-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πάλι καλά που έβγαλαν σφραγίδα γιατί εμένα ένας μου έγραψε αντι για κινείται
κινιτε
παίρνω την κλήση (ΟΚ έτρεχα)... την διαβάζω και δεν πίστευα στα μάτια μου και του λεω
καλά ρε παιδιά τι ορθογραφία είναι αυτή?Στο θέμα ορίου και περιπολικο εν κινήσει
έκανα Αλλαγή - Καλαμάτα πίσω από ενα station Xsara και απλά προσπέρασα μαζί του σε σωστή διαγράμμιση δυο φορτηγά και 1 λεωφορείο. -
σου εβαλαν αυτη τη σφραγιδα στην κληση?
εμενα παντως το ρανταρ ηταν κανα 600αρι μετρα πισω και μου ειπε αν θες πηγαινε να το δεις..
οταν του ειπα οτι δεν πηγαινα με τοσα, μου λεει να παω να παραπονεθω στον υπουργο/διοικητη για το οτι δε δουλευουν καλα τα ρανταρ
οταν με σταματησε τον ακουσα να λεει στον ασυρματο: ενα ασημι audi μου ειπες?
(επρεπε να ρωτησω αν αυτος που με χτυπησε ειδε και θυμαται τις πινακιδες μου γιατι τι παει να πει ασημι audi?)τσαμπα την εφαγα τη κληση...
και ακομα πιστευω οτι δεν πηγαινα με 166 , τοσο αποστειρωμενο ειναι πια το αυτοκινητο μου και δεν καταλαβα τα 170 ?παντως οση φασαρια και να εκανα απο τη στιγμη που μου ζητησε το διπλωμα και του το εδωσα(για το τυπικο του ελεγχου βρε παιδι μου ), δε νομιζω οτι υπηρχε περιπτωση να μου το δωσει πισω...
Τι θα πει 'αν θες πηγαινε να το δεις';;;;
Ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να σου δειξει το ρανταρ με το οποιο εκανε την μετριση.
Εμενα οσες φορες μου το παν (στην Α.Ο. συνηθως, οπου ο ενας μπατσος ηταν με ρανταρ κρυμενος πανω σε γεφυρα σαν sniper και το μπλοκο κρυμενο πισω απο της βασεις της επομενης γεφηρας) τους ζιτησα να μου φερουν το ρανταρ, αλλιως στην κληση αντι για υπογραφη θα γραψω οτι ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ RADAR και θα παμε ολοι μαζι στον ανωτερο, να δουμε ποιος τον εχει μεγαλυτερο..... -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Ερώτηση:
Αν ένα περιπολικό, κινείται σε έναν δρόμο ακριβώς με το όριο ταχύτητας, έχει το δικαίωμα να σταματήσει αυτοκίνητο που θα δεί να κινείται γρηγορότερα από αυτό; Δηλαδή, και μόνο ότι τον προσπέρασε, δεν είναι απόδειξη παραβίασης του ορίου ταχύτητας;
(δεν μου έχει τύχει κάτι τέτιοιο...απλά ρωτάω...)Πάντως, παλιά, όταν ήμουν πιτσιρικάς, θυμάμαι όταν είχαν σταματήσει κάποιο συγγενή μου, τον ρώτησαν : ***Ξέρετε γιατί σας σταματήσαμε; *** Εκεί έτσι και έκανες το λάθος να πείς 'επειδή έτρεχα' την είχες πατήσει, καθώς ήταν η ομολογία σου για την 'παράβασή σου' ... δεν ξέρω αν ακόμα χρησιμοποιούν αυτή την τακτική ...απλά πιστεύω πως... αν σταματήσουν κάποιον και κάνουν αυτή την ερώτηση...καλύτερα ο οδηγός να κάνει την 'πάπια'...
'Παλι εκαξε τις λαμπες πισω το μπουρδελο;;;'
Απαντηση.
Εαν εχει ρανταρ στο ταμπλο, να μπορει.
