-
γιατι αφού το θέμα είναι μέχρι 35κ δεν βάζουμε στο παιχνίδι και το Golf Edition30 με το κινητήρα του S3!?
απλά σκέφτομαι δυνατά...
-
το edition30, έχει 230hp, ενώ το S3 265Ηp αν τα λέω καλά ....
βέβαια με τον 2.0Τfsi πας από 170hp έως ......... όσο πει το marketing
το golf είναι παραπάνω ισορροπημένο, από ότι είμαι εγώ, άσε που είναι και folf όπως
έλεγε και η διαφήμιση !!!!σε αυτή την κατηγορία τα σκεφτόμουν κι εγώ ... Golf Gti ,3 MPS.
αλλά αλλάζουν γρήγορα .... Αν και η επομενη γενία golf, περισσότερο για
facelift Μου κάνει .... -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αυτό το τελευταίο !!! ΞΑΝΑ πες το !!!http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=70621' target='_blank
EΛΕΟΣ!!!
Που πηγε το Grande Punto T-Jet ?!
I know -
Αυτό το 106 ακόμα μας στοιχειώνει!
-
το edition30, έχει 230hp, ενώ το S3 265Ηp αν τα λέω καλά ....
βέβαια με τον 2.0Τfsi πας από 170hp έως ......... όσο πει το marketing
το golf είναι παραπάνω ισορροπημένο, από ότι είμαι εγώ, άσε που είναι και folf όπως
έλεγε και η διαφήμιση !!!!σε αυτή την κατηγορία τα σκεφτόμουν κι εγώ ... Golf Gti ,3 MPS.
αλλά αλλάζουν γρήγορα .... Αν και η επομενη γενία golf, περισσότερο για
facelift Μου κάνει ....αγαπητέ johnkyr
το γκολφάκι όπως και το σεατάκι κούπρα αρ, έχουν αυτούσιο το μηχανικό σύνολο του εσ3 εκτός της τετρακίνησης... φρένα, αμορτισέρ, ψαλίδια, βάσεις, ελατήρια, ψυγεία, τούρμπο κλπκλπ είναι πανομοιότυπα και για αυτό τον λόγο, εάν μπείς σε γερμανικά sites μετατροπέων όπως oettinger & mtm το πρώτο στάδιο πάνε στα 300+ άλογα!!! όσα και το πρώτο στάδιο του S3
το άλλο του πλεονέκτημα, διπλό στην δική σου περίπτωση, είναι ότι μπορείς να το πάρεις πεντάπορτο και με DSG!!!!και πρακτικό(παιδιά κ σια) και γρήγορο λοιπόν! και βαρύ στον ανοικτό δρόμο και για στροφιλίκια...
-
συμπλήρωση:
αν τυχόν δεν προλάβεις να πάρεις το εντίσιον30 το επόμενο GTI θα έχει ούτος ή αλλος την δύναμη αυτή... έτσι διάβασα.
Το γκράντε πούντο εσεσε επίσης. για το φιατάκια φίλο παραπάνω -
Στα λεφτά αυτά και στην κατηγορία που πήγε η συζ'ητηση, χαλαρά θα προτιμουσα το Leon είτε Cupra είτε FR (που πάει 25Κ μόνο!)
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Στα λεφτά αυτά και στην κατηγορία που πήγε η συζ'ητηση, χαλαρά θα προτιμουσα το Leon είτε Cupra είτε FR (που πάει 25Κ μόνο!)μπααα,
πολύ σκληρό για τα γούστα μου
-
αν συγκρατηθώ να χαλάσω μέχρι 20Κ, νομίζω πως η καλύτερη επιλογή είναι το leon 1,8Tsi. Από κι και πάνω
τα Fr, Cupra, focusST, S3 μου φαίνονται λίγο 'καγκούρικα'. πολύ εφέ ... μου αρέσει κάτι που να είναι γρήγορο.. αλλά να μην κάνει κρα ....επίσης οι 18ρες που μάλλον θα έχει το Cupra είναι πολύ μείον για τους καρόδρομους που έχουμε στην Ελλάδα .... -
αν συγκρατηθώ να χαλάσω μέχρι 20Κ, νομίζω πως η καλύτερη επιλογή είναι το leon 1,8Tsi. Από κι και πάνω
τα Fr, Cupra, focusST, S3 μου φαίνονται λίγο 'καγκούρικα'. πολύ εφέ ... μου αρέσει κάτι που να είναι γρήγορο.. αλλά να μην κάνει κρα ....επίσης οι 18ρες που μάλλον θα έχει το Cupra είναι πολύ μείον για τους καρόδρομους που έχουμε στην Ελλάδα ....πως έφτασες στο συμπέρασμα - χαρακτηρισμό καγκούρικα για αυτοκίνητα που είναι παραγωγής; δεν χρησιμοποιήτε η φράση αυτή για να χαρακτηρήσει αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταντήσει έτσι;
και εν τη αύτη περιπτώση, πόσα θέλεις να χαλάσεις; μέχρι 20κ ή μέχρι 35κ; γιατί οι επιλογές αλλάζουνε πολύ όταν αφαιρείς ή προσθέτεις περίπου το 60% της αξίας αγοράς...
