-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Καταφερα κ εβγαλα ακρη.....
Εχω λυσει ολα τα θεματα, εκτος απο τα Ελληνικα. Οποιος μπορει να βοηθησει, ας το κανει.
Γιατι αρχες αυγουστου, θα ποσταρω απο το iPod (ή το iPhone 3G αν τελικα εχει ελληνικα) εδω μεσα και θα σας ζαλησω με τα Greek-lish
Για δικο σας καλο ζηταω βοηθεια.... Ετσι;;;Για το δικο σου καλο, μην τολμησεις να ποσταρεις απο Apple με Greeklish. Απαγορευεται απο τους κανονισμους του forum και θα γινεις ban και θα σου στειλουμε και εξωδικο
Από τώρα προβλέπω τον χαμό με τα Greeklish που θα επακολουθήσει μόλις σημαντικό κομμάτι των επαφών μου αποκτήσει το iPhone που δεν θα μπορεί να στείλει Ελληνικά SMS.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Τα φωτα σαςΣε gnome , δεν μου δινει τη δυνατοτητα να αλλαξω αναλυση οθονης κανοντας την 1280x800 , δηλαδη την αναλυση που λειτουργουσε κανονικα σε vista .
Μου επιτρεπει μεσω των επιλογων 640x480 , 800x600 , 1024x768Οποιος γνωριζει
Βασικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αυτό που θέλεις να κάνεις.
Παίρνεις το cd εγκατάστασης των Win και κάνεις ένα ωραίο καθαρό install.
-
Τα φωτα σαςΣε gnome , δεν μου δινει τη δυνατοτητα να αλλαξω αναλυση οθονης κανοντας την 1280x800 , δηλαδη την αναλυση που λειτουργουσε κανονικα σε vista .
Δεν αναφέρεις διανομή, γενικά όμως:
Αυτό που θες γίνεται αν κρατήσεις backup το αρχείο /etc/X11/xorg.conf σαν /etc/X11/xorg.conf.back αρχικά και μετά σαν root κάνεις edit το xorg.conf. Βλέπεις ποιό είναι το DefaultDepth (συνήθως 24) και πας στη γραμμή που αναφέρεται σε αυτό πχ. Depth 24 και στα modes θα βάλεις πρώτη την ανάλυση που θες. Θα κάνεις έτσι την γραμμή:
Modes '1280x800' '1024x768' '800x600' '640x480'
και θα σώσεις. Για να δεις το αποτέλεσμα ξεκινάς πάλι τον X. Αυτό γίνεται πατώντας ταυτόχρονα τα: Alt+Ctrl+Backspace. Θα βρεθείς στην οθόνη του login και μετά θα έχεις την ανάλυση που θες.Σε περίπτωση που τα παραπάνω είναι λίγο κάπως... απλά κάνε εδώ paste το αρχείο /etc/X11/xorg.conf και θα σου φτιάξω το σωστό, ώστε απλά να το κάνεις εκεί paste. Το linux δεν είναι δύσκολο.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Τα φωτα σας
Σε gnome , δεν μου δινει τη δυνατοτητα να αλλαξω αναλυση οθονης κανοντας την 1280x800 , δηλαδη την αναλυση που λειτουργουσε κανονικα σε vista .
Δεν αναφέρεις διανομή, γενικά όμως:
Αυτό που θες γίνεται αν κρατήσεις backup το αρχείο /etc/X11/xorg.conf σαν /etc/X11/xorg.conf.back αρχικά και μετά σαν root κάνεις edit το xorg.conf. Βλέπεις ποιό είναι το DefaultDepth (συνήθως 24) και πας στη γραμμή που αναφέρεται σε αυτό πχ. Depth 24 και στα modes θα βάλεις πρώτη την ανάλυση που θες. Θα κάνεις έτσι την γραμμή:
Modes '1280x800' '1024x768' '800x600' '640x480'
και θα σώσεις. Για να δεις το αποτέλεσμα ξεκινάς πάλι τον X. Αυτό γίνεται πατώντας ταυτόχρονα τα: Alt+Ctrl+Backspace. Θα βρεθείς στην οθόνη του login και μετά θα έχεις την ανάλυση που θες.Σε περίπτωση που τα παραπάνω είναι λίγο κάπως... απλά κάνε εδώ paste το αρχείο /etc/X11/xorg.conf και θα σου φτιάξω το σωστό, ώστε απλά να το κάνεις εκεί paste. Το linux δεν είναι δύσκολο.
