-
Ευχαριστώ όλους για την θερμή υποδοχή..Οι κάτοχοι γαλλικού αυτοκινήτου ήταν βέβαιο ότι θα ναι τουλάχιστον ευγενείς..
Το grip στην ουσια μου χρησίμευσε φέτος το χειμώνα στα πολλά χιόνια, που πιθανολογώ ότι χωρίς αυτό δε θα τα κατάφερνα.
Ευχαριστώ alexandr για τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά.Bill100 Στην αντιπροσωπεία στην Κατερίνη μου είπαν ότι μετατρεψαν ένα 3008 turbo και πάει καλά..θα πάρω τηλ τον κάτοχο και θα σας ενημερώσω αν θελετε για να δούμε κατά πόσο ισχύει. Χάνεις πολύ χώρο είναι η αλήθεια.
Προσπάθησα και διάβασα αρκετες σελίδες από το τόπικ και ενημερώθηκα για αρκετά θέματα..απορώ πως δε σας είχα βρει τόσο καιρό....
Όποιος έχει να μου δώσει κάποια συμβουλή ή τιπ που το θεωρεί σημαντικό, με τα χαράς θα το διαβασω...
Αλλιώς μπορουμε να μοιραστούμε τις μηχανοκίνητες εμπειρίες μας μετά τις εξορμήσεις της πρωτομαγιάς...
-
Τελευταία τα τριξίματα από τις πόρτες είχαν αυξηθεί πολύ, και είχαν αρχίσει να με ενοχλούν και μένα που δεν δίνω τόση σημασία. Οπότε αποφάσισα να δοκιμάσω επιτέλους το σπρέι σιλικόνης. Έριξα στις τσιμούχες που είναι πάνω στις πόρτες όταν αυτές είναι ανοιχτές (στις τσιμούχες που είναι πάνω στο αμάξωμα είχαν ρίξει σιλικόνη στην αντιπροσωπεία, αλλά τίποτα), και τριξίματα (σχεδόν) τέλος! Ακούγεται πλέον 'στιγμιαίο' τρίξιμο μόνο από την πλευρά του οδηγού, και μόνο λίγες φορές, και μόνο στα πιο 'χοντρά', όταν π.χ., περνάει καμιά μεγάλη λακούβα. Αυτά τα λάστιχα στις πόρτες πρέπει να είναι πράγματι προβληματικά. Από το ταμπλώ συνεχίζει πάντως να μην ακούγεται τσικ.
Υποθέτω θα ενδιαφέρει ειδικά τον steftsak, ο οποίος - δικαιολογημένα - τα είχε πάρει στο κρανίο με αυτά τα περίεργα τριξίματα!
-
Τσεκάρετε κλειδαριές, μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο.
-
Θυμάμαι είχα ρίξει και εγώ σπρέι σιλικόνης στις τσιμούχες των πίσω πορτών πριν 2-3 μήνες και μπορώ να πω οτι για κάνα μήνα δεν άκουγα τίποτα.Μετά από τον ένα μήνα νομίζω πως σιγά σιγά άρχισαν να ξανακούγονται.(Σ΄εμένα ακούγονται τριγμοί περισσότερο απο την πίσω αριστερή πόρτα)Αν είναι θα ρίξω ξανά και βλέπουμε.
Επίσης είχα ρίξει σπρέι σιλικόνης και στην τσιμούχα του πίσω αριστερόυ παραθύρου επειδή
ακουγόταν ένα τακ την ώρα που έκλεινε και από τότε δεν το έχω ξανακούσει. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τσεκάρετε κλειδαριές, μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο.Εννοείς μήπως ο ήχος ακούγεται από τις κλειδαριές; Όχι, σε μένα βασικά ακούγεται πιο ψηλά, από το σημείο που το πάνω μέρος των πορτών συναντούν το αμάξωμα.
-
Ο χρήστης DIO3008 έγραψε:
Θυμάμαι είχα ρίξει και εγώ σπρέι σιλικόνης στις τσιμούχες των πίσω πορτών πριν 2-3 μήνες και μπορώ να πω οτι για κάνα μήνα δεν άκουγα τίποτα.Μετά από τον ένα μήνα νομίζω πως σιγά σιγά άρχισαν να ξανακούγονται.(Σ΄εμένα ακούγονται τριγμοί περισσότερο απο την πίσω αριστερή πόρτα)Αν είναι θα ρίξω ξανά και βλέπουμε.
Επίσης είχα ρίξει σπρέι σιλικόνης και στην τσιμούχα του πίσω αριστερόυ παραθύρου επειδή
ακουγόταν ένα τακ την ώρα που έκλεινε και από τότε δεν το έχω ξανακούσει.Και σε μένα ακουγόταν το 'τακ', από το παράθυρο του οδηγού όμως, την ώρα που έκλεινε. Καθάρισμα και σπρει σιλικόνης, και σταμάτησε (μου το είχαν κάνει στην αντιπροσωπεία όπου τους το είχα αναφέρει φοβούμενος μην έχει χαλάσει κανένας μηχανισμός).
