-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το όριο εκεί ποιό είναι και με πόσα τσουλούσες εσύ;
Καταρχήν πηγαίναμε με 80 κοντερίσια.
Γενικότερα την παλεύετε;
Όλοι κάθεστε και γράφετε στα ζώα αντίστοιχες περιπτώσεις για άτομα που πάνε με 120 στην αριστερή και τώρα πηγαίναμε με 80 στην άδεια Ποσειδώνος.
Το Yugo στο βίντεο το προσπεράσαμε μερικά δευτερόλεπτα πριν φτάσουμε στους ζητάδες ενώ πηγαίναμε με ~100. Όπως βλέπετε όταν μένουμε πίσω από τους ζητάδες το Yugo τους προσπερνάει χωρίς να επιταχύνει. Δηλαδή τι άλλο θα έπρεπε να κάνουν για να θεωρηθούν ζώα;
Σε αυτό δεν έχετε δίκιο. Μπορεί ο δρόμος να ήταν σχετικά άδειος και με αραιή κίνηση, το όριο όμως τόσο στην Ποσειδώνος όσο και στην Συγγρού είναι λιγότερο από 100km.
Είχατε κάποιο συγκεκριμένο λόγο που θέλατε να πάτε πάνω από το όριο; Μου έχει τύχει και εμένα παρόμοιο σκηνικό. Περίμενα λίγο υπομονετικά πίσω τους τηρώντας απόσταση ασφαλείας όπως εσείς και κάποια στιγμή μόλις βρήκαν άνοιγμα στη μεσαία μου έκαναν χώρο να περάσω (ούτε φώτα τους έπαιξα ούτε διαμαρτυρήθηκα). Αν δεν είχατε κάποια ανάγκη να πάτε πιο γρήγορα (και πάνω από το όριο), από τη στιγμή που προσπερνούσατε αυτοκίνητα που βρισκόντουσαν στη μεσαία (δείγμα ότι πηγαίνατε με ικανοποιητική ταχύτητα), δεν νομίζω ότι ήταν τόσο τραγικό το ότι σας 'καθυστέρησαν' για μερικά μέτρα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το όριο εκεί ποιό είναι και με πόσα τσουλούσες εσύ;
Γενικότερα την παλεύετε;
Όλοι κάθεστε και γράφετε στα ζώα αντίστοιχες περιπτώσεις για άτομα που πάνε με 120 στην αριστερή και τώρα πηγαίναμε με 80 στην άδεια Ποσειδώνος.
Το Yugo στο βίντεο το προσπεράσαμε μερικά δευτερόλεπτα πριν φτάσουμε στους ζητάδες ενώ πηγαίναμε με ~100. Όπως βλέπετε όταν μένουμε πίσω από τους ζητάδες το Yugo τους προσπερνάει χωρίς να επιταχύνει. Δηλαδή τι άλλο θα έπρεπε να κάνουν για να θεωρηθούν ζώα;
Σε αυτό δεν έχετε δίκιο. Μπορεί ο δρόμος να ήταν σχετικά άδειος και με αραιή κίνηση, το όριο όμως τόσο στην Ποσειδώνος όσο και στην Συγγρού είναι λιγότερο από 100km.
Είχατε κάποιο συγκεκριμένο λόγο που θέλατε να πάτε πάνω από το όριο; Μου έχει τύχει και εμένα παρόμοιο σκηνικό. Περίμενα λίγο υπομονετικά πίσω τους τηρώντας απόσταση ασφαλείας όπως εσείς και κάποια στιγμή μόλις βρήκαν άνοιγμα στη μεσαία μου έκαναν χώρο να περάσω (ούτε φώτα τους έπαιξα ούτε διαμαρτυρήθηκα). Αν δεν είχατε κάποια ανάγκη να πάτε πιο γρήγορα (και πάνω από το όριο), από τη στιγμή που προσπερνούσατε αυτοκίνητα που βρισκόντουσαν στη μεσαία (δείγμα ότι πηγαίνατε με ικανοποιητική ταχύτητα), δεν νομίζω ότι ήταν τόσο τραγικό το ότι σας 'καθυστέρησαν' για μερικά μέτρα.
