-
Ναι, το bottom line είναι ότι τα motorsports και η F1 είναι αθλήματα πάθους και σε αυτά τα αθλήματα η προσφορά στην ιστορία δεν μπαίνεις σε ζυγαριά ούτε σε φύλλα excel.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Το ότι η Ferrari είναι ιστορική ομάδα και ίσως η πιό πετυχημένη δεν αφαιρεί ΤΙΠΟΤΑ από την αξία ΌΛΩΝ των υπολοίπων που κοσμήσαν αυτό το σπορ με την παρουσία και την προσφορά τους. Αυτή η κόντρα μου μοιάζει εντελώς ηλίθια.
Οκ, σίγουρα η F1 δε θα ήταν η ίδια χωρίς τη Ferrari. Aλλά ούτε θα ήταν ό,τι είναι χωρίς ακόμα και περιστασιακές ομάδες-πυροτεχνήματα.
+oo
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χάρη (migf1) να σε βλέπουμε συχνότερα....με ένα ποστ σου φτάσαμε στις 20 σελ όταν στα προηγούμενα τοπικ δεν πατούσε ψυχή...Τους... αφηνιάζω φαίνεται
Η πλάκα είναι πως εγώ ήμουν strictly on-topic επί πολλές σελίδες, εκείνοι ξέθαψαν ότι ποίημα είχαν και δεν είχαν στο μπαούλο του συνδέσμου των απανταχού τιφόζι και στο τέλος με κατηγορούν κι όλας ότι γράφω εγώ 'ότι να ναι'
Άγνωσται αι βουλαί του... τιφόζι! -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εφόσον είναι κι εδώ προφανής η πάγια τακτική γκεμπελικού αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τους τιφόζι (που αδυνατούν να διαχειριστούν/χωνέψουν την τραγική εμφάνιση της ομάδας τους στην Αγγλία) γιατί δεν ανοίγουν/ανοιγουμε ένα νέο τόπικ όπου ο καθένας θα μπορέι να γράφει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι;Για παράδειγμα θα μπορόυσε να έχει τίτλο: 'Ψηφοφορία: η 1η μορφής ζωής στον πλανήτη (αμοιβάδα) ανακαλύφθηκε στο... οικόπεδο που σήμερα στεγάζεται το εργοστάσιο της Φεράρι. Είχε ή όχι πάνω της έναν μαύρο λεκέ, σε σχήμα αλόγου ανασηκωμένου στα 2 του πόδια;'.
Σε αντίθεση με κάποιους άλλους εμείς βλέπουμε όλους τους αγώνες και απαντάμε. Μάλιστα και στα καλά και στα κακά.... Δεν κρυβόμαστε να εμφανιστούμε σαν κομήτες μία στους 3~4 αγώνες και αν....
Μάλιστα δε, οι tifosi που έχουν υψηλά standards γνωρίζουν πότε η ομάδα τους τα έχει πάει χάλια και της αποδίδουν το βραβείον της Ανοιχτής Παλάμης.
όταν φίλε migf1 δω να κάνεις κάτι το αντίστοιχο στην ομάδα που υποστηρίζεις τότε τα ξαναλέμε. Διότι tifoso δεν ταυτίζεται απαραίτητα με την έννοια κολλημένος οπαδός.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ομιλούμε για σκοινί.
όπως είπαν για τη Mclaren 'το έπεζαν παρθένες και ήταν 8 μηνών έγκυοι....'
1000000000000000000000000000 άδικα στην McLaren για την περσινή ξεφτύλα.
Αλλά πιστεύεις ότι τα ίδια και χειρότερα δεν τα κάνει και η Ferrari και όλοι οι άλλοι;
Θα ήθελα να μη λάβω απάντηση του στυλ 'Αν δεν αποδειχθεί κάτι εναντίον της Ferrari δεν ξέρω/είδα/μύρισα τίποτα'. Τι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ σε ρώτησα, όχι τι λέγεται στα δικαστήρια.
Karagouni, απλά τραγικός.
Θα σου απαντήσω απλά. ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. Για τα ίδια ή χειρότερα. Για κατασκοπεία ακόμα και η Minardi θα έκανε όταν μπορούσε.
Αν θα επέλεγα και εγώ αν ήμουν στη θέση του Dennis ένα sneak preview στα δεδομένα της Ferrari. ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.
Τώρα αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά για την κατασκοπεία στην Φ1. Υπάρχει από την εποχή του Νώε και ίσως παλαιότερα. όλοι κοιτάνε και προσπαθούν να μάθουν τι δοκιμάζει ο αντίπαλος. Τυχαίο είναι ότι οι καλύτερες αμοιβές των φωτογράφων είναι στις δοκιμές εξέλιξης???? Τυχαίο το γεγονός ότι όλες οι ομάδες κατεβάζουν containers με όργανα τηλεμετρίας που πρακτικά παρακολουθούν τα δρόμενα ακόμα και στο Panda της δευτερο-ξαδέλφης της φίλης ενός Una Girl που θέλει να γίνει wannabe Una Girl που έτυχε να κινείται 5 χιλιόμετρα μακριά από τη πίστα???
