-
γι αυτο και ειπα νομιζουμε ... παντω αφου ηταν και καλης ποιοτητας δεν μας πολυενοιαξε αν ηταν τα original ή οχι...αλλα εχει το αυτοκινητο κουμπωμα και το πατακι δεν εχει τρυπα ε τοτε ψαχνεσαι...
-
Ο χρήστης stavroula έγραψε:
Το αυτοκίνητο έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο. Τι κάνουμε σε περίπτωση που έχουμε πρόβλημα με την μπαταρία ??.
Προφανως δεν λυνεται. Συμφωνα με το βιβλιο οδηγιων σ αυτη την περιπτωση κανεις το εξης. Πισω στην ρεζερβα εχει δυο τακους και μια μικρη μανιβελα. Βαζεις τους τακους στα δυο πισω ή δυο μπροστα λαστιχα αναλογα με την κλιση του εδαφους. Σπρωχνεις τερμα το καθισμα του οδηγου και βρισεις μια ταπα. Την ανοιγεις , βαζεις μεσα την μανιβελα και την γυριζεις δεξιοστροφα μεχρι να ακουστει ενα κλικ που σημαινει οτι λυθηκε το χειροφρενο. Με την επαναφορτιση της μπαταριας επανερχεται το ηλεκτικο χειροφρενο. Οπως βλεπετε το εχω λιωσει το βιβλιο οδηγιων.
Παντως το μενου της οθονης του αυτοκινητου εχει ενα σωρο γλωσσες εκτος απο ελληνικα. Αφου το στελνουν στην Ελλαδα δυσκολο ηταν να βαλουν και τη γλωσσα μας?
Σταυρούλα σ’ ευχαριστώ πολύ.
Καλύτερα από ότι κατάλαβα είναι να μην σου τύχει.
Επιτέλους μας ενημέρωσαν ότι το αυτοκίνητο έρχεται την Πέμπτη το απόγευμα. -
Ναι αλλα κατσε να κοιταξω στην ρεζερβα αν υπαρχουν οι τακοι και η μανιβελα ή μηπως ειναι κι αυτα εξτρα?
-
Ναι αλλα κατσε να κοιταξω στην ρεζερβα αν υπαρχουν οι τακοι και η μανιβελα ή μηπως ειναι κι αυτα εξτρα?Λες να κάνω παραλαβή του αυτοκινήτου κομμάτι κομμάτι μήπως λείπει τίποτα από αυτό .
Στην Πάτρα η συμπεριφορά τους μέχρι στιγμής ήταν άψογη σε όλα . !!! Από Παρασκευή τα υπόλοιπα..
-
Φιλε μου απο πατρα περιμενεις το εργαλειο σου;κριμπας; ποτε το παρηγγειλες;εγω 18/12 και ακομα περιμενω!!!
-
Μια ερωτηση σ αυτους που εχουν το 3008. Στο βιβλιο οδηγιων λεει οτι το καθισμα του συνοδηγου πεφτει προς τα μπροστα σαν τραπεζακι αν θες να φορτωσεις κατι με μεγαλο μηκος. Δεν βρισκω ομως το κουμπι που δειχνει στο βιβλιο...
-
Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους και καλοτάξιδα τα αυτοκίνητά σας.
Ο χρήστης almeida έγραψε:
Παιδια εχει σκεφτει κανεις για διαμηκεις μπαρες οροφης;και αν ναι γνωριζει κανεις το κοστος;H Peugeot δεν έχει διαμήκεις μπάρες για το 3οο8 αλλά μόνο εγκάρσιες. Εγκάρσιες επίσης έχει και η THULE.
Μήπως κανένα από τα παιδία που έχει το P.P μου εξηγήσει αν τα μπροστινα φωτά έχουν προτσεκτορα η όχι, στην απλή έκδοση δεν έχει σίγουρα άλλα στην P.P δεν ξέρει κανένας αν έχει περιμένω απάντηση ευχαριστώ
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς ως 'προτσεκτορα'. Οι δύο πρώτες φωτογραφίες που ανέβασες δείχνουν την έκδοση με περιστρεφόμενους προβολείς ξένου, ενώ οι δύο επόμενες την έκδοση με τους απλούς προβολείς. Οι προβολείς δεν έχουν σχέση με την έκδοση PP. Εννοώ ότι υπάρχουν εκδόσεις PP και με τους δύο τύπους προβολέων.