Πανε διπλα διπλα πραγμα το οποιο αν θυμαμαι καλα απαγορευεται.
Δευτερον αν θυμαμαι καλα, αν δεν προσπερνας δεν κινησε στην αριστερη (εκτος αν εινα ινα στριψεις αριστερα κλπ).
Επισης προς το τελος το σμαρτ παει να τους περασει απο δεξια.
Ολοι εσεις που λετε για τα 80 χλμ, θα ηθελα να σας σω σε παραλιακη ή Συγγρου με τετοια κινηση (σχεδον αδειο δρομο) να πηγαινεται με 80.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Οταν τους είπα 'δεν είδατε αυτόν που πετάχτηκε σαν πουτσ@ μπρος μου' και αναγκάστηκα να προσπεράσω, δεν το πρόσεξαν., ήταν απασχολημένη.
Οχι ρε συ, τι λες τώρα. Παλιο- ...
Εμένα πάλι μου την είχε χαρίσει τελείως ο βλαχο- στο μπλόκο των , που με είχε σταματήσει λίγο μετά από το Αντίρριο για τον ίδιο ακριβώς λόγο: κάποιος πετάχτηκε μπροστά μου και πάτησα διπλή διαχωριστική...
Κάποιες φορές με εξοργίζουν πολύ οι
-λογική και -συμπεριφορά.
Αντε, στην υγειά μας, και οι μακριά μας.
Αυτά.
Tι να πει κανεις...
..κιες....Παιδιά προσέξτε μη λερώσετε κανένα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Κατά δεύτερον δεν έχει σημασία η ταχύτητα. Τόσο καιρό στα ζώα βρίζουμε κόσμο που κατασκηνώνει στην αριστερή με 120, τώρα τι αλλάζει;...
Προσωπικά ζώο θα έλεγα κάποιον που κινείτε αργά και αριστερά αν οι υπόλοιπες λωρίδες ήταν πηγμένες και δε μπορούσα να τον προσπεράσω. Εδώ απλά περνάς από τη μεσαία λωρίδα και αντίο.
...
Στο μισό λεπτό που προηγήθηκε ήταν μόνοι τους κολλημένοι στην αριστερή λωρίδα με τη δεξιά τους άδεια.
Υπήρχαν πολλά σημεία πάντως που μπορούσαν άνετα να κάνουν δεξιά και στο βίντεο. Αν υπερβάλαμε να είστε σίγουροι ότι θα μας είχαν σταματήσει για τα περαιτέρω...Γιατί έχω την εντύπωση ότι δε πήραν καν χαμπάρι τα σινιάλα σας; (αυτό πράγματι είναι λίγο ζωώδες μιας και δείχνει αναισθησία) διαφορετικά ίσως και να σας είχαν σταματήσει.
-
Ο δράστης κρατώντας το πιστόλι του στο χέρι βγήκε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να ψάχνει τα σταματημένα αυτοκίνητα να βρει κλειδιά για να φύγει με κάποιο από αυτά. Τελικά, βρήκε ένα περιπολικό που είχε τα κλειδιά στο διακόπτη και έφυγε με αυτό γύρω στις 10:30 προς Λαμία.
Έμαθα ότι η Διεύθυνση Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων (Χελλένικ Χάιγουεϊ Πατρόλ κι έτσι..) θα μετακομίσει στα Καμμένα Βούρλα...
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
δύο Ζητάδες οι οποίοι είχαν καταλάβει την αριστερή λωρίδα και πήγαιναν με το πάσο τους. Πιστέψτε με, δεν έχω παίξει σε άλλο όχημα τόσο πολλά φώτα για να μου ανοίξει το δρόμο.Είχε λίγη κίνηση, γιατί δεν τους προσπερνούσατε από δεξιά;
Προσωπικά ζώο θα έλεγα κάποιον που κινείτε αργά και αριστερά αν οι υπόλοιπες λωρίδες ήταν πηγμένες και δε μπορούσα να τον προσπεράσω. Εδώ απλά περνάς από τη μεσαία λωρίδα και αντίο.
