-
που κολλαει ρε μαστορα αυτο...???
-
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
που κολλαει ρε μαστορα αυτο...???Στα .............κλασικα ιστορικα , μινι !
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Στα .............κλασικα ιστορικα , μινι !
εχεις ζαχαρο ..??η απλα ετσι βγαζεις χολη..???
-
Ελα πλακα κανει ο ανθρωπος!
-
Ωραία πλάκα! Γελάσαμε και σήμερα...
-
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Καλοκαιρινή περιποίηση.....Mερικοι γελασαν περισσοτερο .....προχθες ........
-
δεν μου απαντησες..??
-
Κουκλί Νκόλα και σε όποιον αρέσουμε !!!
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Κουκλί Νκόλα και σε όποιον αρέσουμε !!!NIGA καλοριζικο και καλα regularity
-
Ευχαριστώ ΦΙΛΟΙ μου για την υποστήριξη!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
γρίφους που μόνο σε Εγγλέζικο αυτοκίνητο μπορείς να συναντήσεις....
Όπως για παράδειγμα;
Άντε, βάλε κανένα γρίφο να γουστάρουμε...Ρώτα τον 7pas100 να σου εξηγήσει γιατί αφού έβαλα καινούρια λάστιχα φρέναρα κι άλλαζε λωρίδα και γιατί δεν συμπαθούσε καθόλου τις ανηφόρες ιδιαίτερα αυτή του Καρέα την οποία αρνίόταν να ανέβει!!! Μπορεί να ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών κακού μηχανικού του προηγούμενου ιδιοκτήτη και να είμαι άδικος με το να το αποδίδω στην καταγωγή του αυτοκίνητου, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μου είχαν ξανατύχει τέτοια περιστατικά σε κανένα παλιό αυτοκίνητο και το Μινι είναι από τα πιο καινούρια που έχω.....
Α! .... και δεν μου έχει χαλάσει μίζα ποτέ σε αυτοκίνητο! Με το Μινι έκανα πρωτιά!Νίκο, το πως ήταν όταν το πήρες δεν έχει καμιά σημασία αν τώρα πλέον είναι σωστό.
Κι εμένα το Rover μου έκανε κόλπα στο δρόμο όταν το πρωτοπήρα, μέχρι που ανακάλυψα ότι κάποιος έξυπνος είχε βάλει δεξί κόντρα ψαλίδι μπροστά στον αριστερό τροχό.
Και να πω ότι δεν έγραφε, αφού είναι σταμπαρισμένα LH, RH. Δεν μπορείς να φανταστείς τι πονοκέφαλος ήταν να επαναφέρω παρόμοιες πατέντες από πρώην 'μάστορες'.
Μην το συγκρίνεις με το Audi που το ξέρεις από καινούργιο. -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Μην το συγκρίνεις με το Audi που το ξέρεις από καινούργιο.Δεν το ξέρω από καινούριο! 32 χρονών ήταν όταν το πήρα!
-
ελαβε χωρα τετοιο παρτυ κι εγω μαστορευα μεχρι τωρα στο παρκινγκ???? οχι ρε σεις, χαθηκε ο κοσμος να ριξετε ενα τηλεφωνο?
μητσακο πιασε τα ποπκορν και καραουλι
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Μην το συγκρίνεις με το Audi που το ξέρεις από καινούργιο.
Δεν το ξέρω από καινούριο! 32 χρονών ήταν όταν το πήρα!
Δεν είναι αυτό που είχατε στην οικογένεια;
Λάθος θυμάμαι; -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
ελαβε χωρα τετοιο παρτυ κι εγω μαστορευα μεχρι τωρα στο παρκινγκ???? οχι ρε σεις, χαθηκε ο κοσμος να ριξετε ενα τηλεφωνο?μητσακο πιασε τα ποπκορν και καραουλι
Μη φαντάζεσαι Βάγγο, πεσμένα πράγματα, που είναι τα περσινά τα μεγαλεία...
