-
Είναι 4 ετών μηχάνημα.
Απόψε θα κάνω format. Και θα εγκαταστήσω πάλι τα ΧΡ. Για να δω αν είναι ιός που δημιουργεί τα προβλήματα (ασταμάτητο rolling των καναλιών σύνδεσης με τον router και λειτουργία του ανεμιστήρα του επεξεργαστή στο max!)
-
δεν φανταζομαι να εισαι ο γειτονας του σαξον?
(νταξ, πλακιτσα κανουμε!) -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ο υπολογιστής μου 'φοράει' μνήμες DDR DIMM PC3200 (CL 2,5) της TwinMOS. Δύο επί 512ΜΒ.
Πήγα για να αγοράσω δύο μνήμες του 1GB, αλλά κοστίζουν 50€ η μία!!!!Μπορώ να χρησιμοποιήσω DDR II? Η πρέπει υποχρεωτικά να μείνω σε αυτές?
Αργησες να παρεις DDR... τωρα ειναι λιγο αργα... γιατι πλεον ειναι πανακριβες. Φυσικα και ΔΕΝ μπορεις να πας σε DDR2. Να μην κανεις αναβαθμιση! Υπο νορμαλ χρηση ενα μηχανημα με XP δεν χρειαζεται πανω απο 1GB. Φροντισε πρωτα να συμμαζεψεις τα windows σου, και αν κρινετε σκοπιμο... τοτε και μονο... αλλα και παλι μην νομιζεις πως θα δεις καμια ιδιαιτερη διαφορα.
Παντως για να φορας DDR... μηπως, λεω μηπως... ειναι λιγο παλιουτσικο και να περναμε κατι νεο?
+1
Ποσα memory slots εχει η μητρικη σου?
Αν εχει 4, βαλε 2Χ 512 ακομα και θα εισαι μια χαρα.
Αν εχει 3, διαβασε το manual γιατι το πιθανοτερο ειναι να μη λειτουργησει σε Dual Channel αν τα χρησιμοποιησεις ολα.
Εναλλακτικα, βαλε μια αγγελια. Ολο και κατι θα βρεθει σε λογικη τιμη.
-
2 slots έχει. Δεν έχω πρόβλημα με την απόδοση του μηχανήματος. Excel, Word, Powerpoint, Firefox και Outlook. Αυτα είναι όλα όλα. Και με καλύπτει μια χαρά.
Η μαλακία που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες είναι που με κάνει και ψάχνομαι!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:2 slots έχει. Δεν έχω πρόβλημα με την απόδοση του μηχανήματος. Excel, Word, Powerpoint, Firefox και Outlook. Αυτα είναι όλα όλα. Και με καλύπτει μια χαρά.
Η μαλακία που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες είναι που με κάνει και ψάχνομαι!!!
Δεν διαβασα τα προηγουμενα ποστ σου, αλλα συμπεραινω πως πιθανον να υπαρχει καποιο προβλημα και θες να αποκλεισεις το ενδεχομενο να ειναι ελαττωματικες οι μνημες.
Δοκιμασε να λειτουργησεις το pc με μια μονο μνημη καθε φορα, εναλλαξ.
Το τεσταρεις και βλεπεις.
-
Το πρόβλημα είναι ότι, ξαφνικά, δεν συγχρονίζει στην ασύρματη σύνδεση το PC και ο ανεμιστήρας του επεξεργαστη δουλεύει υπερωρίες.
Έψαξα για μνήμες, μήπως πήγαινα στα Vista.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
δεν φανταζομαι να εισαι ο γειτονας του σαξον?
(νταξ, πλακιτσα κανουμε!) -
τωρα που ειπες για ασυρματη συνδεση.. Το usb netgear που πηρα για ασυρματη συνδεση στον υπολογιστη μου, ζεματαει ρε παιδια.. Τοσο πολυ ζεσταινονται αυτα τα ρημαδια?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το πρόβλημα είναι ότι, ξαφνικά, δεν συγχρονίζει στην ασύρματη σύνδεση το PC και ο ανεμιστήρας του επεξεργαστη δουλεύει υπερωρίες.Έψαξα για μνήμες, μήπως πήγαινα στα Vista.
Στα vista πας και με 1GB ανετα, αν απενεργοποιησεις τα διαφορα μπλιμπλικια...
Για το ασυρματο:
Δοκιμασε να σβυσεις ολες τις αποθηκευμενες συνδεσεις απο το pc, να απεγκαταστησεις τους drivers και να αλλαξεις pci slot στην καρτα δικτυου.
(Σε τι καναλι εκπεμπουν το ρουτερ και η καρτα? )Για τον ανεμιστηρα:
Θυμαμαι καποιο σχετικο ποστ σου...Γενικοτερα, προσπαθησε να τακτοποιησεις το tower, δενοντας τα καλωδια με δεματικα μεταξυ τους ωστε να μην εμποδιζουν την κινηση αερα.
Φροντισε να εχεις ενα ανεμιστηρα στο μπροστινο μερος του κουτιου να βαζει αερα και τουλαχιστον εναν πισω για να βγαζει. Ετσι δημιουργεις air flow...