JESUS... μονο αυτα χρειαζετε να κανει?
Egobrain... αμα εισαι συνταξιουχος, παιδεψε το... αν δεν εισαι, ο χρονος ειναι πολυτιμος... βαλε Windows να τελειωνεις.
-
Όλο αυτό λέει απλά να βάλει σε μια γραμμή μπροστά το: '1280x800'
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να φαίνεται υπερβολικά δύσκολο σε κάποιους, αλλά είναι απλά: 7 νούμερα και 1 γράμμα. Κάποιοι άλλοι το θεωρούν εύκολο. -
αν όλες οι μέλισσες κάνανε μέλι ......
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα φωτα σας
Σε gnome , δεν μου δινει τη δυνατοτητα να αλλαξω αναλυση οθονης κανοντας την 1280x800 , δηλαδη την αναλυση που λειτουργουσε κανονικα σε vista .
Απολύτως φάουλ απάντηση.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Από τώρα προβλέπω τον χαμό με τα Greeklish που θα επακολουθήσει μόλις σημαντικό κομμάτι των επαφών μου αποκτήσει το iPhone που δεν θα μπορεί να στείλει Ελληνικά SMS.
υπάρχει και η άλλη λύση...
να μιλούν αγγλικά στα μηνύματά τους
εσύ δε θα 'χεις πρόβλημα... για τους άλλους δεν ξέρω''l be there!'
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Τα φωτα σας
Απολύτως φάουλ απάντηση.
Γιατί;
-
fog , αυτο εχω με την εκτελεση του ..
# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file) # # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using # values from the debconf database. # # Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page. # (Type 'man xorg.conf' at the shell prompt.) # # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only* # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg # package. # # If you have edited this file but would like it to be automatically updated # again, run the following command: # sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg Section 'Files' FontPath '/usr/share/fonts/X11/misc' FontPath '/usr/share/fonts/X11/cyrillic' FontPath '/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled' FontPath '/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled' FontPath '/usr/share/fonts/X11/Type1' FontPath '/usr/share/fonts/X11/100dpi' FontPath '/usr/share/fonts/X11/75dpi' # path to defoma fonts FontPath '/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType' EndSection Section 'Module' Load 'i2c' Load 'bitmap' Load 'ddc' Load 'dri' Load 'extmod' Load 'freetype' Load 'glx' Load 'int10' Load 'vbe' EndSection Section 'InputDevice' Identifier 'Generic Keyboard' Driver 'kbd' Option 'CoreKeyboard' Option 'XkbRules' 'xorg' Option 'XkbModel' 'pc105' Option 'XkbLayout' 'us' EndSection Section 'InputDevice' Identifier 'Configured Mouse' Driver 'mouse' Option 'CorePointer' Option 'Device' '/dev/input/mice' Option 'Protocol' 'ImPS/2' Option 'ZAxisMapping' '4 5' Option 'Emulate3Buttons' 'true' EndSection Section 'InputDevice' Identifier 'Synaptics Touchpad' Driver 'synaptics' Option 'SendCoreEvents' 'true' Option 'Device' '/dev/psaux' Option 'Protocol' 'auto-dev' Option 'HorizScrollDelta' '0' EndSection Section 'InputDevice' Driver 'wacom' Identifier 'stylus' Option 'Device' '/dev/input/wacom' Option 'Type' 'stylus' Option 'ForceDevice' 'ISDV4' # Tablet PC ONLY EndSection Section 'InputDevice' Driver 'wacom' Identifier 'eraser' Option 'Device' '/dev/input/wacom' Option 