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
ελαβε χωρα τετοιο παρτυ κι εγω μαστορευα μεχρι τωρα στο παρκινγκ???? οχι ρε σεις, χαθηκε ο κοσμος να ριξετε ενα τηλεφωνο?
μητσακο πιασε τα ποπκορν και καραουλι
Μη φαντάζεσαι Βάγγο, πεσμένα πράγματα, που είναι τα περσινά τα μεγαλεία...
μπαααααα μεγαλωνουμε και θα ρθουν καλυτερες μερες!!!!!!
-
Nίκο ο ΜΙΝΑΡΟΣ είναι πολύ όμορφος!
(Και ας μη μου αρέσουν τα ΜΙΝΙ!) -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Μην το συγκρίνεις με το Audi που το ξέρεις από καινούργιο.
Δεν το ξέρω από καινούριο! 32 χρονών ήταν όταν το πήρα!
Δεν είναι αυτό που είχατε στην οικογένεια;
Λάθος θυμάμαι;Εϊναι ακριβώς ίδιο, αλλά όχι το ίδιο!
-
Νομιζω οτι ειμαι στο σωστο σημειο για να παρουσιασω στο φορουμ το αγαπημενο μου Mazda 110S Cosmo Sport του 1967.
Η καλυτερη παρουσιαση θεωρω οτι ειναι ενα αρθρο του ελληνικου Top Gear για το αυτοκινητο μου γραμμενο απο το φιλο & συλλεκτη Χρ. Κολοβο.
Το κειμενο για οσους εχουμε μυωπια:
'Το 110S Cosmo Sport είναι η υλοποίηση του ονείρου του τότε προέδρου της Mazda, Tsuneji Matsuda, να βγάλει στην παραγωγή αυτοκίνητα με περιστροφικό κινητήρα (βάνκελ), στον οποίο η Mazda εναπόθεσε μεγάλες ελπίδες. Ο Tsuneji Matsuda πίστευε ότι ενας ιδιαίτερος κινητήρας έπρεπε να παρουσιαστεί σε ένα μοναδικό αυτοκίνητο. Και έτσι γεννήθηκε το 110S Cosmo Sport.
Είναι το 1ο αυτοκίνητο παγκοσμίως με περιστροφικό κινητήρα με 2 ρότορες. Η 1η επίσημη παρουσίαση του ήταν στις 30 Μαιου 1967 λίγους μήνες πριν από το 1ο περιστροφικο της NSU με 2 ροτορες, το Ro 80. Το όνομα του προέρχεται από τους 110 ίππους που απέδιδε ο κινητήρας 10Α των 982 cc και τη λέξη Cosmo (από το Cosmos = συμπαν). Εκείνη την εποχή η κούρσα για την κατάκτηση του διαστήματος ήταν στο απόγειο της και το Cosmo είναι προιόν της σχολής αυτοκινητιστικού design “rocket”. Οι δύο μπροστινοί προβολείς και τα τέσερα οπίσθια φώτα του παραπέμπουν σε στροβιλοκινητήρες αεριοθούμενου και το Cockpit είναι γεμάτο όργανα που θυμίζουν μαχητικό αεροσκάφος.
Τον 1ο χρονο βγήκαν από την γραμμή παραγωγής 343 Cosmo ενώ στις 13/7/68 βγηκε η εκδοση L10B (ηταν κοινή πρακτική της Mazda να ονομάζει μοντέλα της βάσει του κινητήρα τους) με 128 ίππους, φρένα με υποβοήθηση και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο πρόσθιο μέρος. Μεχρι το 1972 που σταμάτησε η παραγωγή βγήκαν από το εργοστάσιο 1176 κομάτια, δηλαδή λιγότερο από 1 την ημέρα! Όλα τα αυτοκίνητα ήταν δεξιοτίμονα, όπως και όλα τα αυτοκίνητα που παράγονται για τους ιαπωνικούς δρόμους.
