-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Θεωρώντας την οκτάβια οικογενειακό αυτοκίνητο, το μόνο στοιχείο παθητικής ασφάλειας που μπορείς να προσφέρεις στους 'πίσω', δηλαδή τα παιδιά σου, είναι οι 'κουρτίνες'... πέρα από το να μήν είναι το αμάξι τσιγαρόχαρτο (κάτω των *** δηλαδή...).Άρα, αν συζητάμε για οικογενειακό αυτοκίνητο, και όχι για hotwheels, η έλλειψη της κουρτίνας είναι σημαντική (μιλάμε για το έτος 2009).
Ααααα... τέτοιες κουρτίνες... Εγώ κατάλαβα κουρτινάκια που κάνουν σκιά...
Ε, ναι, αυτό είναι πιο απαραίτητο... αν και πάλι προσωπικά δεν δεν θεωρώ τους αερόσακους τόσο σημαντικό κριτήριο για ένα αυτοκίνητο...
Επί πλέον, για παρόμοιους λόγους το ESP και το CC αποτελούν αξιοσημείωτες ελλείψεις από την top έκδοση elegance...
Το ESP προσωπικά δεν το θέλω καθόλου (και όταν οδηγώ αμάξι με ESP σε δρόμους με στροφές το βγάζω), όχι γιατί είμαι κανένας χεράς, αλλά επειδή προσωπική κακή εμπειρία μ' έχει διδάξει ότι ΔΕΝ βοηθάει στον έλεγχο του αυτοκινήτου και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις εμποδίζει (έντονη υποστροφή)... Τεσπα... Άρα για εμένα η έλλειψή του είναι πλεονέκτημα (δεν πληρώνω κάτι που δεν θέλω... )
Το CC είναι το μόνο στο οποίο συμφωνώ, γιατί σε ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο είναι μεγάλη βοήθεια, αλλά και πάλι δεν είναι για εμένα τόσο σημαντικό!
Να γιατί δεν ξεπούλησαν ακόμη τα οκτάβια... Όπως και να το κάνουμε, ο μέσος οικογενειάρχης θα προτιμήσει 1.4TSI ΜΕ 6ΑΒ+ESP+CC από 1.8TSI χωρίς αυτά...
Μα, αυτή τη στιγμή κανένα Octava δεν τα έχει αυτά, ενώ δεν διατίθεται το pro face lift με τον 1,4 tsi...
Πάντως, για εμένα, η τιμή που διατίθεται το 1,8 tsi είναι προκλητική! Με 22700 παίρνεις το SW με σχεδόν τα πάντα και πάρα πολύ καλούς χώρους (ιδίως για τις αποσκευές είναι αχανής) και μία εξαιρετική ανάρτηση! Ειλικρινά, αν τώρα έψαχνα για αυτοκίνητο (και θα ήθελα ένα οικογενειακό με καλούς χώρους που να το κρατήσω καμιά 10ετία) θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια! Απλά πιστεύω ότι λόγω της κρίσης και του χρόνου τέτοια εποχή το face lift θα διατίθεται σε παρόμοια τιμή με παραπάνω εξοπλισμό! Μένει να δω αν κάνω λάθος...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μα, αυτή τη στιγμή κανένα Octava δεν τα έχει αυτά, ενώ δεν διατίθεται το pro face lift με τον 1,4 tsi...
Εννοώ ότι για να διατεθεί το fl, θα πρέπει να ξεπουλήσουν το στοκ. Πιστεύω ότι για την πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών, είναι προτιμότερο να περιμένουν τον 1.4 TSI με μερικά καλούδια παραπάνω από το να πάρουν την πιο φτωχή 1.8... Όπως και γίνεται φυσικά...
-
Εννοώ ότι για να διατεθεί το fl, θα πρέπει να ξεπουλήσουν το στοκ. Πιστεύω ότι για την πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών, είναι προτιμότερο να περιμένουν τον 1.4 TSI με μερικά καλούδια παραπάνω από το να πάρουν την πιο φτωχή 1.8... Όπως και γίνεται φυσικά...
Περιμενουν την 1.4ΤSI λογω κυβισμου και, αρα, της τιμης πωλησης της.
Η υπαρχουσα σειρα δεν ειναι ανταγωνιστικη σε τιμη ειδικα με τον 'αρχαιο'1.6ΜΡΙ και πολυ περισσοτερο φυσικα με τον αποτυχημενο 1.6FSI.
Για την 1.8 tsi η αντιπροσωπεια τα εχει κανει λιγο σαλατα με τις εκδοσεις εξοπλισμου , αλλη η elegance π.χ. με τους 1.6 αλλη φτωχοτερη με τους 1.8, ουτως ωστε να κρατησει χαμηλα τις τιμες.
Για να μη σχολιασω και την εκδοση 1.8 TSI 'GT' με το αγνωστου προελευσεως (?) προγραμμα.... -
το 4ακτινο μπορει οπτικα να μην αρεσει αλλα σε ταριφοφαση και χιλιομετροφαγους ενδεχεται να ειναι πολυ πιο πρακτικο αν ειναι σωστα σχεδιασμενο απο ενα 3ακτινο
-
Ξερει κανεις αν προκειται στην F/L εκδοση να ερθει και 4χ4 που να μην ειναι station?
