-
@Professeur
Ακριβώς... το πατάς προκαταβολικά και αν τελικά δεν το χρειαστείς το αφήνεις (αν το κάνεις γρήγορα δεν θα έχουν αλλάξει και πολλά)...Πάντως πέρα απο την πλάκα, ένα ανεπαίσθητο lag στα turbo υπάρχει ακόμα και στο άφημα (δεν κόβει αμέσως)...
Όντως Γιώργο με τα ηλεκτρόγκαζα τελικά δεν ξέρεις τι σου φταίει...
Coyot, φυσικά και δεν καταλαβαινες οτι ήταν τούρμπο σε εργοστασιακή μορφή... αφού δεν πήγαινε βήμα...
-
ναι εγω ετσι ειχα παει να καβαλησω μπροστινους (ενα Α4 και μια Ζ4) ενω ειχα αφησει το γκαζι , το μοτερ εκεινη την ωρα ξεσπαγε για αυτο ποτε ξανα προφυλακτηρες
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Coyot, φυσικά και δεν καταλαβαινες οτι ήταν τούρμπο σε εργοστασιακή μορφή... αφού δεν πήγαινε βήμα...
μια χαρα πηγαινε το 150, σκεψου αλλα μοτερ του τοτε
-
Οδηγική εμπειρία του νέου **Α4 **με τα 160 άλογα με μπροστά την κίνηση(το αυτοκίνητο είχε και 25000 km):
600 χλμ ταξίδι την ίδια μέρα 8ώρες συνολικά πήγαινε-έλα.
Ας αρχίσουμε από τη θέση οδήγησης:Καλύτερη από του δικού μου Α4,και πιο χαμηλή.Άψογη στήριξη από το κάθισμα(στις 8 ώρες έμεινα στην κυριολεξία ατσαλάκωτος)το οποίο στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν και δερμάτινο.
Η ποιότητα είναι μεν καλή αλλά θεωρώ ότι στο δικό μου είναι πολύ καλύτερη.Πιο πολλές οι θέσεις για μικροαντικείμενα και γενικά βολεύεις τα μικροπράγματα εύκολα.
Στο....ζουμί τώρα.
**Τιμόνι:**Aχρείαστα πανάλαφρο μέσα στη πόλη αποκτά καλύτερη αίσθηση στην εθνική αλλά είναι απλά ικανοποιητικό.Θα το ήθελα πιο καλό ακόμα με δεδομένο ότι δεν πολυδιαπρέπει και στις στροφές.
**Επιλογέας:**Πολύ καλή αίσθηση ενώ σε πολύ γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων δεν δυσανασχέτησε ποτέ.
Ανάρτηση και πάτημα στο δρόμο:Η ανάρτηση δεν κοπανάει και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.Πολύ πιο σταθερό από το δικό μου στο δρόμο και ας είναι μπροστοκίνητο.Δεν καταλαβαίνει τίποτα στις ευθείες ούτε επηρεάζεται από ανέμους.Ταξίδευα συνέχεια με ταχύτητες 160-180 και κατά τόπους 200.Στα 230χλμ που το έφτασα επίσης είχε υποδειγματική σταθερότητα.Στις στροφές της Τρίπολης-Μεγαλόπολης που το δοκίμασα αλλά και της Τσακώνας δεν παίρνει εύκολα κλίσεις ενώ έχει την τάση ανοίγει την τροχιά του εμπρός μέρους όταν πιεστεί.Για να πω την αλήθεια δεν το πολυπάτησα ιδιαίτερα αφενώς γιατί είχα δύο γυναίκες μέσα και αφετέρου γιατί είχα συνηθίσει με την τετρακίνηση να μπαίνω με τα όσα και εδώ απλά...δεν είχα αυτή τη δυνατότητα συνεπώς δεν ήξερα τόσο καλά το αυτοκίνητο.Πάντως στην κατηφορική της Ελευσίνας όπου στην καμπή είχα 200+ήταν πολύ καλό και σταθερό.
