγωγίας για τον οποίο συζητάμε. Και το παίζεις, είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι.
Απλά για να το ξέρεις: Φιλικά συζητάμε, όσο έντονο και να είναι το ύφος της αντιπαράθεσης απόψεων, και καθόλου δεν έχει μειωθεί η εκτίμηση που σου έχω όσο καιρό σε διαβάζω (κάπου από τότε που είχες γράψει εκείνη τη σχετική με κυνήγι επιστολή προς τον ΚΚ που την έβαλε και τους 4Τ) γιατί αφήνω χώρο για τον τρόπο σκέψης σου έστω κι αν συχνά διαφέρει από το δικό μου.
H εκδικηση των ζωων