-
Καλησπερα σε ολα τα μελη και οχι μονο!Ευτυχης κατοχος απο το 2010 ενος Premium 156 hp,παρακολουθω το forum εδω και πολυ καιρο αλλα λογω υποχρεωσεων ανεβαλλα συνεχως να συστηθω.Πληρης εμπειρειων (οι περισσοτερες κοινες με πολλους απο σας) θα χαρω να τις μοιραστω αλλα και να λυσω πολλες αποριες που μου εχουν δημιουργηθει.Να ειστε ολοι καλα και να χαιρεστε τους πεζουλες οσο μπορειτε περισσοτερο!
-
Ο χρήστης iomy έγραψε:
Καλησπερα σε ολα τα μελη και οχι μονο!Ευτυχης κατοχος απο το 2010 ενος Premium 156 hp,παρακολουθω το forum εδω και πολυ καιρο αλλα λογω υποχρεωσεων ανεβαλλα συνεχως να συστηθω.Πληρης εμπειρειων (οι περισσοτερες κοινες με πολλους απο σας) θα χαρω να τις μοιραστω αλλα και να λυσω πολλες αποριες που μου εχουν δημιουργηθει.Να ειστε ολοι καλα και να χαιρεστε τους πεζουλες οσο μπορειτε περισσοτερο!Καλώς ήρθες! Τι χρώμα είναι το δικό σου; Σου έβγαλε κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα;
-
Δείτε αυτό με τις διαμηκείς μπάρες οροφής http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... otion_topl
Ο χρήστης iomy έγραψε:
Καλησπερα σε ολα τα μελη και οχι μονο!Ευτυχης κατοχος απο το 2010 ενος Premium 156 hp,παρακολουθω το forum εδω και πολυ καιρο αλλα λογω υποχρεωσεων ανεβαλλα συνεχως να συστηθω.Πληρης εμπειρειων (οι περισσοτερες κοινες με πολλους απο σας) θα χαρω να τις μοιραστω αλλα και να λυσω πολλες αποριες που μου εχουν δημιουργηθει.Να ειστε ολοι καλα και να χαιρεστε τους πεζουλες οσο μπορειτε περισσοτερο!Καλωσόρισες !
-
Καλως ηρθες και απο μενα iomy...
-
Ο χρήστης DIO3008 έγραψε:
Δείτε αυτό με τις διαμηκείς μπάρες οροφής http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... otion_topl...22.000 euro το πουλαει ο γειτονας ....
Νομιζω του Pitt οι μπαρες ειναι πιο ωραιες...
-
Γεια χαρά και από εμένα
σας παρακολουθώ καιρό (πάνω απο χρονο)
εχω ενα πριμιουμ πακ μαυρο απο τον Ιούνιο 2011
μέχρι στιγμής αναγνώρισα στα κοινά προβλήματα τα εξής- το τακ στα παράθυρα (οδηγού και συνοδηγού)
- την ένδειξη για τη χαμηλή στάθμη του αντιψυκτικού (συμπλήρωσα και σταμάτησε)
επίσης θέλω την γνώμη σας για το εξής:
όταν κάνω όπισθεν με λίγο ζορι εχω μια άσχημη μυρωδιά σαν θειάφι που δεν ειναι φυσιολογική
.....................μπηκα με φουρια και τα ειπα ολα μαζεμενα
καλως σας βρήκα
-
Ο χρήστης ruliman έγραψε:
Γεια χαρά και από εμένα
σας παρακολουθώ καιρό (πάνω απο χρονο)
εχω ενα πριμιουμ πακ μαυρο απο τον Ιούνιο 2011
μέχρι στιγμής αναγνώρισα στα κοινά προβλήματα τα εξής- το τακ στα παράθυρα (οδηγού και συνοδηγού)
- την ένδειξη για τη χαμηλή στάθμη του αντιψυκτικού (συμπλήρωσα και σταμάτησε)
επίσης θέλω την γνώμη σας για το εξής:
όταν κάνω όπισθεν με λίγο ζορι εχω μια άσχημη μυρωδιά σαν θειάφι που δεν ειναι φυσιολογική
.....................μπηκα με φουρια και τα ειπα ολα μαζεμενα
καλως σας βρήκα
Καλώς ήρθες!
Σα θειάφι ή σαν καμμένο;
Αυτό μυρίζει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή απ'έξω; -
Καλώς ήρθατε καί από εμένα.
-
Καλώς ήρθες ruliman! Κατ' αρχήν το πρόβλημα με τη μυρωδιά μου κάνει για συμπλέκτης (το έχω παρατηρήσει κι εγω πολλές φορές) ίσως κάποιος πιο γνώστης ας με διορθώσει.
