-
Τα σελοφάν μπαίνουν και εκ των υστέρων.
Βρωμιά σε 'δύσκολα' σημεία (π.χ. πίσω από τον κινητήρα, στον 'καθρέφτη' στον χώρο του κινητήρα, στους θόλους κλπ) ίσως να είναι σημάδια πιο ασφαλή. Σε κάθε περίπτωση δύσκολα μπορείς να το βρεις.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
demo σημαίνει όχημα προς επίδειξη και όχι test drive. Καλού κακού έλεγξε όταν έρθει το αυτοκίνητο αν το εσωτερικό του είναι με όλα τα σελοφάν του.Άλλο το δελτίο προσφοράς, άλλο το δελτίο παραγγελίας. Στην αγορά, ότι γραφτεί πάνω στο δελτίο (ή συμφωνητικό) παραγγελίας ισχύει, όπου πρέπει να φέρει υπογραφή δική σου και του πωλητή με σφραγίδα της επιχείρησης, καθώς και να αναγράφονται λεπτομερώς τα στοιχεία του αυτοκινήτου, ο εξοπλισμός και η τελική του τιμή.
Μου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό γιατί και στις 2 εκθέσεις της αντιπροσωπείας δεν είχαν MMT μοντέλα [και μάλιστα με το συγκεκριμένο χρώμα] για επίδειξη.
Πάντως υπάρχει περίπτωση να έχει κανένα 'θέμα' το αμάξι?
Δελτίο παραγγελίας δεν έχω υπογράψει ακόμα.
Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας! -
Γιατι δεν ρωτας τον πωλητη τι σημαινει η λεξη demo που ειδες?
-
Ο χρήστης md1032 έγραψε:
Καλησπέρα.
Σε λίγες μέρες θα παραλάβω ένα Toyota Aygo+ 5d MMT από γνωστή αντιπροσωπεία στην Λ. Βουλιαγμένης.
Στα χαρτιά του πωλητή με μια κλεφτή ματιά που έριξα παρατήρησα γραμμένη την λέξη 'DEMO' και πιο κάτω τον κλασσικό κωδικό του μοντέλου. Επίσης μου είπε ότι θα έρθει το αμάξι, θα κάνουν το service του και μετά θα μπορώ να το παραλάβω. Το αμάξι μου είπε ότι το είχαν στο τελωνείο.
Δεν έχω υπογράψει κανένα χαρτί έως τώρα, απλά έχω δώσει μια μικρή προκαταβολή [200€].
Σας φαίνονται περίεργα τα παραπάνω ή να προχωρήσω ακάθεκτα με την αγορά του αμαξιού?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!Η λέξη DEMO σημαίνει εκθεσιακό. Δηλαδή βρισκόταν σε κάποια έκθεση ΧΩΡΙΣ να έχει εκτελωνιστεί. Μπορεί και να πήγε 2-3 μήνες σε κάποια έκθεση και μετά να ξαναγύρισε σε τελωνειακό χώρο, οπότε και για αυτό να φαίνεται ότι τώρα είναι τελωνείο. Πάντως το ότι το κάνουν service πριν στο δώσουν, μάλλον σημαίνει ότι κάθεται πάνω από 1-1.5 χρόνο. Δεν είναι απαραίτητο ότι το αμάξι έχει πρόβλημα λόγω της πολύμηνης αυτής παραμονής σε εκθέσεις και τελωνειακούς χώρους, αλλά σημαίνει ότι πρέπει να αλλαχτούν ένας μεγάλος αριθμός αναλωσίμων πριν στο δώσουν (ελαστικά, λάδια, μάκτρα υαλοκαθαριστήρων και γενικά οτιδήποτε ελαστικό έρχεται σε επαφή με τον αέρα για πολύ καιρό), για να μπορείς να πεις ότι είναι σε άψογη κατάσταση. Ρίξε και μιά ματιά σε ότι πλαστικό μπορεί να έχει αλοιωθεί από την πολυκαιρία και την παραμονή στον ήλιο.