Το ότι προσπερνάς εύκολα από δεξιά, δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται κάποιος να πάει αργά και αριστερά in the first place. Η αν υπάρχει αμφιβολία για το αργά (στο συγκεκριμένο δρόμο πάντως, τα 80 είναι αργούτσικα), γενικώς αριστερά όταν ο υπόλοιπος δρόμος είναι σχεδόν άδειος.-
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
...Προσωπικά ζώο θα έλεγα κάποιον που κινείτε αργά και αριστερά αν οι υπόλοιπες λωρίδες ήταν πηγμένες και δε μπορούσα να τον προσπεράσω. Εδώ απλά περνάς από τη μεσαία λωρίδα και αντίο.
Το ότι προσπερνάς εύκολα από δεξιά, δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται κάποιος να πάει αργά και αριστερά in the first place. Η αν υπάρχει αμφιβολία για το αργά (στο συγκεκριμένο δρόμο πάντως, τα 80 είναι αργούτσικα), γενικώς αριστερά όταν ο υπόλοιπος δρόμος είναι σχεδόν άδειος.-
Δε δικαιολογώ κανένα. Όταν κάποιος κινείται αργά και αριστερά τον κάνει ζωάκι (π.χ. κάθε μεσημέρι στην αριστερή της Κηφισίας βλέπω κάμποσους τέτοιους) αλλά αν έχω άδειο δρόμο στις υπόλοιπες λωρίδες δε θα κάτσω, ειδικά αν βιάζομαι, να σπάσω το στομάχι μου διασκεδάζοντας τον ταυτόχρονα, κάνοντας του σινιάλα για να κάνει στην άκρη και να καθυστερώ ακόμη περισσότερο. Θα περάσω και θα φύγω.
-
http://www.youtube.com/watch?v=CO7N8xegSKY' target='_blank' target='_blank
Υ.Γ.1: Ένα τακ-τακ που ακούγεται κάθε τόσο είναι οι προβολείς που τους 'έπαιζα'.
επαιζες τα φωτα σε αστυνομικά οργανα???;;;!!!
παμε καλά? περαν του οτι (οπως λετε) δεν πηγαιναν αργά,ειστε τοσο σιγουροι οτι δεν ειχαν λαβει κληση για να δουν-ελενξουν κάτι στο συγκεκριμενο κομματι του δρομου?
ενδεχομένως να πηγαιναν να πιούνε καφεδάκι,ενδεχομένως να ειχανε μολις βγει απο κανενα μπουρδέλο,ισως ισως να ειχανε φάει κ ντολμαδάκια κ να τους πειράξανε,αλλά εσεις πώς ησασταν τοσο σίγουροι οτι κατι δεν έπαιζε άλλο (σοβαρό?)
ειναι πάνω απο 100 το όριο στο συγκεκριμένο δρομο? παντως μαλλον από αντηλιά δεν σας είδαν η' σας ειδαν κι οντως ειχανε κατι σοβαρο να κανουν κ σας τη χάρισαν.
εδώ σκυλιάζουν (κ ριχνουν κ καμπάνες σαν τον κουασιμόδο) με την αναρμοστη χρηση των φωτων,οχι να ειναι και οι ιδιοι οι 'ληπτες' του σινιάλου... -
Kαταρχην φταστε τους και μετα περαστε τους...
Μια χαρα ταχυτητα ειχαν .
Στην τελικη υπαρχουν και αλλες λωριδες προσπεραστε απο αλλου...
Αυτες οι μαγκιτσες με τα φωτα δεν τιμουν κανενα... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Mηπως υπερβαλλεις λιγακι φιλε lokatzi?
Τουλαχιστον στο video, φαινεται να κινουνται με μια αρκετα λογικη ταχυτητα...Kαι εγώ αυτήν την εντύπωση έχω. Με πόσα πήγαιναν, καμιά 80-90;
Απ' ότι φαίνεται κινείστε με 80 έως 100 χάω. Με πόσα ήθελες να πας ; Εκτός εάν μπερδεύει το κινητό που τράβαγε. Με πόσα πηγαίνατε ;
Κάτσε βρε λοκατζή...
