-
-
@wannabe
Τρέιλερ για 50 μέτρα (20 άμμο + 30 άσφαλτο) ρε συ;
Μου φαίνεται δυσκολότερο να κατεβάζω το τρέιλερ με το αυτοκίνητο, να φορτώνω το βαρκάκι κ να το πηγαίνω μέχρι το σπίτι. Ή εννοείς κάτι που δεν καταλαβαίνω;Όσο για το οικονομικό, βρίσκω και πολύ πιο καινούρια. Έχω, ας πούμε, ήδη δυο στο στόχαστρο: Ένα του '03 (σε άψογη κατάσταση, λέει) αλλά με 2χρονη μηχανή κι ένα του '06. Εντάξει, το δεύτερο είναι λίγο πάνω από τα 2Κ.
Δεν θα την βάζω ολόκληρη την οικογένεια μέσα, εννοείται. Λίγους κάθε φορά.
Αλλιώς θα θέλαμε κανένα 10μετρο... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
@wannabe
Τρέιλερ για 50 μέτρα (20 άμμο + 30 άσφαλτο) ρε συ;
Μου φαίνεται δυσκολότερο να κατεβάζω το τρέιλερ με το αυτοκίνητο, να φορτώνω το βαρκάκι κ να το πηγαίνω μέχρι το σπίτι. Ή εννοείς κάτι που δεν καταλαβαίνω;Όσο για το οικονομικό, βρίσκω και πολύ πιο καινούρια. Έχω, ας πούμε, ήδη δυο στο στόχαστρο: Ένα του '03 (σε άψογη κατάσταση, λέει) αλλά με 2χρονη μηχανή κι ένα του '06. Εντάξει, το δεύτερο είναι λίγο πάνω από τα 2Κ.
Δεν θα την βάζω ολόκληρη την οικογένεια μέσα, εννοείται. Λίγους κάθε φορά.
Αλλιώς θα θέλαμε κανένα 10μετρο...ναι για το τρέηλερ, σκεφτόμουν τη δική μου φάση λίγο φωναχτά. απλά το είπα σε περίπτωση που παζάρευες με ή χωρίς τρέηλερ. πχ εγώ που είμαι αρκετά σόλο στις προετοιμασίες πιο πολύ σκέφτομαι το βάλε-βγάλε παρά το κουβάλημα απο και προς. να ξέρεις οτι τα σημερινά κοριτσάκια +-50κ δεν είναι για πολλά πολλά. δεν ξέρω βέβαια στην Ηλεία που ξέρουν απο καλό λάδι
πες ρε μοναχοφάη ποια έχεις βρει μπας και σε προλάβω . εγω πάντως κοιταω 3,50+ σίγουρα και δεν είμαι και πολύ υπέρ του μτχ άνω των 2-3 ετών. δηλ μέχρι 05.
ερώτηση, άμα σε πιάσουν με 25αρα μηχ χωρίς δίπλωμα ποιες είναι οι επιπτώσεις?
οι Mariner τι λένε απο αξιοπιστία?(όσες έχω δει να μενουν mariner και Johnson είναι ) -
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Χόντα 380/15ΗΡ με φουσκωτό πάτωμα 95 κιλά συνολικά (χωρίς πράγματα). Με 2 άτομα πλανάρει αμέσως με μισό γκάζι (με 5-6 άτομα πλανάρει πολύ δύσκολα).
Από την άλλη μεριά, ένα σκληρό πάτωμα είναι πολύ πιο εύκολο στο να το φορτώσεις στο τρέιλερ. Γλυτώνεις πολύ δουλειά και κουβάλημα στα πράγματα.ερωτήσεις
1.με 3 άτομα πως πάει? με 4? υποθέτουμε 75κ/άτομο
2.Σκληρό πάτωμα εννοείς RIB ή αλουμινένιο?Η διάμετρος μπαλονιού για ίδιο μήκος σκάφους, εκτός απο το αυξημένο μέγιστο βάρος επηρεαζει κάπου αλλού?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
...πες ρε μοναχοφάη ποια έχεις βρει μπας και σε προλάβω ....Μπα, ψάχνεις κι εσύ;
Στο 3,5+ υπάρχουν πολλά!
Και κάτι μου λέει ότι τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη θα υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλά. -
Tέλη Αυγούστου θα είναι αργά. Να το πάρω να σκονίζεται 1 χρόνο? ξέρω οτι δεν είναι η καλή εποχή για αγορές τώρα ΑΛΛΑ.
Εγώ για σένα ψάχνω
για τα πολλά απο 3,5+ μίλα με αποδείξεις. τι έχεις βρει ?
-
Τα προσπερνάω γιατί δεν με ενδιαφέρουν, βρε.
Ας πούμε όμως, διάβασα για ένα 4 μ Olympic με Evinrude 25ΗΡ + βοηθητική 4ΗΡ και 2.000Ε και ... μου έπεσαν τα σάλια.
Πόσο μάπα θα μπορούσε να είναι, για 2Κ; Αλλά για μένα είναι πολύ μεγάλο για να πάρω να ρωτήσω. Να σου στείλω το τηλ με πμ;
Εdit
κι ένα 4.20 μ με 40ΗΡ, 4.95 με 70 ΗΡ,
ένα 4.34 με 40 ΗΡ, power trim (μακάρι να' ξερα κ τι είναι), βυθόμετρο, κονσόλες, τρέιλερ, ... στα 6Κ, ... -
4μ μεγάλο?
το είδα το τηλ
εγώ λέω οτι θα είναι -
Γιατί ρε συ, τι παθαίνουν;
Ένας έχει στην Πετρούπολη ένα 10ετίας που ορκίζεται ότι δεν το κάνεις ούτε 4 χρόνων.
