-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
εεε, υπάρχει ελληνικός ορθογράφος για iWork '09??Έχω χάσει πολλές σελίδες και βαριέμαι να τις διαβάζω όλες, οπότε δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί. Αυτό που χρειάζεσαι είναι το cocoAspell. Θα σου δώσει ορθογράφο για όλες τις εφαρμογές εκτός από MS Office.
Αφού το εγκαταστήσεις, για το pages θα πρέπει να πας στο inspector -> καρτέλα 'Τ' -> καρτέλα 'more' και να επιλέξεις το Ελληνικό λεξικό.
-
Αυτό το προϊόν http://www.multirama.gr/products/produc ... tid=010200 εκτός του να σερφάρει ο κάτοχος του στο ιντερνΕτ τι άλλη χρησιμότητα/δυνατότητες έχει;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αυτό το προϊόν http://www.multirama.gr/products/produc ... tid=010200' target='_blank' target='_blank εκτός του να σερφάρει ο κάτοχος του στο ιντερνΕτ τι άλλη χρησιμότητα/δυνατότητες έχει;frisbee
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αυτό το προϊόν http://www.multirama.gr/products/produc ... tid=010200' target='_blank' target='_blank εκτός του να σερφάρει ο κάτοχος του στο ιντερνΕτ τι άλλη χρησιμότητα/δυνατότητες έχει; -
Μια απορία. Πως βάζεις προγράμματα σε αυτό το κουτί; Όχι ότι θα σηκώνει πολλά αλλά τουλάχιστον το office π.χ. ;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αυτό το προϊόν http://www.multirama.gr/products/produc ... tid=010200' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank εκτός του να σερφάρει ο κάτοχος του στο ιντερνΕτ τι άλλη χρησιμότητα/δυνατότητες έχει;
frisbee
Υπερβολές.
Εχω ένα παλιό laptop Toshiba με Pentium III στα 500 και 256 RAM, και τρέχει μια χαρά XP χωρίς άχρηστα add-ons. Του έχω κοτσάρει μία εξωτερική κάρτα ήχου και το χρησιμοποιώ για εφεδάκια για το μπάσο με freeware πρόγραμμα. Εννοείται βέβαια ότι, ο,τιδήποτε Internet-ικό, το τρέχει άνετα.
Και έρχεστε τώρα και μού λέτε ότι 1GB RAM, έστω και με έναν low-powered επεξεργαστή, δε μπορείτε να κάνετε τίποτα.
Τα πάντα μπορεί κανείς να κάνει. Εκτός από βαριά 3D παιχνίδια, πολύ βαριές εφαρμογές γραφικών ή ήχου, καθώς και για high definition video που αυτές τις μέρες φαίνεται να είναι παράγοντας, για τις υπόλοιπες καθημερινές εργασίες είναι μια χαρά.
Και βάζοντας κάποιο Linux distro, οι απαιτήσεις σε hardware θα μειωθούν κατά πολύ, μια και ένα Linuxάκι εκμεταλλεύεται καλύτερα το υπάρχον hardware από τα Windows.
Εχουμε χάσει τη μπάλα με τις τελευταίες εξελίξεις στη Silicon Valley, με τα core duo και quattro και εγώ δεν ξέρω τι, που αγοράζουμε πράγματα που δεν τα χρειαζόμαστε...
Η γνώμη μου είναι ότι μόνο αν είσαι επαγγελματίας σε κάποιον ιδιαίτερο τομέα (audio, graphics, CAD, programming) ή αν είσαι gamer, χρειάζεσαι κάτι σούπερ.
(tazio: φυσικά και θα σηκώνει office, openoffice.org και τα συναφή...)
(edit: το θέμα είναι φυσικά εάν το πληκτρολόγιό του είναι κατάλληλο για πολύ γράψιμο, ή η οθόνη του κατάλληλη για πολλές ώρες διάβασμα. Αλλά αυτά έχει η φορητότητα).