Ενα ξεσκονισματακι στα fins της ψυκτρας (και γενικοτερα ολου του tower) με σπρευ πεπιεσμενου αερα, ενδεικνυται. Επισης ισως χρειαζεται αλλαγη η θερμοαγωγιμη παστα.
(Απο το bios τι θερμοκρασιες βλεπεις στο CPU?)H καλυτερη λυση ειναι η αγορα μιας αθορυβης aftermarket ψυκτρας...
-
αν δεν κανω λαθος, μιλαει για λαπτοπ..
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
τωρα που ειπες για ασυρματη συνδεση.. Το usb netgear που πηρα για ασυρματη συνδεση στον υπολογιστη μου, ζεματαει ρε παιδια.. Τοσο πολυ ζεσταινονται αυτα τα ρημαδια?Ζεσταινονται αλλα οχι αρκετα ωστε να παθαινουν ζημια. Αν χρειαζοταν, θα τοποθετουσαν καποια μικρη ψυκτρα απο το εργοστασιο...
-
Όλα όσα λές τα εχω κάνει.
Μάλιστα, πριν ένα χρόνο, όταν είχα πάλι πρόβλημα με την σύνδεση, είχα, και τότε, αλλάξει slot και λύθηκε το πρόβλημα. Όχι τώρα όμως!
Τα καλώδια είναι δεμένα και τακτοποιημένα. Έψαχνα και μικρότερο κουτί αφού ο χώρος είναι άπλετος.
Έβαλα μέχρι και λεκανάκι με πάγο δίπλα στην εισαγωγή αέρα για να παγώσει ο επεξεργαστής. Έπεσαν οι στροφές αλλά όχι δραματικά!
Η θερμοκρασία είναι είτε 10 βαθμοί είτε 116 βαθμοί!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Όλα όσα λές τα εχω κάνει.Μάλιστα, πριν ένα χρόνο, όταν είχα πάλι πρόβλημα με την σύνδεση, είχα, και τότε, αλλάξει slot και λύθηκε το πρόβλημα. Όχι τώρα όμως!
Τα καλώδια είναι δεμένα και τακτοποιημένα. Έψαχνα και μικρότερο κουτί αφού ο χώρος είναι άπλετος.
Έβαλα μέχρι και λεκανάκι με πάγο δίπλα στην εισαγωγή αέρα για να παγώσει ο επεξεργαστής. Έπεσαν οι στροφές αλλά όχι δραματικά!
Η θερμοκρασία είναι είτε 10 βαθμοί είτε 116 βαθμοί!!!!
Η μητρικη πνέει τα λοίσθια, ειναι ετοιμη να πει το ποιημα... ( κατα πασα πιθανοτητα... )
Δοκιμασε (με σβυστο pc και τραβηγμενο το καλωδιο του ρευματος απο το τροφοδοτικο) να βγαλεις τη μπαταρια της μητρικης για κανα μισαωρο.
Α...βγαλε και το 24πινο καλωδιο του τροφοδοτικου που συνδεεται με τη μητρικη... -
Ωπ! Λες? Μια MSI είναι.
Θα το κάνω κι αυτό...
-
Μπορείτε να μου προτείνετε μητρική? Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τον δικό μου HD, DVD, τροφοδοτικό, ασύρματη κάρτα. Να αγοράσω δηλαδή μια κάρτα και να συνδέσω επάνω της αυτά που ήδη έχω...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μπορείτε να μου προτείνετε μητρική? Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τον δικό μου HD, DVD, τροφοδοτικό, ασύρματη κάρτα. Να αγοράσω δηλαδή μια κάρτα και να συνδέσω επάνω της αυτά που ήδη έχω...Βρε μη βιαζεσαι...
Βγαλε πρωτα τη μπαταρια που λεγαμε πριν... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μπορείτε να μου προτείνετε μητρική? Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τον δικό μου HD, DVD, τροφοδοτικό, ασύρματη κάρτα. Να αγοράσω δηλαδή μια κάρτα και να συνδέσω επάνω της αυτά που ήδη έχω...Tι επεξεργαστή έχεις; Θέλεις να κρατήσεις τον ίδιο ή ν'αλλάξεις; Επίσης, πρέπει να δεις και τις μνήμες σου...
-
Δεν βιάζομαι. Προετοιμάζομαι!
Γρηγόρη, οι μνήμες θα μας χαιρετήσουν. Θα ήθελα, αν μπορούσα, να κρατήσω τον δικό μου επεξεργαστή (P IV - 3.0)
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Δεν βιάζομαι. Προετοιμάζομαι!
Γρηγόρη, οι μνήμες θα μας χαιρετήσουν. Θα ήθελα, αν μπορούσα, να κρατήσω τον δικό μου επεξεργαστή (P IV - 3.0)
Socket?
775 η 478? -
Ρε! Μην παίρνετε φορα!!! Προφανώς αναφέρεσαι σε πλήθος ακίδων επαφής? Δεν έχω ιδέα!!! Που το γράφει?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]