-
Είμαι κάτοχος ενός αυτοκινήτου μάρκας Audi.Πριν περίπου 4 μήνες είχα ένα ατύχημα και το αυτοκίνητο είχε κάποιες ζημιές της τάξεως των 500 ευρώ.Επειδή όμως έπρεπε να φύγω για σπουδές στο εξωτερικό και θα έλλειπα το υπόλοιπο διάστημα άφησα το αμάξι έξω από ένα συνεργείο σε χώρο όπου επιτρεπόταν το παρκάρισμα και προχτές με ενημερώνουν κάποιοι γνωστοί μου ότι το αυτοκίνητο δε βρίσκεται εκεί.Αμέσως έστειλα κάποιον να ρωτήσει και με ενημέρωσε ότι το αμάξι το πήρε ο δήμος και το έκανε ανακύκλωση χωρίς να με ειδοποιήσει κανείς!!!Είναι δυνατόν να μη με ειδοποιήσουνε και σε διάστημα μικρότερο των 3 μηνών αφότου το πάρκαρα να μου το κατασχέσουνε και να το ανακυκλώσουνε κιόλας;Έλεος τη χώρα είναι αυτή όπου όταν σε γράφουνε για πρόστιμο αμέσως από τις πινακίδες βρίσκουνε ποιος είσαι που μένεις και όλα τα συναφή και όταν πρέπει να ειδοποιήσουνε για ανακύκλωση του αυτοκινήτου σου δεν σε ειδοποιεί κανείς!!!Το αστείο είναι ότι με το που γύριζα σε κανά μήνα Ελλάδα ήθελα να το επιδιορθώσω!Να σημείωσω ότι οι πινακίδες κανονικά υπήρχανε πάνω στο αυτοκίνητο!!!Τι μπορώ να κάνω;Μπορώ να ζητήσω αποζημίωση εφόσον το αυτοκίνητο διέθεται κανονικά τέλη κυκλοφορίας,πινακίδες και ήτανε καθόλα νόμιμο.Ελάτε στη θέση μου , να είστε εξωτερικό και να μαθαίνετε από φίλους ότι το αυτικίνητο σας έχει ανακυκλωθεί, και πείτε μου τι θα κάνατε!Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Βόλο.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας,
Με εκτίμηση Κώστας -
Είμαι κάτοχος ενός αυτοκινήτου μάρκας Audi.Πριν περίπου 4 μήνες είχα ένα ατύχημα και το αυτοκίνητο είχε κάποιες ζημιές της τάξεως των 500 ευρώ.Επειδή όμως έπρεπε να φύγω για σπουδές στο εξωτερικό και θα έλλειπα το υπόλοιπο διάστημα άφησα το αμάξι έξω από ένα συνεργείο σε χώρο όπου επιτρεπόταν το παρκάρισμα και προχτές με ενημερώνουν κάποιοι γνωστοί μου ότι το αυτοκίνητο δε βρίσκεται εκεί.Αμέσως έστειλα κάποιον να ρωτήσει και με ενημέρωσε ότι το αμάξι το πήρε ο δήμος και το έκανε ανακύκλωση χωρίς να με ειδοποιήσει κανείς!!!Είναι δυνατόν να μη με ειδοποιήσουνε και σε διάστημα μικρότερο των 3 μηνών αφότου το πάρκαρα να μου το κατασχέσουνε και να το ανακυκλώσουνε κιόλας;Έλεος τη χώρα είναι αυτή όπου όταν σε γράφουνε για πρόστιμο αμέσως από τις πινακίδες βρίσκουνε ποιος είσαι που μένεις και όλα τα συναφή και όταν πρέπει να ειδοποιήσουνε για ανακύκλωση του αυτοκινήτου σου δεν σε ειδοποιεί κανείς!!!Το αστείο είναι ότι με το που γύριζα σε κανά μήνα Ελλάδα ήθελα να το επιδιορθώσω!Να σημείωσω ότι οι πινακίδες κανονικά υπήρχανε πάνω στο αυτοκίνητο!!!Τι μπορώ να κάνω;Μπορώ να ζητήσω αποζημίωση εφόσον το αυτοκίνητο διέθεται κανονικά τέλη κυκλοφορίας,πινακίδες και ήτανε καθόλα νόμιμο.Ελάτε στη θέση μου , να είστε εξωτερικό και να μαθαίνετε από φίλους ότι το αυτικίνητο σας έχει ανακυκλωθεί, και πείτε μου τι θα κάνατε!Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Βόλο.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας,
Με εκτίμηση Κώστας -
Κακησπερα ανακινω το θεμα επειδη εχω μια παρομοια περιπτωση με την διαφορα οτι εμενα ηταν επαγγελματικο οχημα ( τα τελη τα εισπρατουν απο την εφορια απευθειας) με πινακιδες κανονικα και ατρακαριστο .