-
Εγώ πάντως με το 900αρι eee μια χαρά κάνω τις δουλειές μου. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα το χρησιμοποιώ ως ντεσκτοπ ριπλέιμεντ, γιατί η οθόνη μου μας άφησε χρόνους. Οκ, στο 1080Ρ γονατίζει,αλλά με τον σέλερον δεν περίμενα και κάτι παραπάνω.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
:lol:Μια απορία. Πως βάζεις προγράμματα σε αυτό το κουτί; Όχι ότι θα σηκώνει πολλά αλλά τουλάχιστον το office π.χ. ;
Need For Speed Udercover δεν παιζεις.
Αλλα τρεχεις τα ΧΡ ανετα! Εφαρμογες του office (2003 πχ) δουλευουν μια χαρα σε τετοια μιχανακια.
Βλεπεις καμια ταινιουλα (αρκει να μην ειναι σε blu ray ποιοτητα, γιατι δεν θα συγχρονισει ποτε ο επεξεργαστης ηχο με βιντεο.... Μη σου πω οτι δεν θα μπορει να συγχρονισει ολα τα pixel μεταξυ τους) μπαινεις Ιντερνετ, βελπεις τα e-mail σου μεσω wifi η 3g.
Εδω παλια μετραγαμε την μνυμη σε ΚΒ και την επεξεργαστικη ισχυ με Hz....Σκετα!!!Ναι μεν ειμαι κ εγω της λογικης Redundancy πανω απ ολα, αλλα οταν μιλαμε για φοριτο μιχανακη (ΝΕΤΒΟΟΚ) παιρνεις οτι σου ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ οταν εισαι εξω, ταξιδευεις για δουλεια, πινεις τον καφε σου.... Οταν τελος παντων δεν εισαι σπιτι σου, γιατι θα κουβαλας την Redundancy και δεν ειναι καθολου ελαφρια!!!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αυτό το προϊόν http://www.multirama.gr/products/produc ... tid=010200' target='_blank εκτός του να σερφάρει ο κάτοχος του στο ιντερνΕτ τι άλλη χρησιμότητα/δυνατότητες έχει;ποπολαρος mode on:
ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟCorsair mode:
Μην ασχολειθεις... Στα 289 εχει στα electroworld το Advent (Msi Wind) το οποιο ειναι μακραν καλυτερο και σηκωνει με σχετικη ανεση ακομα και 720p video. Κανει οτι κανει και ενα κανονικο pc με μονο limitation την ανάλυση της οθονης. -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Εχω ένα παλιό laptop Toshiba με Pentium III στα 500 και 256 RAM, και τρέχει μια χαρά XP χωρίς άχρηστα add-ons. Του έχω κοτσάρει μία εξωτερική κάρτα ήχου και το χρησιμοποιώ για εφεδάκια για το μπάσο με freeware πρόγραμμα. Εννοείται βέβαια ότι, ο,τιδήποτε Internet-ικό, το τρέχει άνετα.
Αν εσυ το αντεχεις... εγω το θεωρω απαραδεκτο. Αμα ειναι να καθομαι και να περιμενω ποτε θα κουνηθει... Εχω στην δουλεια P4 με 256RAM και παει για upgrade γιατι κανει τρελλο swap στον σκληρο. Το stock installation των XP τρωει 261MB μνημης χωρις να σηκωνει τιποτα.
Και έρχεστε τώρα και μού λέτε ότι 1GB RAM, έστω και με έναν low-powered επεξεργαστή, δε μπορείτε να κάνετε τίποτα.
Το 1GB ειναι επαρκεστατο για ενα σωστο install XP και τυπικων προγραμματων... ο επεξεργαστης C7M περα απο κανα office δεν κανει εν τελει...ουτε καν videocall σε skype. ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ.
Και βάζοντας κάποιο Linux distro, οι απαιτήσεις σε hardware θα μειωθούν κατά πολύ, μια και ένα Linuxάκι εκμεταλλεύεται καλύτερα το υπάρχον hardware από τα Windows.
Φημες και μαλιστα τρελλες... Το Linux ειναι και αυτο πλεον αρκετα απαιτητικο σε ολα του. Και φυσικα αν κατι ΔΕΝ κανει σωστα και καλα ειναι να εκμεταλευεται το hardware...