Εγω συνηθως οταν πετυχαινω περιπολικο να κινειτε με το οριο, βαζω το cruise control στα +5ΧΑΩ και απομακρινομαι σιγα-σιγα. Φτανοντας σε καμια στροφη, ταπα και γεεια σας! -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Εγω συνηθως οταν πετυχαινω περιπολικο να κινειτε με το οριο, βαζω το cruise control στα +5ΧΑΩ και απομακρινομαι σιγα-σιγα. Φτανοντας σε καμια στροφη, ταπα και γεεια σας!
και γω το ιδιο κανω χωρις cruise γιατι δεν εχω, αμεσως μετα τη πρωτη στροφη εχω τελικιασει
-
Εγω συνηθως οταν πετυχαινω περιπολικο να κινειτε με το οριο, βαζω το cruise control στα +5ΧΑΩ και απομακρινομαι σιγα-σιγα. Φτανοντας σε καμια στροφη, ταπα και γεεια σας!
και γω το ιδιο κανω χωρις cruise γιατι δεν εχω, αμεσως μετα τη πρωτη στροφη εχω τελικιασει
Τελικά πάνω-κάτω, όλοι τα ίδια κάνουμε
(με cruize control εγώ! ) -
-
Εγώ νομίζω οτι μιά χαρά μπορεί να σε γράψει χωρίς ραντάρ για ταχύτητα. Θα πεί στο δικαστήριο οτι σύμφωνα με την εμπειρία του εκτιμά οτι το όχημα κινούνταν με πάνω απο Χ km/h και τέλος. Ο λόγος του οργάνου πάντα υπερισχύει.
Δηλαδή παλιά που δέν υπήρχαν ραντάρ πώς εφαρμόζονταν τα όρια ταχύτητας?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εγώ νομίζω οτι μιά χαρά μπορεί να σε γράψει χωρίς ραντάρ για ταχύτητα. Θα πεί στο δικαστήριο οτι σύμφωνα με την εμπειρία του εκτιμά οτι το όχημα κινούνταν με πάνω απο Χ km/h και τέλος. Ο λόγος του οργάνου πάντα υπερισχύει.Δηλαδή παλιά που δέν υπήρχαν ραντάρ πώς εφαρμόζονταν τα όρια ταχύτητας?
Παλιά τα τανκς ριχνανε και κατι καγκελοπορτες
Ρε συ δεν στεκεται κατι τετοιο σε δικαστηριο, και εγω θα πω οτι του γαμαω την γυναικα και εχει προηγουμενα μαζι μου. Αν μπορει να αποδηξει αυτο που λεει οκ, αλλιως.....
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εγώ νομίζω οτι μιά χαρά μπορεί να σε γράψει χωρίς ραντάρ για ταχύτητα. Θα πεί στο δικαστήριο οτι σύμφωνα με την εμπειρία του εκτιμά οτι το όχημα κινούνταν με πάνω απο Χ km/h και τέλος. Ο λόγος του οργάνου πάντα υπερισχύει.Δηλαδή παλιά που δέν υπήρχαν ραντάρ πώς εφαρμόζονταν τα όρια ταχύτητας?
Ναι, αλλα συμφωνα με το κοντερ μου δεν πηγαινα.
Επισης, η εμπειρια του εχει εγκρυση τυπου απο την ευρωπαϊκη ενωση;
Απο το υπουργειο επικοινωνιων οτι η συχνοτητα στην οποια λειτουργει για να υπολογησει εμπειρικα την ταχυτητα μου δεν παρεμβαλεται με τις συχνοτητες του ΟΤΕ, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικης υπηρεσειας, ΕΛ.ΑΣ και του Ελληνικου στρατου.Παλια ηταν παλια.
Τωρα εχουμε ηλεκτρονικα μεσα. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εγώ νομίζω οτι μιά χαρά μπορεί να σε γράψει χωρίς ραντάρ για ταχύτητα. Θα πεί στο δικαστήριο οτι σύμφωνα με την εμπειρία του εκτιμά οτι το όχημα κινούνταν με πάνω απο Χ km/h και τέλος. Ο λόγος του οργάνου πάντα υπερισχύει.