Τι είναι επιτρεπτό και τι όχι?? Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το κρίνω εγώ. Κάπου όμως υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή. Το Stepneygate όμως δεν είναι απλή κατασκοπεία. Είναι θέμα prestige των εμπλεκομένων της Φ1. Καλώς ή κακώς ο σεβασμός στο confidenciality agreement που υπογράφουν οι εμπλεκόμενοι με τις ομάδες δεν πρέπει να θεωρηθεί ποτέ νεκρό γράμμα. Και ο Stepney αυτό το agreement το καταπάτησε. Η ποινή της ΦΙΑ ήταν αυστηρή με τη λογική της αποτροπής να μεταβληθεί το παιγνίδι της Φ1 σε ζούγκλα κατασκόπων όπου τα budget για την εξαγορά μηχανικών να υπερβούν τα έξοδα μίας μεσαίας ομάδας.
Just my 2c
ΥΣ. Στην Αρχαία Σπάρτη έλεγαν 'Κλέψε αρκεί να μην σε πιάσω αλλιώς θα φας πολύ ξύλο'. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει εδώ....
-
Καλά Χρήστο, έχω αποδείξει επανειλημένως κι επί μακρόν το αν κρύβομαι ή όχι! Το ότι δεν πιστεύεις εσύ πως δεν ασχολούμαι πια με τη Φ1 κι απλά έτυχε να δω τον αγωνα αυτόν, είναι δικό σου πρόβλημα κι όχι δικό μου! Να μου λες ότι κρύβομαι κιόλας, ειδικά εσύ, δείχνει μεγάλεια απώλεια μνήμης από μεριά σου!
-
Ρε ημαρτον ειπαμε, μην γινουμε και κωλος για τις πολυεθνικες
-
Η δική μου φιλοσοφική στάση στο θέμα πάντως είναι ότι η αλήθεια είναι αντικειμενική αξία και η ποιότητά της δεν χαρακτηρίζεται από την αποκάλυψή της ή όχι.
-
Τα έσπασε πάντως το thread! Φτάσαμε τις 21 σελίδες!!!
-
Αφου μιλαμε αν Ferrari = F1. Αν μιλουσαμε αν McLaren = F1, το παραμυθι θα ειχε τελειωσει με τρια γραμματα.
Ο
Χ
Ι -
Περιμενω πως και πως τον αγωνα στο χοκενχαιμ
Η ταξη εκει θα αποκατασταθει -
Αρκετά με τη φιλολογία. F1=10 ή 11 ομάδες σήμερα. Aν έτρεχαν μόνο Ferrari McLaren θα ήταν παρεϊστικη ή οικογενειακή φόρμουλα.
Παλιότερα βέβαια ήταν λίγο χαώδης ο αριθμός με 30-40 μονοθέσια σε διάσημους αγώνες να μαζεύονται στα δοκιμαστικά- κάπου εκεί στα 70s.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το Stepneygate όμως δεν είναι απλή κατασκοπεία. Είναι θέμα prestige των εμπλεκομένων της Φ1.Όπως και οι Αυστρίες, το Μονακό 06 και και και και...
Και τα 2 'σπίτια' έχουν κρεμασμένους και δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινιά...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Το Stepneygate όμως δεν είναι απλή κατασκοπεία. Είναι θέμα prestige των εμπλεκομένων της Φ1.
Όπως και οι Αυστρίες, το Μονακό 06 και και και και...
Και τα 2 'σπίτια' έχουν κρεμασμένους και δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινιά...
Η Αυστρία ήταν άκομψο αλλά για όνομα του θεού team orders υπάρχαν και πριν από τη σύγχρονη F1. Να θυμηθούμε τα αντίστοιχα της McLaren (όποιος στρίψει πρώτος αυτός κερδίζει κ.λπ.).
Στο Μονακό κατά τη γνώμη μου (αν θέλεις να το πιστέψεις) χάσαμε εμείς ως φίλαθλοι και όχι η Φ1. Η διαφορά των πρωταθλητών από τους πολύ καλούς οδηγούς είναι και ο τσογλανισμός τους. Υπό αυτό το σκεπτικό ο Lewis μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο champion (και αστρολογικά βάσει των αναλύσεων έχει όλα τα εχέγγυα να το κάνει) και ο Alonso ήταν, είναι και θα είναι champion. όλοι θυμούνται τη herez το 1997 καθώς μέσα από τη κάμερα φαίνεται καθαρά ότι ο MS πάει να εμβολίσει τον JV. όλοι θυμούνται την Ιαπωνία όπου την προηγούμενη χρονιά ο AP πρακτικά με τακτική ή πίσω μου ή έξω και οι δύο στερεί από τον AS το πρωτάθλημα. Κάτι που την επόμενη χρονιά του την ξεπληρώνει ο AS στην ίδια πίστα μετά βέβαια από το εντυπωσιακό εμβολισμό του στον προηγούμενο αγώνα από έναν black-flaged ΝΜ. Να θυμηθούμε το μπουνίδι που έπεφτε παλαιότερα?? Τις δηλώσεις περί ανδρισμού ή έλλειψης αυτού από τον NP για τον AS?? Την εισβολή του MS στα πιτς της McLaren μετά το μεγαλιώδες τράκο με τον DC στο Βέλγιο??? Το χαστούκι του AS στον ΕΙ??? Όλα αυτά είναι τμήματα του τσογλανισμού που είναι χρήσιμος. Τα κακά παιδιά και τα καλά παιδιά!!! Κάτι σαν το Wrestling.
