-
επαναφέρω τη συζήτηση προ 1,5 σελίδας
τελικά για να πω την αλήθεια θα ήθελα SSD γιατί το laptoπακι θα δουλεύεται κυρίως έξω στο πεδίο
απο την άλλη το eee 900 ακούγεται σαν ιδανική λύση (20GB αρκούν για την δουλειά που το θέλω) αλλά δεν έχει ενσωματωμένο bt (και όχι, δεν σκοπεύω να το παίξω μπομπ ο μάστορας )
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
επαναφέρω τη συζήτηση προ 1,5 σελίδαςτελικά για να πω την αλήθεια θα ήθελα SSD γιατί το laptoπακι θα δουλεύεται κυρίως έξω στο πεδίο
απο την άλλη το eee 900 ακούγεται σαν ιδανική λύση (20GB αρκούν για την δουλειά που το θέλω) αλλά δεν έχει ενσωματωμένο bt (και όχι, δεν σκοπεύω να το παίξω μπομπ ο μάστορας )
Netbooks υπαρχουν πολλα... και οχι μονο το EEE900.... Χοντρικα αυτη την στιγμη υπαρχουν τουλαχιστον 3-4 ΕΕΕ με διαφορετικα configurations, υπαρχουν επίσης και απο άλλες μάρκες περαν της Asus... οπως το MSI Wind, το Aspire One, το Mininote, το DELL and the list goes on....
Αυτη την στιγμη ΔΕΝ πας για EEE 900... αλλα για 901 η 1000 τα οποια διατιθενται με BT, με SSD, με σκληρους... οπως τα θες τεσπα!
Ο SSD δεν ειναι πανακεια! Για λόγους συγκρατησης κοστους δεν εχουν μεγάλους SSDs και είναι ενα θεματάκι αυτό για την ωρα! Ισως να μην σε απασχολησει αμεσα... αλλα πιθανα να σε απασχολησει αμα αποφασισεις να ζητησεις κατι παραπανω. Δεν θα σου πω μην παιρνεις SSD Netbook, αλλα σίγουρα θα σου πω να φροντήσεις, σε περίπτωση που αλλάξεις γουστα, να παίρνει σκλήρο δίσκο (συνήθως παιρνουν 1.8inch και ειναι πολυ φτηνοι)
- btw... ενα ακομα EEE900 σημερα απέκτησε BT Μας ιδρωσε μεχρι πιάσει επιτέλους μια κόλληση... but damn... its fuckin easy... θέλει μονο προσοχη!
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
α) οτι ειναι μια μοδα κατι που φαινεται απο την εκρηξη στις πωλησεις του,υποδηλωνοντας μαζιποιημενη καταναλωτικη συμπεριφορα.Μια μοδα,που οδηγει ανθρωπους που ΔΕΝ το χρειαζονται ή ακομα ΔΕΝ ξερουν να το αξιοποιησουν στην αγορα του.Και προκαλω καποιο φιλο μελος να μου πει το 24ωρο του με ενα eeeΕγώ πάντως δέν βλέπω τη συγκεκριμένη κατηγορία φορητών ως μόδα. Πιστεύω οτι καλύπτουν ένα κομμάτι της αγοράς οπου μέχρι τώρα υπήρχε κενό και γι αυτό τα αγοράζει ο κόσμος.
Είχα παλιότερα laptop κανονικού μεγέθους και δέν με βόλεψε καθόλου η φορητότητά του. Αν είναι να κουβαλάω μια τσαντάρα νά με το λάπτοπ και το φορτιστή και να θέλω κανα 10λεπτο να το στήσω τότε δέν έχει και μεγάλη διαφορά απο το να πάρω παραμάσχαλα στο ένα χέρι το tower του σπιτιού μου και στο άλλο μια οθόνη TFT.
Η εναλακτική μέχρι τώρα στα υπερ-φορητά ήταν τίποτα Sony Vaio που κόστιζαν σαν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Απ την άλλη τα PDA καλά και άγια, αλλά δέν τρέχουν όλες τις εφαρμογές σύν οτι η οθόνη τους είναι πολύ μικρή για δουλειά πχ στο Excel.
