-
και μένα μου κρατάνε 1 μήνα το καθένα.
Ξυρίζομαι όμως μια φορά την εβδομάδα(στην καλλίτερη) -
τα astor τα θυμαστε?
-
Καλημέρα,
Γυρίζοντας από το Ελλαδιστάν στον 'Πολιτισμό', αντιλαμβάνεσαι πόσο μακάκας είσαι ή τουλάχιστον σε θεωρούν οι απανταχού κάφροι των Ελληνικών 'καφενείων'.
Βγήκα με τη σύζυγο για καφέ Σάββατο πρωί στην πόλη των Σερρών, μια επαρχιακή πόλη των 65000 κατοίκων (με τους 5000 να είναι φοιτητές, με ότι αυτό συνεπάγεται). Η καφετέρια των 30τμ έσφυζε από κόσμο, η εξυπηρέτηση απούσα (18' για να μας δει και να έρθει για παραγγελία), ο cappuccino σε μέγεθος espresso (!!), o καφές φίλτρου της συζύγου σε θερμοκρασία ψυγείου και το αποκορύφωμα ήταν ο λογαριασμός:
8 ΕΥΡΩ !!Φώναξα τον υπεύθυνο & αφού του είπα πως είναι 'επιεικώς κρινόμενος, λήσταρχος' τον διαβεβαίωσα πως δεν πρόκειται να μας ξαναδεί στο μαγαζί του.
Ρε παιδιά, μήπως μου διαφεύγει κάτι σε όλο τον συλλογισμό μου? Σε γερμανική πόλη 600.000 κατοίκων o cappuccino κοστίζει 2,40€ και σε μέγεθος κανονικό και όχι μίνι! Μποϋκοτάζ διαρκείας χρειάζονται οι κλέφτες!!
-
μπορείς να μην γυρίσεις? κάντο!
btw στο θέμα με τα ξυραφάκια, ο πανάχρηστος Φώλιας ή Βλάχος δεν είχαν πει οτι θα πέφτουν πρόστιμα άμα εταιρίες πουλάνε στην Ελλάδα σημαντικά ακριβότερα απο οτι στην υπόλοιπη ΕΕ (το υπόλοιπη είναι περιττό)
που κάνουμε τις καταγγελίες -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Ρε παιδιά, μήπως μου διαφεύγει κάτι σε όλο τον συλλογισμό μου? Σε γερμανική πόλη 600.000 κατοίκων o cappuccino κοστίζει 2,40€ και σε μέγεθος κανονικό και όχι μίνι! Μποϋκοτάζ διαρκείας χρειάζονται οι κλέφτες!!
To μικρο νερο ποσο στοιχιζει στην γερμανικη πολυ; 5€ ή παραπανω;
Και ποσην ωρα καθεται ο Γερμανος στην καφετερια;Υποθετω οχι πανω απο τρια τεταρτα.
Εγω ως φοιτητης ειχε τυχει να κατσω 5 ωρες σε καφετερια -
Καλημέρα,Γυρίζοντας από το Ελλαδιστάν στον 'Πολιτισμό', αντιλαμβάνεσαι πόσο μακάκας είσαι ή τουλάχιστον σε θεωρούν οι απανταχού κάφροι των Ελληνικών 'καφενείων'.
Βγήκα με τη σύζυγο για καφέ Σάββατο πρωί στην πόλη των Σερρών, μια επαρχιακή πόλη των 65000 κατοίκων (με τους 5000 να είναι φοιτητές, με ότι αυτό συνεπάγεται). Η καφετέρια των 30τμ έσφυζε από κόσμο, η εξυπηρέτηση απούσα (18' για να μας δει και να έρθει για παραγγελία), ο cappuccino σε μέγεθος espresso (!!), o καφές φίλτρου της συζύγου σε θερμοκρασία ψυγείου και το αποκορύφωμα ήταν ο λογαριασμός:
8 ΕΥΡΩ !!Φώναξα τον υπεύθυνο & αφού του είπα πως είναι 'επιεικώς κρινόμενος, λήσταρχος' τον διαβεβαίωσα πως δεν πρόκειται να μας ξαναδεί στο μαγαζί του.
αφου ο καταστηματαρχης ΜΠΟΡΕΙ και τα πουλαει για 8€, μπορεις να μου πεις ΕΝΑ λογο γιατι να μην το κανει?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και ποσην ωρα καθεται ο Γερμανος στην καφετερια;Υποθετω οχι πανω απο τρια τεταρτα.