Το στρωσιμο με ποσα χιλιομετρα γινεται?
Αυτή είναι 'επικίνδυνη' ερώτηση... Όταν την διάβασα σκέφτηκα ότι θα αρχίσουν πάλι οι αντιπαραθέσεις, αλλά φαίνεται ότι την γλυτώσαμε φτηνά. Εδώ υπάρχει ολόκληρη πραγματεία περί στρωσίματος, αλλά μάλλον δεν θα βγάλεις άκρη καθώς άλλοι γράφουν για 'ιταλικό' στρώσιμο, άλλοι για 'ιεραποστολικό'... Θα σου έλεγα να ακολουθήσεις την συμβουλή του 106_4_ever και να προσέχεις για να έχεις. Δεν χρειάζεται να του λιώσεις την τουρμπίνα από τώρα...
Το μονο που μου ειπε ειναι οτι θελει καμια βδομαδα να το συνιθισει λογω της θεσης οδηγησης που ειναι ψηλη και του λεβιε που κι αυτος ειναι ψηλα και οτι εγω θα δυσκολευτω λιγο να το παρκαρω λογω ογκου και μετα Βασικα δεν πηγε και πολυ μακρυα, μεχρι το καφενειο πηγε. Με 40 ετρεχε τι συμπερασμα να βγαλει
Σταυρούλα, ομολογώ ότι σε χαίρομαι! Ψάχνεις, ενημερώνεσαι, διαβάζεις, ρωτάς. Η σύζυγός μου (για την οποία και προοριζόταν το αυτοκίνητο) διάβασε το εγχειρίδιο σε 5 λεπτά (ίσως λέω και πολλά) και όταν την ρώτησα τι θα κάνει αν της παρουσιασθεί κανένα πρόβλημα, μου απάντησε 'θα σε πάρω τηλέφωνο'...
Μην επηρεάζεσαι από αυτά που σου λέει ο σύζυγος. Το αυτοκίνητο πάει μόνο του, ο κινητήρας είναι πολύ ελαστικός, οι αλλαγές είναι γλυκές και είναι σίγουρο ότι στην οδήγηση δεν θα έχεις πρόβλημα. Όπως έγραψα και σε προηγούμενό μου post, στο παρκάρισμα καθώς και στους ελιγμούς σε στενούς δρόμους είναι λίγο ζόρικο, αλλά θα το συνηθίσεις.
Δεν ειναι λιγο κουφο ενα αμαξι 27.000 ευρω, με φουλ εξοπλισμο (μονο καφε δεν κανει) να εχει προαιρετικα τα....πατακια?
Έ, όχι και φούλ εξοπλισμό ένα αυτοκίνητο χωρίς τασάκια...
Το αυτοκίνητο που παρέλαβα είχε πατάκια σε ζελατίνα πίσω στο πορτμπαγκάζ. Το πατάκι του οδηγού έχει τρύπα για να κουμπώνει στο πάτωμα, αλλά δεν νομίζω να είναι εργοστασιακά. Κανένα λογότυπο πουθενά και μοιάζουν κατασκευασμένα σε βιοτεχνία. Αν επρόκειτο να τα αγοράσω, δεν θα έδινα πάνω από 10€ για όλο το σετ...
Λες να κάνω παραλαβή του αυτοκινήτου κομμάτι κομμάτι μήπως λείπει τίποτα από αυτό
Φυσικά και θα το κάνεις! Θα ανοίξεις το εγχειρίδιο και θα ψάξεις να βρεις κάθε εργαλείο ή εξάρτημα που περιγράφεται για έκδοση που διάλεξες. Φαντάζεσαι να μείνει από λάστιχο και να μην έχεις τον εξολκέα για τα καλύμματα των μπουλονιών?