Έτσι που τα γράφεις στο κείμενο. νομίζει κανείς ότι πήγαιναν με τα 20...
Στο βίντεο -εκτός από τα φώτα- το πατούσες το γκαζάκι...Μήπως είσαι 'λιγάκι' υπερβολικός;
Το όριο εκεί ποιό είναι και με πόσα τσουλούσες εσύ;Ναι την παλεύουμε και ναι οι μπάτσοι είναι ζώα ( εάν αυτό σε ικανοποιεί ) αλλά και εσείς , έστω και σε άδειους δρόμους , ΤΡΕ-ΧΑ-ΤΕ...ΟΚ ;
Και οι δρόμοι είναι σαν τα όπλα.
Θα απαντήσω συγκεντρωτικά και ελπίζω να καταφέρουμε να συμφωνήσουμε γιατί από τις απαντήσεις σας έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι την εν λόγω δημοσίευση την έκανα σε διαφορετικό forum από αυτό που έγραφα μέχρι χθες το βράδυ.
Κινούμασταν επί της σχεδόν άδειας Ποσειδώνος (δρόμος με ΤΕΣΣΕΡΙΣ λωρίδες στο συγκεκριμένο σημείο) με 100χαώ κοντερίσια (καμιά 95αριά πραγματικά). Κάποια στιγμή πλησιάσαμε δύο Ζητάδες οι οποίοι κινούνταν στην αριστερή λωρίδα με 80χαώ κοντερίσια (το όριο στην Ποσειδώνος δεν το γνωρίζω, αλλά στη Συγγρού είναι 90χαώ, και η Ποσειδώνος στο συγκεκριμένο σημείο είναι πιο κλειστός δρόμος από τη Συγγρού) ενώ στην αμέσως πιο δεξιά λωρίδα δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ. Από την πρώτη στιγμή που τους πλησιάσαμε έβγαλα φλας για να τους προσπεράσω. Για μισό λεπτό μας αγνόησαν ενώ η αμέσως πιο δεξιά λωρίδα εξακολουθούσε να είναι άδεια (ως γνωστόν ο ΚΟΚ αναφέρει ότι στην αριστερή κινούμαστε μόνο για προσπέραση και επανερχόμαστε δεξιά, οι ζητάδες στην καλύτερη να προσπερνούσαν καμιά μύγα) οπότε και αποφασίσαμε να τραβήξουμε video. Μόνο αφού είχε περάσει αυτό το σεβαστο χρονικό διάστημα αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα φώτα για να τους κάνω σινιάλο για να περάσουμε. Για τα επόμενα 70 δευτερόλεπτα εξακολούθησαν να μας γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους παρόλο που η αμέσως πιο αριστερή λωρίδα ήταν την περισσότερη ώρα άδεια.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με πιο σκεπτικό τους υπερασπίζεστε ενώ παραβαίνουν εξόφθαλμα τον ΚΟΚ κατασκηνώνοντας στην αριστερή από τις τέσσερις (!!!) λωρίδες του δρόμου.
Όσο για την ταχύτητα που κινούμουν και που ήθελα να κινηθώ, θεωρητικά δεν είμαι υποχρεωμένος να δικαιολογηθώ γιατί (όπως έχει αναφερθεί πολλάκις σε αυτό το forum) δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την υποχρέωση του οποιουδήποτε (πόσο μάλλον αστυνομικού) να κάνει δεξιά (εφόσον μπορεί) όταν (i) δει να τον πλησιάζει όχημα με μεγαλύτερη ταχύτητα (έστω και παράνομη) ή (ii) όχημα εκδηλώσει την πρόθεση (με χρήση φλας/φωτών/κτλ) να τον προσπεράσει. Παρόλα αυτά, ξανατονίζω ότι πριν συναντήσουμε τους ζητάδες κινούμασταν με 100χαώ κοντερίσια άρα γύρω στα 95χαώ πραγματικά. Θεωρώντας ότι το όριο είναι τα 90χαώ όπως στη Συγγρού δε βλέπω το λόγο να απολογηθώ για τα έξτρα 5χαώ. Όταν τους φθάσαμε η ταχύτητά μας έπεσε στα 80χαώ κοντερίσια οπότε έχω κάθε δικαίωμα να απαιτήσω από τους δύο απαράδεκτους ζητάδες να μου ανοίξουν το δρόμο. Δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν θέλω να κινηθώ με 90-100-110-200χαώ!!!Αν δεν είχατε κάποια ανάγκη να πάτε πιο γρήγορα (και πάνω από το όριο), από τη στιγμή που προσπερνούσατε αυτοκίνητα που βρισκόντουσαν στη μεσαία (δείγμα ότι πηγαίνατε με ικανοποιητική ταχύτητα), δεν νομίζω ότι ήταν τόσο τραγικό το ότι σας 'καθυστέρησαν' για μερικά μέτρα.
