-
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία
Έχοντας διαβάσει προηγούμενα post περι αναβάθμισης/αντικατάστασης του ηχοσυστήματος,παραθέτω το παρακάτω link επειδή δεν χάνεται και η υπάρχουσα οθόνη που στην έκδοση confort pack και premium βρίσκεται ο υπολογιστής ταξιδίου και οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.
http://www.ipmart.com/main/product/In,D ... rod=329800 -
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Quiz: Τι είναι αυτό που είναι μπορντοροδοκόκκινο και κάνει 'τσίκι - τσίκι - τακ - τακ... τσίκι - τσίκι - τακ - τακ'?
Για να σκεφτώ Το 3008 του Pitt βαμμένο κόκκινο;
Το δικό μου δεν κάνει πλέον τσικι-τσίκι-τακ-τακ, το τακ-τακ του παραθύρου έφυγε (από τη βρωμιά ήταν, τόση σκόνη και λασπη που έχει φάει το καυμένο τι να σου κάνει), και έχει μείνει μόνο το τσικι-τσίκι (αυτό δεν έφυγε παρά το σπρει σιλικόνης).Στο κουίζ έπεσες έξω, αλλά ... ***δεν πράζ! ***
Για το τσίκι - τσίκι τώρα (που μου θυμίζει το 'φσσσσσσστ μπόινγκ!' με τον Βουτσά...) ψέκασε με αρκετό σπρέι σιλικόνης επάνω στην **φλοκαρισμένη **επιφάνεια της τσιμούχας, όχι μόνο στο λάστιχο, και πες μας τα αποτελέσματα...
Πάντως για το θέμα της κατανάλωσης που έχει αναφερθεί, ο υπολογιστής ταξιδίου την υπολογίζει στο λεπτό!!
Γέμισα βενζίνη και μηδένισα τον υπολογιστή. Πήγα Δράμα από Θεσσαλονίκη και γύρισα .Υπολόγισα για τα χιλιόμετρα που έκανα την συνολική κατανάλωση με βάση την μέση και πολλαπλασίασα με την τιμή βενζίνης 50 ευρώ.Πήγα στον ίδιο βενζινά και το ξαναγέμισα και στο 50 ευρώ γέμισε και σταμάτησε.....Με μία μέτρηση (είτε αυτή έχει τεράστια απόκλιση είτε καμία απολύτως) σε ταξίδι 300km δεν βγαίνουν σωστά συμπεράσματα.
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και μακάρι ο Αι Βασίλης να μας φερει ένα........χμ......ένα............
ΥΠΕΡΚΛΕΙΔΩΜΑΔεν ξέρω αν φέρει υπερκλείδωμα στα αυτοκίνητά μας, αλλά για χιλιάδες επιχειρήσεις, μάλλον θα το κάνει
στις 02/01/12 16:32:
'Χρονια Πολλα Καλη Χρονια
Χαρουμενη η χρυση Πρωτοχρονια!!!
'Καλή χρονιά και σε σας κύριε.
Βλέπω την ευχή σας για 'Χαρούμενη Πρωτοχρονιά'. Να υποθέσω ότι πάτε με το παλιό;Πολλές ευχές καί από εμένα.Πού ξέρετε μπορεί νά γίνουν πραγματικότητα.
Χρόνια σου πολλά Βασίλη!
Καλή χρονιά σε όλους! Και κυρίως υγεία, όλα τα άλλα διορθώνονται (ελπίζουμε!)
Αlexandr, άσε τις ευχές και πιάσε την κάμερα. Θέλουμε φωτογραφίες από τον Παρνασσό!
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία
Έχοντας διαβάσει προηγούμενα post περι αναβάθμισης/αντικατάστασης του ηχοσυστήματος,παραθέτω το παρακάτω link επειδή δεν χάνεται και η υπάρχουσα οθόνη που στην έκδοση confort pack και premium βρίσκεται ο υπολογιστής ταξιδίου και οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.
http://www.ipmart.com/main/product/In,D ... rod=329800Ανταποδίδω τις ευχές. Σχετικά με το κινέζικο μηχανάκι, αν και διάβασα όλο το κείμενο (δεν κατέβασα βέβαια το manual) δεν κατάλαβα τι ακριβώς συμβαίνει με την οθόνη που ήδη έχουμε. Διαλύεται και μεταφέρεται στο επάνω μέρος του ταμπλό; Άσχημο μου φαίνεται βρε παιδιά! Αν είναι έτσι, πως μπαίνει κανείς στις ρυθμίσεις των παραμέτρων του αυτοκινήτου, αφού από τα χειριστήρια του τιμονιού ελέγχεται μόνο το ηχοσύστημα; Κάτι δεν μου κολλάει...
