-
Ενας υπολογιστης για τις διαφορες στα μεγεθη ελαστικων http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Άν ψεκάσω με λιποκαθαριστή τις ζάντες θα κάνω ζημιά?
Είχα ψεκάσει του παππού και είχαν γίνει πεντακάθαρες, αλλά δεν ήταν αλουμινίου.
Ένα ελαφρό σαπουνόνερο, και ένα ξέβγαλμα μετά είναι αρκετά και ενδεδειγμένα. Ο λιποκαθαριστής θα ενοχλήσει της δαγκάνες που είναι από μέσα.
ΑΝΤΩΝΗΣΕυχαριστώ Αντώνη, έχουν βρωμιά από μέσα και δε φτάνω! Θα βάλω οδοντόβουρτσα μου φαίνεται!
Σαπουνάδα, αστες για λίγο, και μετά με το λάστιχο με πίεση βάζοντας το δάχτυλο σου. Εάν της βγάλεις να σημαδέψεις πως της έβγαλες και σε πια θέση, για να μην χαλάσεις την ζυγοστάθμιση.
Έτσι τις έκανα σήμερα, πήρα και ένα μαλακό σπόγγο και τις καθάρισα μέχρι μέσα με πολύ σαπουνόνερο, βέβαια έφαγα λίγο τα χέρια μου στον δίσκο.
Άν και το αποτέλεσμα με δικαίωσε (λάμπουν λαίμε), δεν νομίζω να τις ξανακάνω τόσο εντατικά, εκτός αν βρω ένα βουρτσάκι να φτάνω στα δύσκολα σημεία πιο εύκολα και να μην κάνω και ζημιά.
-
Εάν της βγάλεις να σημαδέψεις πως της έβγαλες και σε πια θέση, για να μην χαλάσεις την ζυγοστάθμιση.
Χαλάει η ζυγοστάθμιση αν βγάλεις τη ζάντα από το αυτοκίνητο???
-
Εάν της βγάλεις να σημαδέψεις πως της έβγαλες και σε πια θέση, για να μην χαλάσεις την ζυγοστάθμιση.Χαλάει η ζυγοστάθμιση αν βγάλεις τη ζάντα από το αυτοκίνητο???
Ναι αλλά μόνο αν έχεις κάνει ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο. Αν όπως συνήθως η ζυγοστάθμιση έγινε στον τροχό πριν φορεθεί τότε δεν έχει σημασία η θέση του τροχού.
-
Exw elastika 225/45 R17 7J. twra thelw na allaksw zanta kai se kati magazia pou rwtisa mou eipan na valw 7,5 J. poia h diafora? euxaristw
-
Aπο απλή περιέργεια
Ποσα παν οι ζαντες για passat 1.8?Οχι τιποτα πανάκριβες,τίποτα φθηνό,και ποσο πάνε 4 λάστιχα firelli P6 για αυτες τις ζαντες?
Υ.Γ Ψήνω τον παππου να σταματήζει να γυαλίζει τα τάσια και να πιάσει αλουμίνιο
-
Ο χρήστης Passatakias2010 έγραψε:
Aπο απλή περιέργειαΠοσα παν οι ζαντες για passat 1.8?Οχι τιποτα πανάκριβες,τίποτα φθηνό,και ποσο πάνε 4 λάστιχα firelli P6 για αυτες τις ζαντες?
Υ.Γ Ψήνω τον παππου να σταματήζει να γυαλίζει τα τάσια και να πιάσει αλουμίνιο
Τι διάσταση θες να βάλεις?
-
Ο χρήστης notios7 έγραψε:
Exw elastika 225/45 R17 7J. twra thelw na allaksw zanta kai se kati magazia pou rwtisa mou eipan na valw 7,5 J. poia h diafora? euxaristwH 7.5J ζάντα είναι πιο φαρδιά από την 7J, συνεπώς μπορεί να πάρει και φαρδύτερο λάστιχο.
-
η 7,5 Jείναι πιο ενδεδειγμένη διάσταση για τα 225/45 R17
-
Παιδια εχω ενα ford focus st πορτοκαλι με φιμε τζαμια και το εχω δωσει να μου βαψουν τις ζαντες μαυρες ...θα δειχνει ομορφο η οχι?
-
Ο χρήστης metaxaki έγραψε:
Παιδια εχω ενα ford focus st πορτοκαλι με φιμε τζαμια και το εχω δωσει να μου βαψουν τις ζαντες μαυρες ...θα δειχνει ομορφο η οχι?Θα απαντήσω με ρητορικές ερωτήσεις!
Στα δικά σου μάτια ή στα δικά μου;;;
Εσύ για ποιανού τις προτιμήσεις ενδιαφέρεσαι;; -
πες μου τις δικες σου προτιμησεις...ο καθενας απανταει παντα για τον εαυτο του...πως το βλεπει ο ιδιος.
-
Ο χρήστης metaxaki έγραψε:
Παιδια εχω ενα ford focus st πορτοκαλι με φιμε τζαμια και το εχω δωσει να μου βαψουν τις ζαντες μαυρες ...θα δειχνει ομορφο η οχι?Θα ειναι ομορφο.Και με ασπρες ζαντες θα ειναι πολυ ωραιο.Το εχει ενας φιλος μου ετσι.
-
Το μαύρο πάει με όλα τα χρώματα, στην ζάντα σε λευκό αμάξι ή με έντονο φωτεινό χρώμα όπως το πορτοκαλί του st, το θεωρώ ψιλο-καγκουρέ, αλλά προσωπικά μου αρέσει.