**Κινητήρας:**Με εντυπωσίασε.Γραμμικός,ήσυχος,επιταχύνει γρήγορα το αυτοκίνητο και έχεις πάντα τη δύναμη που χρειάζεσαι.Έχει πολύ δύναμη από τις 2000 στροφές και μετά ενώ,δεν χρειάστηκε να το πάω πάνω από τις 5500 στροφές αφού είχα αυτό που ήθελα.Εννοείται πως οι προσπεράσεις είναι παιχνιδάκι.
Ποιότητα κύλισης:Πολύ βελτιωμένη και δεν κουράζει σχεδόν καθόλου το αυτοκίνητο ακόμα και σε κατσαρά εδάφη.
**Ηχομόνωση:**Ο κινητήρας δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου όμως αεροδυναμικοί θόρυβοι από τους καθρέπτες είναι υπαρκτοί μετά τα 160 χλμ.Παρόλα αυτά είναι πολύ καλή συνολικά αν εξαιρέσουμε αυτό αφού ευτυχώς η συνοδηγός δεν κατάλαβε τίποτα!
**Κατανάλωση:**Με αρκετά γρήγορο ρυθμό για 600χλμ έκαψε 65 lt πράγμα που το θεωρώ μια χαρά.**Συνολικά:**Οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν πολύ καλές.Φανερά βελτιωμένο στο δρόμο,και γενικά σε πολλούς τομείς η αναβάθμιση σε σχέση με το δικό μου πέτυχε.Βέβαια δεν θα το έλεγα και πικάντικο στο δρόμο και έχω την εντύπωση πως άλλες προτάσεις θα είναι πιο καλές στην οδηγική ευχαρίστηση ενώ σίγουρα θέλει ένα ακόμα καλύτερο τιμόνι αλλά ελπίζω αυτά να διορθωθούν.Πάντως μου άρεσε που ήταν ευκολοοδήγητο,τρομερά αγχολυτικό και προπάντων αποτελεσματικό.Και αυτό τελικά μετράει.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
ΔΕΝ υπάρχει λαγκ στα γκάζια του γκρουπ. Είναι άλλη μία γαλλοιαπωνικοιταλική συνωμοσία!!Απλά το πατάς μισό με ένα δευτερόλεπτο πριν το χρειαστείς!
Και μην το κοροϊδεύεις αυτό! Αποδίδει!
Ναι αλλα ειναι μαλακια γιατι οπως και να το κανουμε αυτη η γ@μημενη η αποκριση ειναι που στο (δημοσιο)δρομο κανει τη διαφορα παντου. Ακομα δεν εχω καταφερει να συγχρονιστω με το διτουρμπινο... ακομα και με διπλοσυμπλεκτο και με Kick down, 10 ωρες κανει να γεμισει.. και με το που γεμιζει σε εκσφενδονιζει πολυ πιο μακρυα απο εκει που θα ηθελες να πας...
-
Ε καλά τα αυτόματα ποτέ δεν ήταν το απαύγασμα της απόκρισης... ακόμα και τα ταχύτατα DCT θέλουν τον χρόνο τους να καταλάβουν τι θέλεις να κάνεις...
Για να μην περιμένεις το kickdown μπορείς να είσαι χειροκίνητα στη σχέση που θέλεις, είναι σίγουρα καλύτερο στην αποκριση...
Όσον αφορά το φούσκωμα... αν σου φαίνεται οτι κάνει 10 ώρες (!) να γεμίσει ο Ν54 με την υποτυπώδης πίεση που ανεβάζει, τότε μάλλον θα έκλαιγες εαν οδηγούσες άλλο υπερτροφοδοτούμενο... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Ε καλά τα αυτόματα ποτέ δεν ήταν το απαύγασμα της απόκρισης... ακόμα και τα ταχύτατα DCT θέλουν τον χρόνο τους να καταλάβουν τι θέλεις να κάνεις...
Για να μην περιμένεις το kickdown μπορείς να είσαι χειροκίνητα στη σχέση που θέλεις, είναι σίγουρα καλύτερο στην αποκριση...