Ένα που έχω προσέξει είναι 2,8μ του 2000, με μόνη ένσταση την μικρή και δίχρονη μηχανή. -
για PVC, που τα περισσότερα PVC είναι, πάνω απο 10-12 χρόνια δεν πολυπάνε. Μιλάμε πάντα για μέτρια χρήση στον ήλιο της Ελλάδας. εκτός αν θες να αρχίσεις τα μπαλώματα ή να είναι ξεχειλωμένο ή να ήταν διπλωμένο 2-3 χρόνια και να το πάρεις με ρυτίδες. Για να παίξουν τα παιδάκια σου μπορεί να μην είναι κακό. απλά εγώ το θέλω και για λίγο παραπάνω.
πχ βρίσκω Honda 3,5m 1300 + Sail μηχανή 15αρα 4χρονη 1650 καινούρια χωρίς παζάρια
γιατί να ριψοκινδυνεύσω με μτχ ετών στα 2,5-3κπάντως 2,8 είναι λίγο. πολύ μικρό ρε συ. 1-1,5 μίλι θα κάνεις με 3 άτομα και θα ξενερώνεις.
-
Ε, τώρα ποιός είναι ο μοναχοφάης;
Στείλε λινκ βρε, που το βρήκες; Αν και πρέπει να υπολογίσεις + κανα 700άρι το τρέιλερ, εκτός κι έχεις. -
κοίτα στο http://www.eval.gr όπου έχει και άλλες μηχανές και σκάφη. αλλά δεν έχει τιμές, μόνο αυτή που σου είπα με προσφορά. απλά πρέπει να παίρνει πολύ παζάρι στα υπόλοιπα όπως το κόβω
κοίτα και loukianos.gr για καλές τιμές Honda και σκάφη και μηχανές.
τρέηλερ εγώ μάλλον θα φτιάξω σόλο.600-800 μέτρα είμαι και εγώ απο τη παραλία αν πάω απο άσφαλτο. οπότε κάτι τελείως υποτυπώδες ή και απλά πάνω στη μπαγκαζιέρα (αν και αυτό δεν λύνει το ανέβασε-κατέβασε σόλο)
-
Γιατί δεν θέλτε 2χρονες μηχανές??
Είναι πιο ελαφριές συνήθως και αποδίδουν 15-20% περισσότερο
Εγώ θέλω μια 6αρα 7άρα για tender 2,40 και δεν βρίσκω 2χρονη πλέον.
Σε τετράχρονη θα πρέπει να πάρω μεγαλύτερης ιπποδύναμης για να έχω την ίδια απόδοση που σημαίνει πιο μεγάλο βάρος... -
τα pvc ribs είναι επίφοβα όταν η ηλικία τους ξεπερνά τα 3-4 χρόνια,ο ήλιος τα φθείρει και τα τρυπάει.
Με 1200-1600 ευρώ μπορείτε να βρείτε καινούργια στα 3,60-4,30 μέτρα,η τιμή επηρεάζεται και απο το υλικό που έχουν στον πάτο τους συνήθως ξύλο ,αλουμίνιο τα ακριβότερα,και άλλα υλικά ακριβότερα (Σπανιότερα)-Eπίσης λόγω δολλαρίου έχουν καλά περιθώρια για εκπτώσεις-.Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι οτι οι κατασκευαστές που τα φτιάχνουν είναι συγκεκριμένοι (συνήθως εξ'ανατολής) και παράγουν το ίδιο ακριβώς φουσκωτό με διάφορα brand names,οπότε 'μάρκες' να μην σας επηρεάζουν.εδώ έχει καταχωρημένους ορισμένους κατασκευαστές-εισαγωγείς.
http://www.thalassa.net.gr/category.asp?idcategor=37' target='_blank -
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Γιατί δεν θέλτε 2χρονες μηχανές??Γιατί έχουν απαγορευθεί (οι εξατμίσεις τους γεμίζουν λάδια και άκαφτη βενζίνη τη θάλασσα).
Τις βλέπεις ακόμα να κυκλοφορούν γιατί έχουν πάρει παράταση. Αν δεν παραταθεί (κι άλλο) η παράταση, θα την βάλεις στο αγρόκτημα για ανεμιστήρα.
-
να βαζετε λαδι ... ηλιοθεραπειας!
-
Τελικά, κι εδώ, ένα είναι το αξίωμα. Έχεις χρόνο; Βρίσκεις. Δεν έχεις; Πληρώνεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί δεν θέλτε 2χρονες μηχανές??
Γιατί έχουν απαγορευθεί (οι εξατμίσεις τους γεμίζουν λάδια και άκαφτη βενζίνη τη θάλασσα).
Τις βλέπεις ακόμα να κυκλοφορούν γιατί έχουν πάρει παράταση. Αν δεν παραταθεί (κι άλλο) η παράταση, θα την βάλεις στο αγρόκτημα για ανεμιστήρα.
Έχουν σταματήσει να παράγονται λόγω ρύπανσης.
Αυτές που κυκλοφορούν θα πρέπει να πεταχτούν?? Αν ναι, μόνο οι εξωλέμβιες?
Το βρίσκω λίγο τραβηγμένο.. Για παράδειγμα σκάφος με δύο 550άρες 2χρονες, μου φαίνεται λίγο περίεργο να πρέπει να τις αλλάξει -
Έχω την εντύπωση ότι αν δεν δοθεί άλλη παράταση, δεν θα μπορείς να τις έχεις στο σκάφος.
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).