-
Αν πάντως οι Θεσσαλονικείς στήσετε καμιά ιστιοσυνάντηση κρατήστε μου μια θέση!!!
(συγκεκριμένα, την αντίστοιχη θέση του ililia)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ioύνιο; Εξεταστική...Θεσσαλονίκη τι επιλογές έχουμε για ιστιοπλοΐα;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ρε Σπύρο, πως μπορεί ένας κοινός θνητός να το ζήσει αυτό έστω μία φορά, πριν πεθάνει;
Θα το κανονίσουμε. Σοβαρολογώ
Ρε συ, μήπως να οργανώσουμε ένα sailing weekend του Forum νωρίς το καλοκαίρι (πχ. Ιούνιο, πριν το Αιγαίο) ? 'Χέρια' έχουμε, σκάφος θα βρούμε, αεράκι θα παραγγείλουμε
ΣοβαρολογώΆργησα λίγο να απαντήσω, λιποθύμησα όταν τα διάβασα και μόλις συνήλθα.
Μέσα - και βάλτε με να τραβάω κουπί, τα καθαρίζω την Καλλιόπη, ό, τι να 'ναι.Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου. Αν βρούμε και πάνω από δύο μέρες, ακόμη καλύτερα
-
Νομίζω ένα καλό μελτέμι (25+ μίλια αέρα απαραιτήτως) είναι ακόμα καλύτερο
-
Παιδιά μέσα κι εγώ για καλοκαιράκι. Διπλώματα δεν έχω αλλά μαθαίνω εύκολα!
-
sailing w/d προβλέπω να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση και απο φαγητοσυνάντηση (και όλοι ξέρουμε οτι ο πήχης είναι ψηλά)
μέσα και εγώ αν κανονιστεί -
Κι εγώ μέσα για καμιά ιστιοπλοΐα. Καλοκαιρινή ή και χειμερινή βεβαίως που είναι αλλιώς!
Μου άρεσε από παιδάκι. Ξεκίνησα με ένα Tabur 320 που μου χάρισε φίλος του πατέρα μου και μετά με Laser και λίγο Lightning αλλά κάπου το 1985 γνώρισα την ανοιχτή θάλασσα και γοητεύτηκα. Διαθέτω δίπλωμα από το 1987. Εϊχα από το 1989 ένα Ohlson 29, πολύ καλό σκαφάκι καλοτάξιδο, με εξαιρετικά όρτσα αλλά με τα εξωτερικά και τις αποκεντρώσεις δεν μπορούσα να ασχολούμαι και το έδωσα. Είχα πάει και σε λίγους αγώνες από όπου έχω κι ένα κυπελλάκι! Από τότε στο ενοίκιο όποτε μπορούν οι φίλοι που γεννοβολάνε....Όσοι νομίζουν ό,τι παίρνοντας δίπλωμα (από οποιαδήποτε σχολή) είναι σε θέση να κουμαντάρουν σκάφος στη θάλασσα είναι μακριά νυχτωμένοι.... Χρειάζονται αρκετά μίλια-ταξίδια για αποκομιδή εμπειρίας και ανάπτυξη της λεγόμενης ναυτοσύνης. Χωρίς δίπλωμα ιστιοπλοΐας το πας το σκάφος με ασφάλεια, χωρίς ναυτοσύνη στην καλύτερη θα γίνεις ο περίγελος και στα χειρότερα θα ταλαιπωρήσεις και θα θέσεις σε περιττό κίνδυνο το σκάφος και το πλήρωμά σου.... Η ναυτοσύνη δεν είναι κάτι που διδάσκεται σε σχολές, είναι ο ναυτικός τρόπος ζωής που μαθαίνεται στη θάλασσα μέσα σε σκάφη ή σε λιμάνια, είτε συζητώντας είτε παρακολουθώντας άλλους.... Αυτό σε μαθαίνει τον σωστό τρόπο χρήσης του έμψυχου και άψυχου υλικού αλλά και σε προετοιμάζει για τον τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών αλλά και της εύρεσης λύσης στις απρόοπτες καταστάσεις (αν και κανονικά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα απρόοπτα!)...κλπ κλπ
