-
Ώχουουου τσουρέκια. Που ν' ανάψει το ESP ρε μπάρμπα? Στο Q5? Το κυνηγάω το Q5 για να ανάψει ESP? To στρίβω? Πότε να ανάψει? Άντε αν βρω κάνα δρόμο γυαλί και το πάω λίγο με τα 4 ξεγελώντας το σύστημα. Αλλά αυτό συμβαίνει μια φορά στους 3 μήνες κι αν...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μετά από 87.000χλμ οι μπροστά δίσκοι έχουν πατούρα κοντά στα 2mm από την έξω πλευρά και κοντά στα 3mm από τη μέσα. Ποτέ δεν έχω ξαναλλάξει τόσο γρήγορα δίσκους αλλά νομίζω με το αυτόματο δεν γίνεται κι αλλιώς, όσο κι αν παίζω με κατεβάσματα με τα paddles. Συν οι 2 τόνοι και οι ροπές που μαζεύουν εύκολα χλμ.Στην Alfa που τα κακοποιούσα τα φρένα λόγω άλλου στυλ οδήγησης είχαν κρατήσει πάνω από 110.000χλμ.
Εδώ υπάρχει ένα φάουλ.
2+3=5mm όταν ο κατασκευαστής δίνει ολική φθορά 2mm, άρα το έμβολο δεν πατάει καλά στην υποδοχή του αφού βγαίνει εκτός ορίων ( στις μονοπίστονες δαγκάνες το έμβολο καλύπτει διπλάσια διαδρομή από ότι τα έμβολα στις πολυπίστονες )Εκτός από το έμβολο, ο δίσκος έχει αδυνατήσει και έχει μειωθεί η θερμοχωρητικότητα του και οι δίσκοι θα ζεσταίνονται ευκολότερα.
Η άνιση φθορά του δίσκου μου λέει ότι η δαγκάνα δεν λειτουργεί σωστά, έχει αρχίσει να κολλάει από την μεγαλύτερη διαδρομή που την αναγκάζει η μεγάλη φθορά των δίσκων και δεν ολισθαίνει ελεύθερα στις γλύστρες, αυτός είναι και ο λόγος της άνισης φθοράς.
Να σου πω να συνεχίσεις έτσι ακόμα θα ήταν ειρωνικό, να σου πω ότι πρέπει να πάς για αλλαγή δίσκων, τακακιών και service στις δαγκάνες μπορεί να με θεωρήσεις υπερβολικό, πες μου μόνο που κινείσαι, και τι χρώμα είναι το αμάξι σου να αποφεύγω την περιοχή.
-
Στίς 55000χλμ άλλαξα...με καινούρια τακάκια βέβαια!!Κάποιος θα πεί οτι είναι λίγα...δε θα διαφωνήσω.Παίζει ρόλο ο τρόπος που φρενάρει κανείς,κάποιος το 'οδηγάει',που λέμε,το αυτοκίνητο..άλλος πηγαίνει χαλαρά!!Πάντως,είχα 1mm πατουρίτσα...ομοιόμορφη τουλ.!!Όπως και νά'χει,φρένα είναι αυτά.....
υγ.ασχέτως αν υπήρχε η δυνατότητα τορναρίσματος,δεν το έκανα....προτίμησα καινούριους!!
-
Εντάξει υπολογίζω με το δάχτυλο το δοντάκι. Πολύ πιθανό τα νούμερα να είναι λάθος γιατί κατά τα άλλα στέκεται άνετα ακόμα το αμάξι από φρένα. Τα ανταλλακτικά πάντως τα περιμένω από μέρα σε μέρα και θα περαστούν μαζί με το ετήσιο service σε κάνα μήνα. Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα.
-
Passat B5 Variant 4motion 1.8 αλλαγη εμπρος δισκοι στα 195000χλμ
Πολυ φρεναρισμα με τον κινητηρα και μεγαλο ποσοστο των χιλιομετρων σε ταξιδια. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Όταν (δηλαδή ποτέ) ψωνιστούμε τόσο, μπορεί να το γυρίσουμε σε πανάκριβο σαλόνι με ρόδες που να αντέχει λιγότερο από το 'κουβαδάκι'!!!!!!!
Alexleft... σου ευχομαι να χρησιμοποιησεις και συ το μυαλο σου, και να σε αξιωσει ο θεος να βγαλεις κανα φραγκακι παραπάνω να παρεις και συ καναπέ και να μην σε νοιάζει που αντέχει λιγότερο απο το καροτσι με ρόδες... μπορεί να σου περάσει και η ζηλοφθονεία/εμπάθεια...
Ξυδακι...
Να με αξιώσει ο θεός;;;;
Είναι θέμα αξιοσύνης δηλαδή να πάρω βλαμμένο αυτοκίνητο;;;Άστο ευχαριστώ.
Το κλείνουμε εδώ.
-
6 σελιδες και ο κορσες χωθηκε σε 2 ατομα ... περιοδο θα 'χει.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Πρώτη αλλαγή τακάκια μαζί με δίσκους στα ..... 170000 χλμ!!!!!! Κόστος ανταλλακτικών 70 γιούρια. Εργατικά 0!
