-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/72 ... o-skafos-/Του Citrovag είναι!
-
Να προσέξεις (όσο μπορείς) να μην έχει βουλιάξει η μηχανή.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να προσέξεις (όσο μπορείς) να μην έχει βουλιάξει η μηχανή.τι εννοεις ακριβως..?
-
Να μην έχει βουλιάξει η βάρκα και συνεπώς να πήρε νερά η μηχανή ------> καθόλου καλό. Το αλάτι σκίζει τα μεταλλικά μέρη.
Άποψή μου: Μην πάρεις σκάφος επειδή σου άρεσε οπτικά. Βρες ένα φίλο σου που ασχολείτε με το θέμα και παρακάλεσέ τον να σου συστήσει μηχανικό της εμπιστοσύνης του. Με αυτόν σύμβουλο μπορείς να κινηθείς με σχετική ασφάλεια.
-
Αυτό που λέει ο Κωνσταντίνος.
Είτε βούλιαξε η βάρκα ή έπεσε η εξωλέμβια στη θάλασσα και πήγε στον πάτο.
Μετά τις βγάζουν αλλά πολλές φορές η μηχανή δεν είναι όπως ήταν πριν βουλιάξει. -
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
οι τιμες ηταν ψιλοτσιμπημενες ειχαν τα παντα gps τεντες εργατες κλπ...Αν δεις πόσο μπορεί να σου κοστίσουν όλα αυτά τα πάντα αν τα βάλεις μετά ίσως να αναθεωρήσεις το σχόλιό σου. Φυσικά ελέγχεις την κατάσταση του εξοπλισμού (με κάποιον που να ξέρει).
-
Εδώ η ευκαιρία. Τσάμπα πράμα. Όποιος προλάβει...
16.500.000 ευρώ
http://www.boatshop24.com/de/motorboote ... oy-2109737
-
Ενώ στα αυτοκίνητα οι τιμές των μτχ έχουν καταρρεύσει και τα ακριβά παιχνίδια των 70-80-90000 πουλιώνται 3-4-5ετίας από 15-20000 ευρώ , στα σκάφη ακόμα δεν έχει έρθει η λογική .
Προφανώς θα έρθει μαζί με την φορολογική δήλωση του 2011 και την υλοποίηση των τεκμηρίων .Επίσης το 2011 θα φανεί και η πραγματική αγορά στα καινούργια που θα οδηγήσει σε εξορθολογισμό των τιμών ιδιαίτερα στα υπερτιμημένα φουσκωτά .
Η αγορά των σκαφών βασιζόταν στην 'κ@υλα' των σκαφάτων που πλήρωνε χωρίς να ελέγχει και επέτρεπε να ανθίσουν κάθε λογής 'λουλούδια' στο χώρο . Αλλά το πάρτυ τελείωσε και εδώ και δυστυχώς απότομα , πράγμα που ενέχει τον κίνδυνο αντί να φτιάξει την αγορά , απλά να την καταστρέψει .
-
Έχουν πέσει αρκετά οι τιμές στα σκάφη. Μπορείς να βρεις πολύ καλά κομμάτια. Αν έχεις το ρευστό βέβαια
-
Μιλάω γιά την γενική έννοια των τιμών . Υπάρχουν και αυτοί που έχουν ανάγκη , η τα πουλάνε 2-3 χρόνια και βαρέθηκαν .
Πάντως η πλειοψηφία ακόμα πουλάει σκάφη 3ετίας στο 90 % της βασικής τιμής χρεώνοντας τέντες , σχοινιά κλπ .Ετσι ανάμεσα σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις , βλέπεις φουσκωτό που έκανε καινούργιο 80.000 , σκάφος , μηχανή και τα βασικά , να ζητάει γιά μοντέλλο του 2005 πέρσι 80.000 και φέτος 60.000 και προφανώς του χρόνου θα πάει 40.000 όταν η αξία του θα έχει κατέβει κάτω από 30000 .
Τα πολυεστερικά που δεν έχουν την μόδα των φουσκωτών είναι σε πιό λογικές τιμές . -
Σε πολυεστερικά αναφέρομαι όπου οι τιμες είναι εξαιρετικές έως ξεφτίλα για τα έως τώρα δεδομένα.
Εδώ βρίσκεις ευκαιρίες http://www.boatshop24.com/
-
Αντε να ετοιμαζομαστε για το καλοκαιρι...