'Type' 'eraser' Option 'ForceDevice' 'ISDV4' # Tablet PC ONLY EndSection Section 'InputDevice' Driver 'wacom' Identifier 'cursor' Option 'Device' '/dev/input/wacom' Option 'Type' 'cursor' Option 'ForceDevice' 'ISDV4' # Tablet PC ONLY EndSection Section 'Device' Identifier 'Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller' Driver 'i810' BusID 'PCI:0:2:0' EndSection Section 'Monitor' Identifier 'Generic Monitor' Option 'DPMS' HorizSync 28-64 VertRefresh 43-60 EndSection Section 'Screen' Identifier 'Default Screen' Device 'Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller' Monitor 'Generic Monitor' DefaultDepth 24 SubSection 'Display' Depth 1 Modes '1280x800' EndSubSection SubSection 'Display' Depth 4 Modes '1280x800' EndSubSection SubSection 'Display' Depth 8 Modes '1280x800' EndSubSection SubSection 'Display' Depth 15 Modes '1280x800' EndSubSection SubSection 'Display' Depth 16 Modes '1280x800' EndSubSection SubSection 'Display' Depth 24 Modes '1280x800' EndSubSection EndSection Section 'ServerLayout' Identifier 'Default Layout' Screen 'Default Screen' InputDevice 'Generic Keyboard' InputDevice 'Configured Mouse' InputDevice 'stylus' 'SendCoreEvents' InputDevice 'cursor' 'SendCoreEvents' InputDevice 'eraser' 'SendCoreEvents' InputDevice 'Synaptics Touchpad' EndSection Section 'DRI' Mode 0666 EndSection
Την προηγουμενη φορα που το πειραξα εκανα μεγαλη οποτε αν μπορεσεις να μου το κανεις πιο ευκολο θα με βοηθουσες παρα πολυ !
-
-
fog , αυτο εχω με την εκτελεση του ../etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
values from the debconf database.
Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
(Type 'man xorg.conf' at the shell prompt.)
This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades only
if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
package.
If you have edited this file but would like it to be automatically updated
again, run the following command:
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Section 'Files'
FontPath '/usr/share/fonts/X11/misc'
FontPath '/usr/share/fonts/X11/cyrillic'
FontPath '/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled'
FontPath '/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled'
FontPath '/usr/share/fonts/X11/Type1'
FontPath '/usr/share/fonts/X11/100dpi'
FontPath '/usr/share/fonts/X11/75dpi'path to defoma fonts
FontPath '/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType'
EndSectionSection 'Module'
Load 'i2c'
Load 'bitmap'
Load 'ddc'
Load 'dri'
Load 'extmod'
Load 'freetype'
Load 'glx'
Load 'int10'
Load 'vbe'
EndSectionSection 'InputDevice'
Identifier 'Generic Keyboard'
Driver 'kbd'
Option 'CoreKeyboard'
Option 'XkbRules' 'xorg'
Option 'XkbModel' 'pc105'
Option 'XkbLayout' 'us'
Identifier 'Configured Mouse'
Driver 'mouse'
Option 'CorePointer'
Option 'Device' '/dev/input/mice'
Option 'Protocol' 'ImPS/2'
Option 'ZAxisMapping' '4 5'
Option 'Emulate3Buttons' 'true'
Identifier 'Synaptics Touchpad'
Driver 'synaptics'
Option 'SendCoreEvents' 'true'
Option 'Device' '/dev/psaux'
Option 'Protocol' 'auto-dev'
Option 'HorizScrollDelta' '0'
Driver 'wacom'
Identifier 'stylus'
Option 'Device' '/dev/input/wacom'
Option 'Type' 'stylus'