Εκτός από τον επαναστατικό για την εποχή κινητήρα το Cosmo παρουσίαζε αρκετά ενδιαφέροντα τεχνικά στοιχεία όπως πίσω αξονα De Dion, σπαστό μπλοκέ διαφορικό και πίσω τοποθετημένη μπαταρία για καλύτερη κατανομή βάρους. Επι πλέον διέθετε στάνταρ ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρική κεραία και τους πατενταρισμένους από την Mazda αεροδυναμικούς υαλοκαθαριστήρες “aeramic speed blades”.
Η μεγαλύτερη διάκριση που πέτυχε το Cosmo στο αγωνιστικό ντεμπούτο της Mazda ήταν το 1968 όταν έτρεξαν 2 αυτοκίνητα με ελάχιστες μετατροπές, 1 βέλγικο & 1 ιαπωνικό, στον Μαραθώνιο των 84 Ωρών (!) του Νουρμπουρινγκ με την ονομασία “Marathon de la Route”. Να σημειωθεί ότι τότε τα αυτοκίνητα έτρεχαν στο αυθεντικό μήκος της θρυλικής πίστας πού ήταν τότε 30,5 χιλόμετρα! Το βέλγικο πλήρωμα τερμάτισε 4ο γενικής στους 59 εκκινήσαντες & 26 τερματίσαντες πίσω από 2 Porsche 911 & 1 Lancia Fulvia Coupe. Ηταν και η αρχή της λαμπρής αγωνιστικής ιστορίας της Mazda που κορυφώθηκε το 1991 με τη νίκη της θρυλικής τετραρότορης 787Β στις 24 Ωρες του Λε Μαν.
Λόγω της περιορισμένης άδειας χρήσης του περιστροφικού κινητήρα που είχε αποκτήσει από την NSU, η Mazda δεν εξήγαγε ποτέ επίσημα το 110S από την Ιαπωνία. Από μεμονωμένες εισαγωγές ηρθαν επίσημα 11 κομάτια στην Ευρώπη και λίγες δεκάδες σε ΗΠΑ, Αυστραλία & Νεα Ζηλανδία. Αυτή τη στιγμη σωζονται περιπου 300 αυτοκινητα στην Ιαπωνια, περιπου 6 στην Ευρωπη, εκ των το οποίων το L10Α με Serial No 209 του 1967 ιδιοκτησίας Μιχάλη Μουζούκη είναι και το μοναδικό γνωστό που σώζεται στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έφερε στην Ελλάδα ο Κύπριος βασιλιάς του τζόγου και λάτρης αυτοκινήτων, Φρίξος Δημητρίου, ο οποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του καζίνο της Πάρνηθας από το 1969 έως το 1970, όταν και σκοτώθηκε με ένα Fiat Vignale Samantha που οδηγούσε στο δρόμο για το καζίνο σε ένα περίεργο ατύχημα με ένα στρατιωτικό όχημα. Μετά το αυτοκίνητο κατέληξε στο ΟΔΔΥ, απ όπου αγοράστηκε το 1976. Κυκλοφόρησε για λίγους μήνες στους δρόμους, μέχρι που λόγω άγνοιας του τότε ιδιοκτητη του κόλλησε ο κινητήρας του και εγκαταλήφθηκε στην Κηφισιά. Ο σημερινός ιδιοκτήτης, Μιχάλης Μουζούκης το απέκτησε το 1985 σε κακή κατάσταση και αφιέρωσε 15 χρόνια για να το ξαναφέρει στην αρχική του αίγλη. Σήμερα το αυτοκίνητο είναι αγωνιστικά μάχιμο, είναι ενταγμένο στη δύναμη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων και εχει διακριθει αρκετές φορές σε αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων.'
Τι ιστορικο αυτοκινητο εχουν τα μελη του forum..?