-
Ο χρήστης Hamurabi έγραψε:
Δε διαφωνω οτι υπαρχουν πολλοι αστυνομικοι ηλιθιοι ,αλητες ή κομπλεξικοι. Απλα μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο καζανι γιατι καποιοι παιζουν τον κωλο τους κορωνα γραμματα καθημερινα και θα ηταν αδικο γιαυτους να τους βριζουμε ΟΛΟΥΣ.
Εχω ενα φιλο που εβριζε φανατικα την αστυνομια για χρονια... σας πληροφορω οτι εκλεψαν τη μηχανη του φιλου μου και μερικες μερες μετα την βρηκανε Ζηταδες μετα απο καταδιωξη που κανανε στον κλεφτη ο οποιος οπλοφορουσε. Οι ζηταδες αν θελαν μπορουσαν να κανουν τον Αλεκο κι ομως ενω ηξεραν οτι οπλοφορει τον κυνηγησαν ξεροντας οτι μπραβο δε θα παρουν απο κανεναν.Γιαυτο λεω μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο καζανι...υπαρχουν καμποσοι σαυτο το σωμα που την ωρα που εμεις κοιμομαστε το βραδακι αυτοι κυνιγιουνται στους δρομους με ληστες,κλεφτες,δολοφονους ή οτιδηποτε.
νομιζω οτι αυτη ειναι.......η δουλεια τους.
-
dog80,ναι απο κει βγαινει.
Φιλε ζασταβα, οι αστυνομικοι της αμεσης δρασης (και οι ζηταδες εκει ανηκουν) πληρωνονται ωστε να επαιμβαινουν αμεσα σε καθε σημα που τους δινεται.
π.χ. περνεις εσυ τηλ οτι σε βιαζουν,το κεντρο της αμεσης δρασης καλει ενα περιπολικο ή τους ζηταδες και λεει στο ταδε σημειο γινεται αυτο. ΟΙ αστυνομικοι αυτοι λοιπον ειναι υποχρεωμενοι να πανε εκει.
Αυτο ειναι ολο.Απο κει και περα αν δεν εχουν καποιο σημα ειναι υποχρεωμενοι ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ. Το αν θα δουνε κατι υποπτο και θα το κυνηγησουν κτλ ειναι καθαρα στην ευχερεια τους.
Υπαρχουν πολλοι αστυνομικοι πορωμενοι με τη δουλεια τους που καθε μερα τρεχουν,κυνηγανε,καταδιωκουν κτλ οι οποιοι περνουν ακριβως τα ιδια λεφτα με καποιους αλλους ρεμπελους αστυνομικους που απλα γυρνανε γυρω γυρω χωρις να επεμβενουν πουθενα.π.χ. στο παραπανω περιστατικο που ειπα με τους ζηταδες που κηνηγαγανε τους ενοπλους κλεφτες για να βρουνε τη μηχανη του φιλου μου, μπορουσαν αντι να τρεχουν σαν τρελοι στα στενακια με ρισκο να σκοτωθουν ή να σκοτωσουν κανεναν να κοψουν ταχυτητα και να πουνε απλα οτι τους χασανε. Ακριβως τα ιδια λεφτα θα περνανε στο τελος του μηνα,δε θα κερδιζαν κατι παραπανω.
Γιαυτο λεω μην μιλαμε αν δεν ξερουμε και η καραμελα 'αυτη ειναι η δουλεια τους' ειναι ξεπερασμενη.
-
Φιλε Billlll, μαλλον ατυχησες γιατι τον δικοικητη της Γλυφαδας τον γνωριζω προσωπικα γιατι η γυναικα του ειναι δευτερη ξαδερφη της δικιας μου γυναικας. Σε πληροφορω οτι ειναι απτους καλυτερους και πιο φιλοτιμους ανθρωπους που εχω γνωρισει.
Αν είναι όντως ο ίδιος διοικητής που γνώρισα εγώ πριν 5 χρόνια δεν ατύχησα εγώ, αλλά η δεύτερη ξαδέρφη της γυναίκας σου
Άλλο να γνωρίζεις κάποιον στον χαβαλέ πίνοντας τα κρασάκια σου στο γάμο του γιού της ξαδέρφης του αδερφού της Κούλας ή το πόσο φιλότιμος είναι σε ανθρώπους που γνωρίζει, άμεσα ή έμμεσα, και άλλο το πόσο 'δίκαιος' θα είναι σε κάποιον άγνωστο.