Παράκληση: Αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει χωρίς προβλήματα αλυσίδες σε χιόνι με το 3008, να μας πεί το πάχος της αλυσίδας, ή και τον τύπο. Έχω πάνινες AutoSock και θέλω να πάρω και τις old fashion. Επειδή όμως η απόσταση του προφίλ του λάστιχου με την βάση του αμορτισέρ είναι πολύ μικρή (το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν), φοβάμαι να πάρω 12άρες. Υπάρχουν βέβαια και 9άρες, αλλά δεν ξέρω αν αντέχουν το βάρος του αυτοκινήτου (πάνω από 2 τόνους φορτωμένο). Με ενδιαφέρει η εμπειρία σας μόνο αν τις δουλέψατε στο χιόνι, όχι αν τις προσαρμόσατε στο λάστιχο για να δείτε αν ταιριάζουν.
Ελπίζω να έχουμε καμιά απάντηση πριν από το βράδυ που θα πάω να τις αγοράσω... ΤΙΑ
-
Χρονιά πολλά!
Φωτογραφίες από τον Παρνασσό Pitt δεν έχει. Αν και πήγα μια βόλτα, αργίες εορτών δεν λέει όμως. Ούτε να σταματήσω να παίξουν λίγο οι κόρες μου δεν μπόρεσα, καθώς το (χιονισμένο από την πυκνή χιονόπτωση) οδόστρωμα είχε πλάτος για 1μιση αυτοκίνητο λόγω των συσωρευμένου χιονιού από παλιότερες αποχιονώσεις. Και έπρεπε να διασταυρωθώ και με τζιπούρες βγάζοντας τον ένα τροχό στο συσωρευμένο χιόνι, με κίνδυνο να φιληθώ με κανένα τζιπ, ή και να κολλήσω (ευτυχώς όχι). Για να πάω στα χιονοδρομικά ούτε που το σκέφτηκα, καθώς πριν ακόμη αρχίσει ο δρόμος να έχει χιόνι έβλεπες σταματημένα όπου νάναι αυτοκίνητα για να βάλουν/βγάλουν τις αλυσίδες. Δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου.
Το φοβερά καταπληκτικό είναι όταν θέλησα να γυρίσω σε αυτόν το δρόμο όπου χωρούσα- δεν χωρούσα να κάνω αναστροφή, με το grip control στη 2η μανούβρα το αυτοκίνητο γύρισε κυριολεκτικά πάνω στον άξονά του, όπως στρίβουν κάτι clark επί τόπου! Η σύζυγος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό βέβαια!
Έχω όμως μια φωτογραφία στυλ διαφήμισης lifestyle Το ποδήλατο βέβαια χωράει μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς ειδική σχάρα, ρίχνοντας τα καθίσματα, σε 1 λεπτό:
Εσύ Pitt τι έκανες με τις αλυσίδες; Αγχώθηκα κι εγώ τώρα, γιατί ποτέ δεν τις χρησιμοποιήσα παρά μόνο για να δοκιμάσω πώς μπαίνουν. Λες να τις χρειαστώ καμιά φορά και να πάθω καμιά νίλα; Θα δοκιμάσω κι αυτό με τις τσιμούχες που λες, ευχαριστώ.
loin(t)aris, εμένα θα μου φέρει ο Άγιος Βασίλης λίγο καθυστερημένα έναν αισθητήρα κυκλώματος ψύξης, καθώς μου έχει σπάσει ελαφρώς τα νεύρα το κάθε λίγο και λιγάκι μπιπ-μπιπ. Τώρα που το σκέφτομαι, το τσικι-τσικι-τακ-τακ που έκανε το αμάξι μου, έγινε τσίκι-τσίκι (σκέτο), και τώρα έχει γίνει τσικι-τσικι-μπιπ-μπιπ
DIO3008, η εικόνα για το DVD έχω την εντύπωση ότι δείχνει πως μπορείς να βάλεις την παλιά οθόνη στο πάνω μέρος με κάποια πατέντα, χωρίς να ξέρουν πώς (και δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό που δείχνει, μάλλον photoshopιά είναι). Πάντως κι εγώ συνεχίζω να θεωρώ ότι η οθόνη και το CD player που έχει δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο (ποιοτικό) εσωτερικό του αυτοκινήτου (τουλάχιστον εμφανησιακά). Θα έπρεπε η ίδια η Peugeot να δίνει τη δυνατότητα συστήματος 2-din 3ψήφιου κόστους, έστω χωρίς GPS.
