-
Φάγατε και μαγειρίτσα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σε μπαρ στο Καρπενησι χθες, 15-20 ΚΑΘΑΡΑ ποτα (εχασα το μετρημα ) + σφηνακια + ποτα απο τον μπαρμαν, συνολο 85€επαρχια λεμε!
α, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αν πηγαιναμε ξανα σημερα, για τα ιδια ισως διναμε 30€...
Στο Kibubu τη παρασκευή, 3 ποτήρια heineken βαρέλι, 400ml 6,5 ευρώ το ένα.
4 σφηνάκια cointreau (ξέχασαν να πουν και το drambuie τα βλαμμένα) απο 4 ευρώ το καθένα.
Σύνολο 35 ευρώ.
Το κλου της υπόθεσης είναι οτι λένε όλοι οτι σου βγάζουν συνέχεια μεζέδες τους τρως και σου φέρνουν άλλους. Όμως ήταν επιπέδου lidl τα φαγητά και άμα είναι να τα πληρώνεις χρυσά..
Τουλάχιστον η μπύρα δεν ήταν νοθευμένη. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Τουλάχιστον η μπύρα δεν ήταν νοθευμένη.
Και που το ξερεις αυτο;
Κυκλοφορουν πολλες σφραγισμενες 'Heineken' και 'Amstel' που τρωνε μπανάνες. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τουλάχιστον η μπύρα δεν ήταν νοθευμένη.
Και που το ξερεις αυτο;
Κυκλοφορουν πολλες σφραγισμενες 'Heineken' και 'Amstel' που τρωνε μπανάνες.Γμτ το'ξερα!
Κάτι νερουλές δηλαδή; -
-
Οι Ισπανοί κάθονται λιγότερες ώρες για καφέ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οι Ισπανοί κάθονται λιγότερες ώρες για καφέκαι γω ετσι πιστευα, αλλα δεν ειδα μεγαλες διαφορες.
-
και ο καφές που πίνουν δεν είναι βραζιλίας
είναι ντεμέκ -
Ο ισπανικός στιγμιαίος της Nescafe είναι άθλιος...
Δεν τα λες όμως όλα.... Πες για την αγένεια των Ισπανών σερβιτόρων, για το πόσο απεριποίητα είναι τα μαγαζιά τους κλπ.
Έχω συμφωνήσει πολλές φορές στο θέμα αυτό μαζί σου, αλλά ειδικά στο θέμα του καφέ έχουμε εντελώς διαφορετική ιστορία εδώ. Εδώ πληρώνεις περισσότερο παροχή υπηρεσιών. Το εμφιαλομένο νερό(συνήθως), τα μπισκοτάκια-κέικ, τις 2 ώρες που περιπου θα κάτσεις, τα πανάκριβα ενοίκια και κυρίως τις φοροεπιδρομές(με μορφή προστίμων κάθε είδους) του κράτους, όποτε δεν έχει χρήματα.
Η μόνη ένσταση είναι ότι δεν έχεις τη δυνατότητα στην Ελλάδα να πιεις φτηνό καφέ. Εκτός αν πας σε μπουγατσάδικο ή καφενείο με τους μπαρμπάδες -
Διάβασες φίλε μου τί καφέ παραγγειλαν?
Τα στάρμπακς παντού ίδια είναι.
Και θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τον ισπανικό καφέ.
Δεν πίνω νες, ποτέ δεν τον συμπάθησα και σαν καφέ,αλλά θυμάμαι είχαμε ευχαριστηθεί καφε εκεί πέρα.
Όταν παραγγέλνεις cafe con leche (αν γράφεται έτσι γιατί τα έχω ξεχάσει ), σου φέρνουν εσπρέσσο σε ποσότητα καπουτσίνο με το γαλατάκι σου.
Γεύση?
Αψογη.Όσο για τα ενοίκια, σκέψου την Βαρκελώνη και μετά βάλε και την κάθε κωμόπολη στην Ελλάδα.
ΑΠλά η κατάσταση σε τέτοια θέματα έχει ξεφύγει και έχει παγιωθεί πλέον.
-
Ok για τα starbucks έχεις δίκιο... Για το θέμα του καφέ όμως(επειδή είναι η δουλειά μου στο λέω), όταν μου φέρνουν ισπανικό τον γυρνάω πίσω... Μιλάω ΜΟΝΟ για τον στιγμιαίο. Αν μου μιλάς για espresso πάσο. Όυτως η άλλως o buondi που πουλάει η μαμά εταιρεία Ισπανικός είναι(αποδεκτή ποιότητα).
