-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Βλέπω ότι έχεις ESRI ArcView (ή μάλλον ArcGIS). Αν και δε φαίνεται στο screenshot να καταναλώνει -σοβαρούς- πόρους, το πρόγραμμα αυτό (ιδίως αν είναι 'αγορασμένο') κάνει κάτι τρελλά που και που (πχ φορτώνει πολλαπλά instances), όπως επίσης και το process αδειοδότησής του (το lmgrd), που είναι προαπαιτούμενο, μπορεί να καθυστερεί τον υπολογιστή. Long shot, αλλά δες το: κλείσε αυτά τα processes και δες αν βελτιώνεται η κατάσταση (στο επόμενο restart θα επανέλθουν).
Το συγκεκριμενο το εχω βαλει 1-2 μερες οποτερ δε νομιζω οτι ειναι το προβλημα...
Αλλιώς, 'σκούπισε' το μηχανάκι, με κανένα utility. Αν έχεις καιρό να το κάνεις, θα δεις διαφορά.
οπως?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το συγκεκριμενο το εχω βαλει 1-2 μερες οποτερ δε νομιζω οτι ειναι το προβλημα...
μην το λές...
Αλλιώς, 'σκούπισε' το μηχανάκι, με κανένα utility. Αν έχεις καιρό να το κάνεις, θα δεις διαφορά.
οπως?
Απλό και δωρεάν: ccleaner
Πληρέστερο: Ashampoo WinOptimizer
Για registry: Registry First AidΥπάρχουν πολλά άλλα βέβαια.
Απλά, τα τρία αυτά που ξέρω και χρησιμοποιώ δε μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. -
θα τα δοκιμασω, thanks...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
θα τα δοκιμασω, thanks...Δοκιμασε και το easycleaner http://personal.inet.fi/business/toniarts/ecleane.htm
To εχω βρει πολυ καλο. -
Να επισημάνω ότι τα registry cleaners θέλουν προσοχή γιατί μπορούν να κάνουν απίστευτη ζημιά στον υπολογιστή αν κάτι πάει στραβά. Ομιλώ ως καμένος, καθώς ένα τέτοιο πρόγραμμα ήταν που έκανε τα Windows XP Pro μου και το πεπαλαιωμένο hardware να τα φτύσουν τελείως και με έσπρωξε προς την αγορά καινούργιου υπολογιστή που δεν έχει registry.
Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον πρέπει να νιώθω ευγνώμων!
-
Mπα, μπορεί να μην έχει registry το Leopard, αλλά το παλαιό NetInfo, έχει μετακομίσει με τη μορφή .xml κάπου στο δίσκο. Αρα, προφανώς και υπάρχει κάτι σαν registry και στο MacOs.
Ιδού: -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Να επισημάνω ότι τα registry cleaners θέλουν προσοχή γιατί μπορούν να κάνουν απίστευτη ζημιά στον υπολογιστή αν κάτι πάει στραβά. Ομιλώ ως καμένος, καθώς ένα τέτοιο πρόγραμμα ήταν που έκανε τα Windows XP Pro μου και το πεπαλαιωμένο hardware να τα φτύσουν τελείως και με έσπρωξε προς την αγορά καινούργιου υπολογιστή που δεν έχει registry.Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον πρέπει να νιώθω ευγνώμων!
γι' αυτό ανέφερα στον φίλο συμφορουμιτη τα συγκεκριμένα που τα χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό (μαζί με το πρωτοπόρο EasyCleaner του (πρωην) πιτσιρικά Φινλανδού Toni) και τα οποία έχουν λειτουργήσει απροβληματιστα.
