-
Ο χρήστης giangiak έγραψε:
Μολις παρελαβα το αμαξι σημερα.Μαυρο - πανεμορφο.Μιλησα με 2 υπευθυνους στην αντιπροσωπια και δυστηχως με εχουν συγχισει πληρως.Δεν ξερω ποιο να πιστεψω.Ο ενας μου ειπε να χρησιμοποιω βενζινη 95 οκτανιων και ο αλλος μου ειπε βενζινη 98 ή και 100.Η πραγματικοτητα ειναι πως στην ταπα της βενζινης αναγραφετε UNLEADED 95/98.Εγω ακομη δεν ξερω τι να βαζω.Αξιζει να βαζω 98 και με το αναλογο κοστος ή να του βαλω απο την αρχη 95 να συνιθησει να δουλευει και το αμαξι με αυτο το καυσιμο.
Μπορείς να ρωτήσεις σε κανένα βεζινάδικο τι πρέπει να του βάζεις.
(εμένα με είχαν πρήξει με τα '100άρα, έτσι?' στο 206)Μια χαρά την καίει την 95άρα ο κινητήρας σου, μη μασάς.
Μεγειά και καλοτάξιδο κι από εμένα. -
Παιδια ξερει κανεις αν τα φωτα σε λειτουργια AUTO αναβουν και οι προβολεις ? Δυστηχως μεχρι τωρα μονο αυτο δεν καταφερα να ρυθμισω.Καθε φορα πρεπει να ενεργοποιω χειροκινητα τουσ προβολεις και μου τη σπαει.Αν γνωριζει κανεις απο τα αντιστοιχα 308 και 207 (λογικα τα ιδια θα ειναι ) να τον παρακαλεσω να βοηθησει και με το που θα κατεβει στο νησι να τον ξεναγησω
Ευχαριστω και για τα καλα σας λογια.Περιμενω υπομονετικα να τελειωσει το στρωσιμο.Μεχρι 2000km το max ειναι 3500-4000 .Και μετα θα δουλευει υπερωριες
-
Παιδια ξερει κανεις αν τα φωτα σε λειτουργια AUTO αναβουν και οι προβολεις ? Δυστηχως μεχρι τωρα μονο αυτο δεν καταφερα να ρυθμισω.Καθε φορα πρεπει να ενεργοποιω χειροκινητα τουσ προβολεις και μου τη σπαει.Αν γνωριζει κανεις απο τα αντιστοιχα 308 και 207 (λογικα τα ιδια θα ειναι ) να τον παρακαλεσω να βοηθησει και με το που θα κατεβει στο νησι να τον ξεναγησωΕυχαριστω και για τα καλα σας λογια.Περιμενω υπομονετικα να τελειωσει το στρωσιμο.Μεχρι 2000km το max ειναι 3500-4000 .Και μετα θα δουλευει υπερωριες
Τι εννοεις προβολεις;Τα φωτα ομιχλης;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παιδια ξερει κανεις αν τα φωτα σε λειτουργια AUTO αναβουν και οι προβολεις ? Δυστηχως μεχρι τωρα μονο αυτο δεν καταφερα να ρυθμισω.Καθε φορα πρεπει να ενεργοποιω χειροκινητα τουσ προβολεις και μου τη σπαει.Αν γνωριζει κανεις απο τα αντιστοιχα 308 και 207 (λογικα τα ιδια θα ειναι ) να τον παρακαλεσω να βοηθησει και με το που θα κατεβει στο νησι να τον ξεναγησω
Ευχαριστω και για τα καλα σας λογια.Περιμενω υπομονετικα να τελειωσει το στρωσιμο.Μεχρι 2000km το max ειναι 3500-4000 .Και μετα θα δουλευει υπερωριες
ΝΑΙ. προβολεις ομιχλης
-
ΝΑΙ. προβολεις ομιχλης
Τι τα θες τα φωτα ομιχλης;Αν πεσεις σε ομιχλη ή σε αλλες περιπτωσεις χαμηλης ορατοτητας τα αναβεις μονος σου,σε αλλες συνθηκες ειναι παρανομα.