Στη Βαρκελόνη όμως δεν βρήκα μαγαζιά 'λουξ' σαν τις ελληνικές καφετέριες. Ανακαίνιση είχαν να κάνουν πριν πάει η Βασίλισσα Σοφία. Θα μου πεις τι φταίω να πληρώνω διακοσμητές-καρεκλαδες-ξέκολα στις πόρτες κλπ. Έχεις δίκιο -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ok για τα starbucks έχεις δίκιο... Για το θέμα του καφέ όμως(επειδή είναι η δουλειά μου στο λέω), όταν μου φέρνουν ισπανικό τον γυρνάω πίσω... Μιλάω ΜΟΝΟ για τον στιγμιαίο. Αν μου μιλάς για espresso πάσο. Όυτως η άλλως o buondi που πουλάει η μαμά εταιρεία Ισπανικός είναι(αποδεκτή ποιότητα).
Στη Βαρκελόνη όμως δεν βρήκα μαγαζιά 'λουξ' σαν τις ελληνικές καφετέριες. Ανακαίνιση είχαν να κάνουν πριν πάει η Βασίλισσα Σοφία. Θα μου πεις τι φταίω να πληρώνω διακοσμητές-καρεκλαδες-ξέκολα στις πόρτες κλπ. Έχεις δίκιοΓια να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω απο ισπανικό καφέ σαν μάρκες, απλά παραθέτω την εμπειρία μου (και είμαι φανατικός του καφέ. γι αυτό εχω απηυδύσει με το νερόπλυμα που πίνω εδώ ).
Περι πολυτελειας θα συμφωνήσω, σπάνια έξω πετυχαίνεις ανάλογου επιπέδου καφέ. Όχι ότι δεν υπάρχουν όμως.
Ακόμα κι εδώ έχουμε κανα δυο τέτοια κυριλέ, που ο καφές τους είναι φτηνός όμως (δεν πίνεται βέβαια )
Το θέμα είνα ότι η κατάσταση είναι ανατροφοδοτούμενη, δεν είναι τόσο απλό.
Όλα έχουν ακριβύνει πλέον, και προφανώς αυτός που πουλάει καφέδες δεν μπορεί μονομερώς να ρίξει σοβαρά τις τιμες... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Θα μου πεις τι φταίω να πληρώνω διακοσμητές-καρεκλαδες-ξέκολα στις πόρτες κλπ. Έχεις δίκιοόταν τα λέμε μας απαντούν οτι σκοτώνουμε την επιχειρηματικότητα
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Θα μου πεις τι φταίω να πληρώνω διακοσμητές-καρεκλαδες-ξέκολα στις πόρτες κλπ. Έχεις δίκιο
όταν τα λέμε μας απαντούν οτι σκοτώνουμε την επιχειρηματικότητα
Δεν είναι θέμα επιχειρηματικότητας... Μια βόλτα ένα πρωί καθημερινής στην Κρήνη είναι το αποτέλεσμα αυτών... Το μόνο μαγαζί που έχει κόσμο έιναι αυτό που έχει ακριβότερα από όλα τα υπόλοιπα τον καφέ...5€ το φραπεδάκι. Δεν λέω ότι τα άλλα είναι αρκετά φθηνότερα 4-4,5€ παίζει και στα άλλα.
Αλλά ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί όλοι πηγαίνουν στο ακριβότερο. Και μιλάω για μαγαζιά που είναι πρακτικά ίδια! Μάλλον πήρανε ένα διακοσμητή όλοι μαζί ή ένας διακοσμητής τους δάγκωσε ξεχωριστά
Άρα φταίει αυτός που τον έχει 5€;; Όχι, φταίνε τα 'ζώα' που τα πληρώνουν. Και βλέπεις τον καταστηματάρχη δίπλα που τον έχει 4€, να κοιτάει το μαγαζί του άδειο -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
ι αναφέρομαι για τους 'Λάζογερμανούς', οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφεία κουβαλάνε τα αρνητικά και των 2 λαών, αλλά κανένα θετικό τους... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Θα μου πεις τι φταίω να πληρώνω διακοσμητές-καρεκλαδες-ξέκολα στις πόρτες κλπ. Έχεις δίκιο
Δεν είναι θέμα επιχειρηματικότητας... Μια βόλτα ένα πρωί καθημερινής στην Κρήνη είναι το αποτέλεσμα αυτών... Το μόνο μαγαζί που έχει κόσμο έιναι αυτό που έχει ακριβότερα από όλα τα υπόλοιπα τον καφέ...5€ το φραπεδάκι. Δεν λέω ότι τα άλλα είναι αρκετά φθηνότερα 4-4,5€ παίζει και στα άλλα.
Αλλά ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί όλοι πηγαίνουν στο ακριβότερο. Και μιλάω για μαγαζιά που είναι πρακτικά ίδια! Μάλλον πήρανε ένα διακοσμητή όλοι μαζί ή ένας διακοσμητής τους δάγκωσε ξεχωριστά
Άρα φταίει αυτός που τον έχει 5€;; Όχι, φταίνε τα 'ζώα' που τα πληρώνουν. Και βλέπεις τον καταστηματάρχη δίπλα που τον έχει 4€, να κοιτάει το μαγαζί του άδειοη κρήνη είναι ιδιάζουσα περίπτωση...