Αυτά τα λίγα!
-
Εσύ Pitt τι έκανες με τις αλυσίδες; Αγχώθηκα κι εγώ τώρα, γιατί ποτέ δεν τις χρησιμοποιήσα παρά μόνο για να δοκιμάσω πώς μπαίνουν. Λες να τις χρειαστώ καμιά φορά και να πάθω καμιά νίλα; Θα δοκιμάσω κι αυτό με τις τσιμούχες που λες, ευχαριστώ.Λοιπόν, όπως είχα πεί και πέρσι (ή πρόπερσι) είχα ενδοιασμούς όσον αφορά τις αλυσίδες, γιατί η βάση του ελατηρίου του αμορτισέρ απέχει ελάχιστα από το προφίλ του ελαστικού. Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, ίσως βοηθήσει η παρακάτω εικόνα:
Στο δικό μου η απόσταση είναι τόσο μικρή που με το ζόρι χωράει δάκτυλο. Γι΄αυτό τότε είχα αγοράσει τις AutoSock, καθώς προσθέτουν ελάχιστα στο ύψος του ελαστικού και δεν βρίσκουν στην βάση του ελατηρίου. Προχθές, πριν προχωρήσω σε αγορά αλυσίδων, τηλεφώνησα στην Lion και ρώτησα για το θέμα. Τελικώς είχα δίκιο! Η Peugeot συνιστά αλυσίδες πάχους 9mm και όχι πιό χοντρές...
Δυσκολεύτηκα να βρώ 9άρες σε 215/60-16. Για την ακρίβεια, βρήκα κάτι no-name αλλά δεν τις εμπιστεύθηκα και μετά από ψάξιμο κατέληξα σε ένα ζευγάρι Michelin. Ξέρω ότι ίσως υπάρχουν και καλύτερες, αλλά δεν είχα σκοπό να δώσω τετραπλάσια έως εξαπλάσια €υρουλάκια για κάτι που ήδη είχα παρόμοιο (AutoSock) και που ενδεχομένως να μη χρησιμοποιήσω ποτέ...
Το τριήμερο όργωσα την Παρανέστια περιοχή και αν και υπήρχαν αρκετά χιόνια στα βόρεια του νομού Δράμας, δεν χρειάσθηκε να βάλω αλυσίδες.
Αlexandr, αν οι αλυσίδες σου είναι έως 12mm (το πιό συνηθισμένο πάχος) βάλτες επάνω και δες τι γίνεται με την βάση του ελατηρίου. Τα 3mm δεν είναι καμία σοβαρή διαφορά στο πάχος και μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν τελικώς χρειασθεί να τις χρησιμοποιήσεις, είναι σημαντικό να τις έχεις πάντα καλοτεντωμένες στο ελαστικό και να μαζεύεις τα μπόσικα, γιατί έτσι και χαλαρώσουν λίγο με την περιστροφή και βρούν στο αμορτισέρ...
-
Πέτυχα κατά τύχη το ακόλουθο, το οποίο μου θύμησε κάποια από τα μέρη που έχω πάει Ελπίζω να μη τα βλέπω από εδώ και πέρα μόνο σε video!
-
Προχθές κατέβηκα με τα σύνεργα (ρολό κουζίνας, οινόπνευμα, μαχαιράκι κλπ) για να αφαιρέσω το παλιό σήμα τελών κυκλοφορίας από το κάτω αριστερό μέρος του παρμπρίζ και να κολλήσω το καινούριο.
Έκανα το λάθος να φοράω γυαλιά και παρατήρησα κάτι που έως προχθές δεν είχα ξαναδεί και μου χάλασε την ημέρα.