για να μην βγάζω τον εαυτό μου απέξω, είναι σαν να συζητούσαμε δικό μου θέμα που είχε σαν μπάτζετ τα 78χιλιάδες ευρώ και μετά να λέω: 'αν συγκρατηθώ να χαλάσω μέχρι 50χιλιάρικα, νομίζω...'
για να επιστρέψουμε στο θέμα σου, ισχύει το αρχικό ποσό και οι γενικές απαιτήσεις ή αλλάζουν γιατί έχω και εγώ εναλλακτικές προτάσεις
-
τα 35±Κ είναι ένα πόσο για το οποίο δεν χρειάζεται να δανειστώ ..... για την αγορά του νέου αυτοκινήτου.
Πιο κοντά είμαι στο accord tourer, με όλα τα μείον που ξέρω πως έχει ο Σ,
μετά μου αρέσει πολύ η BMW E92 320...... ξεκινάς με 41Κ, βαλε το ένα βάλε το άλλο
και φτάσεις στα 50Κ που έχει 325 ....και πάλι ΔΙΛΗΜΜΑ .... και έχεις βάλει και φέσι ..... 15Κτώρα σχετικά με το 'καγκούρικα' .... ας το πούμε εκκεντρικά, άσχετα αν το κάνει το εργοστάσιο
ή η εταιρία που τα κατασκευάζει ....το αυτοκίνητο για τους περισσότρους σε αυτό το φορουμ πιστεύω ότι δεν είναι απλά ένα
αντικείμενο που μας μεταφέρει απο το σημείο Α στο Β, όπως σκέφτεται για παράδειγμα η
γυναίκα μου ή μια ακόμα συσκευή (τηλεόραση, πλυντήριο κτλ)... για αυτό και ψειρίζουμε
την μαϊμού ...ελπίζω να μην τρώω πολύ από τον χρόνο σας ....
ps : τελικά συγκρατήθηκες και χάλασες μέχρι ... 50Κ .... δηλαδή πήρες την 325 ? xaxaxa
-
τώρα σχετικά με το 'καγκούρικα' .... ας το πούμε εκκεντρικά, άσχετα αν το κάνει το εργοστάσιο
ή η εταιρία που τα κατασκευάζει ....ps : τελικά συγκρατήθηκες και χάλασες μέχρι ... 50Κ .... δηλαδή πήρες την 325 ? xaxaxa
λοιπόν, βρήκα το ιδανικό αυτοκίνητο για σένα!
αφού δεν θες καγκουριά made inhouse πάρε ένα οπελ οπισι
έχει και μπλε δαγκάνες
και εννοείτε ότι δεν τρως τον χρόνο
-
ιδανικό αυτοκίνητο ...... !!!!
-
πέρα από την πλάκα,
ένα Α3 1,8 TFSI S-Line μάλλον θα σε γέμιζε αρκετά.Δεν είναι κανένας πύραυλος αλλά έχει πολλά καλά στοιχεία συν το στύσιμο λόγο S-Line
και το bodykit δεν είναι κραυγαλέο
και άνετο είναι σε sportback έκδοση.Πάει άνετα ταξίδι, και κρατάς το μικρό για την πόλη και για τα στροφιλίκια.
-
To Α3 στερείται χώρων. Δεν μπορεί να συγκριθεί π.χ. με Accord ή Passat που επίσης κοιτάει ο johnkyr.
Επίσης το Α3 έχει αισθητά μικρότερους χώρους ακόμα και από το Golf.
