-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Προσέθεσα εγγραφή στον routing table από τη γραμμή εντολών αλλά τζίφος Έχει κάποια σχέση το γεγονός ότι, όταν είμαι συνδεδεμένος με VPN, με ipconfig /all βλεπω ότι ο LAN adapter δεν έχει default gateway σε αντίθεση με τον VPN adapter που έχει;
Δεν ξέρω αν θα σου λύσει το πρόβλημα, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ χρειάζεται στην πλειοψηφία των switch να του δώσεις το default getway, για να δουλέψει σωστά...
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως λογικά, αν παίρνεις ΙΡ από DHCP, πρέπει να σου δίνει getway...Αλλιώς, αν δίνεις static IΡ και έχεις ξεχάσει να βάλεις getway, είναι ένα μυστήριο πως έχεις Internet...Σίγουρα πάντως, όταν συνδέεσαι με το VPN και η σύνδεση του VPN έχει getway ενώ η σύνδεση δικτύου με το router ΔΕΝ έχει, είναι λογικό να ...παλεύει να συνδεθεί στο Internet μέσω του VPN...
Α, τώρα που το σκέφτηκα, υποθέτω πως πείραξες το αρχείο Hosts; Αν ναι, δεν νομίζω πως είναι τόσο απλό... Δεν μιλάμε εδώ για routing, αλλά για απλό resolving ενός DNS Name... (άσχετο, αλλά μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις, ακόμη και ελληνικά! ).
Το PC είναι στο σπίτι σου, ή είναι στην εταιρεία; -
-
Ειχε εκπομπη ο Ευαγγελατος εχθες σχετικα με το ιντερνετ και της υποκλοπης αρχειων απο τα ξεκλειδωτα δικτυα ,κατι τετοιο δηλαδη γιατι δεν την παρακολουθησα.Θα φοβησει τον κοσμο και θα κλειδωσουν ολα τα wifi ο παπαρας
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ένα-ένα:
Ο υπολογιστός είναι το φορητό που μου έχει παραχωρήσει η εταιρεία. Από αυτό γράφω αυτήν τη στιγμή.Σχετικά με τη default gateway, μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω. Δες την φωτογραφία:
By the way, γιατί υποθέτεις ότι πείραξα το αρχείο hosts;
δώσε 'route print' και postare εδλω τι σου βγάζει.
-
Πρέπει να κάνεις enable το IP routing. Στην φωτό, φαίνεται disabled. Δες στο λινκ:
http://www.windowsnetworking.com/articl ... prout.html
Τέλος, ο wannabe έχει δίκιο. Δώσε route print και δες το routing που κάνεις στο μηχάνημα. Μετά δώσε route print /? και δες μια λίστα με τις εντολές που έχεις διαθέσιμες για να φτιάξεις ένα static route ώστε να περνάς τα πακέτα στην σύνδεση που θέλεις ώστε να βγαινουν στο Internet. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
να φτιάξεις ένα static route ώστε να περνάς τα πακέτα στην σύνδεση που θέλεις ώστε να βγαινουν στο Internet.το ένα, η κανονική κάρτα δικτύου, θα έχει 0.0.0.0 destination και netmask, και metric τουλάχιστον 1 παραπάνω απο το εικονικό interface που φτιάχνει ο vpn client.
στο εικονικό interface βάλε όσο πιο μικρή μάσκα γίνεται που να καλύπτει την ip του ίδιου και του vpn server(αν και όσο είσαι σε διαφορετικό IP range δεν θα δεις διαφορά απλά για να γλιτώσεις τυχόν μελλοντικά προβλήματα) -
-
Θα το κοιτάξω By the way, το metric τι είναι; Κάτι σα βαθμός προτεραιότητας;
-
ναι μπορείς να το πεις και έτσι
το χρησιμοποποιεί το πρωτόκολλο δρομολόγησης(RIPv1 στα windows να δεν κάνω λάθος) για να βγάλει τους πίνακες δρομολόγησης. -
Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το TTL στο τοπικό δίκτυο του σπιτιού μου (όχι αυτό με τον ρούτερ) ώστε να μπλοκάρω εξωτερική πρόσβαση; (πχ max 2 hops).
-
http://blogs.msdn.com/dmahugh/archive/2 ... 7-sp2.aspx
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]