Επιπλέον, όλα τα RegClean που σέβονται τον εαυτό τους, κάνουν backup πριν οποιαδήποτε επέμβαση. -
Να επισημάνω ότι τα registry cleaners θέλουν προσοχή γιατί μπορούν να κάνουν απίστευτη ζημιά στον υπολογιστή αν κάτι πάει στραβά. Ομιλώ ως καμένος, καθώς ένα τέτοιο πρόγραμμα ήταν που έκανε τα Windows XP Pro μου και το πεπαλαιωμένο hardware να τα φτύσουν τελείως και με έσπρωξε προς την αγορά καινούργιου υπολογιστή που δεν έχει registry.
Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον πρέπει να νιώθω ευγνώμων!
γι' αυτό ανέφερα στον φίλο συμφορουμιτη τα συγκεκριμένα που τα χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό (μαζί με το πρωτοπόρο EasyCleaner του (πρωην) πιτσιρικά Φινλανδού Toni) και τα οποία έχουν λειτουργήσει απροβληματιστα.
Επιπλέον, όλα τα RegClean που σέβονται τον εαυτό τους, κάνουν backup πριν οποιαδήποτε επέμβαση.Κι εγώ την έχω πατήσει έστι.Ένα άλλο καλό freeware είναι το spybot που κάνει καλή δουλειά αφού σου λέει λεπτομέρειες για κάθετι που βρίσκει στο registry και δεν σβήερι τα πάντα.
Ξέρετε κάποιο πρόγραμμα για να πάρω ένα image σε 'καθαρό' συστημα για να το έχω στο μέλλον?
-
Acronis true image.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Mπα, μπορεί να μην έχει registry το Leopard, αλλά το παλαιό NetInfo, έχει μετακομίσει με τη μορφή .xml κάπου στο δίσκο. Αρα, προφανώς και υπάρχει κάτι σαν registry και στο MacOs.
Ιδού:Παρόλο που δεν θέλω να σου επιτρέψω να δημιουργείς εντυπώσεις για το λατρεμένο μου OS ( ), αυτά που γράφεις είναι out of my depth, οπότε τηρώ αυτοκρατορική σιωπή περιφρόνησης.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Acronis true image.Σε σύγκριση με το Ghost?
-
Moυ φαίνεται καλύτερο, το ghost δεν το συμπάθησα ποτέ για κάποιον ανεξήγητο λόγο.
-
KAI registry cleaner πολύ καλό είναι το ccleaner μιας και σου δίνει την δυαντότητα πριν σου σβήσει τις καταχωρήσεις να πάρεις backup την registry.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
θα τα δοκιμασω, thanks...
Δοκιμασε και το easycleaner http://personal.inet.fi/business/toniarts/ecleane.htm' target='_blank
To εχω βρει πολυ καλο.ok, έχω πάρει φόρα!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Moυ φαίνεται καλύτερο, το ghost δεν το συμπάθησα ποτέ για κάποιον ανεξήγητο λόγο.Ωραία, αλλά θα μου πει κάποιος γιατί εμένα ΟΠΟΙΟ Acronis κατέβασα, μου ζητούσε activation serial κλπ κλπ και δεν μπορούσα να το δουλέψω; Τουλάχιστον με το Norton Ghost είχα καταφέρει να κάνω την δουλειά μου , όχι πως είναι ό,τι ευκολότερο στην χρήση, αλλά μετά από μια - δυο δοκιμές δούλεψε μια χαρά!
Είχα ρωτήσει και παλιότερα, άλλα όλοι με...καταχωρήσατε στα @@ σας! -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ιδού:Παρόλο που δεν θέλω να σου επιτρέψω να δημιουργείς εντυπώσεις για το λατρεμένο μου OS ( ), αυτά που γράφεις είναι out of my depth, οπότε τηρώ αυτοκρατορική σιωπή περιφρόνησης.
Κανένα λειτουργικό δεν μπορεί να σταθεί χωρίς κάποιου είδους 'μητρώο'. Πρέπει να ξέρει τι του γίνεται κοινώς. Απλώς το registry των Windows είναι αρκετά μπερδεμένο, καλύτερο θα μπορούσε να είναι, αλλά...ανύπαρκτο, δύσκολα!