Περιμετρικά στο παρμπρίζ και σε απόσταση που κυμαίνονταν από 3-5 εκ. εσωτερικά από την διάστικτη μαύρη αντηλιακή επιφάνεια το τζάμι φαινόταν σαν σπασμένο!!! Νόμισα ότι ήταν άλατα που έμειναν σαν υπολείμματα από το βρεγμένο δέρμα που χρησιμοποιώ για να καθαρίζω εσωτερικά το τζάμι, αλλά δεν έφευγαν. Μετά από αρκετή εξέταση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρόκειται είτε για κάποιου είδους διαφανές βερνίκι που έχει αλειφτεί και με τον καιρό ξεράθηκε και έσπασε, είτε για κάποια μεμβράνη (ίσως προέκταση της περιμετρικής μαύρης διάστικτης λωρίδας) που από τον καιρό υπέστη την ίδια βλάβη. Το 'πράγμα' αυτό φαίνεται ότι είναι από την εσωτερική πλευρά. Δεν θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για 'κάψιμο' της συνδετικής διαφανούς μεμβράνης που συνήθως χρησιμοποιείται εσωτερικά στο 'σάντουιτς' του τζαμιού...
Στην οδήγηση δεν φαίνεται. Ακόμη και με γυαλιά που το παρατηρούσα, φαινόταν μόνο από πολύ κοντά και ανάλογα με την γωνία πρόσπτωσης του φωτός.
Θα τολμήσω να παραθέσω μια φωτογραφία που βρήκα στο δίκτυο, για να πάρετε μια ιδέα. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για σπασμένο τζάμι, ούτε βέβαια φαίνεται τόσο έντονα όπως στην φωτογραφία.
Το παρατήρησε κάποιος άλλος;
-
Δεν έχω προσέξει κάτι σαν αυτό που λες, θα το κοιτάξω αύριο πιο προσεκτικά.
Σήμερα στο σερβις των 60000 μου αλλάξανε τον αισθητήρα του κυκλώματος ψύξης, ελπίζω τα μπιπ-μπιπ να σταματήσουν. Επίσης, το ψιλο-σκάλωμα που είχα αρχίσει εδώ και 3-4000χλμ να παρατηρώ στις αλλαγές ταχυτήτων μου είπαν ότι είναι από τις λάσπες που έχουν μαζευτεί στη ντίζα, μου το καθάρισαν, και νομίζω ότι πλέον έστρωσαν πλην της 2ης ταχύτητας. Ο μηχανικός μου είπε ότι αν θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω σε λάσπες κτλ. να βάλουμε την μεγάλη ποδιά που υπάρχει για το αυτοκίνητό μας (ναι, υπάρχει τέτοιο ανταλλακτικό) που πιάνει όλη τη μηχανή από κάτω. Καλή φάση, αλλά δεν είμαστε για επιπλέον έξοδα τέτοιες εποχές (150 ευρώ περίπου κάνει), εδώ θα κοπούν και οι λάσπες και όλα
Επίσης παρουσιάστηκε ένα πολύ μικρό ξεφλουδισματάκι στο δέρμα του τιμονιού, και μου είπαν ότι θα στείλουν φωτογραφίες στα κεντρικά μήπως μου το αλλάξουν στην εγγύηση Φοβάμαι ότι μπορεί το ξεφλούδισμα να 'απλωθεί' με τον καιρό γιατί τώρα είναι πολύ μικρό.
Άρχισαν τα ψιλοπροβληματάκια.
-
Δεν έχω τίποτε νά πώ .Απλα είναι ή 2000 (δισχιλιοστή) ανάρτηση στό θέμα.Αντε καί στίς 3000.Αμήν.
-
Δεν έχω προσέξει κάτι σαν αυτό που λες, θα το κοιτάξω αύριο πιο προσεκτικά.Σήμερα στο σερβις των 60000 μου αλλάξανε τον αισθητήρα του κυκλώματος ψύξης, ελπίζω τα μπιπ-μπιπ να σταματήσουν. Επίσης, το ψιλο-σκάλωμα που είχα αρχίσει εδώ και 3-4000χλμ να παρατηρώ στις αλλαγές ταχυτήτων μου είπαν ότι είναι από τις λάσπες που έχουν μαζευτεί στη ντίζα, μου το καθάρισαν, και νομίζω ότι πλέον έστρωσαν πλην της 2ης ταχύτητας. Ο μηχανικός μου είπε ότι αν θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω σε λάσπες κτλ. να βάλουμε την μεγάλη ποδιά που υπάρχει για το αυτοκίνητό μας (ναι, υπάρχει τέτοιο ανταλλακτικό) που πιάνει όλη τη μηχανή από κάτω. Καλή φάση, αλλά δεν είμαστε για επιπλέον έξοδα τέτοιες εποχές (150 ευρώ περίπου κάνει), εδώ θα κοπούν και οι λάσπες και όλα
Επίσης παρουσιάστηκε ένα πολύ μικρό ξεφλουδισματάκι στο δέρμα του τιμονιού, και μου είπαν ότι θα στείλουν φωτογραφίες στα κεντρικά μήπως μου το αλλάξουν στην εγγύηση Φοβάμαι ότι μπορεί το ξεφλούδισμα να 'απλωθεί' με τον καιρό γιατί τώρα είναι πολύ μικρό.