Πάντως εκτός από τα πατάκια που προανέφερα, στο πορτμπαγκάζ υπήρχαν επίσης και πυροσβεστήρας, τρίγωνο ασφαλείας, φαρμακείο και ανακλαστικό γιλέκο. Μη περιμένετε τίποτε αξιόλογα πράγματα, αλλά η χειρονομία μετράει...
Τον πυροσβεστήρα που έμοιαζε με το σπρευ της λακ της συζύγου, τον έβαλα κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας για να σβήνει την φωτιά από το τηγάνι της όταν ξεχνιέται, το φαρμακείο που περιείχε 1 (ολογράφως: ΕΝΑ) και μόνο υγρό μαντηλάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα και τίποτε άλλο, το πέταξα και το τρίγωνο ασφαλείας έσπασε κατά την προσπάθειά μου να το ανοίξω, τόσο στιβαρό πράγμα! Φυσικά αυτά όλα τα άκρως απαραίτητα είδη τα αντικατέστησα με άλλα πιό αξιόπιστα...
Με την ευκαιρία αυτή να προειδοποιήσω όσους προτίθενται να βάλουν κοτσαδόρο στο αυτοκίνητο. Μη τοποθετήσετε τίποτε άλλο εκτός από τον εργοστασιακό της Peugeot που προορίζεται για το 3οο8. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός και έχει σχέση με το άνοιγμα της κάτω πόρτας του πορτμπαγκάζ.
Επίσης αν ψάχνετε για αλυσίδες, να έχετε υπόψη σας ότι η απόσταση του ελαστικού από την βάση του ελατηρίου στο αμορτισέρ είναι πολύ μικρή. Έψαξα αρκετά και κατέληξα να αγοράσω τις Autoshock. Θα μπορούσα να αγοράσω ψιλές αλυσίδες 9mm, αλλά φοβήθηκα να μη σπάσουν από το βάρος του αυτοκινήτου και κάνουν ζημιά. Υπήρχαν και άλλα συστήματα βέβαια, αλλά δεν ήθελα να δώσω 500€ για αλυσίδες.
Να είστε καλά.
-
Μια ερωτηση σ αυτους που εχουν το 3008. Στο βιβλιο οδηγιων λεει οτι το καθισμα του συνοδηγου πεφτει προς τα μπροστα σαν τραπεζακι αν θες να φορτωσεις κατι με μεγαλο μηκος. Δεν βρισκω ομως το κουμπι που δειχνει στο βιβλιο...Μη ψάχνεις άδικα, δεν θα το βρείς... Το κάθισμα πέφτει στα καινούργια αυτοκίνητα που βγήκαν από το εργοστάσιο μετά από τον Οκτώβριο (με επιφύλαξη για τον μήνα). Το δικό μου βγήκε από εργοστάσιο τέλος Ιουλίου και ως εκ τούτου τραπεζάκι γιόκ... Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει για όλα όσα αγοράσθηκαν με μειωμένο ΕΤΤ καθώς θα έπρεπε να είχαν φτάσει στο τελωνείο έως 8 Αυγούστου.
-
Ευχαριστω γιατι βαρεθηκα να ψαχνω το κουμπι. Ο συζυγος εχει πολλη πλακα παντως. Ακομα δεν το εχω οδηγησει (και να μουν και καινουργια, 17 χρονια οδηγος ειμαι) αλλα οταν θελει να βρει κατι εμενα βαζει να ψαχνω. Τα καθισματα εχουν ολα αισθητηρα, μπρος και πισω, για να χτυπαει το καμπανακι για να βαλεις ζωνη? Χθες γυριζε ο συζυγος απ εξω και καποιος του εκανε δωρο ενα μπουκαλι τσιπουρο που το ειχε στη θεση του συνοδηγου και χτυπουσε για βαλει ζωνη.
-
Eιδα σημερα ενα ασημι με πινακιδα ΖΧΚ-107* ειναι απο σας εδω
-
Ο χρήστης almeida έγραψε:
Φιλε μου απο πατρα περιμενεις το εργαλειο σου;κριμπας; ποτε το παρηγγειλες;εγω 18/12 και ακομα περιμενω!!!Το αυτοκίνητο το παραγγέλλαμε στην Πάτρα περίπου 10/12/2009 που μας έκαναν κράτηση και δώσαμε και προκαταβολή. Η τελική παραγγελία έγινε στης 17/12/2009 που τους πήγαμε και τα χαρτιά της απόσυρσης για να έχουμε πρόσθετη έκπτωση 1.200Ε. Το αυτοκίνητο μας είπαν ότι θα έρθει Πέμπτη απόγευμα και την Παρασκευή θα έχουμε και πινακίδες.