-
Εγώ από τη στιγμή που θα κρατήσει το rallye θα του πρότεινα να κοιτάξει και τη Mercedes B-class.
Άφθονοι χώροι ενώ ασφάλεια, και ποιότητα κατασκευής περισσεύουν.
Είναι λίγο ακριβή βέβαια... -
μεταφέρω .... από άλλο forum ... μιας και την έχω οδηγήσει για
μια βδομάδα στην Γερμανια - ΑυστρίαΑυτή την εβδομμάδα ήμουν ταξιδάκι στις Αλπεις με ένα Β-class
για μια βδομμάδα. εντυπώσεις ... ανάμεικτες σαν το παγωτό....φτάνουμε στο αεροδρόμειο στο Μοναχο ... είχα κλείσει και καλά την Bmw120i
με navi, αλλά η κοπέλα μου λέει πως με navi και χειμερινά ελαστικά
υπάρχει αυτή τη στιγμή μόνο η Bclass και η laguna.EE... γαλλικό ξέρω πως είναι O:)
ας δοκιμάσω την B-class.... για 6μερες unlimitied klm μόνο 281ευρω.μας δίνει τα κλειδία πάμε στο parking στο νουμεράκι που έλεγε το χαρτάκι και βλέπω
ένα μάυρο Bclass όχι άσχημα. πεντακάθαρο ... με 8000χλμ. Η ξένερα έρχετε όταν ανοιγω
το πορτ παγκαζ και ΄βλέπω ότι είναι η Β150 ..... ](*,)φορτώνω τις βαλίτσες στον πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών και παίρνω θέση .....
πρώτη εντύπωση ..... κάθομαι ψηλά ... και αρχιζω να παίζω με τα πολλά κουμπάκια
για να φέρω την θέση εκεί που θέλω.... γυρίζω την μίζα το μοτερ ανάβει ... (καλή ηχομόνωση)
όσο και να παίζω με τα κουμπάκια καλή θέση δεν βρίσκω ... μέτρια ορατότητα ειδικά πίσω, και
χανω πολύ ορατότητα από τον μπροστινό μεσαίο καθρέφτη ....κουμώνω την 1η σε ένα σαζμάν χειρότερο σε αίσθηση από αυτό του 106 και αργοτσουλάω
στους όρόφους του πάρκιγκ... το βάρος αρχίζει να κάνει την πάρουσία του από τώρα...βάζω στο navigation τον προορισμό μας .... υπολογίζει την διαδρομή πως αυστρία και το
ταξιδάκι αρχίζει ..... εντυπώσεις απο την οδήγηση στην εθνική...
γεμίζω τις ταχύτητες αλλά δεν νοιωθω σχεδόν τίποτα ..... μετά απο πολλές δοκιμές καταλαβαινω
ότι δεν μπορώ να ακολουθησω τα αυτοκίνητα της αριστερης λωρίδας όσο και να πιέζω όσα κατεβάσματα
να κάνω και πως μια μέση πάνω από τα 140 χαω είναι αδύνατη.... κάθομαι λοιπον δεξιά .... και παιζω με τους
αυτοματισμούς .... αυτόματα φώτα... αυτόματοι καθαριστηρες ... αυτοματος φωτισμός στο εσωτερικό όταν μπαινω
σε τούνελ ... υπολογιστής ταξιδίου, navi με οδηγίες στα αγγλικά .... βλέπω ότι με μια ταχύτητα κάπου στα 100-110χαω έχω
κατανάλωση 6,8λτ, όχι άσχημα καί όσο και το σανιδώσω πάνω από 9,5 δεν πάει με τίποτα... Το τιμόνι έχει περισσότερη υποβοήθηση
από όσο θα ήθελα, τα φρένα με μεγάλη νεκρή διαδρομή, ο συμπλέκτης μαλακός. Αρχίζω να περιέργάζομαι το εσωτερικό αφού το μοτερ
δεν μου δίνει αλλη δυνατότητα.... ποιότητα κατασκευής μέτρια (πλαστικα συναρμολόγηση κτλ), θα έλεγα ίσως λίγο καλύτερη από
Opel :- .φεύγουμε από την εθνική και αρχίζουν οι στροφές.... πάντού χιόνι και αρχίζει η ανάβαση 1η-2η-3η και το όποιο γκάζι στο πάτωμα.