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όσοι νομίζουν ό,τι παίρνοντας δίπλωμα (από οποιαδήποτε σχολή) είναι σε θέση να κουμαντάρουν σκάφος στη θάλασσα είναι μακριά νυχτωμένοι.... Χρειάζονται αρκετά μίλια-ταξίδια για αποκομιδή εμπειρίας και ανάπτυξη της λεγόμενης ναυτοσύνης. Χωρίς δίπλωμα ιστιοπλοΐας το πας το σκάφος με ασφάλεια, χωρίς ναυτοσύνη στην καλύτερη θα γίνεις ο περίγελος και στα χειρότερα θα ταλαιπωρήσεις και θα θέσεις σε περιττό κίνδυνο το σκάφος και το πλήρωμά σου.... Η ναυτοσύνη δεν είναι κάτι που διδάσκεται σε σχολές, είναι ο ναυτικός τρόπος ζωής που μαθαίνεται στη θάλασσα μέσα σε σκάφη ή σε λιμάνια, είτε συζητώντας είτε παρακολουθώντας άλλους.... Αυτό σε μαθαίνει τον σωστό τρόπο χρήσης του έμψυχου και άψυχου υλικού αλλά και σε προετοιμάζει για τον τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών αλλά και της εύρεσης λύσης στις απρόοπτες καταστάσεις (αν και κανονικά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα απρόοπτα!)...κλπ κλπ -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ioύνιο; Εξεταστική...Θεσσαλονίκη τι επιλογές έχουμε για ιστιοπλοΐα;
Θεωρητικα μιλας ή πρακτικα; Θεωρητικα πολλες, πρακτικα ελαχιστες εκτος αν γουσταρεις να χρυσοπληρωνεις χρεπια.
-
Κοίτα, από μικρός ήθελα να μάθω ιστιοπλοΐα, και τώρα άνοιξε λίγο ο καιρός.
Από θεωρητικά δεν πρέπει να ξεκινήσω;
-
Για να μαθεις μιλας; Αααααα! πες ετσι.
ΝΟΘ, ΙΟΘ, Μπαξεβανης, Γιαγκουλακης οι επιλογες σου. Οταν ερθει η ωρα (αρχες Μαρτιου) να γραφτεις σφυρα για συμβουλες.
-
Σε πρώτη φάση, να μάθω, ναι...
Μάλλον για ΝΟΘ προσανατολίζομαι...
-
Και εγώ Μάρτιο έλεγα. Αν ψήνεσαι, να το κανονίσουμε, να πάμε να δούμε λεπτομέρειες κτλ. Έψαχνα και κάποιον για να πάμε μαζί, οπότε μια χαρά φαίνεται.
-
και γω θελω ρε παιδια
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
και γω θελω ρε παιδιαΜην ανησυχείς, κάνει μαθήματα ο ΟΦΘΑ (Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξ/πολης).
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
ε παμε ρε.εχει πολυ καλαμπουρι η φαση.
μας ειχαν διωξει απο πολλες ταβερνες..Θα πάρω αύριο μεθαύριο κανένα τηλέφωνο, και ίσως περάσω και από κει να δω τι παίζει. Θέλεις να έρθεις και εσύ;
-
Εγώ θα πάω κάποια στιγμή την Παρασκευή με τον κολλητό μου που ψήνεται και αυτός για να μάθουμε λεπτομέρειες. Θέλεις να σου πω να κανονίσουμε;
-
Δεν κοιμάσαι ούτε εσύ ποτέ;
-
Nτίνο, εσύ λες για Μάρτιο-Απρίλιο; Για αρχάρειους μιλάμε ετσι;
-
Ναι. Ψήνεσαι και εσύ;
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).