-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ίσως επειδή η πηγή είναι πνευματικής ιδιοκτησίας κάποιου;Πιθανώς και αυτό. Είναι και προχωρημένη η ώρα και βαριέμαι να ανοίξω τα βιβλία (καθότι ήπια και μπόλικες φίσερ και δεν στροφάρει ορθά ).Επίσης θα μπορούσε ενδεχομένως η δημόσια παροχή υποτίτλων να θεωρηθεί συνέργεια στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας που επιχειρείται με το κατέβασμα της ταινίας.
χικ....
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Ίσως επειδή η πηγή είναι πνευματικής ιδιοκτησίας κάποιου;
Πιθανώς και αυτό. Είναι και προχωρημένη η ώρα και βαριέμαι να ανοίξω τα βιβλία (καθότι ήπια και μπόλικες φίσερ και δεν στροφάρει ορθά ).Επίσης θα μπορούσε ενδεχομένως η δημόσια παροχή υποτίτλων να θεωρηθεί συνέργεια στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας που επιχειρείται με το κατέβασμα της ταινίας.
χικ....
Εχω κατι DVD-R αγραφα.... να τα πεταξω;;;;
-
Kάτι τέτοιο μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Εξίσου παράλογο με το να απαγορεύσουν την κατοχή σύριγγας επειδή μπορεί να βοηθήσει στην λήψη ναρκοτικών. Αυτό από την πλευρά της συνέργειας. Περισσότερο πιθανό μου φαίνεται το θεματάκι της πνευματικής ιδιοκτησίας της πηγής και των διαλόγων αυτής.
-
καλα ο,τι και να κανουν θα βρεθει η πατεντα...υπαρχουν και ξενα sites οπου μπαινουν ελληνικοι υποτιτλοι,υπαρχουν οι αγγλικοι και στο κατω κατω μια χαρα βλεπεται και με καθολου...
κλαιγονται οι βιντεοκλαμπαδες που τοσα χρονια μας επιαναν το κωλο και πρεπει να μας νοιαζει κιολας που πηγαν και ανοιξαν καθε 2 τετραγωνα απο 10 videoclub τα οποια φυσικα πηραν π@υλο..
ειδικα στο greektvsubs τι τους ενοχλησε ακριβως????απο ποτε ειναι παρανομο να γραφεις στο video σου κατι που δειχνει η τηλεοραση??? και απο ποτε ειναι παρανομο το αντιγραφο αυτο να το δινεις σε 'φιλους' σου ???
και με αυτη τη λογικη απο ποτε ειναι παρανομο να φτιαχνεις υποτιτλους για τους 'φιλους' σου που δεν κατανοουν τη γλωσσα ή εχουν προβληματα ακοης ????
στην αμερικη δε ξερω τι ακριβως ισχυει απο τη στιγμη που πληρωνεις για τα περισσοτερα καναλια,αλλα στη χωρα μας αν δε κανω λαθος δεν απαγορευται να 'γραφεις' ο,τι παιζει στη tv...
και στο κατω κατω ΣΙΓΑ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ να μου φερει ο βιντεοκλαμπας τη σειρα που παρακολουθω με 6+ μηνες καθυστερηση,να πλακωνομαι με το καθε μογγολο για να νοικιαζω το dvd πρωτος,να το νοικιαζω καταγρατζουνισμενο και να πληρωνω 2 ευρω(δε ξερω ποσο το χουνε παει τωρα..) για να δω 4 επεισοδια..
ή να περιμενω να τα φερει η ΕΡΤ και να μη το παρω καν χαμπαρι,ή ο ΑΝΤ1 την επομενη φορα που θα αποτυχει το ελληνικο προγραμμα του κανοντας μου συνεχομενη ανακυκλωση της 1ης(αντε ισως και 2ης season ).επειδη ειμαι 99% βεβαιος οτι απο τους βιντεοκλαμπαδες ξεκινησε το σκηνικο(επειδη ειχα διαβασει και παλιοτερα αρθρα που κλαιγονταν) ας θυμηθουν τις παλιες εποχες που μας νοικιαζαν πειρατικα εκεινοι (ακομα και απο νεοτερους εχω ακουσει να νοικιαζουν πειρατικα prison με υποτιτλους φυσικα απο τα γνωστα sites ),ας θυμηθουν ποσοι εχουν dvd ζωνης 1(που νοικιαζα αβερτα) ενω κανονικα δε θα πρεπε,ας θυμηθουν ποσοι απο αυτους εκαναν παγαποντιες με πειρατικα παιχνιδια playstation κτλ...
τωρα που τους γυρισε μπουμερανγκ τσουζει εε???ποσο λυπαμαι,κριμα...!!
Η ελευθευρη διακινηση στο ιντερνετ ξεκινησε και ο,τι μα ο,τι και να κανουν δεν εχει γυρισμο..αν θελουν να επιβιωσουν ας προσαρμοστουν....