Μπορείς να σχολιάσεις αν θέλεις αυτό που έγραψα παραπάνω;
Ξέρω πολλές περιπτώσεις που τα δικαστήρια αθώωσαν ενώ οι διοικητές μόνο ειρωνεύτηκαν.
Ο ισχυρισμός σου πως επειδή κατα κύριο λόγο είναι νορμαλ άνθρωποι οι διοικητές δεν χρειάζονται τα δικαστήρια στην περίπτωση που κάποιος πιστεύει πως αδικήθηκε είναι κατά τη γνώμη μου λάθος και δεν τον περίμενα από κάποιον που είναι νομικός!...συνεχίζοντας.... και οι αστυνομικοί γενικώς νορμαλ είναι οπότε δεν θα έπρεπε να έχεις το δικαίωμα αμφισβήτησης ούτε στον εκάστοτε διοικητή και για να το πάω λίγο παραπέρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει το δικαίωμα της έφεσης ή θα περιορίζονταν μόνο στην αναπροσαρμογή της ποινής.
-
Eντάξει, αφού ο hamurabi 'δικαιολογεί' την μη επέμβαση, εφόσον στο τέλος του μήνα το τσεκ θα είναι το ίδιο με του ρεμπεσκέ, δεν μένουν και πολλά...
-
Οσο για το οτι ξερω διοικηταδες και δε με ποιανουν αυτα , εχω φροντισει να μεγαλωνω τα παιδια μου οπως μεγαλωσα καιγω,κανοντας τα παντα με την αξια μου και ποτε γλυφοντας και παρακαλοντας.
Οποτε προτιμησε να λες για οσα ξερεις σιγουρα και οχι με οσα φανταζεσαι.Φιλικα
Πολυ συγκινητικα ολα αυτα, δεν εχουμε και καμια διαφορα εξαλλου. Εκει που χανεις λιγο την μπαλα ειναι πως ο καθενας εχει καποια βιωματα απο την αστυνομια. Οταν λοιπον εισαι 'μια χαρα' και σου τυχουν στραβες με την αστυνομια εισαι πολυ πιο αυστηρος στην κριση σου. Δεν μπορω να συμπαθησω την αστυνομια που την επαιρνα τηλ να της πω οτι στο τοτε γιαπι σπιτι μου κατασκηνωναν ενα φεγγαρι συστηματικα γυφτοι και κανεις τους δεν εκανε τιποτα. Δεν μπορω να συμπαθησω τα βλαχαδερα που επειδη επρεπε να σηκωθουν απο το γραφειο τους στο Σχηματαρι για να ερθουν να καταγραψουν συμβαν φιλου μου (χτυπησε σκυλο στην Ε.Ο. σε σημειο που ναι μεν ειχε φωτα αλλα ηταν κλειστα) ειχαν το θρασος να θελουν να του κοψουν κληση για πλημμελη σημανση ατυχηματος -υπηρχε τριγωνο το οποιο χτυπησαν αυτοι με το περιπολικο- και δεν την εκοψαν γιατι ο φιλος μου ειχε φροντισει να εχει καμερα ανοικτη (ενω εγω τους απασχολουσα) και να γραψει το διαλογο, τον οποιο θα επαιζε στο STAR -εργαζομενος- αν χρειαζοταν. Και ουτε το σεριφη με το Octavia που θεωρουσε 'σφηνα' το οτι οδηγουσα δεξια με το οριο και ενω προσπερνουσα με φλας ξαναεμπαινα στη λωριδα μου. Επρεπε να οδηγω αριστερα κατα αυτον, Κυριακη με επιστροφη. Η κινηση σε στοιχους δεν του ελεγε τιποτα. Αν εγω ψαρωνα, καληνυχτα.
Μπορω να συμπαθησω ομως τον τροχαιο που με βοηθησε να σπρωξω το αμαξι μου (χωρις να του το ζητησω) στα διοδια των Αφιδνων οταν εμεινε. 3-1. Σορρυ...Ο καλυτερος υπερασπιστης της αστυνομιας, ειναι η δουλεια της. Για καθε επιτυχια της, υπαρχουν δυστυχως πολυ περισσοτερες αποτυχιες ειτε το θες ειτε οχι. Γιατι και αυτοι ειναι μια μικρογραφια της ελληνικης κοινωνιας, οπως σου εγραψα πιο πανω.
