-
Κι ομως το καλυτερο που εχω οδηγησει τον τελευταιο καιρο τυγχανει να ειναι κι αυτο Datsun...Δυστηχως οχι GTR (οσο και να παρακαλαω δεν μου το δινουν για sex drive, εεε εννοω test drive) αλλα ηταν ενα 350Ζ biturbo....Απλα αλλου...Πολλη,παρα πολλη δυναμη, τρελη ροπη και οταν δωσει full boost ειναι κυριολεκτικα τρομοκρατης...Αυστηρα ακαταλληλο για καρδιακους και ειναι καλο γιατι σου θυμιζει ποσο κουλος εισαι κι ας νομιζεις οτι εχεις χερια...Θεικο τιμονι και σαζμαν αν και μικρη σημασια εχουν τα οσα γραφω καθως το αμαξι εχει υποστει ολικη βελτιωση και δεν εχει καμια σχεση με εργοστασιακο...Το οδηγησα ισα ισα για 2 χιλιομετρα και βεβαια δεν τολμισα να το πιεσω σε στροφες.Συντομα θα οδηγησω και ενα 370Ζ εργοστασιακο να δουμε πως εξελιχθηκε...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
καλα μη φανταστεις οτι στο δικο μου γινεται καποιος χαμος , υπαρχουν τα evo για αυτα τα πραγματα..
το 'lag' στο σκαλοπατι 2500-3000+ υπαρχει αλλα δεν κανει το αυτοκινητο τοσο αποτομοαμα κατσεις να το σκεφτεις παντως τα 2 μοτερ (μιτο/s3) εχουν πολλα κοινα παρομοιες πιεσεις , ιδιο φασμα μεγιστης ροπης και οχι και τοσο μεγαλη διαφορα στα αλογα ανα λιτρο (ειδικα αν υπολογισουμε οτι η Mito δεν εχει αμεσο ψεκασμο)
μαλιστα η μιτο με μεγιστη ροπη απο 2500-5000 θα ελεγα οτι εχει πιο σπορ χαρακτηρα και απο την 1.75 ΤΒ
εγω παντως πιστευω οτι πρεπει καποιος να την πηγαινει κοφτη, ο φιλος μου και κατοχος της εχει διαφωνια στο θεμα (φοβαται μαλλον και το οτι η αλφα τους μετραει )
Διαγράμματα ισχύος ή ροπής δεν έχω δει καθόλου, πόσο μάλλον πιέσεις στο turbo. Απλά σου μεταφέρω την αίσθηση που αποκόμισα και τις σ.α.λ. στο περίπου πάντα.
Το να την πηγαίνεις κόφτη ίσως είναι ο μόνος τρόπος να διασκεδάσεις λίγο με το αυτοκίνητο γιατί κατά τα άλλα...
Άσε μην αρχίσουν τα Selenia να στρίβουν δια της εξατμίσεως
Μπηχτή για την αξιοπιστία της ARΕσχάτως πάντως στην 147 μου τα Selenia όλο στη θέση τους τα βρίσκω...σε κεινο το Q5 του πατέρα μου τα ψάχνουμε τα Castrol κάθε τόσο...
Απάντηση στη μπιχτή...ο,τι καιει δε χαλαει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα μη φανταστεις οτι στο δικο μου γινεται καποιος χαμος , υπαρχουν τα evo για αυτα τα πραγματα..
το 'lag' στο σκαλοπατι 2500-3000+ υπαρχει αλλα δεν κανει το αυτοκινητο τοσο αποτομοαμα κατσεις να το σκεφτεις παντως τα 2 μοτερ (μιτο/s3) εχουν πολλα κοινα παρομοιες πιεσεις , ιδιο φασμα μεγιστης ροπης και οχι και τοσο μεγαλη διαφορα στα αλογα ανα λιτρο (ειδικα αν υπολογισουμε οτι η Mito δεν εχει αμεσο ψεκασμο)
μαλιστα η μιτο με μεγιστη ροπη απο 2500-5000 θα ελεγα οτι εχει πιο σπορ χαρακτηρα και απο την 1.75 ΤΒ
εγω παντως πιστευω οτι πρεπει καποιος να την πηγαινει κοφτη, ο φιλος μου και κατοχος της εχει διαφωνια στο θεμα (φοβαται μαλλον και το οτι η αλφα τους μετραει )
Διαγράμματα ισχύος ή ροπής δεν έχω δει καθόλου, πόσο μάλλον πιέσεις στο turbo. Απλά σου μεταφέρω την αίσθηση που αποκόμισα και τις σ.α.λ. στο περίπου πάντα.
Το να την πηγαίνεις κόφτη ίσως είναι ο μόνος τρόπος να διασκεδάσεις λίγο με το αυτοκίνητο γιατί κατά τα άλλα...