-
Ετοιμάζω 3 καθίσματα ανοξείδωτα για φίλο που έχει ένα 10μετρο φουσκωτό με 2 300άρες, θέλει να βγάλει τους πάγκους που έχει.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Αντε να ετοιμαζομαστε για το καλοκαιρι...mercury μηχανες εχει κι αυτο ε? ειχα δει ενα παρομοιο και ο ηχος απ της μηχανες ηταν απιστευτος
-
Γνωρίζει κανείς κάποιο μαγαζί που μπορώ να προμηθευτώ μπουζί για μία Force 70; Ο κατασκευαστής προτείνει NGK BUHW και εδώ υπάρχει αλλά αυτά που είναι τοποθετημένα στον κινητήρα είναι με διαφορετική ακίδα όπως αυτά
Αν δεν είναι Internetικο το μαγαζί παρακαλώ προτείνετέ μου Αθήνα. -
Μετα την κηδεια ενος mega-yacht (πλαστικο, 2 ατομα, 5 ΗΡ) που ειχαμε για χρονια, αποφασιστηκε η αγορα ενος μικρου 'ταχυπλοου'. Θα πλεει σε 'λιμνοθαλασσες' στη Βουρβουρου, Διαπορι και περιξ παραλιες (για οσους δεν ξερουν την περιοχη, καιρος μηδεν).
Κοστος max 4.000 €.
Ατομα (νομιμα και ασφαλως) min 4, επιθυμητα και παραπανω.
Οδηγηση χωρις διπλωμα (τι ισχυει, γιατι εχω μπερδευτει;)
Χρηση αποκλειστικα για βολτες, μπανιο (οχι ψαρεμα).Μαλλον απο τις τιμες που βλεπω, ψαχνω για μεταχειρισμενα 1-3 ετων.
Το βασικο ερωτημα μου ειναι το αιωνιο διλημμα: Φουσκωτο ή πολυεστερας; Ποιο εχει λιγοτερη συντηρηση, μεγαλυτερη αντοχη και ασφαλεια;
Ειναι ΟΚ φουσκωτο με αλουμινενιο πατωμα; Χρειαζεται οπωσδηποτε και πολυεστερικη γαστρα ή αρκει και η 'φουσκωτη';
Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη. -
Δεν λες αν εχεις προβλημα με ρυμουλκηση.κλπ.. αν μπορεις να ρυμουλκησεις τοτε με πλαστικη γαστρα η καθαρα πλαστικο.. λιγωτερη συντηρηση το τελευταιο και ιπποδυναμη μεχρι 10 αλογα αν και νοικιαζουν βαρκες για βολτα και με μεγαλυτερες μηχανες οποτε δεν θα θελουν και αδεια χειρηστου πιστευω...
Εχω δωσει για ανανεωση την αδεια του φουσκωτου μου στη Ραφηνα... εκει ειναι γραμμενο, απο τον Σεπτεμβριο...2010, μου ειπαν να φυλαξω την αποδειξη.... σαν κορη οφθαλμου???/!!!! γιατι δεν εχουν ακομα μπλοκακι με νεες αδειες...γιατι δεν μου σφραγιζουν την παλια και να δωσουν παραταση......
-
Προβλημα με τη ρυμουλκηση δεν εχω.
Αν επιλεξω πλαστικο, εχω ετοιμο σκαφος απο ανθρωπο εμπιστοσυνης, το οποιο το γνωριζω.Ηθελα να ρωτησω για φουσκωτο:
Εχω 2 υποψηφια. Το ενα ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας τα μπαλονια, εχει γαστρα οχι πολυεστερικη αλλα σκληρη πλαστικη και ξυλινο πατωμα.
Το αλλο ειναι πιο καινουριο, η γαστρα του ειναι πιο 'μαλακη' και πλακε (δεν εχει τοσο 'καρινα'), τα μπαλονια ειναι πιο λεπτα-'ψευτικα' και εχει πατωμα αλουμινιου.
Και τα 2 ειναι σε αριστη κατασταση και με ισοδυναμες μηχανες.Ειναι σημαντικο μειον το ξυλινο πατωμα (αρα παω στο 2ο;) ή δεν εχει μεγαλη σημασια (οποτε παω στο 1ο);
Ευχαριστω.
-
KAI ΚΑΤΙ ακομα. Σε μηχανες 15αρες, να προτιμησω διχρονη ή τετραχρονη; Σε τι πλεονεκτει η καθε κατηγορια;
-
Δεν καταλαβαινω το μαλακη γαστρα.... η εχει πολυεστερικη.... ακαμπτη και μπαλωνια, η εχει μονο πατωμα ξυλινο, αλουμινενιο... σε συντηρηση οι δυχρονες ειναι πιο φτηνες.... απλες σε λειτουργεια... ειδικα σε μικρες ιπποδυναμεις... καλυτερα παντως η σκληρη βαρκα....
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).