Η αληθεια ειναι οτι το ειχα στο συγκεκριμενο σημειο πανω απο χρονο παρκαρισμενο αλλα επειδη στα 50 μετρα εχει μαγαζι ο αδερφος μου περνουσε καθε μερα και το κοιτουσε .
Απεναντι ακριβωσ ευπηρχε επισης συνεργειο αυτοκινητων στο οπειο ειχα επισκευασει προ 1,5 ετους το φορτηγακι και ολοι ξεραν αφου ειχε επανου του επιγραφη πιανου ηταν .
Δεν επικολησαν ποτε χαρτι του δημου αυτο ειναι σιγουρο ,το πηραν 16 αυγουστου που η μιση ελλαδα λειπει διακοπες και τελικα υστερα απο ψαξιμο εμαθα πως πηγε γα καταστροφη σε καποια εταιρια καμπερ στην ελευσινα κοντα η οπεια μας ενημερωσε πως εχουν εντολη μετα απο 10 μερες απο την αφιξη του καταστρεφεται εαν δεν αναζητηθει.
Ερωτηση εχουν αυτο το δικαιωμα χωρις να με ενημερωσουν απο την στιγμη που ειναι επαγγελματικο στην κλουβα πισω ηταν γεματο εξαρτηματα και στο ντουλαπακι δημοσια εγραφα (αδεια,βιβλιο μεταβολων) ασχετα αν το ειχα πολυ καιρο στο συγκεκριμενο σημειο ? -
Ειχε σημα τελων?
-
Διαβαζοντας κ ολο το θεμα, ανακαλυψα μερικα διαμαντια:
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Δεν αφήνουμε έτσι ένα αντικείμενο στον δρόμο!
Δηλαδή μετά από πόσο καιρό έπρεπε να στο πάρουν , μετά από 10 χρόνια;
Το παράτησες και έφυγες!
Η πόλη σου έχει π.χ 5000 θέσεις πάρκιν και 10000 αυτοκίνητα! Αν οι 5000 τα παρκάρουν 3 μήνες σε ένα σημείο οι άλλοι 5000 πρέπει να πάνε να τα παρκάρουν στην Λαμία!Τα τέλη κυκλοφορίας και στάθμευσης, τα πληρώνουμε ακριβώς για να έχουμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε και να σταθμεύουμε τα αυτοκίνητα μας στους δρόμους. Τι δηλαδή, να το έβαζε στην τσέπη του;
Ta τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνουμε για να κυκλοφορούμε!
Τα τέλη στάθμευσης για να σταθμεύουμε! Είχε πληρώσει τέλη στάθμευσης;Πραγματικα με εκπλησσει συνεχως το μυαλο του Ελληνα .
Τι γραφεις ρε παλικαρι μου? Ναρκωτικα παιρνεις? Ή πραγματικα τα πιστευεις αυτα που λες?
Οχημα με κρατικες πινακιδες κ τελη κυκλοφοριας εχει καθε δικαιωμα να παρκαρει μονιμα στο ιδιο σημειο για οσο γουσταρει.
-
δεν νομίζω για όσο γουστάρει ...... δεν θυμάμαι ακριβώς τις μέρες ... αλλά σίγουρα, όχι για όσο γουστάρει.
-
ΠΔ 116/04
Άρθρο 2- «εγκαταλειμμένο όχημα», όχημα το οποίο:
α) εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες,
β) εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής,
γ) εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του,
δ) αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται
Εγκαταλειμμένο όχημα που δεν έχει αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του εντός των χρονικών ορίων του άρθρου 9, παρ. 1 του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος, είναι όχημα στο τέλος κύκλου ζωής. - «εγκαταλειμμένο όχημα», όχημα το οποίο:
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Διαβαζοντας κ ολο το θεμα, ανακαλυψα μερικα διαμαντια:Δεν αφήνουμε έτσι ένα αντικείμενο στον δρόμο!