Τα λαπτοπάκια τύπου eee είναι κατα τη γνώμη μου στο σωστό μεγεθος που πρέπει να είναι ένα λαπτοπ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
α) οτι ειναι μια μοδα κατι που φαινεται απο την εκρηξη στις πωλησεις του,υποδηλωνοντας μαζιποιημενη καταναλωτικη συμπεριφορα.Μια μοδα,που οδηγει ανθρωπους που ΔΕΝ το χρειαζονται ή ακομα ΔΕΝ ξερουν να το αξιοποιησουν στην αγορα του.Και προκαλω καποιο φιλο μελος να μου πει το 24ωρο του με ενα eee
Εγώ πάντως δέν βλέπω τη συγκεκριμένη κατηγορία φορητών ως μόδα. Πιστεύω οτι καλύπτουν ένα κομμάτι της αγοράς οπου μέχρι τώρα υπήρχε κενό και γι αυτό τα αγοράζει ο κόσμος.
Είχα παλιότερα laptop κανονικού μεγέθους και δέν με βόλεψε καθόλου η φορητότητά του. Αν είναι να κουβαλάω μια τσαντάρα νά με το λάπτοπ και το φορτιστή και να θέλω κανα 10λεπτο να το στήσω τότε δέν έχει και μεγάλη διαφορά απο το να πάρω παραμάσχαλα στο ένα χέρι το tower του σπιτιού μου και στο άλλο μια οθόνη TFT.
Η εναλακτική μέχρι τώρα στα υπερ-φορητά ήταν τίποτα Sony Vaio που κόστιζαν σαν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Απ την άλλη τα PDA καλά και άγια, αλλά δέν τρέχουν όλες τις εφαρμογές σύν οτι η οθόνη τους είναι πολύ μικρή για δουλειά πχ στο Excel.
Τα λαπτοπάκια τύπου eee είναι κατα τη γνώμη μου στο σωστό μεγεθος που πρέπει να είναι ένα λαπτοπ.
Ακριβώς αυτό. Διαθέτω έναν IBM R50e (14') ο οποίος με σχετικά μικρό κόστος (αλλαγή μπαταρίας) θα μπορούσε να ανακτήσει αξιοπρεπή αυτονομία αλλά απλά δε με βολεύει σαν μέγεθος να το κουβαλώ τριγύρω. Ένα μηχανάκι σαν τα EEE 901/1000, το Aspire ή το Wind είναι κάτι που ήθελα χρόνια τώρα.
Όχι οτι δεν υπήρχαν tablets στην αγορά, αλλά το κόστος τους ήταν, και είναι σημαντικό, και δεν δικαιολογείται για να τρέχουν ένα browser και ένα remote desktop που θέλω εγώ. Και το κόστος του είναι αρκετά μικρό ωστε να μην το πολυσκεφτώ ακόμα κι αν δεν με βολέψει (ουτε καν ένα φακό της προκοπής δεν παίρνεις με τόσα)
EDIT:
Χμμμ, τσεκαρισες κανα review για τις ταχυτητες του 8GB SSD? Το λεώ γιατι όσοι πήραν το Asus 900 16GB,βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Αν και SSD, είναι extra slow στο Write...
Άλλη ερώτηση: Πλην της εγκατάστασης του Λ/Σ η αργή εγγραφή επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος; Αν όχι εντάξει, δε χάλασε ο κόσμος..
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
EDIT:
Χμμμ, τσεκαρισες κανα review για τις ταχυτητες του 8GB SSD? Το λεώ γιατι όσοι πήραν το Asus 900 16GB,βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Αν και SSD, είναι extra slow στο Write...
Άλλη ερώτηση: Πλην της εγκατάστασης του Λ/Σ η αργή εγγραφή επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος; Αν όχι εντάξει, δε χάλασε ο κόσμος..
Σχετικα επηρεαζει. Δεν θα σερνετε... αλλα δεν θα τσουλα και γρηγορα! Ανάλογα με το application μπορει στιγμιαια να κρεμα το συστημα. Αμα τωρα βεβαια εχεις κανα ενεργοποιημενο SWAP FILE η HIBERNATE... κλαφτα τελειως...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Netbooks υπαρχουν πολλα... και οχι μονο το EEE900.... Χοντρικα αυτη την στιγμη υπαρχουν τουλαχιστον 3-4 ΕΕΕ με διαφορετικα configurations, υπαρχουν επίσης και απο άλλες μάρκες περαν της Asus... οπως το MSI Wind, το Aspire One, το Mininote, το DELL and the list goes on....