Δηλαδή παλιά που δέν υπήρχαν ραντάρ πώς εφαρμόζονταν τα όρια ταχύτητας?
Παλιά τα τανκς ριχνανε και κατι καγκελοπορτες
Αναφερεσαι στην πρωτη εισαγωγη στρατιωτικων σε Α.Ε.Ι.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το θεμα είναι με ΠΟΣΑ παραπάνω απο Χ πήγαινες και άρα ποια θα είναι η ποινή.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οχι δεν μπορει, συννομα τουλαχιστον, γιατι οπως ξερουμε ο μπατσος μπορει να πει οτι θελει... Το μονο που μπορει να πει ειναι οτι 'εγω πηγαινα με 140 κ ο οδηγος με προσπερασε σαν σταματημενο'. Αλλα κ εκει δεν στεκει νομικα, ΠΡΕΠΕΙ να εχει καποιου ειδους μετρηση της ταχυτητας σου.
Οποτε αντι να γραψει 'παραβαση του οριου ταχυτητας', γραφει 'επικινδυνη οδηγηση' κ τελειωνει εκει η κουβεντα...
Το θεμα είναι με ΠΟΣΑ παραπάνω απο Χ πήγαινες και άρα ποια θα είναι η ποινή.
Ακριβως.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το μονο που μπορει να πει ειναι οτι 'εγω πηγαινα με 140 κ ο οδηγος με προσπερασε σαν σταματημενο'. Αλλα κ εκει δεν στεκει νομικα, ΠΡΕΠΕΙ να εχει καποιου ειδους μετρηση της ταχυτητας σου.Οποτε αντι να γραψει 'παραβαση του οριου ταχυτητας', γραφει 'επικινδυνη οδηγηση' κ τελειωνει εκει η κουβεντα...
'Επικίνδυνη οδήγηση' η οποία ως όρος και στέκει και σύννομος είναι και λογικός. Αν όντως τον περάσεις σαν σταματημένο την στιγμή που πηγαίνει ήδη με 140, αυτό σημαίνει μια διαφορά ταχύτητας τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων, από την δική του και 60χλμ από των περισσοτέρων άλλων οδηγών που κινούνται με το όριο των 130 (εφόσον μιλάμε για αυτοκινητόδρομο). Φυσικά και μπορεί να σε γράψει λοιπόν για επικίνδυνη οδήγηση και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.
Την προηγούμενη φορά που πήγα στο χωριό δοκίμασα να πηγαίνω όσο πιο αργά μπορώ για να πετύχω την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση και να την τρίψω στα μούτρα του puntoLord (μη φάω, έχουμε γλάρο ). Αυτό που πραγματικά με εξέπληξε είναι το πόσα πολλά αυτοκίνητα κινούνται με το όριο και κάτω από αυτό, αλλά και το πόσο περισσότερα ανοίγματα έχεις μπροστά σου όταν κινείσαι κοντά στο όριο. Ξαφνικά σου φαίνεται ότι όλοι οδηγούν σωστά. Ακριβώς το αντίθετο φυσικά συμβαίνει όταν οδηγείς πολύ γρήγορα. Εκεί ο δρόμος συνεχώς φαντάζει φραγμένος από 'ηλίθιους μπαστακωμένους αριστερά'. Τελικά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως δεν είναι στραβός ο γιαλός συνεχώς.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το μονο που μπορει να πει ειναι οτι 'εγω πηγαινα με 140 κ ο οδηγος με προσπερασε σαν σταματημενο'. Αλλα κ εκει δεν στεκει νομικα, ΠΡΕΠΕΙ να εχει καποιου ειδους μετρηση της ταχυτητας σου.
Οποτε αντι να γραψει 'παραβαση του οριου ταχυτητας', γραφει 'επικινδυνη οδηγηση' κ τελειωνει εκει η κουβεντα...