Εγω ως φοιτητης ειχε τυχει να κατσω 5 ωρες σε καφετεριαΕάν θέλεις εμφιαλωμένο, στο πουλάει 2€ το μπουκάλι 1L αλλά μπορείς να ζητήσεις ένα ποτήρι βρύσης δωρεάν
Εάν καθίσω 2 ώρες δεν θα μου πεί φύγε ο μαγαζάτορας, δεν με απασχολεί πόσο κάθονται οι άλλοι γύρω μου...
Δικαιολογίες είναι αυτά που λές....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
......
αφου ο καταστηματαρχης ΜΠΟΡΕΙ και τα πουλαει για 8€, μπορεις να μου πεις ΕΝΑ λογο γιατι να μην το κανει?Εάν δεν είχε καταργηθεί η Αγορανομία από τους 'κυβερνώντες το καράβι τούτο' και έπεφταν τα πρόστιμα βροχή, θα σου έλεγα εδώ εάν θα πουλούσε τόσο....
Εξάλλου είμαστε κι εμείς γίδια οπότε βρίσκουν και κάνουν......
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
μπορείς να μην γυρίσεις? κάντο!btw στο θέμα με τα ξυραφάκια, ο πανάχρηστος Φώλιας ή Βλάχος δεν είχαν πει οτι θα πέφτουν πρόστιμα άμα εταιρίες πουλάνε στην Ελλάδα σημαντικά ακριβότερα απο οτι στην υπόλοιπη ΕΕ (το υπόλοιπη είναι περιττό)
που κάνουμε τις καταγγελίεςΔυστυχώς είμαι με ημερομηνία λήξης εδώ....
-
......
αφου ο καταστηματαρχης ΜΠΟΡΕΙ και τα πουλαει για 8€, μπορεις να μου πεις ΕΝΑ λογο γιατι να μην το κανει?Εάν δεν είχε καταργηθεί η Αγορανομία από τους 'κυβερνώντες το καράβι τούτο' και έπεφταν τα πρόστιμα βροχή, θα σου έλεγα εδώ εάν θα πουλούσε τόσο....
Εξάλλου είμαστε κι εμείς γίδια οπότε βρίσκουν και κάνουν......
o καθενας πουλαει οσο θελει, καμια αγορανομια δε μπορει να τον εμποδισει.
τα γιδια φταινε, που στριμωχνονται να πιουνε ενα φλυτζανι κακικστο καφε, και δεχονται να το πληρωσουν χρυσο.-
-
μιας και πιασαμε τους καφεδες...
2 καπουτσινοι σε καφε στην πλατεια της δαφνης μαζι με νερο αυρα (και ποτηρακια ασορτι) 9 ευρω!
παιδια... καφεδακι σπιτια μας... πινω τον καλυτερο εσπρεσο της αγορας, στην φθηνοτερη τιμη, ακουω την μουσικουλα που θελω, δεν μου παιρνει τα αυτα η βαβουρα και περναω ζαχαρη!
αυτο που δεν μπορω να κοψω ειναι το φαγητο εξω σε ωραια εστιατορια.. -
φταίνε και οι Δήμοι, που δεν βγάζουν άδεια λειτουργίας εάν δεν λαδωθούν σωστά ή δεν λαδωθούν περισσότερο απο τον πρώτο στην περιοχή, για την έλλειψη εναλλακτικών, φταίμε εμείς που απαξιώνουμε κριτήρια και μηχανισμούς αξιολόγησης απο αγορανομία μέχρι λίστα παραπόνων κοκ
γιατί αν έπρεπε να ζήσει φτιάχνοντας σταθερή πελατεία δεν θα έκανε οτι κάνει αλλά με τις αρπαχτές που στήνονται παντού, χωρίς έλεγχο, κόστος και απολογισμό ούτε που ίδρωσε ο υπεύθυνος.
(δεν λέω κάτι καινούριο, άλλωστε ήδη έχουμε τοπικ με κακές εμπειρίες σε καφεστιατόρια. το θέμα είναι να γίνεται πιο γνωστό και πιο λειτουργικό και να είναι ειλικρινές ώστε να ξέρουν οι 'υπεύθυνοι' οτι δεν ρισκάρουν μόνο ένα στράβωμα ενός περιστασιακού πελάτη αλλά μουτζούρωμα στη φήμη τους.) -
Πάλι η ίδια συζήτηση για τον καφέ.
Παλιά τα καφενεία ζούσαν γιατί τα μαγαζιά ήταν ιδιόκτητα, το προσωπικό ανύπαρκτο (η κυρά στο μπρίκι και στη λάτζα και ξεσκάτισμα στην τουαλέτα), όλες οι εισπράξεις μαύρες και η διακόσμηση δεν άλλαζε ποτέ, αν έσπαγε και καμιά καρέκλα τη δένανε με σπάγγο. Τότε και η αγορανομία είχε κάποιο νόημα.