τι να το κανω εγω το πανακριβο dvd,οταν μπορω να δω τσαμπα σε ποιοτητα blu-ray...
γιατι να παω cinema να ξεφραγκιαστω,να με βαλουν καθισμενο σα φυλακισμενο 3 ωρες συνεχομενες(βλεπε lord...rings) για να δω ταινια σε οθονες του πεους???τελευταια φορα που πηγα στα village τα πηρα στο κρανιο γιατι ενω πληρωσα πανακριβα τις παρελκομενες μαλακιες μολις ζητησα ενα ποτηρι νερο,μου πε ο τυπος παρε μπουκαλακι ...
πραγμα παρανομο,γιατι απο τη στιγμη που μου δινουν να φαω σε κλειστο χωρο πρεπει να μου παρεχουν νερο και χεστρα...αντε σε λιγο καιρο ευχομαι να τα βλεπουν να σκονιζονται...
τα λεγαμε!!!!
-
Άρθρο 66: Ποινικές κυρώσεις
- Τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 2.900 - 15.000 Ευρώ, όποιος χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των διατάξεων του παρόντος νόμου ή διατάξεων των κυρωμένων με νόμο πολυμερών διεθνών συμβάσεων για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, εγγράφει έργα ή αντίτυπα, αναπαράγει αυτά άμεσα ή έμμεσα, προσωρινά ή μόνιμα, με οποιαδήποτε μορφή, εν όλω ή εν μέρει, μεταφράζει, διασκευάζει, προσαρμόζει ή μετατρέπει αυτά, προβαίνει σε διανομή αυτών στο κοινό με πώληση ή με άλλους τρόπους ή κατέχει με σκοπό διανομής, εκμισθώνει, εκτελεί δημόσια, μεταδίδει ραδιοτηλεοπτικά κατά οποιοδήποτε τρόπο, παρουσιάζει στο κοινό έργα ή αντίτυπα με οποιοδήποτε τρόπο, εισάγει αντίτυπα του έργου που παρήχθησαν παράνομα στο εξωτερικό χωρίς τη συναίνεση του δημιουργού και γενικά εκμεταλλεύεται έργα αντίγραφα ή αντίτυπα που είναι αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας ή προσβάλλει το ηθικό δικαίωμα του πνευματικού δημιουργού να αποφασίζει για τη δημοσίευση του έργου στο κοινό καθώς και να παρουσιάζει αυτό αναλλοίωτο χωρίς προσθήκες ή περικοπές.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Άρθρο 66: Ποινικές κυρώσεις- Τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 2.900 - 15.000 Ευρώ, όποιος χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των διατάξεων του παρόντος νόμου ή διατάξεων των κυρωμένων με νόμο πολυμερών διεθνών συμβάσεων για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, εγγράφει έργα ή αντίτυπα, αναπαράγει αυτά άμεσα ή έμμεσα, προσωρινά ή μόνιμα, με οποιαδήποτε μορφή, εν όλω ή εν μέρει, μεταφράζει, διασκευάζει, προσαρμόζει ή μετατρέπει αυτά, προβαίνει σε διανομή αυτών στο κοινό με πώληση ή με άλλους τρόπους ή κατέχει με σκοπό διανομής, εκμισθώνει, εκτελεί δημόσια, μεταδίδει ραδιοτηλεοπτικά κατά οποιοδήποτε τρόπο, παρουσιάζει στο κοινό έργα ή αντίτυπα με οποιοδήποτε τρόπο, εισάγει αντίτυπα του έργου που παρήχθησαν παράνομα στο εξωτερικό χωρίς τη συναίνεση του δημιουργού και γενικά εκμεταλλεύεται έργα αντίγραφα ή αντίτυπα που είναι αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας ή προσβάλλει το ηθικό δικαίωμα του πνευματικού δημιουργού να αποφασίζει για τη δημοσίευση του έργου στο κοινό καθώς και να παρουσιάζει αυτό αναλλοίωτο χωρίς προσθήκες ή περικοπές.
Παιζει ρολο το αν γινεται με σκοπο το κερδος...
-
Διαβασε ολο το αρθρο...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα ο,τι και να κανουν θα βρεθει η πατεντα...υπαρχουν και ξενα sites οπου μπαινουν ελληνικοι υποτιτλοι,υπαρχουν οι αγγλικοι και στο κατω κατω μια χαρα βλεπεται και με καθολου...κλαιγονται οι βιντεοκλαμπαδες που τοσα χρονια μας επιαναν το κωλο και πρεπει να μας νοιαζει κιολας που πηγαν και ανοιξαν καθε 2 τετραγωνα απο 10 videoclub τα οποια φυσικα πηραν π@υλο..