Εχω το premium mod 2010 με το grip σε άσπρο.Τα έως τώρα προβλήματα λίγο πολύ κοινά: αντλία νερού πάνω στο χρόνο,αισθητήρας υγρών ψυγείου πριν μια εβδομάδα (31000 km), θόρυβος απο τις τσιμούχες στις πόρτες και λίγα τριξίματα από το ταμπλό,καθώς και το άθλιο ηχοσύστημα ιδίως στο ραδιόφωνο.
Τα καλά τώρα: απίθανα ήσυχο στο ταξίδι ακόμα και με πολλά χιλιόμετρα,ευρύχωρο (χωράει συμβία 2 παιδιά με όλη τη προίκα τους ) ,και με πολύ καλό κράτημα πάντα για τα μέτρα μου.Τελικά για να κλείσω είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο αλλά το ψάχνω για νέο ηχοσύστημα,μπάρες οροφής, αέριο, και ίσως μαύρες 17ρες.Κάθε ιδέα δεκτή! -
Χαιρετισμούς και από μένα στους νέους φίλους.
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
...22.000 euro το πουλαει ο γειτονας ....Το πούλησε ήδη...
Νομιζω του Pitt οι μπαρες ειναι πιο ωραιες...
Όσον αφορά την αισθητική του πράγματος, νομίζω ότι οι διαμήκεις είναι πιό ωραίες από τις εγκάρσιες. Επίσης τις διαμήκεις μπορείς να τις έχεις μονίμως κουμπωμένες και δεν χρειάζεται να τις βγάζεις, αφού έχουν μικρότερη μετωπική επιφάνεια και ως εκ τούτου καλύτερη αεροδυναμική και (υποθέτω) λιγότερους θορύβους.
Από την άλλη, εκτός λίγων εξαιρέσεων, οι διαμήκεις είναι μάλλον άχρηστες. Στις περισσότερες περιπτώσεις για να φορτωθούν κάποια πράγματα στην οροφή, θα πρέπει να τοποθετηθούν ΚΑΙ εγκάρσιες, οι οποίες είτε θα κουμπώνουν επάνω στην οροφή, αφού αφαιρεθούν οι διαμήκεις, είτε θα πιάνουν επάνω στις διαμήκεις (όχι και τόσο έξυπνη λύση). Δεν μπορώ να φαντασθώ πως αλλιώς θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στην οροφή χιονοπέδιλα, ποδήλατα, μπαγαζιέρα κλπ.
Καλό είναι αυτό. Άμα κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ, δεν θα σε πλησιάζουν τα φίδια...
Αφού μιλάς για ζόρισμα και όπισθεν, υποθέτω ότι η δυσωδία προέρχεται από το υλικό τριβής του δίσκου. Μη το παρακάνεις συχνά, γιατί θα χρειασθεί αντικατάσταση.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Τσεκάρετε κλειδαριές, μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο.
Εννοείς μήπως ο ήχος ακούγεται από τις κλειδαριές; Όχι, σε μένα βασικά ακούγεται πιο ψηλά, από το σημείο που το πάνω μέρος των πορτών συναντούν το αμάξωμα.
Όχι, εννοώ αν είναι σωστά βιδωμενες/ρυθμισμένες.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
ευχαριστώ για την υποδοχή και για τη βοήθεια (δεκτές και άλλες απόψεις) καθώς και για τις πρακτικές συμβουλές........... για το ελεύθερο κάμπινγκ θα το εφαρμόσω το καλοκαίρι χαχαχα
σχετικά με το θέμα μας τώρα όταν ρώτησα για τη μυρωδιά στο πρώτο σέρβις μου είπε να προσέχω όταν κάνω οπισθεν γιατί το αυτοκίνητο είναι βαρύ και έχει μεγάλη υποδύναμη.
Ένα στατιστικό
στα πρώτα 10.000 χλμ μέση κατανάλωση (από τον υπολογιστή του οχήματος 9,2)
με τα περισσότερα χλμ μέσα στην πόλη μιας και το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ καθημερινά για να πηγαίνω στην δουλειά και να κινούμε στην πόλη …. Και κάνω κρα για εκδρομή για να το ευχαριστηθώ -
Τι έγινε καί έπεσε τέτοια ησυχία?
-
Αγαπητοι φιλοι γεια σας. Μολις γυρισα απο εκδρομη στον Ολυμπο στη μονη του Αγιου Διονυσιου στα Πριονια.Καταρρακτωδης βροχη,ομιχλη, και το Πεζο με τεσσερις ενηλικες και δυο παιδια ανεβηκε αξιοπρεπεστατα και ξεκουραστα.Και ενα θεμα για συζητηση: Υαλοκαθαριστηρες.
Χτες αγορασα τον δεξιο (70cm) 12 euro απο μεγαλο πολυκαταστημα,αλλα τον μεγαλο δεν μπορω να τον βρω πουθενα σε λογικη τιμη στην Ελλαδα γιαυτο απο Δευτερα θα παραγγειλω απο το e-bay ενα σετ.
Peugeot 3008 '08