Σήμερα, όπως και τότε, οι καφετέριες δεν πουλάνε καφέ, νοικιάζουνε χώρο για αραχτούς. Πολλές από αυτές κλείνουνε, άσχετα με το αν ο καφές κάνει 2 ή 4,50. Η επιβίωσή τους εξαρτάται πολύ περισσότερο από άλλους παράγοντες (π.χ. νοίκι, προσωπικό με τα ΙΚΑ του, ταχύτητα με την οποία γυρίζουν τα τραπέζια) παρά από την τιμή του καπουτσίνο.
Έχω φίλη που έκλεισε το μαγαζί της (σε σούπερ κεντρικομουράτη περιοχή) τη στιγμή που ο τζίρος της ανέβαινε κάθε χρόνο. Ο επόμενος έδωσε 'αέρα' και ένα σκασμό λεφτά για νέα διακόσμηση. Ανέβασε κι' άλλο και τον καπουτσίνο αλλά βάζω στοίχημα ότι μετά τις γιορτές θα πάει και αυτός μετανάστης στην Γερμανία να πίνει το καφεδάκι του φτηνά. -
κατι δεν μας λες καλα...
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
κατι δεν μας λες καλα...Ναι το βρήκες, έχω συμφέρον.
Είμαι πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Καπουτσινοπαραγωγών και είπα ψέματα για να μην μου φορολογηθούν τα κέρδη του 2008. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Παλιά τα καφενεία ζούσαν γιατί τα μαγαζιά ήταν ιδιόκτητα, το προσωπικό ανύπαρκτο (η κυρά στο μπρίκι και στη λάτζα και ξεσκάτισμα στην τουαλέτα), όλες οι εισπράξεις μαύρες και η διακόσμηση δεν άλλαζε ποτέ, αν έσπαγε και καμιά καρέκλα τη δένανε με σπάγγο. Τότε και η αγορανομία είχε κάποιο νόημα.
Σήμερα, όπως και τότε, οι καφετέριες δεν πουλάνε καφέ, νοικιάζουνε χώρο για αραχτούς. Πολλές από αυτές κλείνουνε, άσχετα με το αν ο καφές κάνει 2 ή 4,50. Η επιβίωσή τους εξαρτάται πολύ περισσότερο από άλλους παράγοντες (π.χ. νοίκι, προσωπικό με τα ΙΚΑ του, ταχύτητα με την οποία γυρίζουν τα τραπέζια) παρά από την τιμή του καπουτσίνο.
Έχω φίλη που έκλεισε το μαγαζί της (σε σούπερ κεντρικομουράτη περιοχή) τη στιγμή που ο τζίρος της ανέβαινε κάθε χρόνο. Ο επόμενος έδωσε 'αέρα' και ένα σκασμό λεφτά για νέα διακόσμηση. Ανέβασε κι' άλλο και τον καπουτσίνο αλλά βάζω στοίχημα ότι μετά τις γιορτές θα πάει και αυτός μετανάστης στην Γερμανία να πίνει το καφεδάκι του φτηνά.Θεωρητικα εχεις δικιο.
Πρακτικα το παραδειγμα της Αργυρουπολης (και λεω αυτο γιατι τυχαινει να ξερω προσωπα και πραγματα) μας διδασκει το αντιθετο -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Έχω φίλη που έκλεισε το μαγαζί της (σε σούπερ κεντρικομουράτη περιοχή) τη στιγμή που ο τζίρος της ανέβαινε κάθε χρόνο. Ο επόμενος έδωσε 'αέρα' και ένα σκασμό λεφτά για νέα διακόσμηση. Ανέβασε κι' άλλο και τον καπουτσίνο αλλά βάζω στοίχημα ότι μετά τις γιορτές θα πάει και αυτός μετανάστης στην Γερμανία να πίνει το καφεδάκι του φτηνά.Θεωρητικα εχεις δικιο.
Πρακτικα το παραδειγμα της Αργυρουπολης (και λεω αυτο γιατι τυχαινει να ξερω προσωπα και πραγματα) μας διδασκει το αντιθετοΚαι εγώ πρακτικά μιλάω, ίσως η περιοχή να παίζει κάποιο ρόλο, ξέρω πάντως όλα τα νούμερα του συγκεκριμένου παραδείγματος πολύ καλά και δεν έχω κανένα λόγο να λέω ανακρίβειες. Η συγκεκριμμένη ιδιοκτήτρια, χωρισμένη με παιδιά έπαθε την πλάκα της. Τη θυμάμαι ακόμα να βρίζει μέσα από τα δόντια της το ζευγαράκι που έπινε καφέ επί 5ωρο όταν η ίδια έδιωχνε κόσμο γιατί δεν υπήρχαν τραπέζια! Χρώσταγε και στο ΙΚΑ (αναγκαστικά 3 βάρδιες είχε). Τελικά βρέθηκε ένας άγιος που της έδωσε καλό αέρα, ο δε ιδιοκτήτης αύξησε και άλλο το αστρονομικό νοίκι.