Όσον αφορά το φούσκωμα... αν σου φαίνεται οτι κάνει 10 ώρες (!) να γεμίσει ο Ν54 με την υποτυπώδης πίεση που ανεβάζει, τότε μάλλον θα έκλαιγες εαν οδηγούσες άλλο υπερτροφοδοτούμενο...Κι ομως οδηγησα ενα Α41,8Τ με προγραμμα στα 200 αλογα και δεν ειχε το παραμικρο λαγκ. το ιδιο και ενα passat CC και τα δυο μανουαλ...
Το εχω κανει κι αυτο που λες και κοιτα τι συμπερασμα εβγαλα. Τις λιγες φορες που καταφερα και συγχρονιστικα, το αμαξι επιταχυνε βιαια και απολαυστικα ενω με το που ενεπλεκα τις ταχυτητες επιταχυνε πολυ πιο ηρεμα και σταθερα. γουσταρω να της ριχνω αυτα τα μπατσακια στα κ...λομ@γουλα και να καιγεται λιγο και να με ανταμειβει αλλα δεν ξερω ισως να εχεις δικιο αν βρω ποτε πρεπει να κατεβαζω καθε σχεση....
Να σου πω και την αληθεια βρισκω εντελως αβολα τα Paddles στο Ζ4... Δεν με βολευει να κατεβασω... στο ανεβασμα ειναι μια χαρα.. το λενε και αλλοι αυτο!
-
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που κατάφερες και βρήκες lag στον 3lt που ανεβάζει 0,4 πίεση (μπορεί και να είσαι ο πρώτος) και δουλεύει σχεδόν σαν ΝΑ και όχι σε remaped 18άρη που ανεβάζει πάνω απο 1 bar... anyway...
Για το κατέβασμα, αν δεν έχεις μεγάλο αντίχειρα ( ) δοκίμασε μήπως σε βολέψει καλύτερα ο λεβιές...
-
Οχι και ο πρωτος.. ξερω αρκετα ατομα που το παραδεχονται.
Εγω ερχομαι απο ατμοσφαιρες, μπορω πχ να συγκρινω εναν V8 BMW με εναν turbo ΒΜW
Αλλοι που μπορει να ειχαν παλαιοτερη εμπειρια απο turbo μπορει να τους φαινεται οτι δεν εχει καθολου.
Προσωπικες αποψεις λεμε.. δεν ειναι νομος αυτο που λεω εγω εσυ η ο καθενας
-
Δεν διαφωνώ στήν σύγκριση ενός V8 με ένα turbo (ακόμα και light turbo)...
Αλλά έχοντας οδηγήσει και τον 35άρη και 1.8Τ / 2.0Τ κλπ stock/remaped, μου κάνει εντύπωση που είδες lag στον πρώτο, αλλα όχι στους υπόλοιπους... ακόμα και απο καθαρά τεχνικής σκοπιάς είναι δύσκολο να ειπωθεί κάτι τέτοιο...
Anyway, όπως είπες προσωπικές απόψεις... -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Να σου πω και την αληθεια βρισκω εντελως αβολα τα Paddles στο Ζ4... Δεν με βολευει να κατεβασω... στο ανεβασμα ειναι μια χαρα.. το λενε και αλλοι αυτο!Επιτέλους το έφτιαξαν αυτό και έβαλαν αριστερά και δεξιά paddles που κάνουν ξεχωριστή δουλειά.
-
Δεν οδηγησα, συν-οδηγησα 335 κοντα 400ps για 4 ωρες: Δεν περιγραφω αλλο
Θεσ/νικη- Ξανθη (Κομβος Νεαπολης- Βανιανο) 1ωρα+10 λεπτα
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Δεν οδηγησα, συν-οδηγησα 335 κοντα 400ps για 4 ωρες: Δεν περιγραφω αλλοΘεσ/νικη- Ξανθη (Κομβος Νεαπολης- Βανιανο) 12 κλήσεις από φωτοραντάρ
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Να σου πω και την αληθεια βρισκω εντελως αβολα τα Paddles στο Ζ4... Δεν με βολευει να κατεβασω... στο ανεβασμα ειναι μια χαρα.. το λενε και αλλοι αυτο!