Άσε μην αρχίσουν τα Selenia να στρίβουν δια της εξατμίσεως
Μπηχτή για την αξιοπιστία της ARΕσχάτως πάντως στην 147 μου τα Selenia όλο στη θέση τους τα βρίσκω...σε κεινο το Q5 του πατέρα μου τα ψάχνουμε τα Castrol κάθε τόσο...
Απάντηση στη μπιχτή...ο,τι καιει δε χαλαει
Περίεργοοο...
Γιατί τότες επικρατούσε μια τόσο προχωρημένη άποψη ότι μερικά Ιταλικά καίνε πολλά λάδια και άρα χαλάνε... -
ναι αλλα απο τοτε που καιω και γω αλλαξα αποψη
πλακα πλακα ειναι θεμα κινητηρα αν θα καψει ή οχι, οι tsi/tfsi ειναι σχεδιασμενοι να καινε
( το ειχε εξηγησει καποιος στα τεχνικα θεματα)επισης ρολο μπορει να παιξει και το λαδι
μετα τα 10Κ σταθεροποιειται το καψιμο σε ανεκτα επιπεδα
αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν καιει ο ΤΒ δε νομιζω οτι πρεπει να καιει πολλα
παντως αν του πινεις το αιμα (που φανταζομαι οτι του το πινεις) θα καψει μπολικα
-
ναι αλλα απο τοτε που καιω και γω αλλαξα αποψηπλακα πλακα ειναι θεμα κινητηρα αν θα καψει ή οχι, οι tsi/tfsi ειναι σχεδιασμενοι να καινε
( το ειχε εξηγησει καποιος στα τεχνικα θεματα)επισης ρολο μπορει να παιξει και το λαδι
μετα τα 10Κ σταθεροποιειται το καψιμο σε ανεκτα επιπεδα
αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν καιει ο ΤΒ δε νομιζω οτι πρεπει να καιει πολλα
παντως αν του πινεις το αιμα (που φανταζομαι οτι του το πινεις) θα καψει μπολικα
Ντεν έκω ΤΒ(i)...(ακόμα...)
-
η τελευταια προταση πηγαινε για σενα και το q5 , σε φανταζομαι...
κρυο πρωινο χειμωνα..η αλφα ειναι στο συνεργειο ( ) και αναγκαζεσαι να παρεις το q5
βαζεις τσαντισμενος μπροστα και κοφτη!!!
τωρα το καλοκαιρι χτυπησες κανα safe mode?
πλακιτσα σου κανω αλλα ειμαι σιγουρος οτι του φερεσαι βαναυσα για να δεις μεχρι πού μπορει να φτασει
-
η τελευταια προταση πηγαινε για σενα και το q5 , σε φανταζομαι...**κρυο πρωινο χειμωνα..η αλφα ειναι στο συνεργειο ( ) και αναγκαζεσαι να παρεις το q5 **
βαζεις τσαντισμενος μπροστα και κοφτη!!!
τωρα το καλοκαιρι χτυπησες κανα safe mode?
πλακιτσα σου κανω αλλα ειμαι σιγουρος οτι του φερεσαι βαναυσα για να δεις μεχρι πού μπορει να φτασει
Ποτέ δεν αφήνω αυτοκίνητο μόνο του σε συνεργείο! Ούτε καν το 500αρακι!
Γιατί να χτυπήσω safe mode ρε φιλε?? Μη λες τέτοια...άσε που του πίνω το αίμα μόνο βράδυ με τη δροσούλα...το πρωί (όταν το χρησιμοποιώ) παώ σαν κότα...φοβάμαι μη χαλάσει τίποτα με τισ ζέστες... -
ναι αλλωστε το πρωι εχει κινηση...
ειχα κανει ενα ταξιδακι προσφατα 360 χλμ και το λαδι μου επαιζε ολη την ωρα στους 98 , παρολα αυτα ολα μια χαρα
μου εκανε εντυπωση παντως γιατι ειχε ζεστη μεν, ετρεχα κιολας , αλλα θεωρουσα οτι το αμαξι αεριζεται
παντως το καλο ειναι οτι απο τη ζεστη δε χανω και πολλα σε επιδοσεις, πρεπει να εχει 40φευγα για να νιωσω οτι χανει και αυτο φετος τουλαχιστον δε συνεβη
-
κανονικη ειναι η θερμοκρασια
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
κανονικη ειναι η θερμοκρασιαοχι ρε συ η κανονικη του ειναι 88-92 εκει παιζει συνηθως 98 μου βγαζει οταν το τρεχω (θα μου πεις ετρεχα , αλλα ημουν εθνικη ) και το μεγιστο που εχω καταφερει ειναι 115 βραδυ καλοκαιριου αλλα πηγαινα κοφτες για καμια 30αρια χλμ
σε σκισιμο συνηθως ειναι στους 107, οχι πανω απο 110
-
Άσχετο αλλά το ριμάδι το δικό μου (Q5) έχει καμιά μόντα με κάνα συνδιασμό κουμπιών να τα δείχνει αυτά τα στοιχεία (όπως πχ στο μπρίκι το Golf GT)??