Αυτό που θέλω να πω είναι:
(α) Η αξία του χώρου που καταλαμβάνουμε μετράει πολύ περισσότερο από τον ILLY.
(β) Όταν κανείς είναι έξω από το χορό βλέπει τα πράγματα διαφορετικά.
(γ) Πίνω εσπρέσο τα τελευταία 25 χρόνια. Μόνο σπίτι και όρθιο όταν βρεθώ στην Ιταλία για 0,90. Ποτέ σε καφετέριες, τις βρίσκω θλιβερές και το έξω το φυλάω για καλό φαγητό με τη συνοδεία εκλεκτής αλκοόλης. -
Πάμε πάλι με τον καφέ και την δήθεν ακρίβεια ΓΕΝΙΚΑ....
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
(γ) Πίνω εσπρέσο τα τελευταία 25 χρόνια. Μόνο σπίτι και όρθιο όταν βρεθώ στην Ιταλία για 0,90. Ποτέ σε καφετέριες, τις βρίσκω θλιβερές και το έξω το φυλάω για καλό φαγητό με τη συνοδεία εκλεκτής αλκοόλης.Θα ξεκινήσω συμφωνώντας απόλυτα με τον angel. Espresso στην Ιταλία τον πίνουν μέσα σε 84,5' (sec) όρθιοι, μπροστά σε πάσο στυλ μπαρ....Αυτό σημαίνει οτι σε 15΄(min) θα πέσουν 11 περίπου 0,90λεπτα του Ευρώ, τουτέστιν 10 Ευρώ για μια θέση σε ενα πάσο που μπορεί να χωρά, ας πούμε κατα μ.ο., 7 άτομα. Αυτό μεταφράζεται σε 70 περίπου ευρώ για κάθε τέταρτο της ώρας, για όλο το πάσο. Εννοείται πως αυτά τα νούμερα δεν ισχύουν όλες τις ώρες της ημέρας. Οι καφετέριές τους δε, είναι επιεικώς θλιβερές και μόνο με τις δικές μας καντίνες μπορούν να συγκριθούν. Το καλοκαίρι που πηγα, έπινα τον καπουτσίνο για 3,00 Ευρώ χωρίς νερό, το οποίο πήγαινε extra προς 3,00 Ευρώ επίσης και αναφέρομαι στο μικρό μπουκάλι.Σε μισή ωρα δε, είχε γίνει κάτουρο απο τη ζέστη. Σύνολο εγω και η γυναίκα μου 12 Ευρώ για 2 καπουτσίνο, χωρίς μπισκοτάκια, κέικ, αλλαγή νερού με παγάκια και λοιπές παπαριές που έχουμε εδω στο Ελλαδιστάν. Ολα αυτά βέβαια, καθήμενοι σε τσίγκινες καρεκλίτσες απο αυτές που βάζουμε στο χωριό ΄μ, στο πανηγύρ΄ τ΄ Προφήτ΄ Ηλία, σε εξωτερικό χώρο οπου τα τασάκια απουσιαζαν εντελώς και οι τέντες ήταν όλες ανεβασμένες. Τώρα, ή θέλανε να μας προστατεύσουν απο το κάπνισμα και να μας χαρίζουν μπρονζάτο (κατα Μπερλουσκόνι) χρώμα σαν του Ομπάμα, ή κάποιος κοπτόταν να την κοπανάμε απο κει το συντομότερο δυνατόν. Δεν μπορώ ν΄απαντήσω με σιγουριά....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω ως φοιτητης ειχε τυχει να κατσω 5 ωρες σε καφετεριαΕχει και καφετεριες η Γερμανια; Οταν ειχα παει μου ειπαν οτι αν Γερμανος θελει να πιει καφε το φτιαχνει σπιτι του και 2-3 σταρμπακς που υπαρχουν ειναι για τους τουριστες!
Αλλη νοοτροπια αλλες τιμες και οντως αν αντεχεις τον καιρο και τους Γερμανους και εχεις μια καλη δουλεια θα εισαι μ@λ@κ@ς να γυρισεις στις Σερρες.
-
Η μονη λυση ειναι να βαλουν χρονοχρεωση στις καφετεριες
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;