Μάλλον ούτε διάβασες καλά όσα γράψαμε ούτε είδες καλά το video. Η πρώτη φορά που οι ζητάδες (και στη συνέχεια εμείς) προσπερνούν αυτοκίνητο που κινείται στην αμέσως πιο δεξιά λωρίδα είναι στο 0:50min του video και έχει προηγηθεί τουλάχιστον μισό λεπτό πριν αρχίσουμε να τραβάμε video. Μισό λεπτό χωρίς video και άλλα 1:10min video με 80χαώ σημαίνει ότι μας 'καθυστέρησαν' για 2,2km. Κι έχεις δίκιο, δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος να πάμε πιο γρήγορα πέρα από το ότι είχαμε το δικαίωμα να το κάνουμε. Αλλα, όπως ανέφερα και νωρίτερα, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία ο λόγος. ΈΠΡΕΠΕ βάσει ΚΟΚ να κάνουν δεξιά και αυτό είχαμε την απαίτηση να κάνουν. Τόσο περίεργη ακούγεται η απαίτησή μας;
Και αν ΌΛΑ τα παραπάνω δε σας πείθουν, το ότι με τόσα φώτα που τους 'έπαιξα' δεν τόλμησαν να μας πουν κάτι, δεν αποτελεί για εσάς στοιχείο ότι είχαμε δίκιο;
-
αν σας εβλεπαν να τους παιζεται φωτα συνεχως, ειτε θα πηγαιναν δεξια ειτε θα σας εγραφαν.-
απλα δεν ειδαν τα φωτα.
-
Η ένστασή μου προσωπικά είναι ότι δεν σας πήγαιναν καρότσι, ενώ κάπως έτσι το έθεσες. Κατά τα άλλα, μαζί σου.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Kαταρχην φταστε τους και μετα περαστε τους...Τι εννοείς;;;
Κινούνταν με λιγότερα από πραγματικά 80χαώ στην τέρμα αριστερή λωρίδα δρόμου με 4 (!!!) λωρίδες κυκλοφορίας όπου το όριο έχω την εντύπωση ότι είναι τα 90χαώ. Αν αυτό δεν είναι ενοχλητικό και παράνομο, τι να πω...
Με προτρέπεις δηλαδή να παρανομήσω και να κάνω τα στραβά μάτια για τη δική τους παρανομία;;; Και ποιος μου λέει ότι δε θα με σταματούσαν για παράνομη προσπέραση από δεξιά;
Αυτες οι μαγκιτσες με τα φωτα δεν τιμουν κανενα...
Αυτές οι 'μαγκίτσες' προβλέπονται από τον ΚΟΚ (άρθρο 36 παρ. 1ββ & 4 και άρθρο 37 παρ. 3) για τη νύχτα σε αντικατάσταση της ηχητικής προειδοποίησης (κόρνας) για προσπέραση. Σε πείραξε τόσο πολύ η χρήση τους κατά τη διάρκεια της ημέρας;
Edit: Είχα ξεχάσει ένα άρθρο του ΚΟΚ
-
Νταξ ρε παιδια γιατι κανετε ετσι?
Επρεπε να τους περασετε απο δεξια βαροντας κοφτη δευτερας και αλλαζοντας σε τριτη να αφησετε ενα μακαρονι πισω να γουσταρουν
-
Kαταρχην φταστε τους και μετα περαστε τους...