ειδικα στο greektvsubs τι τους ενοχλησε ακριβως????απο ποτε ειναι παρανομο να γραφεις στο video σου κατι που δειχνει η τηλεοραση??? και απο ποτε ειναι παρανομο το αντιγραφο αυτο να το δινεις σε 'φιλους' σου ???
και με αυτη τη λογικη απο ποτε ειναι παρανομο να φτιαχνεις υποτιτλους για τους 'φιλους' σου που δεν κατανοουν τη γλωσσα ή εχουν προβληματα ακοης ????
στην αμερικη δε ξερω τι ακριβως ισχυει απο τη στιγμη που πληρωνεις για τα περισσοτερα καναλια,αλλα στη χωρα μας αν δε κανω λαθος δεν απαγορευται να 'γραφεις' ο,τι παιζει στη tv...
και στο κατω κατω ΣΙΓΑ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ να μου φερει ο βιντεοκλαμπας τη σειρα που παρακολουθω με 6+ μηνες καθυστερηση,να πλακωνομαι με το καθε μογγολο για να νοικιαζω το dvd πρωτος,να το νοικιαζω καταγρατζουνισμενο και να πληρωνω 2 ευρω(δε ξερω ποσο το χουνε παει τωρα..) για να δω 4 επεισοδια..
ή να περιμενω να τα φερει η ΕΡΤ και να μη το παρω καν χαμπαρι,ή ο ΑΝΤ1 την επομενη φορα που θα αποτυχει το ελληνικο προγραμμα του κανοντας μου συνεχομενη ανακυκλωση της 1ης(αντε ισως και 2ης season ).επειδη ειμαι 99% βεβαιος οτι απο τους βιντεοκλαμπαδες ξεκινησε το σκηνικο(επειδη ειχα διαβασει και παλιοτερα αρθρα που κλαιγονταν) ας θυμηθουν τις παλιες εποχες που μας νοικιαζαν πειρατικα εκεινοι (ακομα και απο νεοτερους εχω ακουσει να νοικιαζουν πειρατικα prison με υποτιτλους φυσικα απο τα γνωστα sites ),ας θυμηθουν ποσοι εχουν dvd ζωνης 1(που νοικιαζα αβερτα) ενω κανονικα δε θα πρεπε,ας θυμηθουν ποσοι απο αυτους εκαναν παγαποντιες με πειρατικα παιχνιδια playstation κτλ...
τωρα που τους γυρισε μπουμερανγκ τσουζει εε???ποσο λυπαμαι,κριμα...!!
Η ελευθευρη διακινηση στο ιντερνετ ξεκινησε και ο,τι μα ο,τι και να κανουν δεν εχει γυρισμο..αν θελουν να επιβιωσουν ας προσαρμοστουν....
τι να το κανω εγω το πανακριβο dvd,οταν μπορω να δω τσαμπα σε ποιοτητα blu-ray...
γιατι να παω cinema να ξεφραγκιαστω,να με βαλουν καθισμενο σα φυλακισμενο 3 ωρες συνεχομενες(βλεπε lord...rings) για να δω ταινια σε οθονες του πεους???τελευταια φορα που πηγα στα village τα πηρα στο κρανιο γιατι ενω πληρωσα πανακριβα τις παρελκομενες μαλακιες μολις ζητησα ενα ποτηρι νερο,μου πε ο τυπος παρε μπουκαλακι ...
πραγμα παρανομο,γιατι απο τη στιγμη που μου δινουν να φαω σε κλειστο χωρο πρεπει να μου παρεχουν νερο και χεστρα...αντε σε λιγο καιρο ευχομαι να τα βλεπουν να σκονιζονται...
τα λεγαμε!!!!
O αντιλογος ειναι οτι αν δεν εισπρατουν τα στουντιο απο το προιον τους δεν μπορουν να φτιαξουν καινουργιο.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Άρθρο 66: Ποινικές κυρώσεις
- Τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 2.900 - 15.000 Ευρώ, όποιος χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των διατάξεων του παρόντος νόμου ή διατάξεων των κυρωμένων με νόμο πολυμερών διεθνών συμβάσεων για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, εγγράφει έργα ή αντίτυπα, αναπαράγει αυτά άμεσα ή έμμεσα, προσωρινά ή μόνιμα, με οποιαδήποτε μορφή, εν όλω ή εν μέρει, μεταφράζει, διασκευάζει, προσαρμόζει ή μετατρέπει αυτά, προβαίνει σε διανομή αυτών στο κοινό με πώληση ή με άλλους τρόπους ή κατέχει με σκοπό διανομής, εκμισθώνει, εκτελεί δημόσια, μεταδίδει ραδιοτηλεοπτικά κατά οποιοδήποτε τρόπο, παρουσιάζει στο κοινό έργα ή αντίτυπα με οποιοδήποτε τρόπο, εισάγει αντίτυπα του έργου που παρήχθησαν παράνομα στο εξωτερικό χωρίς τη συναίνεση του δημιουργού και γενικά εκμεταλλεύεται έργα αντίγραφα ή αντίτυπα που είναι αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας ή προσβάλλει το ηθικό δικαίωμα του πνευματικού δημιουργού να αποφασίζει για τη δημοσίευση του έργου στο κοινό καθώς και να παρουσιάζει αυτό αναλλοίωτο χωρίς προσθήκες ή περικοπές.