Το παράτησες και έφυγες!
Η πόλη σου έχει π.χ 5000 θέσεις πάρκιν και 10000 αυτοκίνητα! Αν οι 5000 τα παρκάρουν 3 μήνες σε ένα σημείο οι άλλοι 5000 πρέπει να πάνε να τα παρκάρουν στην Λαμία!Τα τέλη κυκλοφορίας και στάθμευσης, τα πληρώνουμε ακριβώς για να έχουμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε και να σταθμεύουμε τα αυτοκίνητα μας στους δρόμους. Τι δηλαδή, να το έβαζε στην τσέπη του;
Τα τέλη στάθμευσης για να σταθμεύουμε! Είχε πληρώσει τέλη στάθμευσης;Πραγματικα με εκπλησσει συνεχως το μυαλο του Ελληνα .
Τι γραφεις ρε παλικαρι μου? Ναρκωτικα παιρνεις? Ή πραγματικα τα πιστευεις αυτα που λες?
Οχημα με κρατικες πινακιδες κ τελη κυκλοφοριας εχει καθε δικαιωμα να παρκαρει μονιμα στο ιδιο σημειο για οσο γουσταρει.
Όπως αναφέρεται και στο πάνω ποστ του saxon_747, δεν μπορεί να είναι παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο για όσο γουστάρει. Επειδή ασχολούμαι με παλιά αυτοκίνητα και κάποια στιγμή ήθελα να τα παρκάρω έξω από το σπίτι μου το έψεξα το θέμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Διαβαζοντας κ ολο το θεμα, ανακαλυψα μερικα διαμαντια:Δεν αφήνουμε έτσι ένα αντικείμενο στον δρόμο!
Το παράτησες και έφυγες!
Kacey, αυτήν την φορά κάνεις λάθος. Μάλλον οφείλεται στο ότι δεν έχει να κάνει με τον ΚΟΚ (που τον ξέρεις απ' έξω ). Δες αυτό που παρέθεσε ο saxon_747 από το ΦΕΚ 81-2004 (Προεδρικό Διάταγμα υπ' Αρ. 116)!
-
Ναι και εγω διαβασα τον νομο που ειχε παραθεσει καποιοσ φιλος ο οποιος ελεγε οτι δεν μπορεις να παρκαρεις πανω απο δεκα μερες στον ιδιο νομο ελεγε επισης οτι δεν μπορουσαν να το παρουν αν δεν ειχε κολληθει πρωτα προηδοποιητικο σημα και ακομη και οταν το επαιρναν επρεπε να ειδοποιηθεις πριν την καταστροφη ειτε απο την εφορια ειτε απο αστυνομικες αρχες.
σε εμενα δεν εγινε ουτε η ειδοποιηση με χαρτι πανω στο αμαξι ουτε με τηλεφωνο απο εφορια η αρχες -
Οι πιο πανω παραθεσεις απο το ΠΔ ξεκινανε ολες με:
'εγκαταλειπεται' ταδε ταδε ταδε.
Το να εχεις ΠΑΡΚΑΡΕΙ ενα οχημα που φερει πινακιδες κ σημα τελων του τωρινου ετος, δεν μπορει να οριστει ως 'εγκαταλειψη'.
ΠΧ
Λειπω στην Αγγλια 9 μηνες το χρονο κ εχω ενα αυτοκινητο εδω, παρκαρισμενο στον δρομο, κανονικα με πινακιδες κ σημα. Απο που κ ως που δεν μπορω να το παρκαρω για οσο διαστημα θελω? Καθε αυτοκινητο, ολων μας, πιανει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, το οτι ειναι η ιδια το μετονομαζει σε εγκατελειμενο? Δεν νομιζω. Μπορει καποιος να μου βρει το λινκ? -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Εγκαταλειμμένα οχήματα
ΚΥA υπ’ αριθμ. 1002901/67/Τ&Ε.Φ. της 14/24.1.2002 (ΦΕΚ 57, τΑ’),
Διαδικασία και προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ως στερεών αποβλήτων των εγκαταλειμμένων οχημάτων( 1).