Άρχισαν τα ψιλοπροβληματάκια.
Και σε μενα στα 65000 τα ιδια ψιλοπροβληματα παρουσιαστηκαν: αντλια νερου, αισθητηρας κυκλωματος ψυξης και τεντωτηρας καδενας (αυτα στην εγγυηση).
Κι εγω alexandr ειχα προβλημα στις αλλαγες και με ρυθμισαν την ντιζα καθως και ξεφλουδισματακι στο τιμονι.Φαινονται λοιπον ποια ειναι τα προβληματακια που μπορει να παρουσιασει το 3008 μεχρι τα 60000 και που πρεπει να επανεξετασει η Peugeot.
-
Κοιτάξτε πως είναι αυτό
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/2101496/ -
Αυτό το σύστημα ένδειξης αλλαγής ταχύτητας υπάρχει στο αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρα ή ειναι μόνο στον πετρελαιοκινητήρα ?
-
...πολυ ωραιες οι ζαντες για το κοκκινο του Alexandr
-
Και εμένα μου άρεσαν οι μαύρες ζάντες του αυτοκινήτου της φωτογραφίας. Ο τύπος βλέπω έκανε αρκετές αλλαγές και στο εσωτερικό, και μετά το πουλάει
Στις οδηγίες χρήσεις που έχω, τον δείκτη αλλαγής ταχύτητας από ότι καταλαβαίνω τον δείχνει μόνο για τα πετρελαιοκίνητα, δεν ξέρω αν πλέον μπαίνει και στα άλλα.
-
Ο χρήστης DIO3008 έγραψε:
Κοιτάξτε πως είναι αυτό
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/2101496/- Χειροκίνητο
- Και 120άρι (κι ας λέει άλλα η αγγελία. το κιβώτιο είναι 5άρι)
- Πειραγμένο
- Πόσο παίζει σε αυτοκίνητο του 9/2010 τα λάστιχα να είναι 4/2009
-
Το οτι είναι το 120άρι το κατάλαβα και εγώ από το μοχλό των ταχυτήτων.
Τα λάστιχα λένε κάτι πάνω που το καταλαβαίνεις? -
Ο χρήστης DIO3008 έγραψε:
Το οτι είναι το 120άρι το κατάλαβα και εγώ από το μοχλό των ταχυτήτων.
Τα λάστιχα λένε κάτι πάνω που το καταλαβαίνεις?Στο ύψος του αριστερού μπουλονιού προς τα πάνω εκεί που αρχίζει το λάστιχο από τη ζάντα (η οποία παρεπιπτόντως είναι φτυστή η εργοστασιακή βαμένη μαύρη), έχει ένα τετραψήφιο νούμερο το οποίο όπως το διαβάζω εγώ λέει 1709, δηλαδή ημερομηνία παραγωγής την 17η εβδομάδα του 2009. Το τσέκαρα με το δικό μου το οποίο το παρέλαβα αρχή ΜαΪου του 2011 και ο ίδιος αριθμός εκεί γράφει 4710, 47η εβδομάδα του 2010.
-
stock
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
stockΝα το 'χε σαν test drive με πινακιδες δοκιμής απ' το 2009 και να το εκτελώνισε το 2010? Κάτι τέτοιο?
-
Από stock ελαστικών στο εργοστάσιο μέχρι αμάξι που δεν εκτελωνίστηκε μέχρι το 2010 γιατί δεν το έπαιρνε κανείς.
-
Μπορεί να είναι από stock τότε που τα πούλαγαν με μειωμένο ΕΤΤ με έκπτωση 4000 ευρώ.
Peugeot 3008 '08