-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τελευταία αντιμετωπίζω το εξής:
Όλο και περισσότερα μουσικά CD που είχα γράψει πριν από πολύ καιρό (8-9 χρόνια) έχουν αρχίσει να τα φτύνουν. Τα CD/DVD-ROM drives στο PC τα κάνουν ριπ ακόμα και σε ταχύτητα 1Χ με πολλά παράσιτα μέσα από τα πρώτα 5-6 tracks και μετά (όλο τσακ-τσακ, σαν να είναι γρατζουνισμένα, παρότι δεν έχουν την παραμικρή γρατζουνιά) ενώ στο Marantz player του σαλονιού, που υποτίθεται ότι έχει πολύ πιο ποιοτικό τρανσπορτ, με τρία λέιζερ, άκούγονται μεν ΟΚ αλλά μετά τα πρώτα 5-6 tracks το player νομίζει ότι τελείωσε το album και μετά από κάθε track σταματάει (αλλά αν το βάλεις manually να παίξει το επόμενο, το βρίσκει και συνεχίζει)...
Τι μπορώ να κάνω? Μια λύση που έχω χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν είναι να συνδέσω το Maranz με το PC και να τα γράψω αναλογικά από εκεί. Βέβαια έτσι θα τα πάρω μεν χωρίς παράσιτα σλλά σίγουρα θα χάσω κάτι από ποιότητα ήχου (με τη διπλή μετατροπή D->A->D)....
πέρασε τα ξανα στο πισι με κάποιο πρόγραμμα τύπου AUDIOGRABBER και ξανακάνε μια φρέσκια εγγραφή.
Αυτό θέλω να κάνω Σάββα, το πρόβλημα είναι πως ο μόνος τρόπος να τα διαβάσω σωστά τα δισκάκια είναι το Marantz, στο PC με όποιο CD/DVD drive κι αν δοκίμασα βγάζει λάθη (παράσιτα) ακόμα και στη μικρότερη ταχύτητα ανάγνωσης.
δοκίμασες με το Audiograbber? Γιατί έγω έχω καταφέρει να ριπάρω και σιντις με πολλές χαρακιές...
Η κατάσταση είναι ένα μάτσο χάλια γενικώς. Τα δεδομένα σου σήμερα δεν είναι ασφαλή εκτός και αν έχει 3-4 αντίγραφα...από σιντι μέχρι zip drives, εξωτερικούς σκληρούς κτλ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δοκίμασες με το Audiograbber? Γιατί έγω έχω καταφέρει να ριπάρω και σιντις με πολλές χαρακιές...Η κατάσταση είναι ένα μάτσο χάλια γενικώς. Τα δεδομένα σου σήμερα δεν είναι ασφαλή εκτός και αν έχει 3-4 αντίγραφα...από σιντι μέχρι zip drives, εξωτερικούς σκληρούς κτλ.