'Επικίνδυνη οδήγηση' η οποία ως όρος και στέκει και σύννομος είναι και λογικός. Αν όντως τον περάσεις σαν σταματημένο την στιγμή που πηγαίνει ήδη με 140, αυτό σημαίνει μια διαφορά ταχύτητας τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων, από την δική του και 60χλμ από των περισσοτέρων άλλων οδηγών που κινούνται με το όριο των 130 (εφόσον μιλάμε για αυτοκινητόδρομο). Φυσικά και μπορεί να σε γράψει λοιπόν για επικίνδυνη οδήγηση και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.
Την προηγούμενη φορά που πήγα στο χωριό δοκίμασα να πηγαίνω όσο πιο αργά μπορώ για να πετύχω την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση και να την τρίψω στα μούτρα του puntoLord (μη φάω, έχουμε γλάρο ). Αυτό που πραγματικά με εξέπληξε είναι το πόσα πολλά αυτοκίνητα κινούνται με το όριο και κάτω από αυτό, αλλά και το πόσο περισσότερα ανοίγματα έχεις μπροστά σου όταν κινείσαι κοντά στο όριο. Ξαφνικά σου φαίνεται ότι όλοι οδηγούν σωστά. Ακριβώς το αντίθετο φυσικά συμβαίνει όταν οδηγείς πολύ γρήγορα. Εκεί ο δρόμος συνεχώς φαντάζει φραγμένος από 'ηλίθιους μπαστακωμένους αριστερά'. Τελικά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως δεν είναι στραβός ο γιαλός συνεχώς.
Για το τελευταίο που λες... +100!
Πραγματικά δεν αισθάνεσαι και πολύ πιο ξεκούραστος στο τέλος της διαδρομής;
Δεν έχεις πολύ λιγότερο άγχος;
Και στο τέλος τέλος... είσαι και κερδισμένος (κατανάλωση βενζίνης), παρά χαμένος (στην ουσία...ελλάχιστος χρόνος χαμένος ) -
δε νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να τρεχει ολη την ωρα..ειναι κυριως θεμα διαθεσης.
καποιες φορες θες να τρεξεις και να κανουν ολοι στην ακρη, αλλες φορες απλα πας με 60 στη δεξια λωριδα και κοιτας τα τοπια.εμενα μου αρεσουν και τα 2 , δε θα ελεγα οτι παω ολη την ωρα ταπα , αρκετα συχνα ξεκιναω χαλαρη βολτουλα γιατι μου αρεσει πολυ και αυτο..
συνηθως στην ιδια βολτα μπορει να εχω διπλη προσωπικοτητα, δλδ απο κει που παω με 180 ξαφνικα να κοψω και να αρχισω να πηγαινω με 50 κανοντας χαλαρα το τσιγαρο μου και ακουγοντας τη μουσικουλα μου
-
......Την προηγούμενη φορά που πήγα στο χωριό δοκίμασα να πηγαίνω όσο πιο αργά μπορώ **για να πετύχω την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση και να την τρίψω στα μούτρα του puntoLord (μη φάω, έχουμε γλάρο ). **........
Ευσεβείς πόθοι Χρήστο??
ΥΓ: Τώρα που πηγαίνω χαλαρά κι εγώ, έχω κατέβει στα 5,4 - 5,5 λ/100Κμ ....
-
δε νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να τρεχει ολη την ωρα..ειναι κυριως θεμα διαθεσης.
καποιες φορες θες να τρεξεις και να κανουν ολοι στην ακρη, αλλες φορες απλα πας με 60 στη δεξια λωριδα και κοιτας τα τοπια.εμενα μου αρεσουν και τα 2 , δε θα ελεγα οτι παω ολη την ωρα ταπα , αρκετα συχνα ξεκιναω χαλαρη βολτουλα γιατι μου αρεσει πολυ και αυτο..
συνηθως στην ιδια βολτα μπορει να εχω διπλη προσωπικοτητα, δλδ απο κει που παω με 180 ξαφνικα να κοψω και να αρχισω να πηγαινω με 50 κανοντας χαλαρα το τσιγαρο μου και ακουγοντας τη μουσικουλα μου
....υπαρχω!