Υπάρχει κανένας πίνακας με συγκεντρωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα παραπάνω? Εσείς που ψάχνετε καλύτερα....
-
EDIT:
Σχετικα επηρεαζει. Δεν θα σερνετε... αλλα δεν θα τσουλα και γρηγορα! Ανάλογα με το application μπορει στιγμιαια να κρεμα το συστημα. Αμα τωρα βεβαια εχεις κανα ενεργοποιημενο SWAP FILE η HIBERNATE... κλαφτα τελειως...
Εγώ στον 20αρη αντέγραφα ολόκληρη season από σειρά σε 3,5-4 λεπτά. Στην αναπαραγωγή φυσικά κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
α) οτι ειναι μια μοδα κατι που φαινεται απο την εκρηξη στις πωλησεις του,υποδηλωνοντας μαζιποιημενη καταναλωτικη συμπεριφορα.Μια μοδα,που οδηγει ανθρωπους που ΔΕΝ το χρειαζονται ή ακομα ΔΕΝ ξερουν να το αξιοποιησουν στην αγορα του.Και προκαλω καποιο φιλο μελος να μου πει το 24ωρο του με ενα eee
Εγώ πάντως δέν βλέπω τη συγκεκριμένη κατηγορία φορητών ως μόδα. Πιστεύω οτι καλύπτουν ένα κομμάτι της αγοράς οπου μέχρι τώρα υπήρχε κενό και γι αυτό τα αγοράζει ο κόσμος.
Κοιτα για μενα τα συγκεκριμενα λαπ(ι)τοπακια ειναι αποτελεσμα επιθετικου segmentation και τπτ παραπανω,και παταει στη λογικη του 'θα πρεπει να χεις κινητο ή blackberry,PPC,Low-Cost SubNotebook,λαπτοπ ή desktop replacement,desktop και φυσικα κανα imac/ibooc για να σαι trendy και να σου λεει καλημερα η γειτονισσα.'Καπου εκει η λογικη του convergence φευγει απ'το παραθυρο.
Οταν απετυχε η διεισδυση των tablet,umpc's κτλ καθαρα για λογους κοστους (μη γελιομαστε) οι γνωστοι-αγνωστοι της αγορας ειπαν να ξαναδοκιμασουν φθηνοτερα αξιοποιωντας μια ιδεα με εντελως διαφορετικο κοινωνικο προσανατολισμο(OLPC) και σπρωχνοντας την με μπολικο promo(ειναι αστειο αλλα ειχαν ξεκινησει σαν βοηθηματα εκμαθησης για...παιδια).To χαμηλο κοστος,οι ευκολες DIY παρεμβασεις και η εκ των πραγματων ανυπαρκτη αναγκη αναβαθμισης τους(αφου θα το χρειαζεσαι παντα για απλα πραματα) ειναι δυνατα χαρτια.Φυσικα και τα LCSN μοιραζονται με τα prosumer electronics την λογικη του 'πιο συγχρονα,πιο γρηγορα,πιο ακριβα' αλλα οταν ξεκινας απο χαμηλες τιμες εχεις κερδισει τον καταναλωτη παιζοντας με την ψυχολογια του.
Το οτι το χρειαζεται ο συγχρονος road warrior που θα ασχολειται με remote εφαρμογες και browsing ειναι κατι στο οποιο θα συμφωνησω.Ομως αμφιβαλλω αν ολοι οσοι το αγοραζουν,το πραττουν για να καλυψουν τετοιες αναγκες.Παρα πολυς κοσμος το αγοραζει για browsing και multimedia εφαρμογες, κι ειναι να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο.Γιατι να ζοριζομαι να δω μια ταινια η μια σειρα σε τετοια οθονη,με τετοια αυτονομια και χωρητικοτητα?Φυσικα καποια σαν το Wing πανε να κανουν τη διαφορα αλλα με αυτους τους ρυθμους δε θα φτασουν τις αναλογιες laptop?Επισης πολλοι τ'αγοραζουν καθαρα για λογους μιμητισμου.οσο για το αν ειναι μοδα,οταν καποιοι εχουν φτασει στο σημειο να του φορανε pizzazz...