Option 'ForceDevice' 'ISDV4' # Tablet PC ONLY
Driver 'wacom'
Identifier 'eraser'
Option 'Type' 'eraser'
Driver 'wacom'
Identifier 'cursor'
Option 'Type' 'cursor'
EndSectionSection 'Device'
Identifier 'Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller'
Driver 'i810'
BusID 'PCI:0:2:0'
EndSectionSection 'Monitor'
Identifier 'Generic Monitor'
Option 'DPMS'
HorizSync 28-64
VertRefresh 43-60
EndSectionSection 'Screen'
Identifier 'Default Screen'
Device 'Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller'
Monitor 'Generic Monitor'
DefaultDepth 24
SubSection 'Display'
Depth 1
Modes '1280x800'
EndSubSection
SubSection 'Display'
Depth 4
Modes '1280x800'
EndSubSection
SubSection 'Display'
Depth 8
Modes '1280x800'
EndSubSection
SubSection 'Display'
Depth 15
Modes '1280x800'
EndSubSection
SubSection 'Display'
Depth 16
Modes '1280x800'
EndSubSection
SubSection 'Display'
Depth 24
Modes '1280x800'
EndSubSection
EndSectionSection 'ServerLayout'
Identifier 'Default Layout'
Screen 'Default Screen'
InputDevice 'Generic Keyboard'
InputDevice 'Configured Mouse'
InputDevice 'stylus' 'SendCoreEvents'
InputDevice 'cursor' 'SendCoreEvents'
InputDevice 'eraser' 'SendCoreEvents'
InputDevice 'Synaptics Touchpad'
EndSectionSection 'DRI'
Mode 0666
EndSection> > >Την προηγουμενη φορα που το πειραξα εκανα μεγαλη οποτε αν μπορεσεις να μου το κανεις πιο ευκολο θα με βοηθουσες παρα πολυ ! Προφανώς δεν έχει φορτώσει τον driver Πρέπει να βάλεις driver απ το cd της διανομής σου για την κάρτα γραφικών. (το xorg.conf φαίνεται σωστό)
-
Προφανώς δεν έχει φορτώσει τον driver
Πρέπει να βάλεις driver απ το cd της διανομής σου για την κάρτα γραφικών.Περασα ubuntu μεσω wubi . Δεν εχω cd . Σ'αυτη τη περιπτωση τι κανουμε ?
-
Πρέπει να βάλεις driver απ το cd της διανομής σου για την κάρτα γραφικών.περίμενε λίγο..
-
Πρέπει να βάλεις driver απ το cd της διανομής σου για την κάρτα γραφικών.περίμενε λίγο..
Ανοιξε system/administration/synaptic package manager
βάλε κωδικό, πάτα search και γράψε ι810.
Τσέκαρε xserver-xorg-video-i810 και πάτα apply.
Λογικά αν επανεκκινήσεις θα παίξει -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα φωτα σας
Απολύτως φάουλ απάντηση.
Γιατί;
Γιατι ρε μάστορα, όταν θα ρωτήσεις πως αλλάζεις τα λαμπάκια πορείας στο φίατ θα σου απαντήσω πάρε σουμπαρού.
-
ΕΙναι μαυρισμενο (οποτε εγκατεστημενο , σωστα ?) και δε μ'αφηνει να το κανω apply .
Να κανω σ'αυτο επανεγκατσταση ?
-
Τα φωτα σας
Γιατι ρε μάστορα, όταν θα ρωτήσεις πως αλλάζεις τα λαμπάκια πορείας στο φίατ θα σου απαντήσω πάρε σουμπαρού.
Aφενός δεν έχω φίατ, αφετέρου πλάκα έκανα με τον Γιάννη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε πείραξε εσένα τόσο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα φωτα σας
Aφενός δεν έχω φίατ, αφετέρου πλάκα έκανα με τον egobrain. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε πείραξε εσένα τόσο.
Εντάξει δεν το πήρα και τόσο κατάκαρδα
-
ΕΙναι μαυρισμενο (οποτε εγκατεστημενο , σωστα ?) και δε μ'αφηνει να το κανω apply .
Να κανω σ'αυτο επανεγκατσταση ?
Σωστά τα λες. Είναι εγκατεστημμένος. Ψάξε πλέον τα ubuntu forums μηπως βρεις κάποια πληροφορία. αν βρώ κάτι εγώ θα σου πώ
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]