-
Δεν γινεται να βγει απο το τελωνειο ρε συ το αμαξι χωρις να εκτελωνιστει
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν γινεται να βγει απο το τελωνειο ρε συ το αμαξι χωρις να εκτελωνιστειΓια ένα μικρό αριθμό αυτοκινήτων για κάθε εισαγωγική εταιρία, γίνεται. Και έχουν αυτόν τον χαρακτηρισμό, 'Έκθεσης'...
-
Γιατι δεν ρωτας τον πωλητη τι σημαινει η λεξη demo που ειδες?Βλακεία μου που δεν τον ρώτησα. Θα ξαναπάω με τον πατέρα μου την Τρίτη για την τελική πληρωμή και τότε θα δούμε τι θα βγει.
Η λέξη DEMO σημαίνει εκθεσιακό. Δηλαδή βρισκόταν σε κάποια έκθεση ΧΩΡΙΣ να έχει εκτελωνιστεί. Μπορεί και να πήγε 2-3 μήνες σε κάποια έκθεση και μετά να ξαναγύρισε σε τελωνειακό χώρο, οπότε και για αυτό να φαίνεται ότι τώρα είναι τελωνείο. Πάντως το ότι το κάνουν service πριν στο δώσουν, μάλλον σημαίνει ότι κάθεται πάνω από 1-1.5 χρόνο. Δεν είναι απαραίτητο ότι το αμάξι έχει πρόβλημα λόγω της πολύμηνης αυτής παραμονής σε εκθέσεις και τελωνειακούς χώρους, αλλά σημαίνει ότι πρέπει να αλλαχτούν ένας μεγάλος αριθμός αναλωσίμων πριν στο δώσουν (ελαστικά, λάδια, μάκτρα υαλοκαθαριστήρων και γενικά οτιδήποτε ελαστικό έρχεται σε επαφή με τον αέρα για πολύ καιρό), για να μπορείς να πεις ότι είναι σε άψογη κατάσταση. Ρίξε και μιά ματιά σε ότι πλαστικό μπορεί να έχει αλοιωθεί από την πολυκαιρία και την παραμονή στον ήλιο.
Βασικά στην ερώτηση που έκανα στον πωλητή εάν το αυτοκίνητο είναι καινούργιο, μου απάντησε ΝΑΙ, και αυτό με παραξενεύει και με ανησυχεί γιατί υποτίθεται αγοράζω καινούργιο αυτοκίνητο και όχι εκθέσεως. Ειλικρινά έχω μπερδευτεί με αυτό το θέμα. Χρήματα τους δίνω όχι χαρτοπετσέτες
-
Και τα εκθεσιακά καινούργια είναι, δεν έχουν βγάλει ποτέ πινακίδες. Τώρα αν κάτσουν και 10 κώλοι πάνω στις ζελατίνες, δεν χάθηκε και ο κόσμος νομίζω...
Απλά μάλλον το δικό σου εκθεσιακό έχει κάτσει λίγους μήνες παραπάνω από ότι πρέπει, οπότε και πιθανώς θα το έχουν σε κάποια προσφορά...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Και τα εκθεσιακά καινούργια είναι, δεν έχουν βγάλει ποτέ πινακίδες. Τώρα αν κάτσουν και 10 κώλοι πάνω στις ζελατίνες, δεν χάθηκε και ο κόσμος νομίζω...Απλά μάλλον το δικό σου εκθεσιακό έχει κάτσει λίγους μήνες παραπάνω από ότι πρέπει, οπότε και πιθανώς θα το έχουν σε κάποια προσφορά...
Έλα όμως που δεν μου έκοψαν τίποτα στην τιμή παρά μόνο δώρο τον συναγερμό.