αρκετα ομως να μη χαλαμε και τη κουβεντα των υπολοιπων
-
IdeaPad της ΙΒΜ Lenovo επίσης
η Lenovo παρουσίασε τα μοντέλα IdeaPad S9 και S10 που αποτελούν την απάντηση της εταιρείας στην επιτυχία του Eee Pc της αντίπαλης Asus. To S9 έχει οθόνη 8.9 ιντσών, ασύρματο δίκτυο 802.11g Wi-Fi, 512MB μνήμη RAM, 80GB σκληρό δίσκο (HDD) ή 4GB SSD. Ο επεξεργαστής του είναι ο Intel Atom στα 1.6GHZ (N270 chip). Το πιο ακριβό S10 έχει οθόνη 10.2 ιντσών, 1GB μνήμη RAM και μεγαλύτερο σκληρό δίσκο στα 160GB. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο Linux ή στα Windows XP. Επίσης στις δυνατότητες του υπολογιστή περιλαμβάνονται η webcam και το OneKey, ένα σύστημα που υπόσχεται την ανάκτηση του λειτουργικού συστήματος μετά από κάποιο πιθανό πρόβλημα στο λειτουργικό σύστημα, με το πάτημα ενός κουμπιού. το S9 κοστίζει 399 δολάρια και το S10 κοστίζει 449 κ θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβρη
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
(για κάνε έναν έλεγχο στα παλιά σιντάκια σου αν παίζουν όλα :γρουσούζης:)Μάνο μου δε χρειάζομαι τη δική σου γκαντεμιά, φτάνει και περισσεύει η δικιά μου.
Τουλάχιστον έχω διπλά αντίγραφα (που τα ανανεώνω ανά διαστήματα, στα πολύ σημαντικά αρχεία).
-
LOGITECH S510 DESKTOP AΣΥΡΜΑΤΟ39 έουρος απ τα Multirama. Έχει κανείς άποψη;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ναι εχουμε...
-
Αυτό έχω και εγώ (αν και δεν κράτησα το ποντίκι του σετ -πήγα για laser αμέσως).
'Φινετσάτο' πληκτρολόγιο. Αν όμως έχεις συνηθίσει τα πληκτρολόγια της MS, τότε ενδέχεται να δυσκολευτείς λιγουλάκι (ιδίως αν γράφεις με 'τυφλό' σύστημα). Χωρίς να κάτσω να τα μετρήσω, έχω την αίσθηση ότι οι τα πλήκτρα έχου είτε πολύ ελαφρά μικρότερες διαστάσεις ή οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι κατά τι μικρότερες. Σε σχέση επίσης με το layoout των πληκτρολογίων της MS, υπάρχουν μικροδιαφορές, πχ στο Enter, το Backslash () και το μικρό αριστερο Shift. Επίσης, δε με βόλεψαν τα τέσσερα προγραμματιζόμενα Hotkeys που έχει.
Κατά τα άλλα, έχει πολύ καλή αίσθηση πλήκτρων, ικανοποιητική αυτονομία μπαταρίας (δύσκολα θα κρατήσει λιγότερο από ένα χρόνο).
Δε μετάνιωσα που το πήρα, αν και έχω αρχίσει να γλυκοκοιτάω κάποια (ακριβότερα) κομμάτια της MS... (ή το DiNovo, που μου είχε μείνει απωθημένο...) -
Θενκ γιου!
-
Θενκ γιου!γιου αρ γουέλκαμ!
(και μια διευκρίνιση: έχω τσακίσει άπειρα ποντίκια, αλλά ελάχιστα πληκτρολόγια: όλα τα ποντίκια της MS μου φάνηκαν τελείως γτπ, σε αντίθεση με αυτά της Logi -αντίθετα, μου φαίνεται ότι έχω βολευτεί καλύτερα τα πληκτρολόγια της MS, όπότε μου την έχουν σπάσει τα 'σετάκια' που πουλάνε.
Υ.Γ. Πάντως, το S510 είναι ότι πρέπει για 'καναπεδάτη' πληκτροκόλογηση, ελαφρύ και λεπτό -πρόσφατα νομίζω ότι έβγαλε η MS κάτι παρόμοιο, αλλά κατά πολύ ακριβότερο.