-
εάν εννοείς τα ομίχλης...όχι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΝΑΙ. προβολεις ομιχλης
Τι τα θες τα φωτα ομιχλης;Αν πεσεις σε ομιχλη ή σε αλλες περιπτωσεις χαμηλης ορατοτητας τα αναβεις μονος σου,σε αλλες συνθηκες ειναι παρανομα.
Ekτός από παράνομα είναι και τρομερά ενοχλητικά για τους υπόλοιπους!
Μοναδική εξαίρεση νυχτερινό στροφιλίκι που πραγματικά σε βοηθάνε.
-
Να συνεχίσω λίγο το off topic...
Εδώ και ενάμισο χρόνο οδηγώ αυτοκίνητο με προβολείς ομίχλης (το πρώτο εξοπλισμένο με τέτοιο αξεσουάρ)...Τους έχω ανάψει το πολύ 10 φορές και μόνο για όσο ήταν απολύτως απαραίτητο...
Πέραν του παράνομου είναι και άκρως ενοχλητικό, ειδικά από αυτούς που κυκλοφορούν με τους προβολείς ομίχλης αναμμένους τα βράδια και περιορίζουν δραματικά το οπτικό πεδίο των απέναντι...
Αν αυτό που έγραψα έχει κάποια σημασία για εσένα τότε άστο να μην ανάβουν...
_
-
Όπως και σου είπα αλλού φίλε μου, οι προβολείς ομίχλης δεν μπορούν να μπουν στην ρουτίνα αυτόματου ανάμματος.
-
Εκτός των άλλων, δε νομίζω να έχει φτιάξει κανείς σύστημα που να εντοπίζει πότε υπάρχει ομίχλη και να ανάβει μόνο του τα προβολάκια όταν υπάρχει ανάγκη. Κάνω λάθος?...
Γενικά τα μόνα που είναι λογικό να ανάβουν από μόνα τους στο 'auto mode' εφόσον δεν υπάρχει αρκετό φως στο δρόμο είναι τα φώτα θέσης [κι αυτά της πίσω πινακίδας φυσικά] και τα φώτα διασταύρωσης (μεσαία). Τα υπόλοιπα δε μπορεί το αμάξι να ξέρει και πότε είναι απαραίτητα και πότε επιτρέπονται από τον ΚΟΚ (τουλάχιστον όχι ακόμα!).
-
Βασικα εχει βγαλει ενα συστημα η BMW που αναβει και σβυνει αυτοματα τους προβολεις(ΟΧΙ δεν εννοω τους ομιχλης... ),δηλαδη τα μεγαλα φωτα.
Εχει αισθητηρες φωτος και καταλαβαινει αν ερχεται αλλο αυτοκινητο απο απεναντι,οποτε τους σβυνει.Επισης συνεργαζεται με το GPS,αν θυμαμαι καλα για να μην τους αναβει σε κατοικημενη περιοχη πχ.Ενω βλεπει και ποτε ερχεται στροφη στριβει τα φωτα πριν ακομα αρχισει να στριβει το τιμονι.
'In late 2005, BMW introduced High-beam Assist to the 5 Series, which took away the need to flick from high beam to dipped beam when travelling in rural areas. High-beam Assist automatically detects the presence of other cars and switches back to dipped beam, then reverting to high beam once the other vehicle has passed, or been passed. The system is controlled via a camera which is integrated into the interior mirror and which monitors brightness and road traffic.'Τωρα αυτο για την αυτοματη ενεργοποιηση των φωτων ομιχλης μαζι με τα φωτα πορειας το αφηνω ασχολιαστο ,για να μη γινω κακος.