Η συμπεριφορά τους άψογη !!. Τους έκανα σήμερα μια νύξη για τα πατάκια κλπ και μου είπαν ότι δεν κάνουν τέτοια κόλπα και βάζουν τα δικά του. Μέτα από σχετική κουβέντα και γνωρίζοντας ότι η αγορά είναι και μετρητής (δάνειο από άλλη τράπεζα με μικρότερο επιτόκιο) μας έκαναν και δωράκι… -
[quote='Pitt']Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους και καλοτάξιδα τα αυτοκίνητά σας.................
Pitt σε ευχαριστώ θερμά για τον κόπο να απαντήσεις σε όλους μας αναλυτικά και διεξοδικά. Να είσαι καλά..
-
Σημερα επιτελους οδηγησα τον .....Simba. Οταν αγαπας το αυτοκινητο σου του δινεις και ονομα. (του βασιλια των λιονταριων ) Το πρωτο αμαξι του πατερα μου ηταν ο ...Κιτσος (σκαραβαιος), το δευτερο δικο μου ηταν ο ...Μαρκος (πολο) , το τριτο η...Γκολφω (γκολφ) και το τεταρτο και τελευταιο για το εχω παρακανει ο Simba. Το οδηγησα σε εθνικο δρομο και τα δοκιμασα ολα εκτος απο το γκριπ κοντρολ. Και τον κοφτη, και το cruize control , και εκεινο με τα 2.2 sec , αφου ειμαι καλη μαθητρια και διαβαζω το βιβλιο. Ο συζυγος διπλα απορημενος με εβλεπε να χειριζομαι το πιλοτηριο με ανεση ενω εκεινος δεν ξερει που πανε τα τεσσερα. Μια χαρα , πολυ ανετο ειδικα οταν εχεις να κανεις πολλα χλμ πρεπει να ειναι πολυ ξεκουραστο, λιγο να το συνηθισω και στο παρκαρισμα και θα ειμαι οκ. Δεν εχω να κανω καμια σοβαρη παρατηρηση περα απο το κουμπι για την ταπα της βενζινης. Ολα καλα.
-
Καλοταξιδο!!!!
-
Σημερα επιτελους οδηγησα τον .....Simba. Οταν αγαπας το αυτοκινητο σου του δινεις και ονομα. (του βασιλια των λιονταριων ) Το πρωτο αμαξι του πατερα μου ηταν ο ...Κιτσος (σκαραβαιος), το δευτερο δικο μου ηταν ο ...Μαρκος (πολο) , το τριτο η...Γκολφω (γκολφ) και το τεταρτο και τελευταιο για το εχω παρακανει ο Simba. Το οδηγησα σε εθνικο δρομο και τα δοκιμασα ολα εκτος απο το γκριπ κοντρολ. Και τον κοφτη, και το cruize control , και εκεινο με τα 2.2 sec , αφου ειμαι καλη μαθητρια και διαβαζω το βιβλιο. Ο συζυγος διπλα απορημενος με εβλεπε να χειριζομαι το πιλοτηριο με ανεση ενω εκεινος δεν ξερει που πανε τα τεσσερα. Μια χαρα , πολυ ανετο ειδικα οταν εχεις να κανεις πολλα χλμ πρεπει να ειναι πολυ ξεκουραστο, λιγο να το συνηθισω και στο παρκαρισμα και θα ειμαι οκ. Δεν εχω να κανω καμια σοβαρη παρατηρηση περα απο το κουμπι για την ταπα της βενζινης. Ολα καλα.Καλοτάξιδο…
Για υποψήφιους αγοραστές του 3008 που έχουν ενδοιασμούς για την χρησιμότητα του grip control.. Άσχετα αν θα μπείτε σε χώμα, άμμο κλπ που έχει προγράμματα εφόσον το επιλέξετε το θετικότερο είναι ότι μπορεί να το πληρώσετε σαν εξοπλισμό 500Ε + αλλά θα τα γλυτώσετε μελλοντικά από τα λάστιχα.