και εδώ έρχετε η εκπληξη .... πολύ καλό στις στροφές .... ουδέτερο ..... ανεβαζω ρυθμό.... παίζω με αφήματα και ο ουρά ανοίγει ...
μπράβο λέω μέσα μου !!!!! καλή εντύπωση από τα winter tyres της Continental 205/55/16T και από την θεική αυστριακή άσφαλτο..... ήταν εφοδιασμένο με ABS ASR ESP και δεν ξέρω με τι αλλο άλλα δεν τα ένοιωσα πουθενά...Στους επαρχιακούς δρόμους... όλοι πάνε λίγο κομμάτια ..... άρχισα να μπορώ να τους βλέπω από πιο κοντά και όχι όπως στην εθνική
που είχα τα κυάλια .... εκμεταλευόμον όλο το πλάτος πράγμα που δεν έκαναν ούτε οι γερμανοι ούτε οι αυστριακοί .... δεν φρενάρω ποτέ, εμπιστευόμαι το ακάμπτό σασι, τα τέλεια λάστιχα ... και το χαίρομαι !!! :yess: η ανάρτηση είναι μαλακή και κόβω ... όχι γιατί
δεν κρατάει αλλά γιατί νομίζω ότι είμαι σε πλοιο και παθάινω ναυτία.....Συμπερασματικά είναι η 1η πρόσπαθεια της Merc σε αυτή την κατηγορία ..... άποψη μου .... μέτριο .....
ζητά μόνο 25.000 για Merc και έχει κάνει παντού εκπτώσεις .... είδικα στην ποιότητα υλικών. Μερικές φορές
άκουγα θορύβους μετάδωσης από ιμιαξόνια ... σαζμαν κτλ και είχα ξενερώσει !!!!
επιστροφή στο elvel κάθομαι στο 106 μου, και σε σχεση με την Β150
τιμόνι που θέλω και τα2 χέρια για να στίψω (αν και υδραυλικό)
λακκούβες που περνάνε στην μέση μου
θόρυβος μετά τα 100χαω
ανάρτηση (η μαμα) σαν τραπέζι....
ροπή Caterpilar
ορατότητα άψογη
συμπλέτης βαρυς αγωνιστικός !!!
και μέχρι να φτάσω σπίτι παίζω με μια Ε92 στην ανάβαση
νέα μάκρη --- διόνυσος --- που μάλλον την οδηγέι κουλός ----
αν κρίνω από το που πάταει φρένο . ..... :rofl: :rofl: :rofl:
κόβω .... χαμογελάω με τον λέοντα !!!! και ακούω τα εξ αμαξις ....
από το έτερον ήμισι γιατί λεει κάνω κόντρες ...!!!!! και μου λεει ότι
δεν αξίζει να πάρουμε την 320Ε92 αφού δεν 'παει' τόσο καλά όσό το
rallye μας !!!! :hehe: :hehe: :rofl:ενώ κατά βάθος .... δεν θέλει να χαλάσουμε 40+Κ € για την bmw, με έχουν πάρει
χαμπάρι πόσο μου αρέσει το κάρτ ...... -
αν και ξερω οτι δεν πολυαγαπατε τα Opel, δες και λιγο το Insignia, Γερμανια με κανα 37k παίρνεις την ακριβοτερη εκδοση εξοπλισμου (Cosmo), 4x4, 2.0T 220hp , 35ροπη.
λογικα εκει, ισως και παρακατω να εχει και ellada σε λιγους μηνες που θα σκασει... -
παρακάτω ..... ? χλωμό το βλέπω ....
-
33-34k έβγαλα από το site την Elite έκδοση (χωρίς navi που έχει 1200 ευρώ) 4χ4 2.0Τ με καλά extra (Xenon κτλ) στην Αγγλία..... Λογικά στο 35k θα έλεγα το Ελληνικό. Είδωμεν....
(γουστάρω το highlight, όπου πατώντας το γνωστό sport κουμπί που 'αγριεύει' ο κινητήρας, σφίγγει η ανάρτηση, το τιμόνι γίνεται ποιο βαρύ και το ESP λιγότερο παρεμβατικό κτλ, αλλάζει πλέον και ο φωτισμός των οργάνων και γίνεται κόκκινος!)
Μέχρι 35Κ±