είναι και θέμα γνωριμιών, και θέμα ηλικίας στην οποία απευθύνεται το κατάστημα.
είναι και θέμα μόστρας και αυτοκινήτων παρκαρισμένων. πολλές από τις καφετέριες εκεί τις θεωρώ απατεωνιά και κοροϊδία. 1-2 ειναι ωραίες λόγω θέσης.
αλλά πάνω απ όλα είναι θέμα μόστρας όπως είπα. -
Δεν ειναι ιδιαζουσα περιπτωση,ολες οι καφετεριες βασιζονται στο πουλ-μουρ και στο κοινο τους,αν κανεις καφετερια με την λογικη του 'θα ειμαι φτηνοτερος απο τους αλλους' το πιθανοτερο ειναι να σε φαει η μαρμάγκα.
Και πριν αρχισετε να γκρινιαζετε,σας ερωτω,αμα η τιμη ειναι το θεμα γιατι να μην κατσει καποιος και στο σπιτι του με τους φιλους του και να πιει εναν νες οπως τον θελει;
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ta Starbucks στη χώρα της ακρίβειας.
(...)Βρήκες να συγκρίνεις κιόλας.
Σου πουλάνε τον καφέ έναντι του ενός νεφρού σου, και στο βάζουν σε ένα πλαστικό κύπελο της κακιάς ώρας, χώρια που πρέπει να πας εσύ να το πάρεις από τον πάγκο, όταν με λιγότερα μπορείς να πας σε μια κανονική καφετέρια και να σου τον φέρουν σε κανονικό ποτήρι ή φλυντζάνι, με μπισκοτάκι κλπ.Γιατί να το προτιμήσεις;
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Άρα φταίει αυτός που τον έχει 5€;; Όχι, φταίνε τα 'ζώα' που τα πληρώνουν. Και βλέπεις τον καταστηματάρχη δίπλα που τον έχει 4€, να κοιτάει το μαγαζί του άδειοη κρήνη είναι ιδιάζουσα περίπτωση...
είναι και θέμα γνωριμιών, και θέμα ηλικίας στην οποία απευθύνεται το κατάστημα.
είναι και θέμα μόστρας και αυτοκινήτων παρκαρισμένων. πολλές από τις καφετέριες εκεί τις θεωρώ απατεωνιά και κοροϊδία. 1-2 ειναι ωραίες λόγω θέσης.
αλλά πάνω απ όλα είναι θέμα μόστρας όπως είπα.Sorry, ΑΡΩΜΑ-RAKA-COCOON είναι δίπλα δίπλα. Το πρώτο έχει κόσμο, και τα άλλα βαράνε μύγες. Ίδια διακόσμιση, ίδια θέση-θέα, ίδια πασαρέλα για το αμάξι, ίδιος χάλια καφές, παρόμοιες γλάστρες στην υποδοχή. Και κόσμο έχει το ακριβότερο. Δεν μιλάω για 200 μέτρα ακτίνα, γιατί πλέον έχει και αρκετά ξενοίκιαστα...
Δεν ειναι ιδιαζουσα περιπτωση,ολες οι καφετεριες βασιζονται στο πουλ-μουρ και στο κοινο τους,αν κανεις καφετερια με την λογικη του 'θα ειμαι φτηνοτερος απο τους αλλους' το πιθανοτερο ειναι να σε φαει η μαρμάγκα.
Και πριν αρχισετε να γκρινιαζετε,σας ερωτω,αμα η τιμη ειναι το θεμα γιατι να μην κατσει καποιος και στο σπιτι του με τους φιλους του και να πιει εναν νες οπως τον θελει;
Γιατί θέλεις να δεις λίγο κόσμο, να βγεις από το σπίτι σου.
Η λογική θα είμαι φθηνότερος από τους άλλους δεν παίζει γιατί οι 'άλλοι' δε θα σε αφήσουν.... Με διάφορους τρόπους... Άρα στις ίδιες ψηλές τιμές προσπαθείς να πουλήσεις καλύτερο προϊόν. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Βρήκες να συγκρίνεις κιόλας.
Σου πουλάνε τον καφέ έναντι του ενός νεφρού σου, και στο βάζουν σε ένα πλαστικό κύπελο της κακιάς ώρας, χώρια που πρέπει να πας εσύ να το πάρεις από τον πάγκο, όταν με λιγότερα μπορείς να πας σε μια κανονική καφετέρια και να σου τον φέρουν σε κανονικό ποτήρι ή φλυντζάνι, με μπισκοτάκι κλπ.Γιατί να το προτιμήσεις;
+1
Ασε που δεν εχουν και κανα καφε της προκοπης...
Ελληνικο, νες αχτυπητο με γαλατακι νουνου κτλ...
Να μην αναφερω πως δεν επιτρεπεται το καπνισμα...
Καφες χωρις τσιγαρο, σα χεσιμο χωρις κλασιμο ειναι...
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;