Τα αυτοκίνητα που δεν έχουν grip control έχουν 17αρα ζάντα. Η τιμή για τα λάστιχα για τετράδα είναι περίπου 900Ε. Αν βάλετε το grip control θα έχετε 16αρα ζάντα με τιμή στα λάστιχα για τετράδα είναι περίπου 600Ε αν και τα εργοστασιακά είναι 50 – 50 άσφαλτο χώμα. Το λάστιχο στη 16’’ έχει μεγαλύτερο profile με αποτέλεσμα να χτυπιέται λιγότερο η ζάντα στα πεζοδρόμια κλπ.
Από την Peugeot αναφέρουν και καλά ότι με 16αρα ζάντα σε ιδανικές συνθήκες με 120 km/h το αυτοκίνητο σταματάει 5 μέτρα πιο μακριά σε σχέση με ένα που θα είχε 17αρα...
-
Ευχαριστω επισης.
Εκανα ενα τσεκ στην ρεζερβα και ενα εργαλειακι δεν το βρισκω...
-
Δεν εχω να κανω καμια σοβαρη παρατηρηση περα απο το κουμπι για την ταπα της βενζινης.Αν εννοείς το πορτάκι του ρεζερβουάρ που δεν ανοίγει από μέσα, σου εξήγησα το σκεπτικό του κατασκευαστή. Στο βενζινάδικο πάντως δεν θα είναι αυτό το πρόβλημά σου. Δοκίμασες να καθαρίσεις το παρμπρίζ;
Εκανα ενα τσεκ στην ρεζερβα και ενα εργαλειακι δεν το βρισκω...
Έχει όνομα το εργαλείο; Μπορείς να το περιγράψεις;
Για υποψήφιους αγοραστές του 3008 που έχουν ενδοιασμούς για την χρησιμότητα του grip control.. Άσχετα αν θα μπείτε σε χώμα, άμμο κλπ που έχει προγράμματα εφόσον το επιλέξετε το θετικότερο είναι ότι μπορεί να το πληρώσετε σαν εξοπλισμό 500Ε + αλλά θα τα γλυτώσετε μελλοντικά από τα λάστιχα.
Τα αυτοκίνητα που δεν έχουν grip control έχουν 17αρα ζάντα. Η τιμή για τα λάστιχα για τετράδα είναι περίπου 900Ε. Αν βάλετε το grip control θα έχετε 16αρα ζάντα με τιμή στα λάστιχα για τετράδα είναι περίπου 600Ε αν και τα εργοστασιακά είναι 50 – 50 άσφαλτο χώμα. Το λάστιχο στη 16’’ έχει μεγαλύτερο profile με αποτέλεσμα να χτυπιέται λιγότερο η ζάντα στα πεζοδρόμια κλπ.
Η σκέψη σου είναι απολύτως σωστή. Να διορθώσω μόνο ότι τα λάστιχα ΔΕΝ είναι κατασκευασμένα για χρήση 50/50 σε άσφαλτο & χώμα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή προορίζονται για χρήση εντός δρόμου. Είναι δηλαδή All Weather και όχι All Terrain.
-
Ειναι ενα σιδερακι με το οποιο ευθυγραμιζεις το λαστιχο για να βιδωσεις τα μπουλονια.
-
Ειναι ενα σιδερακι με το οποιο ευθυγραμιζεις το λαστιχο για να βιδωσεις τα μπουλονια.Σαν καρφι;Τοτε ειναι βιδωμενο πανω στο ακρο .
-
Πιο ακρο?
Τι εννοεις Pitt για το παρμπριζ? Οτι πρεπει να εισαι ο φασουλας για να το καθαρισεις? Εσυ δοκιμασες να σκυψεις στη ρεζερβα ειτε με ανοιχτο το κατω πορτακι ειτε με κλειστο? Πρεπει να εισαι ο τιραμολα για να την βγαλεις απο κει κατω....
Peugeot 3008 '08