-
Για ένα μικρό αριθμό αυτοκινήτων για κάθε εισαγωγική εταιρία, γίνεται. Και έχουν αυτόν τον χαρακτηρισμό, 'Έκθεσης'...
Τα εκθεσειακα ο καθε εμπορος πρεπει να τα πληρωσει στην εισαγωγικη εταιρεια στον μηνα πάνω η στο διμηνο το αργοτερο, δεν θυμαμαι ακριβως. Αρα σε τετοιο διαστημα δεν χρειαζεται ουτε σερβις ουτε τπτ.
-
Καλά, δεν θα του έλεγε ο πωλητής ότι υπάρχει εκθεσιακό και όχι αποθηκευμένο 'ετοιμοπαράδοτο' αυτοκίνητο?
Εμένα στην Suzuki μου είπε ο πωλητής ότι το αυτοκινητο που θέλω υπάρχει εδώ και μία εβδομάδα ως εκθεσιακό και μάλιστα σε συγκεκριμένη πόλη, γνωστοποιώντας μου ότι δεν υπάρχει σε stock.
Όπως και να έχει στο συγκεκριμένο θέμα σε αντίθεση με το αυτοκίνητο που μπορεί να είναι απο Ορεστιάδα έως το Ηράκλειο, τα χαρτιά του Aygo πρέπει να είναι στην κεντρική εισαγωγική εταιρία και εκεί φαίνεται πότε έχει έρθει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα.
Μάλλον καλό θα είναι να πας την Δευτέρα και να ρωτήσεις τον πωλητή γιατί είναι DEMO το αυτοκίνητο!Πάντως αν πρόκειται για 'βραχυχρόνια' αναμονή σε έκθεση μην σε ανησυχεί και πολύ, πάλι καινούριο είναι.
Και επειδή κανένα εκθεσιακό δεν το κρατάνε με τις ζελατίνες, υπάρχουν και καινούριες που μπαίνουν μετά. Οπότε οι ζελατίνες στα καθίσματα δεν αποδεικνύουν τίποτα ...
-
-
Μην κρινεις απο την δικη σου περιπτωση, ξερω πωλητες που πουλουσαν το φοκους ΙΙ στις αρχες του με δισκοφρενα πισω.....και φυσικα στην παραδοση ο πελατης εβλεπε ταμπουρα!!!!!!!!!!!!! Ο κλαδος αυτος ισως να μαστιζεται απο τους περιοστερους απατεωνες-ψευτες-αλητες απο καθε αλλο ποσοστιαια.
-
Εμεις εκει που δουλευα δεν παραδιδαμε κανενα αμαξι με ζελατινες, ολα βγαινανε και το παραλαμβανε ο πελατης σαν κανονικο αμαξι, εκτος αν το ζητουσε ο ιδιος, πραγμα το οποιο δεν πρεπει να ειχε συμβει πανω απο 2-3 φορες.
-
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καλά, δεν θα του έλεγε ο πωλητής ότι υπάρχει εκθεσιακό και όχι αποθηκευμένο 'ετοιμοπαράδοτο' αυτοκίνητο?Εμένα στην Suzuki μου είπε ο πωλητής ότι το αυτοκινητο που θέλω υπάρχει εδώ και μία εβδομάδα ως εκθεσιακό και μάλιστα σε συγκεκριμένη πόλη, γνωστοποιώντας μου ότι δεν υπάρχει σε stock.
Όπως και να έχει στο συγκεκριμένο θέμα σε αντίθεση με το αυτοκίνητο που μπορεί να είναι απο Ορεστιάδα έως το Ηράκλειο, τα χαρτιά του Aygo πρέπει να είναι στην κεντρική εισαγωγική εταιρία και εκεί φαίνεται πότε έχει έρθει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα.
Μάλλον καλό θα είναι να πας την Δευτέρα και να ρωτήσεις τον πωλητή γιατί είναι DEMO το αυτοκίνητο!Πάντως αν πρόκειται για 'βραχυχρόνια' αναμονή σε έκθεση μην σε ανησυχεί και πολύ, πάλι καινούριο είναι.