ΥΓ: Και κατι -πραγματικα- τελευταιο: Ειναι σωστο για την συντριπτικη πλειοψηφια του ΚΟΚ να αφαιρουνται -για σημαντικο διαστημα- οι πινακιδες; Το οχημα φταιει; Δεν μπορει να το οδηγει καποιος αλλος απο την οικογενεια; Αυτο ειναι το μεγιστο προβλημα της χωρας ή μηπως το οτι θα βαρανε οι (μυρωδατες) γυναικες τις κατσαρολες σε διαδηλωσεις ετσι οπως παμε; Ευχομαι ποτε λοιπον να μην εχει λεφτα να αγορασει αρωμα η γυναικα σου επειδη μπορει (μια στο μυριο) να την παθεις απο εκει που δεν το περιμενεις. Ειναι απλη στατιστικη...
-
Φιλε JohanDelta, dεν εχεις αδικο σε πολλα απο οσα λες . Εχω δει και γω πολλα βλαχομπατσακια να ξυνονται και εχουν σπασει τα νευρα μου,εχω βρισει την αστυνομια οταν δεν ηρθε περιπολικο να γραψει αυτον που με ειχε κλησει οταν εγω βιαζομουν να παω στη γυναικα μου που γεννουσε και πολλα αλλα.
Απλα λεω οτι επειδη υπαρχουν και καποιοι μικροι ηρωες εκει εξω να μην μηδενιζουμε αυτους βαζοντας τους στο ιδιο τσουβαλι με τους αχρηστους.
Οσον αφορα το οτι οι περισσοτερες παραβασεις προβλεπουν και αφαιρεση πινακιδων συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι δεν ειναι ιδιαιτερα δικαιο αλλα δεν εχει καμια σχεση η αστυνομια με αυτο. Δεν εχουν γραψει αυτοι τον ΚΟΚ.ΦΙλε Billlll, το αν ειναι φιλοτιμος ή οχι και για το αν ειναι σωστος στη δουλεια του δε το ειδα πινοντας κρασια στα πανυγηρια αλλα γνωριζοντας οτι ακομα και το βραδυ που κοιμαται βαζει 2 φορες ξυπνητηρι ενδιαμεσα για να παρει τηλ στο τμημα τοιυ να δει αν ολα ειναι καλα ή αν τον χρειαζονται. ΤΟ να εχεις το νου σου 24/24ωρο εκει παει να πει οτι δεν εισαι και τοσο ρεμπεσκες,δε νομιζεις;
Αν και μαλλονδ ε μιλαμε για το ιδιο ατομο.Να μυ συνχωρειτε για 3 μερες θα ειμαι εκτος Αθηνας οποτε θα επανελθω στην κουβεντα μας απο Κυριακη_Δευτερα. Να ειστε ολοι καλα!
-
Με το καλό να επιστρέψεις σώος και χωρίς άδικες χρηματικές απώλειες!
-
Οι μικροί ήρωες της καθημερινότητας δεν έχουν καν θέση στο θέμα αυτό. Ο όρος μπάτσος δεν νομίζω να αφορά σε κάποιον που κάνει σωστά την δουλειά του.
-
Αν ήταν έτσι, δεν θα αναφέραμε (και εγώ το κάνω, κακώς βέβαια) οτιδήποτε μας κάνει εντύπωση σε σχέση με την αστυνομία σε ένα νήμα με τίτλο μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά.
Μια ανάγνωση στα μηνύματα αυτού του thread θα μας πείσει ότι πολλές δεκάδες σελίδων με μηνύματα δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ.
-
-
billl, να εισαι καλα φιλε μου,σ'ευχαριστω.
drdino, εχεις απολυτο δικιο.
Βεβαια μην ξεχναμε οτι ακουμε συχνα τα αρνητικα της αστυνομιας γιατι αυτα πουλανε! και στην τηλεοραση και παντου. Το να ακουσουμε οτι ενας ζητας επαιξε κορωνα γραμματα τη ζωη του για να σωσει καποιον δεν πουλαει τοσο οσο το οτι πανω στον πανικο ξεχασε ενας αστυνομικος τα κλειδια πανω στο περιπολικο (απορω ποσοι οταν μας πυροβολανε θα ειχαμε στο νου μας πρωτα το κλειδι του αυτοκινητου ΚΑΙ ΜΕΤΑ το να σωθουμε απτις σφαιρες).Να ειστε ολοι καλα παιδια, τα ξαναλεμε απο βδομαδα.