Η Apple χρησιμοποιεί την ίδια ιδέα, αλλά την υλοποιεί διαφορετικά απλώς. Αν κατάλαβα σωστά, χρησιμοποιεί XML αρχεία για να κάνει την καταχώρηση, κάτι που δεν ξέρω που ακριβώς την διευκολύνει να σου πω την αλήθεια, αλλά σίγουρα θα ξέρει πολλά παραπάνω από μένα, οπότε...μπράβο της!
-
Moυ φαίνεται καλύτερο, το ghost δεν το συμπάθησα ποτέ για κάποιον ανεξήγητο λόγο.
Ωραία, αλλά θα μου πει κάποιος γιατί εμένα ΟΠΟΙΟ Acronis κατέβασα, μου ζητούσε activation serial κλπ κλπ και δεν μπορούσα να το δουλέψω; Τουλάχιστον με το Norton Ghost είχα καταφέρει να κάνω την δουλειά μου , όχι πως είναι ό,τι ευκολότερο στην χρήση, αλλά μετά από μια - δυο δοκιμές δούλεψε μια χαρά!
Είχα ρωτήσει και παλιότερα, άλλα όλοι με...καταχωρήσατε στα @@ σας!To Acronis δεν το ήξερα -τώρα που μου το μάθατε, βλέπω ότι δεν είναι, βέβαια free... Και για το Ghost, αυτό που μου τη δίνει είναι τα προγραμματάκια που σου κοτσάρει η Symantec και τα οποία σου κατσικώνονται στο σύστημα και κάνεις αμάν να τα βγάλεις.....
@elteo
Ναι, το ccleaner καθαρίζει και registry, όπως και το Ashampoo. ωστόσο, αν τρέξει κανείς το RegFirstAid ή το Easycleaner μετά, θα βρει κι αλλα σκουπιδάκια. Πιθανολογώ ότι κάθε πρόγραμμα χρησιμοποιεί διαφορετικό τρόπο ανάγνωσης και εκκαθάρισης του μητρωου..Εγώ πάντως, όταν κάνω spring cleaning στα μηχανάκια μου, τα τρέχω όλα, το ένα μετά το άλλο. So far, κανένα πρόβλημα. -
Ωραία, αλλά θα μου πει κάποιος γιατί εμένα ΟΠΟΙΟ Acronis κατέβασα, μου ζητούσε activation serial κλπ κλπ και δεν μπορούσα να το δουλέψω; Τουλάχιστον με το Norton Ghost είχα καταφέρει να κάνω την δουλειά μου , όχι πως είναι ό,τι ευκολότερο στην χρήση, αλλά μετά από μια - δυο δοκιμές δούλεψε μια χαρά!
Είχα ρωτήσει και παλιότερα, άλλα όλοι με...καταχωρήσατε στα @@ σας!To Acronis δεν το ήξερα -τώρα που μου το μάθατε, βλέπω ότι δεν είναι, βέβαια free... Και για το Ghost, αυτό που μου τη δίνει είναι τα προγραμματάκια που σου κοτσάρει η Symantec και τα οποία σου κατσικώνονται στο σύστημα και κάνεις αμάν να τα βγάλεις.....
Ε δεν το κατέβασα κι από το επίσημο site...
O,τι torrent κι αν δοκίμασα όμως, πάπαλα! -
Είχα ρωτήσει και παλιότερα, άλλα όλοι με...καταχωρήσατε στα @@ σας!Eγω κατεβασα αυτο http://thepiratebay.org/tor/4120505/Acr ... er_w_Unive' target='_blank
αλλα restore δεν εχω κανει ακομα . -
Νομίζω πως αυτό το ΣΚ, έλυσα ένα πρόβλημα στον υπολογιστή που με είχε ταράξει εδώ και μια βδομάδα...