Στην υπόθεση Stepneygate όμως δεν είχαμε τσογλάνισμό σε επίπεδο οδηγών. Δεν είχαμε παράκαμψη-παραβίαση των κανονισμών (μεγαλύτεροι αερογωγοί ψύξης ή το turbo της Toyota στο WRC). Είχαμε μία ομάδα να συντηρεί μία σχέση με μηχανικό άλλης ομάδας ώστε να έχει πρόσβαση σε δεδομένα που με τη φυσιολογική κατασκοπεία θα ήταν αδύνατον να γίνουν γνωστά στον αντίπαλο. Μιλάμε για ποινικά κολάσιμη πράξη και στα αστικά δικαστήρια (βιομηχανική κατασκοπεία). Αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε μπορεί να γίνει μέσα στη πίστα και άπτεται των sporting regulations. Το να είσαι κακός sportsman δεν σε κάνει αυτόματα και εγκληματία. Και κακά τα ψέματα οι Bernie & Max (η MAFIA) έτριβαν τα χέρια τους με τα γεγονότα αυτά καθώς 'there is no bad publicity'.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
[snip]
Η διαφορά των πρωταθλητών από τους πολύ καλούς οδηγούς είναι και ο τσογλανισμός τους. Υπό αυτό το σκεπτικό ο Lewis μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο champion (και αστρολογικά βάσει των αναλύσεων έχει όλα τα εχέγγυα να το κάνει) και ο Alonso ήταν, είναι και θα είναι champion. όλοι θυμούνται τη herez το 1997 καθώς μέσα από τη κάμερα φαίνεται καθαρά ότι ο MS πάει να εμβολίσει τον JV. όλοι θυμούνται την Ιαπωνία όπου την προηγούμενη χρονιά ο AP πρακτικά με τακτική ή πίσω μου ή έξω και οι δύο στερεί από τον AS το πρωτάθλημα. Κάτι που την επόμενη χρονιά του την ξεπληρώνει ο AS στην ίδια πίστα μετά βέβαια από το εντυπωσιακό εμβολισμό του στον προηγούμενο αγώνα από έναν black-flaged ΝΜ. Να θυμηθούμε το μπουνίδι που έπεφτε παλαιότερα?? Τις δηλώσεις περί ανδρισμού ή έλλειψης αυτού από τον NP για τον AS?? Την εισβολή του MS στα πιτς της McLaren μετά το μεγαλιώδες τράκο με τον DC στο Βέλγιο??? Το χαστούκι του AS στον ΕΙ??? Όλα αυτά είναι τμήματα του τσογλανισμού που είναι χρήσιμος. Τα κακά παιδιά και τα καλά παιδιά!!! Κάτι σαν το Wrestling.
[snip]Το να απενεχοποιούμε τον 'τσογλανισμό' ενσωματώνοντας τον ως 'χρήσιμο' γνώρισμα του χαρακτήρα των προτύπων, είναι κάτι που δεν τιμά ούτε εμάς ούτε το ίδιο το σπορ. Υπήρξαν πρωταθλητές που είχαν ήθος αντάξιο της οδηγικής τους ικανότητας: Χάκινεν, Γκράχαμ και Ντέιμον Χιλ, Στιούαρτ, Φιτιπάλντι, Κλαρκ! Γιατί δλδ να υιοθετούμε ως φυσιολογικό ή χρήσιμο τον κωλοπαιδισμό;
-
Off-topic - Εφτιαξα αλλο ενα κλιπακι απο διαφορετικη καμερα, με μερικες ακομη μαχες ροδα με ροδα και παντιλικια!
.
-
Ε όχι και off-topic! Αυτό είναι right on the topic!!
-
Karagounis ποια ειναι η γνωμη σου για το συγκεκριμενο 'display' απο το περιπτερο της McLaren?
.
-
Na soy pw thn dikia moy?
Einai malakismenh kinhsh twn promoter poy den exoyn ola ta mono8esia me oloys toys odhgoys.....
Ef'oson kaneis display me ta mono8esia ths omadas. An einai display me ta mono8esia poy exoyn parei prwta8lhma, pali einai la8os ka8ws to teleytaio eprepe na exei allon odhgo.... -
Έχεις δίκιο Hannibal αλλά σιγά μην έβαζαν τον Ισπανό στην Αγγλία..
Eπίσημο thread: GP M.Bρετανίας-Silverstone 2008