-
Kαλό ταξίδι και προσοχή.
-
-
Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούμε όλοι με αυτά για να μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας είτε από ζώα-αστυνομικούς είτε από λοιπά ζώα-συμπολίτες.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούμε όλοι με αυτά για να μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας είτε από ζώα-αστυνομικούς είτε από λοιπά ζώα-συμπολίτες.'The Camwear 100 is always on and ready to record. It feature's Deja View's 'after-the-fact' technology, which enables you to review the previous 30 seconds of what's just been captured. You can also press a button to automatically record the previous 30 seconds.'
-
dog80,ναι απο κει βγαινει.Φιλε ζασταβα, οι αστυνομικοι της αμεσης δρασης (και οι ζηταδες εκει ανηκουν) πληρωνονται ωστε να επαιμβαινουν αμεσα σε καθε σημα που τους δινεται.
π.χ. περνεις εσυ τηλ οτι σε βιαζουν,το κεντρο της αμεσης δρασης καλει ενα περιπολικο ή τους ζηταδες και λεει στο ταδε σημειο γινεται αυτο. ΟΙ αστυνομικοι αυτοι λοιπον ειναι υποχρεωμενοι να πανε εκει.
Αυτο ειναι ολο.Απο κει και περα αν δεν εχουν καποιο σημα ειναι υποχρεωμενοι ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ. Το αν θα δουνε κατι υποπτο και θα το κυνηγησουν κτλ ειναι καθαρα στην ευχερεια τους.
Υπαρχουν πολλοι αστυνομικοι πορωμενοι με τη δουλεια τους που καθε μερα τρεχουν,κυνηγανε,καταδιωκουν κτλ οι οποιοι περνουν ακριβως τα ιδια λεφτα με καποιους αλλους ρεμπελους αστυνομικους που απλα γυρνανε γυρω γυρω χωρις να επεμβενουν πουθενα.π.χ. στο παραπανω περιστατικο που ειπα με τους ζηταδες που κηνηγαγανε τους ενοπλους κλεφτες για να βρουνε τη μηχανη του φιλου μου, μπορουσαν αντι να τρεχουν σαν τρελοι στα στενακια με ρισκο να σκοτωθουν ή να σκοτωσουν κανεναν να κοψουν ταχυτητα και να πουνε απλα οτι τους χασανε. Ακριβως τα ιδια λεφτα θα περνανε στο τελος του μηνα,δε θα κερδιζαν κατι παραπανω.
Γιαυτο λεω μην μιλαμε αν δεν ξερουμε και η καραμελα 'αυτη ειναι η δουλεια τους' ειναι ξεπερασμενη.
μα εφοσον επελεξαν αυτη τη δουλεια ειναι αναγκασμενοι να την κανουν.
δηλαδη ειναι δυνατον να επαινεις αστυνομικους επειδη....κυνηγανε κλεφτες και ληστες?
εκτος απο αυτο,δεν ειμαι απολυτος σιγουρος ,αλλα αναλογα και με τις επιτυχιες τους οταν μαζεψουν καποιες μπορουνε να αναιβουνε και να εχουν ανωτερο βαθμο.αρα επωφελουνται και απο οσους πιανουν.
αν ειναι να επαινουμε τους αστυνομικους επειδη κυνηγανε παρανομους,τοτε καθε φορα οποτε μαζευουν τα σκουπιδια οι σκουπιδιαρηδες να βγαινουμε να τους χειροκροταμε γιατι καλλιστα θα μπορουσαν να πανε στον επομενο καδο εφοσον καποιος θα ειχε υπερβολικα πολλα σκουπιδια,να λεμε μπραβο στον τεχνικο του ΟΤΕ γιατι θα μπορουσε να μην ερχοταν κτλπ.