Και επειδή κανένα εκθεσιακό δεν το κρατάνε με τις ζελατίνες, υπάρχουν και καινούριες που μπαίνουν μετά. Οπότε οι ζελατίνες στα καθίσματα δεν αποδεικνύουν τίποτα ...
Εξαρτάται πόσο πεινασμένος είναι ο πωλητής, ώστε να κρύψει μερικές όχι και τόσο 'σημαντικές' λεπτομέρειες. Πάντως αν η Suzuki στέλνει ως εκθεσιακά τα αυτοκίνητα με τόσο χαμηλό stock, κάνει τζάμπα τζίρο στις μεταφορικές εταιρίες, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε μιά βδομάδα-δέκα μέρες θα χρειαστεί να το ξαναζητήσει πίσω γιατί θα πουληθεί αλλού.
Εκτός πάλι αν ο πωλητής είδε 30 εβδομάδες παραμονή και σου είπε μία, για να μην τσινήσεις και δεν το πάρεις...
-
Για ένα μικρό αριθμό αυτοκινήτων για κάθε εισαγωγική εταιρία, γίνεται. Και έχουν αυτόν τον χαρακτηρισμό, 'Έκθεσης'...
Τα εκθεσειακα ο καθε εμπορος πρεπει να τα πληρωσει στην εισαγωγικη εταιρεια στον μηνα πάνω η στο διμηνο το αργοτερο, δεν θυμαμαι ακριβως. Αρα σε τετοιο διαστημα δεν χρειαζεται ουτε σερβις ουτε τπτ.
Ανάλογα την εισαγωγική. Άλλες τα δίνουν παρακαταθήκη και αν δεν πουληθούν τα παίρνουν πίσω μετά από κάποιο διάστημα. Όπως και να έχει, μέσα σε 3-4 μήνες θα πρέπει να έχει πουληθεί. Αν έχει κάτσει παραπάνω στο τελωνείο ή γυρνάει από έκθεση σε έκθεση, τόσο όσο να χρειάζεται service, τότε δεν γίνεται καλή διαχείριση.
Τουλάχιστον στο κάνουν service και δεν στο δίνουν με λάδια ενάμισυ χρονών. Θα μπορούσαν να μην σου πουν τίποτα και αν είσαι και λίγο αδαής σε τέτοια θέματα, να μην το είχες καταλάβει ποτέ. Τσέκαρε και τα λοιπά ελαστικά μέρη και πάρτο...
-
Βασικα τσεκαρε τα ελαστικα και δεν ημερομηνια παραγωγης, αυτο ειναι το πιο ευκολο (σιγα μην αλλαξουν ελαστικα οι γυφτοι) κατα δευτερον ζητα του τον αριθμο πλαισιου για να εισαι σιγουρος. Γενικα εγω δεν θα εμπιστευομουνα τον πωλητη που δεν μου ειπε οτι το αμαξι ειναι εκθεμα.
-
Εκτός πάλι αν ο πωλητής είδε 30 εβδομάδες παραμονή και σου είπε μία, για να μην τσινήσεις και δεν το πάρεις...Το τριπλοτσέκαρα σε 3 αντιπροσωπίες (Θεσ/νίκη - Αθήνα) να μου πουν για υπαρξη και παράδοση και μέσα στ' αλλα μου είπαν ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα μήνα πριν απο την ημέρα που ρώταγα, πόσο καιρό να γυρνάει απο αποθήκη σε έκθεση κλπ.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εκτός πάλι αν ο πωλητής είδε 30 εβδομάδες παραμονή και σου είπε μία, για να μην τσινήσεις και δεν το πάρεις...