Ξεκίνησαν όλα με την κάρτα γραφικών που πήρα την Δευτέρα (7500GT για AGP), ξαφνικά τα Vista που δεν καταλάβαιναν Χριστό μέχρι τότε, άρχισαν τα απανωτά κολλήματα!Αρχισα τις δοκιμές:
-Επανεγκατάσταση του οδηγού με τον τελευταίο της Nvidia
-Απενεργοποίηση antivirus και utorrent στην εκκίνηση
-Απενεργοποίηση του Aero theme
-Aπενεργοποίηση του IndexingΟπως καταλαβαίνετε ΤΙΠΟΤΕ δεν δούλεψε από τα παραπάνω, οπότε επέστρεψα στην αρχή...
-Δοκίμασα να αναπαράγω τα κολλήματα. Παρατήρησα πως συνέβαιναν όταν χρησιμοποιούσα το DVD-RW μου ή όταν αναπαρήγαγα ταινίες. Ειδικά στις ταινίες, στα divx ξεκινούσε αυτόματα ένα φίλτρο στο task bar ονόματι FF. Τελικά ήταν το πολύ γνωστό ffdshow, που όπως θα διαβάσετε παρακάτω, έκανε την ζημιά.Μετά από ένα search, βρήκα την σωτήρια σελίδα που μου έδωσε λύση!
-Ο φίλος μας λοιπόν έλεγε πως το σημαντικό είναι να δω αν έχω κάποιον codec ενσωματωμένο που προκαλεί το πρόβλημα. Έλεγξα και είχα εγκαταστήσει προ μηνός ένα codec pack , το οποίο δεν είχα υποψιαστεί , επειδή τότε δεν υπήρξε πρόβλημα. Στο πακετάκι αυτό, υπήρχε και το ffdshow φίλτρο που επειδή ήταν παλαιότερη έκδοση, δεν συνεργαζόταν σωστά με τα Vista και ειδικότερα με την καινούρια καλύτερη κάρτα γραφικών. Μετά την απεγκατάσταση και εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης του φίλτρου , που ήταν συμβατή με τα Vista, διόρθωσα το πρόβλημα κατά το ήμισυ: έμενε μόνον το πρόβλημα με το αντιγραφικό. Με την βοήθεια της σελίδας που ανέφερα, είδα πως ένα plugin του Nero έβγαζε κι αυτό πρόβλημα με τα Vista.
Αυτό που είχα κάνει ήταν να βάλω την τυπική εγκατάσταση του Nero που γεμίζει με ένα σωρό άχρηστα προγράμματα το δίσκο. Έγινε απεγκατάσταση λοιπόν και custom εγκατάσταση όπου έβαλα μόνον αυτά που χρησιμοποιώ και κέρδισα και σε ταχύτητα , αφού δεν ξεκινάνε διάφορα χαζά Nero Home και το κακό συναπάντημα παρέα!Έμενε ένα ακόμη περίεργο που διορθώθηκε κι αυτό: το AVG Antivirus είχε σταματήσει να συνεργάζεται σωστά με την βάση του και πάλευε ανεπιτυχώς να κάνει update μόνο του και δεν τα κατάφερνε. Έχανε διαρκώς και το schedule που του είχα βάλει! Κατέβασα νεότερη έκδοση λοιπόν, έγινε πλήρης απεγκατάσταση (και της βάσης και των ρυθμίσεων) και πλέον κι αυτό δουλεύει σωστά!
Αν τα λέω καλά το πρόβλημα έχει λυθεί! Από χθες βράδυ κανένα πρόβλημα δεν παρατήρησα! Θα το αφήσω έτσι για 1-2 μέρες και μετά θα ενεργοποιήσω και το (άχρηστο, αλλά όμορφο! ) Aero για να δούμε αν θα έχω πάλι περίεργα κολλήματα!
Αυτά και ...περαστικά μου!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]