Τα ίδια και το Audiograbber 1.83 (μόνο που δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη ρύθμιση για το rip method - δοκίμασα 'Buffered Burst Copy' και μίνιμουμ ταχύτητα ανάγνωσης και βγάζει λάθη, ενώ στο 'dynamic sync width' και σε κάποια 'fixed sync width' κολλάει - και στο laptop και στο desktop)... Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι κανένα από τα CD-ROM drives που δοκίμασα (6 μέχρι στιγμής) δεν μπορεί να διαβάσει χωρίς λάθη τόσο 'γερασμένα' δισκάκια....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
*: Να συμπληρώσω ότι αυτό το θέμα με τα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, δηλαδή η φθορά τους μετά από ένα χρονικό διάστημα, έχει απασχολήσει πολλούς. Αμέτρητα έργα λόγου και τέχνης καθώς και επιστημονικές μελέτες έχουν αποθηκευτεί αποκλειστικά ή κυρίως σε μαγνητικά ή οπτικά μέσα αποθήκευσης, τα οποία καταστρέφονται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, ενώ παλιά ήταν δυνατόν κάποιος να ανακαλύψει ένα χαμένο αριστούργημα πχ της ποίησης ή της μουσικής μετά από χιλιετίες γραμμένο σε πάπυρο, στο μέλλον η διατήρηση των σημερινών έργων τέχνης και επιστήμης ίσως είναι αδύνατη με τα σημερινά ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης.Μάνο είσαι ιδιοφυία! Εδωσες τη λύση που έψαχνα. Από αύριο θα ξεκινήσω την αντιγραφή των cd's μου σε πάπυρο!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
*: Να συμπληρώσω ότι αυτό το θέμα με τα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, δηλαδή η φθορά τους μετά από ένα χρονικό διάστημα, έχει απασχολήσει πολλούς. Αμέτρητα έργα λόγου και τέχνης καθώς και επιστημονικές μελέτες έχουν αποθηκευτεί αποκλειστικά ή κυρίως σε μαγνητικά ή οπτικά μέσα αποθήκευσης, τα οποία καταστρέφονται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, ενώ παλιά ήταν δυνατόν κάποιος να ανακαλύψει ένα χαμένο αριστούργημα πχ της ποίησης ή της μουσικής μετά από χιλιετίες γραμμένο σε πάπυρο, στο μέλλον η διατήρηση των σημερινών έργων τέχνης και επιστήμης ίσως είναι αδύνατη με τα σημερινά ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης.
Μάνο είσαι ιδιοφυία! Εδωσες τη λύση που έψαχνα. Από αύριο θα ξεκινήσω την αντιγραφή των cd's μου σε πάπυρο!
Να'στε καλά και οι δύο! Βρήκα επιτέλους εφαρμογή για το φυτό στον κήπο μου!
-
άσε dirtoulie, άστο καλύτερα γιατί είσαι βλάκας και θα τα χαλάσεις.
πάρε πχ το φυτό
σου είπαμε άμα βάλεις στο κήπο σου ΤΟ φυτό έγραψες
και εσύ πήγες και έβαλες πάπυρο -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
άσε dirtoulie, άστο καλύτερα γιατί είσαι βλάκας και θα τα χαλάσεις.
πάρε πχ το φυτό
σου είπαμε άμα βάλεις στο κήπο σου ΤΟ φυτό έγραψες
και εσύ πήγες και έβαλες πάπυροE, όχι και να ποστάρω φωτό από ΤΟ φυτο του κήπου μου! Ο πάπυρος και το πλατύφυλλο είναι για κάλυψη-απόκρυψη!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
*: Να συμπληρώσω ότι αυτό το θέμα με τα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, δηλαδή η φθορά τους μετά από ένα χρονικό διάστημα, έχει απασχολήσει πολλούς. Αμέτρητα έργα λόγου και τέχνης καθώς και επιστημονικές μελέτες έχουν αποθηκευτεί αποκλειστικά ή κυρίως σε μαγνητικά ή οπτικά μέσα αποθήκευσης, τα οποία καταστρέφονται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, ενώ παλιά ήταν δυνατόν κάποιος να ανακαλύψει ένα χαμένο αριστούργημα πχ της ποίησης ή της μουσικής μετά από χιλιετίες γραμμένο σε πάπυρο, στο μέλλον η διατήρηση των σημερινών έργων τέχνης και επιστήμης ίσως είναι αδύνατη με τα σημερινά ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης.
Μάνο είσαι ιδιοφυία! Εδωσες τη λύση που έψαχνα. Από αύριο θα ξεκινήσω την αντιγραφή των cd's μου σε πάπυρο!
Βινύλιο έχεις; Μόνο αυτό κρατάει.