Τα παλιοταμπούρα πίσω είναι σαν καινούργια στις 275000 χλμ τώρα!!!!!Το παλιάμαξο το αυγό!!
Ήρωας ο οδηγός του πάντως... Τόσα χιλιόμετρα με δαύτο...
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ήρωας όχι! Μια χαρά πάει στο δρόμο, πατάει καλά, φρενάρει καλά!!! No problem!
Τα φαινόμενα απατούν φίλε μου!Το έχω οδηγήσει. Καταλαβαίνω πως είναι το αμάξι σου και θα το υπερασπιστείς, οπότε δεν θα πω άλλα.
Εξακολουθώ να σε θεωρώ ήρωα, πάντως...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Λοιπον καποια στοιχεια απο αμαξια της οικογενειας και φιλων.
Hyundai tucson '06 αλλαγη στις 105.000(λιγο δοντι αλλα στραβωσαν )
Skoda favorit '93 ( 205.000 και ακομη οι μαμα με μετριο δοντι και καθολου στραβοι )
Mitsubishi lancer '94 (120.000) μαμα δισκοι κυριολεκτικα καθολου δοντι αλλα λιγο στραβοι.
Seat ibiza '03 1.2 αλλαγη στις 70.000 με πολυ δοντι σαν βουτυρο λιωσανε με πολυ νορμαλ οδηγηση. Καθολου στραβοι ομως.
-
Oι δίσκοι στραβώνουν από υπερβολική θερμοκρασία, το γιατί αναπτύσεται υπερβολική θερμοκρασία είναι άλλη συζήτηση.
Οι δίσκοι φαγώνονται από σκληρά υλικά τριβής και μαλακά μαντέμια πχ σειράς GG20 - GG25 που είναι κράματα περασμένων 5-10 χρόνων και εξακολουθούν και τα χρησιμοποιούν. Γιατί σκληρά υλικά είναι επίσης μια άλλη συζήτηση.
-
Αυτοί θα αντέξουν σίγουρα περισσότερο γιατί θα ζεσταίνονται λιγότερο και θα κρυώνουν γρηγορότερα
-
χμμμ, κάπου τους ξέρω αυτούς....
-
Παιδιά μπορώ να ρωτήσω κάτι άσχετο και ίσως παιδαριώδες - σχετικό με τους δίσκους όμως...
Ψάχνοντας για μεταχειρισμένο, βλέπω ότι πολλοί μαντράδες αναβάζουν φώτο του τροχού, απεικονίζοντας ως επι το πλείστον τους δίσκους. Βλέπω μερικούς αστραφτερούς και όμορφους και μερικές φορές βλέπω κάτι σαν ομόκεντρους κύκλους ή ακόμη και κάτι σαν καφετί - ας πούμε σαν σκουριά.
Είχα την εντύπωση ότι αυτό είναι απλά βρωμιά, π.χ. σκόνη, λάσπη, υλικό από τα τακάκια κτλ. Ισχύει αυτό? Αν όχι, τι μπορεί να συμβαίνει αν ο δίσκος δεν είναι καθαρός και γυαλιστερός?
Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία και ευτυχία... άντε και με λεφτά τώρα που καταφθάνει η ανάπτυξη...
-
Είναι σκουριά, τα μαντέμια σκουριάζουν πάρα πολύ εύκολα, ακόμα και με υποψία υγρασίας μέσα σε λίγες ημέρες αν δεν λειτουργούν τα φρένα για να καθαρίζουν τον δίσκο, οπότε η ακινησία σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά σε υγρές αποθήκες ή σε εξωτερικό σκεπασμένο χώρο σκουριάζει τις δισκόπλακες.
-
Σύστημα φρένων και άκρων Peugeot Sport για 206 RC
-
Από εμφάνιση σκίζουν πάντως (τόσο ξέρω να πω )
Τα κέντρα των δίσκων πως τα φτιάχνεις; Είναι από μασίφ κομμάτι; Είναι χυτά και κατεργασμένα μετά; Τι;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Από εμφάνιση σκίζουν πάντως (τόσο ξέρω να πω )Τα κέντρα των δίσκων πως τα φτιάχνεις; Είναι από μασίφ κομμάτι; Είναι χυτά και κατεργασμένα μετά; Τι;
Δεν έχουν μόνο εμφάνιση αλλά και αντοχή, τα πλεονεκτήματα τα έχω αναφέρει αρκετές φορές.
Το υλικό είναι μασίφ αλουμίνιο αεροπορικού κράματος ειδικό για την κατασκευή αεροπορικών εξαρτημάτων και εξαρτημάτων αυτοκινητοβιαμηχανίας και είναι κατεργασμένα σε τόρνο και φρέζα ( billet )
-
Ωραίος!!!! Μπράβο!
-
Μπράβο και πάλι Παναγιώτη!
-
Ευχαριστώ παιδιά, έχω υπό δική μου σχεδίαση και κατασκευή ένα κέντρο κατεργασία CNC 5 αξόνων για όλα αυτά που θέλω να ψφτιάχω, καμπάνες, δαγκάνες κλπ, εν καιρό θα ανεβάσω φωτό.
Πόσο αντέχουν οι δίσκοι των φρένων σας?