παντως ενταξει στην ελλαδα ειναι συχνο φαινομενο να επαινουμε καποιους επειδη πολυ απλα κανουν....τη δουλεια τους.και νταξει στην ελλαδα ειμαστε,οχι στην αμερικη η στην λατινικη αμερικη να σκοτωνονται αστυνομικοι απο κακοποιους καθημερινα οπου εκει περα αντιμετωπιζουν πραγματικες συμμοριες και στρατιες απο επικινδινους εγκληματιες...οι δικοι μας φοβουνται να πανε στους γυφτους
-
Πολυ πλακα ρε φιλε μου, πολυ πλακα...Ποτε δεν ειπα κατι σε μπατσο που με εγραψε επειδη πηγαινα με 120 στην Συγγρου ξημερωματα καθημερινης (εννοειται οτι θεωρω οτι ειναι ΠΟΛΥ μλκς), πολυ απλα γιατι οντως ημουν παρανομος οποτε δεν μπορω να πω και κατι.
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ που προσπαθησε να με πεισει οτι α) ειμαι επικινδυνος και β) οτι το κανει για την οδικη ασφαλεια, τον ξεχεσα + ξεβρακωσα (λεκτικα ε...) μεχρι που μπηκε στο περιπολικο και εφυγε.
Και το προβλημα μου δεν ειναι οτι στηνονται στο τερμα της Συγγρου για να γραφουν στις 3 τα ξημερωματα καθημερινης καποιον που πηγαινει με την ταχυτητα δινης 120 χαω με μοντερνο καινουριο και ασφαλες αυτοκινητο, οπως επισης πολυ καλα γνωριζω οτι τετοιες εντολες εχουν.
Αλλα 1ον το κυρηγμα, το πατροναρισμα και το υφακι δεν χρειαζεται γιατι ολοι το ξερουμε το παραμυθι, και 2ον το οτι συνεχιζοντας ετσι, πολυ απλα θα συνεχισουμε να σκοτωνομαστε, απλα φτωχοτεροι. ΑΥΤΟ ειναι το προβλημα μου.
-
ratanplan, φιλε μου.....
οχι ποτε δεν λεω οτι ειμαι δικηγορος οπως δε μου αρεσει και ο αλλος αν ειναι οτιδηποτε να το παρουσιαζει λες και ειναι ο γ@μ@ω!
Λες οτι βριζεις τους ζηταδες γιατι μπορουν να σε σταματησουν ανα πασα στιγμη. Ειναι σοβαρος λογος αυτος; συγνωμη αλλα δε μπορω να το δεχτω.Ρωτησα αν λες οτι εισαι δικηγορος γιατι οι μπατσοι συνηθως μασανε οταν εχουν απεναντι τους δικηγορο.
Οι ζηταδες γενικα μου τη σπανε γιατι εχουν πολυ μεγαλο ποσοστο κολοπαιδων σε σχεση με την υπολοιπη αστυνομια.
-
Επιστρέφοντας από την εκδρομή στο Καρπενήσι σήμερα, περίπου στο ύψος της Αρκίτσας βρήκα πολύ κίνηση γιατί λόγω έργων η κυκλοφορία και των δυο ρευμάτων γινόταν από την μια πλευρά του δρόμου. Ευχάριστη έκπληξη ότι σχεδόν κανένας οδηγός (apart from the odd asshole) δεν τόλμησε να μπει στην ΛΕΑ για να παρακάμψει την ουρά των 200 μέτρων μέχρι το στένεμα καθώς υπήρχε περιπολικό λίγο πιο κάτω με τους φάρους αναμμένους.
Το κερασάκι στην τούρτα; Υπήρχαν αστυνομικοί στο μποτιλιάρισμα που σταματούσαν εκ περιτροπής την μια από τις δυο λωρίδες του ρεύματος της επιστροφής (που είχε και την κίνηση) ώστε η σύγκλιση να γίνεται με τάξη και χωρίς νεύρα. Πολιτισμός πραγματικά. Και ντρέπομαι που μια τέτοια φάση αναγκάζομαι να την γράψω σε νήμα με τίτλο υποτιμητικό για την αστυνομία. Μήπως να ξεκινούσαμε και ένα ακόμα όπου θα γράφουμε και τα σωστά;
-
Υπαρχει τετοιο τοπικ. Οπως υπαρχει και το 'απιστευτα'...
στον υπολοιπο -απολιτιστο γιατι ως γνωστον εμεις οι ελληνες ειμαστε αρχηγοι των παντων- στις ιδιες περιπτωσεις στηνουν φορητους σηματοδοτες που επικοινωνουν με καλωδιο μεταξυ τους και γινεται πρασινος ο ενας και κοκκινος ο αλλος, για να κανουν ακριβως αυτη την δουλεια.
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!