(1 Εκδόθηκε βάσει των διατάξεων του άρθρ. 7 του Ν. 1650/1986, του Ν. 251/1976, του άρθρ. 18*7 του Ν. 1481/1984 και του Π.Δ. 410/1995).
Εγκαταλειμμένα οχήματα
Άρθρο 1—- Μέσα μεταφοράς και μηχανήματα που δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας ή τμήματά τους χαρακτηρίζονται ως εγκαταλειμμένα εφόσον:
α. Αφήνονται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους, στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 10 ημέρες.
β. Αφήνονται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους για χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο από 20 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.
γ. Αφήνονται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς Προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του.
δ. Αποτελούν γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική Περιουσία, Ιδίως όταν λόγω της καταστάσεως που βρίσκονται δεν δύναται να ανταποκριθούν στον σκοπό για τον οποίο προορίζονται. - Ο εντοπισμός των οχημάτων αυτών γίνεται από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου ή της Κοινότητας, από την οποία επικολλάται σε εμφανές σημείο Του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο που χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλειμμένο.
Εάν, μέσα σε 15 ημέρες από την επικόλληση αυτού του ειδικού αυτοκόλλητου, το όχημα δεν αποσυρθεί από τον κάτοχό του, το όχημα αυτό θεωρείται πλέον ως στερεό (δημοτικό) απόβλητο και περιέρχεται στην κυριότητα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.
3. Σε περίπτωση που τα εν λόγω οχήματα φέρουν κρατικές πινακίδες, οι κατά τόπους αρμόδιοι Ο.ΤΑ. υποχρεούνται να αναζητήσουν, εντός Ι5νθημέρου από την επικόλληση του ειδικού σήματος (αυτοκόλλητου), μέσω του Αρχείου του Υπουργείου Μεταφορών, τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών τους, καθώς και να ενημερώσουν περαιτέρω τόσο τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για είσπραξη τυχόν οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας, όσο και των Υπηρεσιών Ασφάλειας για διενέργεια έρευνας προς διακρίβωση περίπτωσης κλοπής, υπεξαίρεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη.
Μα αφού σύμφωνα με την §1 μπορούν να χαρακτηριστούν ως εγκαταλειμμένα μόνο οχήματα που δεν φέρουν πινακίδες και πληρούν μια από τις προϋποθέσεις α' έως δ' της ιδίας παραγράφου....
....τότε πώς παρ' όλ' αυτά μπορούν αυτοκίνητα με κρατικές πινακίδες να θεωρηθούν εγκαταλειμμένα κατά την §3;
Οπως αναφερει κ ο Arrows, δεν γινεται ΚΑΙ το 1) ΚΑΙ το 3).
Κ ξαναλεω, ενα αυτοκινητο με πινακιδες κ τελη κυκλοφοριας εχει ΚΑΘΕ δικαιωμα να βρισκεται στον δρομο. Τι σημαινει δεν κουνιεται? Ποιος αποφασιζει τι κουνιεται κ ποτε?
- Μέσα μεταφοράς και μηχανήματα που δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας ή τμήματά τους χαρακτηρίζονται ως εγκαταλειμμένα εφόσον:
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Μπορείς να βρεις τις διατάξεις σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα εδώ: http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/57B_02.pdfΕαν δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση για παράνομη πράξη της διοίκησης.
Από αυτή την Υπ. Απόφαση δεν φαίνεται να προκύπτει ότι μπορεί να χαρακτηρισθεί ως εγκαταλελειμμένο ένα όχημα που φέρει πινακίδες κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οι πιο πανω παραθεσεις απο το ΠΔ ξεκινανε ολες με:'εγκαταλειπεται' ταδε ταδε ταδε.
Το να εχεις ΠΑΡΚΑΡΕΙ ενα οχημα που φερει πινακιδες κ σημα τελων του τωρινου ετος, δεν μπορει να οριστει ως 'εγκαταλειψη'.
Η μονη διαφορα ειναι οτι εαν το οχημα εχει πινακιδες, οι κατα τοπους αρμοδιοι ΟΤΑ οφειλουν να αναζητησουν (αφου κολλησουν το σχετικο αυτοκολλητο) τον ιδιοκτητη.