Τι εννοείς;;;
Κινούνταν με λιγότερα από πραγματικά 80χαώ στην τέρμα αριστερή λωρίδα δρόμου με 4 (!!!) λωρίδες κυκλοφορίας όπου το όριο έχω την εντύπωση ότι είναι τα 90χαώ. Αν αυτό δεν είναι ενοχλητικό και παράνομο, τι να πω...
Με προτρέπεις δηλαδή να παρανομήσω και να κάνω τα στραβά μάτια για τη δική τους παρανομία;;; Και ποιος μου λέει ότι δε θα με σταματούσαν για παράνομη προσπέραση από δεξιά;
Αυτες οι μαγκιτσες με τα φωτα δεν τιμουν κανενα...
Αυτές οι 'μαγκίτσες' προβλέπονται από τον ΚΟΚ (άρθρο 36 παρ. 1ββ & 4 και άρθρο 37 παρ. 3) για τη νύχτα σε αντικατάσταση της ηχητικής προειδοποίησης (κόρνας) για προσπέραση. Σε πείραξε τόσο πολύ η χρήση τους κατά τη διάρκεια της ημέρας;
Edit: Είχα ξεχάσει ένα άρθρο του ΚΟΚ
Εννοω οτι δεν εισασταν κολλημενοι απο πισω..
δεν θα παρανομουσες γιατι αν εχει 4 λωριδες μπορεις να περασεις εκτος απο την τερμα δεξια
δεν ηταν βραδυ οποτε επρεπε να κορναρεις αν σε ενοχλουσε...αλλα μαλλον δεν σε επαιρνεδεν σε κραζω εντελως απλα τα παρουσιαζεις υπερβολικα ολα
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εννοω οτι δεν εισασταν κολλημενοι απο πισω..
δεν θα παρανομουσες γιατι αν εχει 4 λωριδες μπορεις να περασεις εκτος απο την τερμα δεξια
δεν ηταν βραδυ οποτε επρεπε να κορναρεις αν σε ενοχλουσε...αλλα μαλλον δεν σε επαιρνεδεν σε κραζω εντελως απλα τα παρουσιαζεις υπερβολικα ολα
Μα επίτηδες ΔΕΝ κολλάω πίσω από προπορευόμενο αυτοκίνητο ακόμα κι αν έχει ΧΙΛΙΑ άδικα για λόγους ασφαλείας (δικής μου και των επιβαινόντων στο προπορευόμενο όχημα). Το έκανα ως νέος οδηγός και το πλήρωσα (ευτυχώς μόνο) με ένα καμμένο αμάξι. Έπρεπε να τους πηγαίνω 'καροτσάκι' (παρανομώντας και δίνοντάς τους λαβή για να μου την πουν) για να ξεστραβωθούν και να κάνουν δεξιά;;;
Όσο για το ότι δε με έπαιρνε, πιστεύω το ότι τους έπαιξα το φώτα τόσες φορές δείχνει ότι δε με απασχολούσε. Άσε που νομίζω ότι τους κόρναρα και μια φορά (αλλά δεν είμαι σίγουρος). Πίστεψέ με όταν έχω δίκιο και μπορώ να το αποδείξω (να' ναι καλά τα κινητά με κάμερα) δεν έχω πρόβλημα να το διεκδικήσω από αστυνομικούς). Σε αυτό βοηθάει και μία κάρτα που έχω από το Γαλλικό Προξενείο η οποία αναφέρει ότι είμαι υπό την προστασία του (δοκιμασμένη η χρήση της από τον αδελφό μου)
Δε νομίζω ότι το παρουσιάζω υπερβολικά αφού στο θέμα με τα ζώα έχουμε κράξει κατ' επανάληψη οδηγούς που κατασκηνώνουν στην αριστερή λωρίδα (ακόμα και σε μικρότερους δρόμους με τρεις, ακόμα και δύο λωρίδες). Η μόνη διαφορά με εκείνες τις περιπτώσεις είναι ότι τα ζώα ήταν αυτοί που θα έπρεπε να μας προφυλάσσουν από τα ζώα). -
επειδη μαλλον δεν το διαβασες αυτο (η' δεν το 'διαβασες'? )
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ειστε τοσο σιγουροι οτι δεν ειχαν λαβει κληση για να δουν-ελενξουν κάτι στο συγκεκριμενο κομματι του δρομου?