-
-
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εχω στην δουλεια P4 με 256RAM και παει για upgrade γιατι κανει τρελλο swap στον σκληρο. Το stock installation των XP τρωει 261MB μνημης χωρις να σηκωνει τιποτα.Stock installation των XP... με antivirus ή χωρίς;
Χωρίς antivirus και με ορισμένα άχρηστα services απενεργοποιημένα, εμένα πάει καλά. Σϊγουρα δεν είναι για τρελό multitasking, αλλά μία εργασία που θα τού ζητήσεις, θα την κάνει.
Φημες και μαλιστα τρελλες... Το Linux ειναι και αυτο πλεον αρκετα απαιτητικο σε ολα του
**Ποιο **Linux; Υπάρχουν αμέτρητες distros. Το xubuntu ή το slackware δεν είναι καθόλου απαιτητικά.
Αν θες compiz effects, φυσικά και θα είναι απαιτητικό.
Και φυσικα αν κατι ΔΕΝ κανει σωστα και καλα ειναι να εκμεταλευεται το hardware...
Δεν αρχίζω καν να μιλάω για το πόσο διαφορετικά διαχειρίζεται τη μνήμη ο Linux kernel σε σχέση με τα Windows.
Είναι τεράστια η διαφορά στη λογική των δύο συστημάτων, στη διαχείριση της CPU και της RAM.
Αρκεί να αναφέρω ότι ένα λινουξάκι θα χρησιμοποιεί πάντα όλη τη μνήμη ενός συστήματος για buffers. Στα Windows αυτό δεν γίνεται και θα καταφεύγει στον δίσκο συνέχεια.
(Αυτό μέχρι τα XP τουλάχιστον, παραπέρα δεν έχω εμπειρία).
-
Καλως τα δεχτικατε!
Απο τοτε που βγηκαν τα Window sVista, οι χακεραδες σταματησαν να ασχολουντε με τα παραθυρα, καθως απο μονα τους ειναι σαν ιος που σου μαμαει το συστημα και αφηνει κατι τρυπες ΝΑΑΑ με το συμπαθιο... Και ασχοληθηκαν με τα αλλα λειτουργικα....
Σε λιγο θα δουμε Δουρειο Ιππο και για Linux -
Ο χρήστης avel έγραψε:
...(tazio: φυσικά και θα σηκώνει office, openoffice.org και τα συναφή...)
(edit: το θέμα είναι φυσικά εάν το πληκτρολόγιό του είναι κατάλληλο για πολύ γράψιμο, ή η οθόνη του κατάλληλη για πολλές ώρες διάβασμα. Αλλά αυτά έχει η φορητότητα).
Ευχαριστώ και εσένα και όλους για τις απαντήσεις
Για απλή χρήση που το θέλουμε θα μας καλύψει, οπότε λέω να το δω από κοντά. -
Ωραία ...να πάω λίγο παραπέρα το ερώτημα του tazio. Ενα μικρό asus 7inch με 2 γίγα ραμ θα δουλέψει σωστά με κάποια από τα παρακάτω usb tv tuners ?
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
...
Για απλή χρήση που το θέλουμε θα μας καλύψει, οπότε λέω να το δω από κοντά.Δες και το advent του κωτσοβολου και electroworld.
-
(link)
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
...
Για απλή χρήση που το θέλουμε θα μας καλύψει, οπότε λέω να το δω από κοντά.Μην αγοράσεις το Multirama με επεξεργαστή Via όταν μπορείς στα ίδια χρήματα να πάρεις το Advent 4211 με επεξεργαστή Atom.
-
Καλησπέρα, θέλω να κάνω format στο λάπτοπ (toshiba) της κοπέλας μου γιατί είναι υπερφορτωμένο και σέρνεται αλλά δεν έχει το restore disk. Έχω cd των windows xp (αυθεντικά) αλλά φοβάμαι να κάνω format γιατί δεν έχω τους drivers της Toshiba. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια εντολή μέσα από τα windows για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων?? Να κάνει ουσιαστικά το format χωρίς να χρειάζεται να ψάχνω drivers??
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]