Εαν ο ιδιοκτητης δεν ανταποκριθει η ειναι αγνωστος (δε μπορουν να τον βρουν) , το μαζευουν. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Οι πιο πανω παραθεσεις απο το ΠΔ ξεκινανε ολες με:
'εγκαταλειπεται' ταδε ταδε ταδε.
Η μονη διαφορα ειναι οτι εαν το οχημα εχει πινακιδες, οι κατα τοπους αρμοδιοι ΟΤΑ οφειλουν να αναζητησουν (αφου κολλησουν το σχετικο αυτοκολλητο) τον ιδιοκτητη.
Εαν ο ιδιοκτητης δεν ανταποκριθει η ειναι αγνωστος (δε μπορουν να τον βρουν) , το μαζευουν.+1.
Κι εγώ καταλαβαίνω ότι η $1 αναφέρει τι ισχύει στην περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν φέρει πινακίδες και ότι η $3 (ίσως με όχι τόσο ξεκάθαρη διατύπωση) συμπληρώνει ποιο επιπλέον βήμα είναι απαραίτητο στην περίπτωση που φέρει πινακίδες. Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας ΔΕ γίνεται ΚΑΜΙΑ αναφορά! Η μόνη διάκριση είναι μεταξύ αυτοκινήτων με/χωρίς πινακίδες!
Π.χ. υπάρχει στη γειτονιά μου ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο με πινακίδες εδώ και 2-3 χρόνια σε ψιλο-άθλια κατάσταση. Έστειλα email στο δήμο πριν αρκετούς μήνες και κόλλησαν χαρτί. Ύστερα από το πέρας 3-4 μηνών, επειδή το αυτοκίνητο ήταν ακόμα εκεί, ξαναέστειλα email. Μού απάντησαν ότι, επειδή φέρει πινακίδες, η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη κι ότι περιμένουν κάποια απάντηση από το υπουργείο. Δε μου είπαν ότι απαγορεύεται να το μαζέψουν. Πιθανόν να περιμένουν να τους αποσταλλούν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη για να τον ενημερώσουν.
-
Μα ρε παιδια, το ΦΕΚ ξεκιναει λεγοντας
Μεσα μεταφορας κ μηχανηματα που δεν εχουν πινακιδες κυκλοφοριας ή τμηματα τους δυναται να χαρακτηριστουν εγκαταλειμμενα εφ'οσον:
ειναι η βασικη προυποθεση για να ξεκινησει ολη αυτη η διαδικασια. Κ ξαναρωταω, αν εγω φυγω για 9 μηνες στην Αγγλια για ενα master πχ, πρεπει να βρω παρκινγκ για το αυτοκινητο μου που κινειται κανονικοτατα, εχει πινακιδες κ σημα τωρινου ετους κ παντα παρκαρει στον δρομο? Δεν στεκει το πραμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μα ρε παιδια, το ΦΕΚ ξεκιναει λεγονταςΜεσα μεταφορας κ μηχανηματα που δεν εχουν πινακιδες κυκλοφοριας ή τμηματα τους δυναται να χαρακτηριστουν εγκαταλειμμενα εφ'οσον:
ειναι η βασικη προυποθεση για να ξεκινησει ολη αυτη η διαδικασια. Κ ξαναρωταω, αν εγω φυγω για 9 μηνες στην Αγγλια για ενα master πχ, πρεπει να βρω παρκινγκ για το αυτοκινητο μου που κινειται κανονικοτατα, εχει πινακιδες κ σημα τωρινου ετους κ παντα παρκαρει στον δρομο? Δεν στεκει το πραμα.
Πολλά πράγματα δεν στέκουν, αλλά συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν.
Αν φύγεις για 9 μήνες στην Αγγλία και παρκάρεις το αμάξι σου στο δρόμο έξω από το σπίτι σου, πιθανότατα δε θα το βρεις όταν γυρίσεις.Αρχικά θεωρείται κατάληψη οδοστρώματος και απαγορεύεται. Δηλαδή δεν έχεις το δικαίωμα να παρκάρεις στην ίδια θέση κάθε μέρα για όσο θες, σαν να είναι το ιδιωτικό σου πάρκιγκ. Πρέπει να το μετακινείς.