-
Παιδια δεν γνωριζων αν ισχυει τετοια νομοθεσια στο νησι (νομιζω πως οχι .9/10 που εχουν φωτα ομιχλης τα εχουν αναμενα ) .Εχουμε στην οικογενεια ενα TOYOTA AURIS 1600 και η προβολεις ομιχλης αναβουν στη θεση auto γιαυτο μπηκα στο πειρασμο να ρωτισω.Τελικα στο PEUGEOT δεν γινετε οποταν το θεμα ειναι ληξαν
-
Παιδια δεν γνωριζω αν ισχυει τετοια νομοθεσια στο νησι (νομιζω πως οχι .9/10 που εχουν φωτα ομιχλης τα εχουν αναμενα ) .Εχουμε στην οικογενεια ενα TOYOTA AURIS 1600 και η προβολεις ομιχλης αναβουν στη θεση auto γιαυτο μπηκα στο πειρασμο να ρωτισω.Τελικα στο PEUGEOT δεν γινετε οποταν το θεμα ειναι ληξαν .(για να ειμαι ειλικρινης δεν γνωριζα οτι ειναι τοσο μεγαλο το προβλημα για τους αλλους οδηγους) -
9/10 που εχουν φωτα ομιχλης τα εχουν αναμεναΔε βλέπουν/φαίνονται χωρίς αυτά ή έχει τόση ομίχλη στο νησί?!....
-
Εχουμε στην οικογενεια ενα TOYOTA AURIS 1600 και η προβολεις ομιχλης αναβουν στη θεση autoΑΠΟΚΛΙΕΤΑΙ! εκτος και αμα εχει γινει πατεντα... Ο κατασκευαστης ποτε δεν θα εκανε τετοιο πραγμα...
Δεν ειναι παντως αναγκαστικο οτι θα ενοχλουν (εξαρταται απο την υλοποιηση) αλλα ειναι άσκοπη χρήση τις περισσοτερες φορες! Ποιο το νοημα να τα εχεις αναμμενα οταν δεν συντρεχουν λογοι?
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Εδώ και ενάμισο χρόνο οδηγώ αυτοκίνητο με προβολείς ομίχλης (το πρώτο εξοπλισμένο με τέτοιο αξεσουάρ)...Τους έχω ανάψει το πολύ 10 φορές και μόνο για όσο ήταν απολύτως απαραίτητο...
_
2 φορές ...1 στον Μπράλο και 1 στην Καβάλα...πραγματικά για μένα άχρηστο αξεσουάρ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
στο Πεκίνο βλέπω ότι χρειάζεται...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
_
2 φορές ...1 στον Μπράλο και 1 στην Καβάλα...πραγματικά για μένα άχρηστο αξεσουάρ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
στο Πεκίνο βλέπω ότι χρειάζεται...
εγω πάλι γιατι το θεωρω αυτονοητο αξεσουαρ? Σε άλλη Ελλαδα ζω?
-
Zεις στην Θεσσαλονικη που έχει πολλή ομίχλη. Σε πολλή ομίχλη, όντως βοηθάνε, το έχω διαπιστώσει κι εγώ για τους δικούς μου, που τους έχω ανάψει νομίζω 1-2 φορές εδώ και 2,5 χρόνια. Γενικά, δεν είναι ό,τι χρησιμότερο σε μια εν γένει ηλιόλουστη χώρα...
Επίσης, πολλοί έχουν την τάση να τους ανοίγουν και με την βροχή. Απ' όσο καταλαβαίνω, είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα, και γι'αυτούς και για τους απέναντι, λόγω των αντανακλάσεων. Μόνον σε μια πάρα πολύ δυνατή βροχή, όπου η ορατότητα θα ήταν ελάχιστη, θα είχε νόημα να τους ανάψεις! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Zεις στην Θεσσαλονικη που έχει πολλή ομίχλη. Σε πολλή ομίχλη, όντως βοηθάνε, το έχω διαπιστώσει κι εγώ για τους δικούς μου, που τους έχω ανάψει νομίζω 1-2 φορές εδώ και 2,5 χρόνια. Γενικά, δεν είναι ό,τι χρησιμότερο σε μια εν γένει ηλιόλουστη χώρα...ακριβώς ζεις στην Θεσσαλονίκη και γενικά στην Βόρειο Ελλάδα.
εδώ κάτω δεν έχω δει ποτέ ομίχλη.... -
@ HF, ELTEO:
ένταξει... τωρα γίνεστε ρατσιστές
Σοβαρά τωρα, και μόνο για στροφοδιαδρομές αξίζει να έχετε τα προβολακια. Πραγματικά βοηθάνε! Αφήστε που αμα καει καμια λάμπα έχετε backup φωτα.
peugeot 308 GT 175HP vs HONDA CIVIC 1.8