-
Εμένα οι μαύρες ζάντες μου αρέσουν και μάλιστα πολύ αλλά μόνο όταν έχουν ασημί χείλη/στεφάνη με πατούρα. Έτσι σπάει η μαυρίλα. Αλλιώς, το όλο μαύρο μαζί με το μαύρο λάστιχο, κάνει το αυτοκίνητο να δείχνει πολύ βρώμικο και το λάστιχο χοντρό. Τότε,για να ελαττώσεις όσο μπορείς την κακή αυτή εντύπωση πρέπει να έχεις μεγάλης διαμέτρου ζάντα με πολύ χαμηλό λάστιχο και καλύτερα μεγάλα διάκενα στη ζάντα για να τονίζονται τα επίσης μεγάλα δισκόφρενα πιθανόν με βαμμένες δαγκάνες. Χωρίς μεγάλα διάκενα και χωρίς μεγάλα δισκόφρενα.....
Επίσης μπορεί να κάνει διαφορά και η απόχρωση και το είδος βαφής. Μαύρο κατράμι ή ανθρακί, ματ ή γυαλιστερό κλπ.
Αλλά είπαμε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Αν εσένα σου αρέσει εμάς μας περισσεύει. -
Να ρωτήσω και γω κάτι;Λοιπόν σκέφτομαι να πάω από την 17άρα 'μαμά' (Swift Sport ) και λάστιχο 205/40/17 σε α)16άρα με 205/45/16 ή β)15άρα με 195/50/15. (Γενικά κλίνω προς 15άρες)
Να σημειώσω πως τις 15άρες τις θέλω τόσο για μετέπειτα κόστος ελαστικών όσο και για την είσοδο μου σε πίστα(θα χρησιμοποιούνται με semislick ελαστικά 195/50/15 πάλι).
Όμως παίρνοντας διάφορες γνώμες μου είπαν πως δεν θα αερίζονται τα φρένα (εργοστασιακοί σε διαστάσεις οι δίσκοι) καλά στις 15άρες καθώς και πως το πάτημα του αυτοκινήτου δεν θα είναι το ίδιο,ίσως να έχει πρόβλημα στα πολλά χλμ κτλ.
Θα ήθελα τις γνώμες και τα φώτα σας
-
Ενδιαφέρομαι για το μοντέλο Carrera της Autostrata Line που έτυχε να δω σε αυτοκίνητο σαν το δικό μου (άρα ταιριάζει αν και ελπίζω να βγαίνει και σε διάσταση μικρότερη από 19άρα που είδα).
Γνωρίζει κανείς τίποτα για τις ζάντες Autostrata ή Autostrata Line ή τις Orobica;; (τη ζάντα τη βρήκα να υπάρχει σε αυτές τις μάρκες). Το περίεργο είναι ότι στον γκούγκλη η μάρκα μοιάζει να είναι ελληνικής εταιρείας για αυτό και η περιέργεια. Υποπτεύομαι ότι μάλλον είναι βαλκανικής προέλευσης.... Χωρίς προκαταλήψεις όμως αξίζει τον κόπο (αξιοπρεπής κατασκευή, καλά μέταλλα, καλό φινίρισμα και λογικό βάρος και τιμή) ή όχι;; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ενδιαφέρομαι για το μοντέλο Carrera της Autostrata Line που έτυχε να δω σε αυτοκίνητο σαν το δικό μου (άρα ταιριάζει αν και ελπίζω να βγαίνει και σε διάσταση μικρότερη από 19άρα που είδα).
Γνωρίζει κανείς τίποτα για τις ζάντες Autostrata ή Autostrata Line ή τις Orobica;; (τη ζάντα τη βρήκα να υπάρχει σε αυτές τις μάρκες). Το περίεργο είναι ότι στον γκούγκλη η μάρκα μοιάζει να είναι ελληνικής εταιρείας για αυτό και η περιέργεια. Υποπτεύομαι ότι μάλλον είναι βαλκανικής προέλευσης.... Χωρίς προκαταλήψεις όμως αξίζει τον κόπο (αξιοπρεπής κατασκευή, καλά μέταλλα, καλό φινίρισμα και λογικό βάρος και τιμή) ή όχι;;Η Orobica είναι Ιταλική ( τι άλλο θα ήτανε ? )
http://www.orobicaruote.com/prodotti.htmlΗ Autostrada είναι Ελληνική ( μάλλον ) εμπορική εταιρία του Αγγελίδη
http://www.autostrata.gr/Main_GR.html -
Autostrata ζάντες φοράω εγώ και συγκεκριμένα τη Lance Racing
Είναι εμπορική επωνυμία της εδώ αντιπροσωπείας, στην πραγματικότητα η ζάντα μου είναι Masitaly, απλά σου δίνουν δικό τους καπάκι με το logo της αντιπροσωπείας.
Στα σχεδόν 3 χρόνια που τη φοράω δεν έχει κανένα πρόβλημα, είναι ολόισια και φαίνεται αρκετά ποιοτική (πολύ καλό φινίρισμα) βέβαια την προσέχω και είναι αγρατσούνιστη (φτου φτου μη τη ματιάσω).
Από Orobica δεν κατέχω, πάντως απ την προσωπική μου εμπειρία φαίνεται να εισάγει ποιοτικές ζάντες η Autostrata.
Πάντως δε βλέπω να είναι πολύ διαδεδομένες οι masitaly και ελπίζω να μη σημαίνει κάτι κακό αυτό -
Υπάρχει κανένας configuratορας που να δείχνει αυτοκίνητο και ζάντες?
Εκτός απο το alloywheels.com.
Περί ζαντών γενικώς