Επίσης θεωρείται εστία μόλυνσης, καθώς κάτω από ένα αμάξι που δεν έχει κινηθεί για μήνες θα είναι γεμάτο σκουπίδια. Όπως εξάλλου θα είναι γενικά βρώμικο.
Φυσικά μπορεί να θεωρηθεί κλεμένο.
Και τέλος, έτσι και αλλιώς αν ένα αμάξι μείνει για τόσο καιρό παρκαρισμένο στο ίδιο μέρος, πιθανότατα θα το έχουν χτυπήσει (παρκαρίσματα κτλ) ή θα το έχουν λεηλατήσει. Οπότε θα μοιάζει για παρατημένο.
Ξέρω ότι μπορεί να σου ακούγονται κουλά (και εμένα το ίδιο μου ακούγονται), αλλά δυστυχώς αυτά θα σου πουν αν πας να τους ζητήσεις τα ρέστα που σου μάζεψαν το αυτοκίνητο. Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, και το κάνουν. Οπότε όποιος θέλει να φύγει στο εξωτερικό, ας δώσει το αμάξι σε κάποιον συγγενή/φίλο να το προσέχει, ή ας το βάλει σε γκαράζ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μα ρε παιδια, το ΦΕΚ ξεκιναει λεγονταςΜεσα μεταφορας κ μηχανηματα που δεν εχουν πινακιδες κυκλοφοριας ή τμηματα τους δυναται να χαρακτηριστουν εγκαταλειμμενα εφ'οσον:
[...]
Πρόσεξε τη λεπτομέρεια: γράφει αυτό που παραθέτεις κι όχι:
δυναται να χαρακτηριστουν εγκαταλειμμενα αποκλειστικά μεσα μεταφορας κ μηχανηματα που δεν εχουν πινακιδες κυκλοφοριας ή τμηματα τους εφ'οσον:
Άρα, η $1 αναφέρει ότι Α=>Β και ΌΧΙ ΑΒ (συνεπαγωγή και όχι ισοδυναμία)
όπου Α: χωρίς πινακίδες και Β: εγκαταλελειμμένοΣτη συνέχεια έρχεται η $3 που αναφέρει την επιπλέον προϋπόθεση ώστε και Γ=>Β
όπου Γ: με πινακίδεςΈχω δει στην περιοχή μου αρκετές φορές να απομακρύνονται αυτοκίνητα που φέρουν πινακίδες. Το λάθος στην περίπτωση του συμ-φορουμίτη που ανέστησε το θέμα είναι ότι ο δήμος ΔΕΝ επικοινώνησε μαζί του προτού απομακρυνθεί το αυτοκίνητό του!
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Αρχικά θεωρείται κατάληψη οδοστρώματος και απαγορεύεται. Δηλαδή δεν έχεις το δικαίωμα να παρκάρεις στην ίδια θέση κάθε μέρα για όσο θες, σαν να είναι το ιδιωτικό σου πάρκιγκ. Πρέπει να το μετακινείς.
ποιος τα λεει αυτα ρε παιδια? Καταληψη οδοστρωματος το να παρκαρω στο ιδιο σημειο, εν λειτουργια οχημα το οποιο πληροι ολες τις νομιμες προυποθεσεις για να κυκλοφορει στον δρομο? Αλλο το να ειναι γραμμενο σκατα ενα ΦΕΚ κ αλλο να θεωρουμε λογικα τετοια πραγματα:
Δηλαδη με το να το παρκαρω σε διαφορετικη θεση καθε μερα, αλλαζει κατι? Δεν καταλαμβανω 5 μετρα δρομου καθε μερα? Τι εχει να λεει αν ειναι διαφορετικα ή τα ιδια 5 μετρα?
ΥΓ Τι εστι 'τελος σταθμευσης'? Ποιος κ που πληρωνει 'τελος σταθμευσης', εκτος απο οπου εχει ελεγχομενη σταθμευση?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
[...]ΥΓ Τι εστι 'τελος σταθμευσης'? Ποιος κ που πληρωνει 'τελος σταθμευσης', εκτος απο οπου εχει ελεγχομενη σταθμευση?
Αυτή την απορία την έχω κι εγώ απ' όταν διάβασα την έκφραση πιο πάνω!
Κατάσχεση εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου!!!