ενδεχομένως να πηγαιναν να πιούνε καφεδάκι,ενδεχομένως να ειχανε μολις βγει απο κανενα μπουρδέλο,ισως ισως να ειχανε φάει κ ντολμαδάκια κ να τους πειράξανε,αλλά εσεις πώς ησασταν τοσο σίγουροι οτι κατι δεν έπαιζε άλλο (σοβαρό?)
-
...
Όσο για το ότι δε με έπαιρνε, πιστεύω το ότι τους έπαιξα το φώτα τόσες φορές δείχνει ότι δε με απασχολούσε. Άσε που νομίζω ότι τους κόρναρα και μια φορά (αλλά δεν είμαι σίγουρος). Πίστεψέ με όταν έχω δίκιο και μπορώ να το αποδείξω (να' ναι καλά τα κινητά με κάμερα) δεν έχω πρόβλημα να το διεκδικήσω από αστυνομικούς). Σε αυτό βοηθάει και μία κάρτα που έχω από το Γαλλικό Προξενείο η οποία αναφέρει ότι είμαι υπό την προστασία του (δοκιμασμένη η χρήση της από τον αδελφό μου)
...Αυτό θα ήθελα να το δω. Να πας σε δικαστήριο και να προσπαθείς να πείσεις δικαστή ότι σε καθυστερούσαν αστυνομικοί εν υπηρεσία.
*Δικαστής: Όργανο με πόση ταχύτητα πηγαίνατε;
Όργανο: Με 90 χιλιόμετρα κύριε πρόεδρε.
Διακαστής: Μάλιστα, δηλαδή ο ενάγων (έτσι δε τους λένε ) σαν πίεζε να κινηθείτε πάν από το όριο ταχύτητος.
Όργανο: Μάλιστα κύριε πρόεδρε.
Δικαστής: Πολύ καλά πρόστιμο στον ενάγοντα γιατί ... μπλα μπλα μπλα. *Όσο για τη κάρτα που ανέφερες, θα έλεγα ότι αν είναι να κάνεις τον μάγκα να τον κάνεις παντού και όχι όπου πιστεύεις ότι θα βγεις αλώβητος . Πήγαινε στη Γαλλία π.χ να κάνεις το ίδιο.
Μη στραβώσεις φιλικά στα γράφω.
Όλοι υπερβάλουμε κάποια στιγμή. Χώρο είχες αν πράγματι βιαζόσουν θα τους πέρναγες από δεξιά, νομιμότατα. -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
επειδη μαλλον δεν το διαβασες αυτο (η' δεν το 'διαβασες'? )ειστε τοσο σιγουροι οτι δεν ειχαν λαβει κληση για να δουν-ελενξουν κάτι στο συγκεκριμενο κομματι του δρομου?
- Δεν είχαν αναμμένο φάρο κάτι που επιβάλλεται εφόσον βρίσκονται σε 'αποστολή' που τους αναγκάζει να παρανομήσουν/αγνοήσουν τον ΚΟΚ. Όσες φορές έχω δει περιπολικό/ζητά σε οποιαδήποτε λωρίδα να πηγαίνει πολύ αργά για κάποιον εμφανή λόγο (π.χ. συνοδεία μεγάλου οχήματος, προσέγγιση σημείου ατυχήματος, κτλ), είχε ανοιχτό τον φάρο.
- Αν είχαν οδηγίες για να ελέγξουν κάτι, η λογική λέει ότι θα ήταν πιο συγκεκριμένες ως προς την τοποθεσία, π.χ. 'στην Ποσειδώνος μετά το ΣΕΦ' ή 'στην υπόγεια που ενώνει το ΣΕΦ με τη Συγγρού', όχι και στα δύο. Αυτοί έμειναν στην αριστερή λωρίδα για περισσότερα από 2km.
- Αν με είχαν δει να περιμένω από πίσω τους και είχαν κάποιο λόγο που πήγαιναν με αυτήν την ταχύτητα, μπορούσαν απλά να μου κάνουν ένα νόημα να τους περάσω από δεξιά. Μου έχει τύχει (φαντάζομαι και σε πολλούς άλλους).