Το τριπλοτσέκαρα σε 3 αντιπροσωπίες (Θεσ/νίκη - Αθήνα) να μου πουν για υπαρξη και παράδοση και μέσα στ' αλλα μου είπαν ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα μήνα πριν απο την ημέρα που ρώταγα, πόσο καιρό να γυρνάει απο αποθήκη σε έκθεση κλπ.
Τότε αυτός που κάνει την διακίνηση στον Σφακιανάκη θέλει μαθήματα. Δεν στέλνεις παρακαταθήκη σε dealer το τελευταίο αυτοκίνητο που έχεις, γιατί όπως και έγινε με την περίπτωσή σου, θα το τραβήξεις πίσω σε ελάχιστο χρόνο να πουληθεί από άλλον dealer...
-
Δεν ξέρω, φαντάζομαι γνωρίζεις παραπάνω το πως λειτουργεί το σύστημα αλλά εμένα μου φάνηκε ... λογικό.
Θεωρώντας ότι ήταν απο τα πρώτα κομμάτια ήρθαν μαζικά, κάποια μοίρασαν σε αντιπροσωπίες και κάποια περίσσεψαν. Το αμάξι που ήθελα σε χρώμα και εξοπλισμό-έκδοση υπήρχε σε έκθεση. Του έστειλαν άλλο απο τα αποθηκευμένα και έστειλε αυτός το εκθεσιακό εδω πάνω ...
Το ίδιο παρατηρώ ακόμα και τώρα και σε άλλες αντιπροσωπίες.Ίσως να έγινε και λίγο χαριστικά να μην περιμένω? Ίσως κυνηγούσε την δουλειά του ο πωλητής? Δεν ξέρω, πάντως δόλο ή πονηριά δεν διέκρινα ...
-
Χρόνια πολλά σε όλους και καλό 2009! Μου έχει τύχει μια παρόμοια περίπτωση: στις 31/12 τελείωνε η προσφορά της FIAT για επιδότηση +2000€ στο Bravo για ανταλλαγή αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο που επέλεξα ήταν τελικά ένα Bravo Sport, το οποίο το είχε εκθεσιακό, αλλά ήξερα από 1ο χέρι πως το είχε φέρει μόλις πριν από 1 μήνα, οπότε είπα ΟΚ. Μετά από ψάξιμο στο Internet, διαπίστωσα πως έχει γίνει μια αλλαγή στο καντραν και ήδη από τον Ιούλιο τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα παραδίδονται με μαύρο καντράν. Σήμερα που πέρασα από εκεί διαπίστωσα πως δυστυχώς το καντραν του είναι λευκό, άρα ήταν σε κάποια άλλη αντιπροσωπεία μέχρι το Δεκέμβρη που ήρθε στη συγκεκριμένη. Όταν είπα στον αντιπρόσωπο για το καντραν μου είπε πως δεν ξέρει τίποτα για αλλαγή καντραν και δεν τον έχει ενημερώσει η αντιπροσωπεία, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δλδ. Ξεψαχνίζοντας το αμάξι, και με εμφανή την δυσφορία του αντιπροσώπου, διαπίστωσα πως έχει εμφανή ίχνη από λασποβροχή σε σημεία που δεν είναι εύκολο να πλυθούν, και πως το αμάξι έχει κατασκευαστεί τον 3ο/2008. Άρα, θα έχει μένει σε αντιπροσωπίες 04/08-12/08=8 μήνες. Το αμάξι μου αρέσει και ο αντιπρόσωπος μου είπε πως μόνο για το συγκεκριμένο που έχει κλείσει από τις 31/12 στην Fiat Hellas μπορώ να πάρω επιδότηση, αν παραγγείλουμε άλλο τώρα πλέον δεν ισχύει τίποτα. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ;
-
Εγώ δεν θα το έπερνα! Σιγά μην δεν βρεις αυτό που θέλεις με τέτοιες συνθήκες στην αγορά
Παραδοση αυτοκινητου.Τι να προσεξω??