(για κάνε έναν έλεγχο στα παλιά σιντάκια σου αν παίζουν όλα :γρουσούζης:)
-
Συγνώμη που είμαι εκτός κλίματος άλλα έχω κολλήσει σε ένα προβληματάκι του PC. Από ανοησία παλιά είχα χωρίσει τον σκληρό σε 3 partitions. Το κακό είναι τώρα πως ο C έχει αρχίσει να εξαντλείται. Δοκίμασα να κάνω με το Partition Magic merge το partition Ε:\ με το partition C:\ (μου είπε πως τα αρχεία του Ε θα πήγαιναν σε έναν φάκελο του C), πατάω aplly, κάνει επανεκκίνηση και την ώρα που ξανα ξεκινάνε τα Windows εμφανίζει μαύρη οθόνη και ο υπολογιστής κολλάει εκεί. Αν πατήσεις Enter (αφού περίμενα πολύ ώρα) μετά κάνει επανεκκίνηση, τα Windows ξεκινάν κανονικά άλλα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τα partitions παραμένουν ως είχαν! Έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο πρόγραμμα για αυτή την δουλειά; Το E δεν έχει έτσι και αλλιώς τίποτα, τα έχω μεταφέρει όλα τα αρχεία από εκεί.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Για πείτε μου γιατι θα σκάσω....
Το touchpad στο λαπτοπ έχει ενα scrollbar στο δεξιά του πλευρά... πολύ βολικό αν δεν έχεις ποντίκι.
Ε, αυτό το σκρολάκι δουλεύει με IE αλλά όχι με FF! Και σαν να μην έφτανε αυτό, στήνω το addonn 'IE tab' που προσομοιώνει το σαιτ σε ΙΕ.... και τότε πάλι δουλεύει! Το ξαναγυρνάω σε 'προβολη FF', τζίφος....Καμιά βοήθεια?
Τελικά, το θέμα λύθηκε με απλή αναβάθμιση των drivers του Synaptics touchpad.... και δουλεύει ΚΑΙ σε FF και σε Opera....
-
Έχει να προτείνει κανείς κάποιο KVM που να δουλεύει σωστά με TFT οθόνη;
Ή να πάρω μια δεύτερη που ζαχαρώνω έτσι κι αλλιώς και να τη βάλω στο δικό μου όταν τελειώσω; -
Τελικά, το θέμα λύθηκε με απλή αναβάθμιση των drivers του Synaptics touchpad.... και δουλεύει ΚΑΙ σε FF και σε Opera....Αν δουλεύει σωστά, θα πρέπει να σου κάνει scroll σε οποιαδήποτε εφαρμογή του υπολογιστή σου, όχι μόνο σε browsers.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τελικά, το θέμα λύθηκε με απλή αναβάθμιση των drivers του Synaptics touchpad.... και δουλεύει ΚΑΙ σε FF και σε Opera....
Αν δουλεύει σωστά, θα πρέπει να σου κάνει scroll σε οποιαδήποτε εφαρμογή του υπολογιστή σου, όχι μόνο σε browsers.
Όχι, το πρόβλημα το παρουσίασε μόνο σε browsers. Μετά από googlάρισμα είδα ότι όντως αυτό συμβαίνει -και διορθώνεται με update στους drivers.
-
να το πάρω στα 30 ευρώ;
θέλω φωτιζόμενο....θα με βόλευε πολύ.
-
Εχω ενα σχετικα παλιο pc, αλλα παρολα αυτα βλεπω καθυστερησεις σε απλα πραγματα οπως το να ανοιξει εναν browser ή να ανοιξει το My Documents. Απο το task manager δεν βλεπω ουτε να ειναι σε υψηλα επιπεδα ο επεξεργαστης, ουτε να πολυτελειωνει η μνημη. Καμμια ιδεα να τον κανω να παρει λιγο τα πανω του?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
να το πάρω στα 30 ευρώ;θέλω φωτιζόμενο....θα με βόλευε πολύ.
Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις ένα προγραμματάκι δωρεάν και να μάθεις...τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης...