- Δε θυμάμαι να έστριψαν ποτέ το κεφάλι τους έστω και λίγο αριστερά (σε περίπτωση που έψαχναν κάτι στο διαχωριστικό χώρο).
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Πίστεψέ με όταν έχω δίκιο και μπορώ να το αποδείξω (να' ναι καλά τα κινητά με κάμερα) δεν έχω πρόβλημα να το διεκδικήσω από αστυνομικούς).
Αυτό θα ήθελα να το δω. Να πας σε δικαστήριο και να προσπαθείς να πείσεις δικαστή ότι σε καθυστερούσαν αστυνομικοί εν υπηρεσία.
*Δικαστής: Όργανο με πόση ταχύτητα πηγαίνατε;
Όργανο: Με 90 χιλιόμετρα κύριε πρόεδρε.
Διακαστής: Μάλιστα, δηλαδή ο ενάγων (έτσι δε τους λένε ) σαν πίεζε να κινηθείτε πάν από το όριο ταχύτητος.
Όργανο: Μάλιστα κύριε πρόεδρε.
Δικαστής: Πολύ καλά πρόστιμο στον ενάγοντα γιατί ... μπλα μπλα μπλα. *Καταρχήν πηγαίναμε με 80 κοντερίσια (άρα λιγότερα) και όχι με 90. Ακόμα και αν υποστήριζαν όμως στο δικαστήριο ότι πηγαίνανε με 90 το μόνο που πραγματικά αποδεικνύεται (λόγω βίντεο) είναι ότι ήταν χωρίς λόγο κολλημένοι στην αριστερή λωρίδα. Αν πάντως χόντραινε το πράγμα πιστεύω ότι η ταχύτητα κίνησης μπορεί να αποδειχτεί με ανάλυση του βίντεο τόσο από την ταχύτητα περιστροφής των τροχών της μηχανής, όσο και αυτών του αυτοκινήτου που προσπερνάμε στο τέλος.
Όσο για τη κάρτα που ανέφερες, θα έλεγα ότι αν είναι να κάνεις τον μάγκα να τον κάνεις παντού και όχι όπου πιστεύεις ότι θα βγεις αλώβητος . Πήγαινε στη Γαλλία π.χ να κάνεις το ίδιο.
Καταρχήν στη Γαλλία πιστεύω ότι η αστυνομία είναι πιο τυπική σε τέτοια θέματα (τήρηση ΚΟΚ - συμπεριφορά στο δρόμο) και κατά δεύτερο δε βρίσκω γιατί είναι μαγκιά να χρησιμοποιήσω επίσημα κρατικά έγγραφα για να βρω το δίκιο μου. Τρίτον, δε νομίζω ότι πρέπει να ντρέπεται κανείς για το ότι διατεθειμένος να το κυνηγήσει για να βρει το δίκιο του εκεί που τον παίρνει. Αν με πήγαινε τρενάκι κάποιος που έμοιαζε επικίνδυνος (π.χ. Ρώσος μαφιόζος) φυσικά και θα έκανα την πάπια, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει πάντα να μην κυνηγάμε το δίκιο μας. Ο καθένας ξέρει τα όριά του.
-
Δε πείθεστε με τίποτα, δείχνοντας ότι τελικά το πρόβλημα στους δρόμους δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον εγωισμό μας. Γιατί δε κάνει στην άκρη ο κόπανος να περάσω 'εγώ'. Το έγραψα ξανά, αν πραγματικά βιαζόσουν, σε αυτό το δρόμο με αυτές τις συνθήκες, θα πέρναγες νομιμότατα από δεξιά και τέλος η υπόθεση. Αν υπήρχε κίνηση στις υπόλοιπες λωρίδες θα σου έλεγα, ναι πράγματι σε καθυστερούσαν χωρίς λόγο και αν μπορείς κυνήγησε το. Αλλά δεν ..., οπότε αφού η κουβέντα δεν οδηγεί πουθενά, ok έχετε δίκιο.
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!