....και συνηθως σταματαω για να κανω τσιγαρο, γιατι δεν καπνηζω μεσα στ αμαξι και δεν θελω να δω στης ειδησεις οτι καπου απ οπου περασα, επιασε φωτια......
Την προηγούμενη φορά που πήγα στο χωριό δοκίμασα να πηγαίνω όσο πιο αργά μπορώ **για να πετύχω την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση και να την τρίψω στα μούτρα του puntoLord (μη φάω, έχουμε γλάρο ). **........
Ευσεβείς πόθοι Χρήστο??
Οσο και να την κατεβασεις την καταναλωση σου, επιβαρυνεις το περιβαλον ΠΟΛΥ περισσοτερο απ οτι ο Χ.Λαππας, γιατι εχεις ΝΤΙΖΕΛ!!!!
(Συμφωνα με την κυβερνηση Ελλαδισταν παντα) -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
............
Την προηγούμενη φορά που πήγα στο χωριό δοκίμασα να πηγαίνω όσο πιο αργά μπορώ **για να πετύχω την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση και να την τρίψω στα μούτρα του puntoLord (μη φάω, έχουμε γλάρο ). **........
Ευσεβείς πόθοι Χρήστο??
Οσο και να την κατεβασεις την καταναλωση σου, επιβαρυνεις το περιβαλον ΠΟΛΥ περισσοτερο απ οτι ο Χ.Λαππας, γιατι εχεις ΝΤΙΖΕΛ!!!!
(Συμφωνα με την κυβερνηση Ελλαδισταν παντα)Ήθελα να'ξερα η 'καραμέλα' αυτή - και μάλιστα 'ληγμένη' δεν έχει λιώσει ακόμα??
Η τελευταία φράση στην παρένθεση τα λέει όλα...
-
Αυτό που πραγματικά με εξέπληξε είναι το πόσα πολλά αυτοκίνητα κινούνται με το όριο και κάτω από αυτό, αλλά και το πόσο περισσότερα ανοίγματα έχεις μπροστά σου όταν κινείσαι κοντά στο όριο. Ξαφνικά σου φαίνεται ότι όλοι οδηγούν σωστά.!!! Πλακα κανεις... Εγω παρατηρω το ακριβως αντιθετο. Και μαλιστα σε καθημερινη βαση, γιατι ειμαι σαλιγκαρι και παω αρκετα αργα.
Παρατηρω λοιπον οτι η πλειοψηφια των αλλων οδηγων πανε πιο γρηγορα απ'ο,τι επιτρεπουν οι συνθηκες οπως τις κρινω εγω, ποσο μαλλον οι πινακιδες των οριων.
Για την ακριβεια, εχω το εξης προβλημα: Σπανια βρισκω ανθρωπο να παει οπως παω εγω. Οι μισοι θα πανε σαν να τους κυνηγανε οι μπατσοι για να τους κανουν εξοστρακισμο, και οι αλλοι μισοι πανε με 10km/h στα στενακια μιλωντας στο κινητο και τρωγοντας πασατεμπο.
-
Πάντως επειδή κατεβαίνω συχνά στη Λακωνία, με οδήγηση στα όρια ταχύτητας (ποτέ πάνω απο 130 εθνική και 70-80 επαρχιακό) διαπιστωσα οτι ο χρόνος ταξιδιού αυξάνεται σημαντικά. Πηγαίνοντας αρκετά γρήγορα, έχω κάνει door-door σε 3 ώρες και 15 λεπτα, ενω με τα όρια ταχύτητας φλερτάρω με το 4ωρο (και το ξεπερνάω καμια φορά).
Εξαρτάται απο τα κέφια ή απο το αν θα κουβαλάω και κάποιο ζωντανο speed/stability control στο αυτοκίνητο μαζί μου
Η κατανάλωση πάντως δεν συγκρίνεται... στο 'γρήγορο' μπορεί να καίω 11-12λτ/100 και στο αργό μέτρησα το κορυφαίο 7.1λτ/100!!
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!