-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Και μια δικη μου απορια...
Υπαρχει καποιο ευκολο προγραμματακι που να κανει αυτοματα embed υποτιτλους ηδη συγχρονισμενους?
Γιατι θελω να βαλω σε ενα φορητο player καποιες ταινιες και το pocket divx encoder παροτι εχει επιλογη ωστε να κανει encode μαζι με την ταινια και τους υποτιτλους, μετα το encode δεν παιζουν, οποτε ελεγα να κανω πρωτα την ενσωματωση και ας κανω τη μετατροπη μετα.γιατί δεν παίζουν; Εμένα παίζουν.
εκτός και αν πέτυχες «δυσκοίλια» περίπτωση υπότιτλων. -
Το ξαναδοκιμασα.
Καπως καλυτερα τωρα.
Μου εκανε αυτοματα ενσωματωση αλλα μου βγαζει καθολη τη διαρκεια της ταινιας υποτιτλους τυπου ''____π_____π'' σα να μην ειναι συμβατο με ελληνικους χαρ/ρες.
Να προσπαθησω με τριτη ταινια?edit: Οταν βαζω τους υποτιτλους εμφανιζεται παραθυρο οπου διαλεγω τυπο γραμματοσειρας.
Μηπως εκει πρεπει να πειραξω κατι?
Τωρα cp εχει 1253. -
Απανταω στον εαυτο μου
Πραγματι, φταινε οι ελληνικοι χαρ/ρες, με τους αγγλικους ειναι οκ.
Οποτε θα ηθελα να ρωτησω, στο παραθυρο που εμφανιζεται μολις βαλω τους υποτιτλους της ταινιας τι ρυθμισεις εχει για σωστη απεικονιση ελληνικων.
Αυτη τη στιγμη εχει τις εργοστασιακες με size ayto και cp: cp1253.
Λογικα τη δευτερη πρεπει να αλλαξω αλλα ειναι απειρες.
Να δοκιμαζω κανα Unicode?Και ενα δευτερο προβλημα.
Εχω βαλει να μου το βγαζει μετα το rip σε landscape.
Οι υποτιτλοι ομως μετα το rip, εξακολουθουν να μενουν στο μερος της οθονης οπως θα εβλεπα την ταινια στο pc χωρις να εχω αλλαξει τη ρυθμιση.
Καποια βοηθεια? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Οι υποτιτλοι που εχεις λογικα ειναι χωριστα απο την ταινια.
Ειναι τυπου ''.srt'' ?
Δοκιμασες να τους βαλεις αυτη τη καταληξη αρχειου?
Με τι το ανοιγεις?Και μια δικη μου απορια...
Υπαρχει καποιο ευκολο προγραμματακι που να κανει αυτοματα embed υποτιτλους ηδη συγχρονισμενους?
Γιατι θελω να βαλω σε ενα φορητο player καποιες ταινιες και το pocket divx encoder παροτι εχει επιλογη ωστε να κανει encode μαζι με την ταινια και τους υποτιτλους, μετα το encode δεν παιζουν, οποτε ελεγα να κανω πρωτα την ενσωματωση και ας κανω τη μετατροπη μετα.g47 ευχαριστώ για την απάντηση.
το ανοιγω με το vlc media player
το περίεργο είναι ότι υπάρχουν 3 αρχεία με το ίδιο όνομα
.avi
.idx
.subμάλλον ανοίγει μόνο με .sub
δοκίμασα άλλους υπότιτλους που είχαν κατάληξη srt αλλα δεν έπαιξαν. μετά έβαλα κατάληξη .sub αλλά πάλι δεν έπαιξαν... -
Λοιπόν g47 κοίτα τι θα κάνεις :
όταν σου ανοίγει το παράθυρο με το cp1253 εάν προσέξεις έχει επάνω και τι γραμματοσειρά θα επιλέξεις.
Πήγαινε στο C:/windows/fonts και αντέγραψε το font Arial (truetype) σε ένα άλλο δικό σου directory.
Oταν σου ξανανοιξει το παράθυρο πάτα το κουμπάκι ta που έχει και οδήγησε το εκεί που έχεις το arial font.
Aσε το cp1253 όπως είναι.and voila
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ειναι τυπου ''.srt'' ?
Γιατι θελω να βαλω σε ενα φορητο player καποιες ταινιες και το pocket divx encoder παροτι εχει επιλογη ωστε να κανει encode μαζι με την ταινια και τους υποτιτλους, μετα το encode δεν παιζουν, οποτε ελεγα να κανω πρωτα την ενσωματωση και ας κανω τη μετατροπη μετα.g47 ευχαριστώ για την απάντηση.
.avi
.idx
δοκίμασα άλλους υπότιτλους που είχαν κατάληξη srt αλλα δεν έπαιξαν. μετά έβαλα κατάληξη .sub αλλά πάλι δεν έπαιξαν...Καλυτερα να το κανεις απο την αρχη, λιγοτερο θα παιδευτεις.
Βεβαιωσου για την εκδοση της ταινιας και στα γνωστα site ψαξε για υποτιτλους για αυτη την εκδοση.