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πάντως, για εμένα, η τιμή που διατίθεται το 1,8 tsi είναι προκλητική! Με 22700 παίρνεις το SW με σχεδόν τα πάντα και πάρα πολύ καλούς χώρους (ιδίως για τις αποσκευές είναι αχανής) και μία εξαιρετική ανάρτηση! Ειλικρινά, αν τώρα έψαχνα για αυτοκίνητο (και θα ήθελα ένα οικογενειακό με καλούς χώρους που να το κρατήσω καμιά 10ετία) θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια!
Ακριβώς. Απορώ με μερικούς που ψάχνουν οικογενειακό αυτοκίνητο και δεν το βάζουν στη λίστα τους καταλήγοντας τελικά με κάτι που είναι χαλαρά χειρότερο.
-
http://new.skoda-auto.com/Com/Documents ... -m0383.htm' target='_blank' target='_blank
Δηλαδή το ESP θα εχει και ηλεκτρονικό διαφορικό?
Και θα έχει και steering recommendation...Παρεπιπτόντως, ρίξτε μια ματιά στο Documentation όσοι πιστοί, προβλέπονται μικροεκπλήξεις.
Αλλά, EU5 κινητήρες πότε??? -
Λοιπόν, το αυτοκίνητο φαίνεται ότι θα έρθει συντομότερα από ότι νομίζουμε, ίσως Ιανουάριο...
Στο briskoda υπάρχουν κιόλας φωτό από ντήλερ, (αρκετά ωραίο φαίνεται, σίγουρα καλύτερο από το τωρινό) και φήμες λένε ότι και στην Ελλάδα τα πρώτα εκθεσιακά ξεφορτώθηκαν ήδη! -
Δηλαδή το ESP θα εχει και ηλεκτρονικό διαφορικό?
Και θα έχει και steering recommendation...Όπως μου είπε ο πωλητής η superb έχει ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πάντως, για εμένα, η τιμή που διατίθεται το 1,8 tsi είναι προκλητική! Με 22700 παίρνεις το SW με σχεδόν τα πάντα και πάρα πολύ καλούς χώρους (ιδίως για τις αποσκευές είναι αχανής) και μία εξαιρετική ανάρτηση! Ειλικρινά, αν τώρα έψαχνα για αυτοκίνητο (και θα ήθελα ένα οικογενειακό με καλούς χώρους που να το κρατήσω καμιά 10ετία) θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια!
Ακριβώς. Απορώ με μερικούς που ψάχνουν οικογενειακό αυτοκίνητο και δεν το βάζουν στη λίστα τους καταλήγοντας τελικά με κάτι που είναι χαλαρά χειρότερο.
+1 ... Συμφωνώ...
Το Octavia είναι όχι μόνο πρόκληση όσο αφορά την τιμή αλλά και αυτοκίνητο που τα προσφέρει όλα με πολύ καλή ποιότητα...
Εγώ ακόμα και το προηγούμενο Skoda Octavia το απλό θα έπαιρνα ... (αν είχα οικογένεια...)...
-
Τελικά ισχύει πως μέσα Ιανουαρίου θα βρίσκεται στις ελληνικές εκθέσεις;;;
Έχει κανείς την χαρά να την δει από κοντά;;; -
ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ..ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ;
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
-
ta autokinita exoun erthei stin ellada kai idi kapoia elaxista kikloforoun stous dromous stin athina (2-3 kommatia konta sti biamar kai sti magoula) mexri telos ianouariou arxes febrouariou tha einai stis ektheseis ...
kali xronia se olous kai sorry gia ta greeklish
-
Σήμερα κυκλοφόρησε στις εκθέσεις ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της αγοράς με την facelift εκδοχή του.
Τιμή μου δώσανε 22,500 για το 1.8Τ με τους 160 ίππους , στην elegance έκδοση.
Αρκετές διαφορές με το προηγούμενο μοντέλο , κυρίως στο φινίρισμα μέσα , όσοι πιστοί προσέλθετε..Υ.Γ
Επιτέλουε έχω καταλήξει αν'αμεσα σε αυτό και στο Insignia 1.6T , είδομεν... -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Τιμή μου δώσανε 22,500 για το 1.8Τ με τους 160 ίππους , στην elegance έκδοση.
Δηλαδή κατά το καλοκαίρι που όλες οι εκθέσεις αυτοκινήτου θα έχουν πιάσει αράχνες λόγω της κρίσης θα πάει κάπου στα 23 χιλιάρικα το SW DSG... λογικά... μπιούτιφουλ...
Αρκετές διαφορές με το προηγούμενο μοντέλο , κυρίως στο φινίρισμα μέσα , όσοι πιστοί προσέλθετε..
Έχουν φύγει οι χαζοί διακόπτες από Golf IV;;; Και εκείνα τα πλαστικά στο κάτω μέρος του ταμπλό που γρατζουνίζονται με το βλέμα;;;
Υ.Γ
Επιτέλουε έχω καταλήξει αν'αμεσα σε αυτό και στο Insignia 1.6T , είδομεν...Προσωπικά θα επέλεγα το Skoda, μιας και θα είναι οικονομικότερο σε κατανάλωση λόγω του μικρότερου βάρους. Ενώ είναι και πιο μαζεμένο σε διαστάσεις (και μισή κατηγορία κάτω βεβαίως...)
Αλλά και το Opel κάτι μου λέει τώρα τελευταία...
-
Για να μην τα κάνω copy-paste
viewtopic.php?f=15&t=34527&start=75#p1429665Soch
Octavia5 facelift (2008)