Επιτέλους το έφτιαξαν αυτό και έβαλαν αριστερά και δεξιά paddles που κάνουν ξεχωριστή δουλειά.
δηλαδη?για καθε μερια εχει παντλ που ανεβαζει κ παντλ που κατεβαζει?κατι σαν το μαζντα δηλαδη?
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Δεν οδηγησα, συν-οδηγησα 335 κοντα 400ps για 4 ωρες: Δεν περιγραφω αλλοΘεσ/νικη- Ξανθη (Κομβος Νεαπολης- Βανιανο) 1ωρα+10 λεπτα
Ο οδηγός φαντάζομαι ταξιδεύει για Γκουαντάναμο
-
Καταρχην σε αυτη τη διαδρομη δεν υπαρχουν φοτορανταρ, μονο ενα στην αντιθετη κατευθυνση μετα τις στροφες της Καβαλας. Προσωπικα μου φανηκε σαν να ετρεχα με το δικο μου με 130, ενω αυτος πηγαινε με 180μ.ο. Δεν μιλαμε και για κανενα χρονο ρεκορ ή εξωπραγματικες ταχυτητες, με 130 απο τη Νεαπολη μεχρι το Βανιανο κανω 1:45 (με γρηγορους ρυθμους στη Καβαλα). Βεβαια το κλαμα επεσε μετα γιατι η μεση καταναλωση ηταν 15λιτρα/100
-
μια χαρα τα 15 λιτρα για 3λιτρο μοτερ που παει με τοσα, περιμενα παραπανω
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μια χαρα τα 15 λιτρα για 3λιτρο μοτερ που παει με τοσα, περιμενα παραπανωένα αντίστοιχο 1800 με 130-140 σταθερά καίει ~8.
για +40χλμ έχεις διπλάσια κατανάλωση.
-
με 180 περιπου μεση ενα 2ιλτρο καιει 13.5 το ενα επιπλεον 1.5 λιτρο ειναι πολυ καλο για 1000 επιπλεον κεκ
αλλο τα 130-140 δεν υπαρχει σχεση με τα 180 (που σημαινει και πολλες φορρες 200+)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
με 180 περιπου μεση ενα 2ιλτρο καιει 13.5 το ενα επιπλεον 1.5 λιτρο ειναι πολυ καλο για 1000 επιπλεον κεκαλλο τα 130-140 δεν υπαρχει σχεση με τα 180 (που σημαινει και πολλες φορρες 200+)
όπως καταλαβαίνεις κάτι δεν πάει καλά...δεν μπορεί όσα μαγικά κ αν έκαναν η 335t να καίει με μέση 180 15λίτρα και το 2.0 ΤSi 13.5. Κοινή λογική...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
με 180 περιπου μεση ενα 2ιλτρο καιει 13.5 το ενα επιπλεον 1.5 λιτρο ειναι πολυ καλο για 1000 επιπλεον κεκ
αλλο τα 130-140 δεν υπαρχει σχεση με τα 180 (που σημαινει και πολλες φορρες 200+)
όπως καταλαβαίνεις κάτι δεν πάει καλά...δεν μπορεί όσα μαγικά κ αν έκαναν η 335t να καίει με μέση 180 15λίτρα και το 2.0 ΤSi 13.5. Κοινή λογική...
Γιατί όχι;
Ξέρουμε με πόσες στροφές πιάνει αυτές τις ταχύτητες το κάθε αυτοκίνητο;
Η Corvette για παράδειγμα με 2000 στρoφές έχει 160km/h.
Επίσης το S3 έχει χειρότερη αεροδυναμική.
Μπορεί να είχε ευνοϊκό άνεμο.
Μπορεί βέβαια και να κλέβει το trip.
Οδήγησα....