-Κάνεις οικονομία, αφού δεν ξοδεύεις 30€
-Κάνεις περισσότερη οικονομία, αφού δεν θα ξοδεύεις...ρεύμα για να φωτίσεις το πληκτρολόγιο
-Μαθαίνεις να πληκτρολογείς πολύ πιο γρήγορα, άρα κάθεσαι λιγότερη ώρα στον υπολογιστή, άρα κάνεις ΑΚΟΜΗ περισσότερη οικονομία.Πάντως, από τα πιο έξυπνα πράγματα που έκανα στα νιάτα μου, ήταν να καθήσω για μια βδομάδα να μάθω τυφλό σύστημα. Το μόνο κακό, δεν έμαθα ποτέ την πάνω σειρά με τα σύμβολα και τους αριθμούς. Μέχρι σήμερα, έμαθα μόνον το underscore, που μου ήταν απαραίτητο, τα υπόλοιπα αναγκάζομαι να κοιτάω το πληκτρολόγιο.
Δεν φταίω εγώ όμως, αλλά το RAM , την εφαρμογή του χρησιμοποίησα για να μάθω!
Αν κάποιος το τολμήσει, να κοιτάξει να μάθει και αυτά κάποια στιγμή θα τα χρειαστεί. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εχω ενα σχετικα παλιο pc, αλλα παρολα αυτα βλεπω καθυστερησεις σε απλα πραγματα οπως το να ανοιξει εναν browser ή να ανοιξει το My Documents. Απο το task manager δεν βλεπω ουτε να ειναι σε υψηλα επιπεδα ο επεξεργαστης, ουτε να πολυτελειωνει η μνημη. Καμμια ιδεα να τον κανω να παρει λιγο τα πανω του?defrag?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εχω ενα σχετικα παλιο pc, αλλα παρολα αυτα βλεπω καθυστερησεις σε απλα πραγματα οπως το να ανοιξει εναν browser ή να ανοιξει το My Documents. Απο το task manager δεν βλεπω ουτε να ειναι σε υψηλα επιπεδα ο επεξεργαστης, ουτε να πολυτελειωνει η μνημη. Καμμια ιδεα να τον κανω να παρει λιγο τα πανω του?Πόσα processes έχει φορτωμένα? Με το πέρασμα του χρόνου και διαδοχικές εγκαταστάσεις -απεγκαταστάσεις προγραμμάτων, όλο και κανένα process μένει να τρέχει χωρίς να χρειάζεται.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχω ενα σχετικα παλιο pc, αλλα παρολα αυτα βλεπω καθυστερησεις σε απλα πραγματα οπως το να ανοιξει εναν browser ή να ανοιξει το My Documents. Απο το task manager δεν βλεπω ουτε να ειναι σε υψηλα επιπεδα ο επεξεργαστης, ουτε να πολυτελειωνει η μνημη. Καμμια ιδεα να τον κανω να παρει λιγο τα πανω του?
defrag?
Εχω κανει.
-
Πόσα processes έχει φορτωμένα? Με το πέρασμα του χρόνου και διαδοχικές εγκαταστάσεις -απεγκαταστάσεις προγραμμάτων, όλο και κανένα process μένει να τρέχει χωρίς να χρειάζεται.
-
Με πρώτη ματιά δε φαίνεται τίποτα περίεργο...
Αλλά:
Βλέπω ότι έχεις ESRI ArcView (ή μάλλον ArcGIS). Αν και δε φαίνεται στο screenshot να καταναλώνει -σοβαρούς- πόρους, το πρόγραμμα αυτό (ιδίως αν είναι 'αγορασμένο') κάνει κάτι τρελλά που και που (πχ φορτώνει πολλαπλά instances), όπως επίσης και το process αδειοδότησής του (το lmgrd), που είναι προαπαιτούμενο, μπορεί να καθυστερεί τον υπολογιστή. Long shot, αλλά δες το: κλείσε αυτά τα processes και δες αν βελτιώνεται η κατάσταση (στο επόμενο restart θα επανέλθουν).
Αλλιώς, 'σκούπισε' το μηχανάκι, με κανένα utility. Αν έχεις καιρό να το κάνεις, θα δεις διαφορά.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]