Θα ειναι srt.
Μετα κοιτα αν σου παιζει.
Αν οχι, ισως φταιει το Player.
Εγω εχω το πολυ απλο και βολικο vobsub που παιζει στο backround απλα αν ανιχνευσει υποτιτλους με ιδιο ονομα με την ταινια.elteo ευχαριστω για τη βοηθεια, ripαρω και ενημερωνω.
-
Μπορείς να το δεις αν πατήσεις το preview, δεν είναι ανάγκη να ριπάρεις συνέχεια.
-
Σωστος, το εκανα, ολα οκ. (το εχεις το προγραμμα βλεπω )
Τωρα προσπαθω να δω τι μπορω να κανω και με την εικονα γιατι μου βγαζει τους υποτιτλους στη λαθος πλευρα, σωστη μονο αν το εβλεπα στο pc και οχι στην ψευτοwide του φορητου player.edit: Οκ και αυτο.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Ειναι τυπου ''.srt'' ?
.avi
.idx
δοκίμασα άλλους υπότιτλους που είχαν κατάληξη srt αλλα δεν έπαιξαν. μετά έβαλα κατάληξη .sub αλλά πάλι δεν έπαιξαν...Καλυτερα να το κανεις απο την αρχη, λιγοτερο θα παιδευτεις.
Βεβαιωσου για την εκδοση της ταινιας και στα γνωστα site ψαξε για υποτιτλους για αυτη την εκδοση.
Θα ειναι srt.
Μετα κοιτα αν σου παιζει.
Αν οχι, ισως φταιει το Player.
Εγω εχω το πολυ απλο και βολικο vobsub που παιζει στο backround απλα αν ανιχνευσει υποτιτλους με ιδιο ονομα με την ταινια.elteo ευχαριστω για τη βοηθεια, ripαρω και ενημερωνω.
ευχαριστώ φίλε g47 για τη βοήθεια!
λοιπόν, θα δώ τί θα κάνω και θα πράξω αναλόγως..
danke sehr! -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Αλήθεια, τι πρόβλημα πσρουσίασαν οι Western Digital;Πάνω που αποφάσισα να πάρω WD μετά από όσα ακούστηκαν για τους Seagate...
Σκέφτομαι να πάρω αυτόν.
Σε ΚΑΘΕ συζήτηση για σκληρό, θα ακούσεις ότι είτε ο WD είτε o Seagate είτε ο Lacie κ.ο.κ. είναι 'χάλια, άστα να πάνε' κλπ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις μια 'φήμη'.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αλήθεια, τι πρόβλημα πσρουσίασαν οι Western Digital;
Πάνω που αποφάσισα να πάρω WD μετά από όσα ακούστηκαν για τους Seagate...
Σκέφτομαι να πάρω αυτόν.
Σε ΚΑΘΕ συζήτηση για σκληρό, θα ακούσεις ότι είτε ο WD είτε o Seagate είτε ο Lacie κ.ο.κ. είναι 'χάλια, άστα να πάνε' κλπ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις μια 'φήμη'.
+οο
πάρε ότι θες, όλα μπορούν να κρασάρουν ανα πάσα στιγμή.
πάτερ δεν έχεις λειτουργία;
-
Σε κάποια μοντέλα σκληρών παρατηρούνται κατά καιρούς προβλήματα. Πχ μια γενιά maxtor ήταν γτπ. Το ίδιο και μια γενιά (η τελευταία) της IBM. Λένε τα ίδια για τους εξωτερικούς της WD (κι έχω έναν, αλλά τον χρησιμοποιώ πολύ σπάνια, μόνο για backup). Δεν ξέρω τι θα διάλεγα αυτόν τον καιρό, ίσως Fujitsu ή Seagate λούτσο.
-
Ποιοί έχουν την περισσότερη εγγύηση πλέον;
-
Πάει με το μοντέλο, δεν είναι στάνταρ για όλους. Μίνιμουμ 2, φτάνουν και τα 5.
-
Αφού αυτό που μας πειράζει είναι η απώλεια των αρχείων ρε παιδιά, όχι η απώλεια του σκληρού.
-
Ο σωστός corsair έχει αποθηκευμένα τα αρχεία του σε 3 HDD και σε 5 οπτικά μέσα. Οπότε τον νοιάζει η απώλεια.
-
Με μαγνητικό μέσο δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος!
Αγραφος νόμος! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο σωστός corsair έχει αποθηκευμένα τα αρχεία του σε 3 HDD και σε 5 οπτικά μέσα. Οπότε τον νοιάζει η απώλεια.Και ο σωστός funkyreverend το ίδιο (3 HDD). Αλλά κρασάρισμα τυχαίνει μόνο μετά από πολλά χρόνια...και όταν η τιμή του κάθε μέσου έχει πέσει στην Καρυωτακική ανυπαρξία.
-
Δεν με πιάνεις. Κάθε σκληρός τρώει image σε άλλους 3. Ο πλουραλισμός του δεν έχει αντίπαλο.
-
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]