Παιζει ρολο το αν γινεται με σκοπο το κερδος...
Πριν λιγους μηνες ειχε ενα αρθρο σε καποια εφημεριδα για το site ,μαλλον αυτο ξυπνησε καποιους και ξεκινησαν τις ενεργειες.
-
Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και πριν κάποια χρόνια με κάποιους που ανέβαζαν δικές τους παρτιτούρες (για κιθάρα). Το πρόβλημα φάνηκε να λύνεται με την πληρωμή κάποιας συνδρομής στην ΑΕΠΙ...
-
Ο χρήστης Arielis έγραψε:
Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και πριν κάποια χρόνια με κάποιους που ανέβαζαν δικές τους παρτιτούρες (για κιθάρα). Το πρόβλημα φάνηκε να λύνεται με την πληρωμή κάποιας συνδρομής στην ΑΕΠΙ...πλάκα κάνεις ε; ποιος δέχτηκε να πληρώνει για δικές του δημιουργίες;
-
υπάρχει deck divx player που να παίζει και mkv ?
-
μολις τηλεφωνησα στον φιλο μου τον Jobs.....
ερχεται ενα Macbook 13,3' Aluminium 2.4GHz/320GB/Backlit keyboard/4GB DDR3 σε μια εβδομαδα απο σημερα...
τιμη...με το educational/Università 1350Ε με iPod Nano+ Canon εκτυπωτη δωρο....τα ειδατε πως ειναι?
κουκλακια!!!!!!!!
-
δεν βάζεις τελικά μυαλό ε;
καλοτάξιδο κερκυραίε
-
εσύ δεν ήσουν που δεν σε εντυπωσίασαν τα leaks
το 13 φαίνεται να είναι πολύ καλό σαν HW (καλοφτιαγμένο και πιθανώς να το αγόραζα αν έψαχνα για laptop αυτό τον καιρό) αλλά την εχει τη μαλακία by Apple
proprietary Display Port σύνδεση (σε ένα spec το οποίο είναι royality free κλπ)
μαλάκες
-
Για να δεις πόσο άσχετος είμαι απ'όσα είπες μόνο το μ@λ@κες κατάλαβα
-
Στα γρήγορα γιατί πρέπει να φύγω (αργότερα θα επεκταθώ αν ενδιαφέρεστε).
Η μετάφραση είναι παράγωγο έργο και γι αυτό πρέπει να υπάρχει η συναίνεση του δικαιούχου του original προκειμένου η μετάφραση να μην προσκρούει στο Ν. περί πνευματικής ιδιοκτησίας (2121/93)..
Στο βαθμό λοιπόν που οι υπότιτλοι αποτελούν μετάφραση τίθεται και ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας... -
Για να τους απειλήσουν προφανώς κάπου βασίζονται νομικά.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
εσύ δεν ήσουν που δεν σε εντυπωσίασαν τα leaksτο 13 φαίνεται να είναι πολύ καλό σαν HW (καλοφτιαγμένο και πιθανώς να το αγόραζα αν έψαχνα για laptop αυτό τον καιρό) αλλά την εχει τη μαλακία by Apple
proprietary Display Port σύνδεση (σε ένα spec το οποίο είναι royality free κλπ)
μαλάκες
οι πρωτες leaked φωτογραφιες απο το ΜΒΡ ειναι για μενα απογοητευτικες....
ελπιζω να μην ειναι ετσι.....
ειχα μιλησει για το Pro το οποιο δεν ειχα δει στην επισημη φωτο αλλα σε μια αλλη με το superdrive μπροστα και πιστεψε με ηταν πραγματικα γελοια!
αλλα αυτα εδω ειναι πανεμορφα!!!!!
ειμαι περιεργος να δω τι κανει το νεο trackpad....
αντε να δουμε οταν ερθει!
elteo φιλε μου τρελοκερκυραιος γαρ ειναι δυνατον να βαλω μυαλο? -
Παιδιά μήπως γνωρίζει κάποιος τον τρόπο (είτε σε outlook είτε σε webmail) για να γίνεται αυτόματη προώθηση των μηνυμάτων σε άλλο λογαριασμό?
Και πως γίνεται αυτόματη αποστολή τυποποιημένης απάντησης στα εισερχόμενα μας?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]