-
Χμμμμ. Το απλό ms πληκτρολόγιο που έχω με βολεύει μια χαρά. Στην παρούσα φάση θα ήθελα ένα ασύρματο ποντίκι, το ασύρματο πληκτρολόγιο είναι επιθυμητό μεν, αλλά όχι τόσο αναγκαίο. Απλά είδα το σετάκι και μπήκα σε σκέψεις. Μετά από μια μετακόμιση θα χρειαστώ οπωδήποτε και τα 2 ασύρματα, αλλά μέχρι τότε, βλέποντας και κάνοντας...
-
Αν έχεις MS πληκτρολόγιο, η μετάβαση στη Logi θα σε ξενίσει κάπως. Στη δουλειά έχω αρχαίο MS (ενσύρματο) και με έχει βολέψει αφάνταστα -δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και 5-6 χρόνια. Στο σπίτι, που ήθελα πιο stylish (τρομάρα μου) και ασύρματο πληκτρολόγιο, πήρα το Logi. Δεν είναι κακή αγορά, αλλά που και που ψάχνομαι για την πληκτρολόγηση. Τον τελευταίο καιρό που είμαι κολλημένος σπίτι και γράφω από το laptop (BTW με το απiθανότατο ποντικάκι VX Nano της Logi), έχω συνηθίσει στο πιο στριμωγμένο πληκτρολόγιο και όταν κάθομαι στον desktop, το S510 μου φαίνεται πιο νορμάλ.
Κακό (ΙΜΟ) είναι το κόλπο με τα σετάκια. Οπως έγραψα πιο πριν, προτιμώ τα πληκτρολόγια της MS αλλά τα ποντίκια της Logi (τα δεύτερα δεν παίζονται από πλευράς ακρίβειας στην κατάδειξη, ενώ στα χέρια μου αποδείχτηκαν μακράν πιο ανθεκτικά από αυτά της MS). Δύσκολα θα βρεις σετάκι (εκτός και αν θές να σκάσεις πάνω από κατοστάρικο) που θα σε ικανοποιήσουν και τα δύο του συστατικά.
-
Καλημέρα. Εχω δύο σετ από αυτό, εδώ και σχεδόν 2 χρόνια:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575615
και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εκτός από 2 πράγματα:
α) το πιο παλιό σετ (το πρώτο που αγόρασα δηλαδή) που και που δείχνει χαμηλό σήμα στο πληκτρολόγιο με αποτέλεσμα να 'χάνει' κάποια πληκτρολόγηση (πχ σε γρήγορη γραφή ή σε συνδυασμό πλήκτρων - είναι σχεδόν αδύνατο να επιλέξεις πολλά κελιά στο Excel με τη χρήση του ctrl πλέον γκρρρρρρ) και
β) τώρα τελευταία το δεξί πλήκτρο του ποντικιού τα έφτυσε, θέλει πολύ πίεση για να πάρει το σήμα, αν και ακούγεται να πατιέται ο διακόπτης από μέσα.
Κατά τ'άλλα, έχει πλήκτρα media, κάποια προγραμματιζόμενα, κάποια που είναι μόνο για λειτουργίες Windows, τα βέλη και τα delete/insert κλπ ΔΕΝ είναι στριμωγμένα (πολύ σημαντικό για μένα), καλό και βολικό μέγεθος, ποντίκι laser με πλήκτρα back-forward και ροδέλα με horizontal scroll αλλά χωρίς clicks (με βολεύουν περισσότερο, αν και τη συνήθισα πλέον).
Πάντως νομίζω ότι όντως ισχύει αυτό για τα ποντίκια της Logitech, δείχνουν πολύ καλύτερα φτιαγμένα από της MS. Ομως τα πληκτρολόγιά της είναι πιο στριμωγμένα και άβολα.
-
Χάρη... αυτο το σετάκι δεν θα το επερνα!
Για 2 ευρω παραπάνω θα επερνα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575615' target='_blank' target='_blank το οποίο πέρα απο ένα super εργονομικό πληκτρολογιο (μιλαω εκ πειρας), έχει και αρουρι laser με 4way tilt.
update: Χα... lol... το ιδιο με τον nolympio λεμε...
-
πρόσεχε την αυτονομία του ποντικιού...καμμένος
κοίτα καλύτερα κάποιο που να επαναφορτίζεται σε δικιά του βάση γιατί θα φας τα λεφτά σου στις μπαταρίες...πολύ ενεργοβόρα. Εγώ το πέταξα από το παράθυρο.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]