-
Άσχετο αλλά το ριμάδι το δικό μου (Q5) έχει καμιά μόντα με κάνα συνδιασμό κουμπιών να τα δείχνει αυτά τα στοιχεία (όπως πχ στο μπρίκι το Golf GT)??δεν ξερω το υπομενου σου , μπορει να ειναι και το ιδιο παντως, σε μενα ειναι καταχωνιασμενη η επιλογη αυτη
εγω τη βρισκω τυφλα πλεον (δε θυμαμαι να στη πω απεξω ) πρεπει να ειναι σε καποιο check κοντα στα χλμ για το επομενο service
για να την εχουν τα Α3 το Q5 πρεπει να την εχει στανταρ , αλλα προτιμουσα οπως ηταν στο Α6 που την εχει πανω στο ταμπλω με δεικτη (τσιπηδες )
και μπαρομετρο θελουμε
-
Άσχετο αλλά το ριμάδι το δικό μου (Q5) έχει καμιά μόντα με κάνα συνδιασμό κουμπιών να τα δείχνει αυτά τα στοιχεία (όπως πχ στο μπρίκι το Golf GT)??
δεν ξερω το υπομενου σου , μπορει να ειναι και το ιδιο παντως, σε μενα ειναι καταχωνιασμενη η επιλογη αυτη
εγω τη βρισκω τυφλα πλεον (δε θυμαμαι να στη πω απεξω ) πρεπει να ειναι σε καποιο check κοντα στα χλμ για το επομενο service
για να την εχουν τα Α3 το Q5 πρεπει να την εχει στανταρ , αλλα προτιμουσα οπως ηταν στο Α6 που την εχει πανω στο ταμπλω με δεικτη (τσιπηδες )
και μπαρομετρο θελουμε
Σε μένα όλο το μενού είναι στο ΜΜΙ και δεν υπάρχει κάτι για θερμοκρασίες λαδιού εκεί. Γι' αυτό ρώτησα αν παίζει κάτι με κανένα συνδιασμό. Βεβαίως και θέλουμε και μπαρόμετρο ακόμα και στα SUV των 2 τόνων! Τι είμαστε εμείς...παρακατιανοί?? BTW όλα τα λεφτά το μπαρόμετρο στην TBi!
-
πώς ειναι αυτο? με μπαρες που γεμιζουν στην οθονη οπως της mito?
-
πώς ειναι αυτο? με μπαρες που γεμιζουν στην οθονη οπως της mito?Αναλογικό είναι. Είναι το τρίτο στη σειρά από τα κυκλικά όργανα που έχει στο ταμπλό!
-
πώς ειναι αυτο? με μπαρες που γεμιζουν στην οθονη οπως της mito?
Αναλογικό είναι. Είναι το τρίτο στη σειρά από τα κυκλικά όργανα που έχει στο ταμπλό!
και της μιτο παντως μου αρεσει και φυσικα ειναι καλυτερο απο το τιποτα
εμεις θα πρεπει να μαντεψουμε αν χανουμε σε πιεση, γιατι για να σου βγαλει check engine θα πρεπει να ειναι πολυ σοβαρα τα πραγματα
-
Οχι. Εχει αναλογικο οργανακι πιεσης, αλλα στην μικρη σειρα με τα οργανα στην μεση
κατω του κεντρικου ταμπλω. Ωσπου να το βρεις και να εστιασεις στον δεικτη
εχεις 'αγορασει' οτι υπαρχει μπροστα σου...
Αυτο που εχει πορωτικο και σε σωστο σημειο την πιεση του τουρμπο (το ειχα διαπιστωσει ο ιδιος σε test drive )ειναι στο 500 Abarth. Ποτε θα βγει το 500 SS με multiair να γινει χαμος? -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Οχι. Εχει αναλογικο οργανακι πιεσης, αλλα στην μικρη σειρα με τα οργανα στην μεση
κατω του κεντρικου ταμπλω. Ωσπου να το βρεις και να εστιασεις στον δεικτη
εχεις 'αγορασει' οτι υπαρχει μπροστα σου...
Αυτο που εχει πορωτικο και σε σωστο σημειο την πιεση του τουρμπο ειναι
στο 500 Abarth. Ποτε θα βγει το 500 SS με multiair να γινει χαμος?και στη mito παντως ειναι πολυ κεντρικο σημειο και επειδη ειναι μπαρες ειναι και ευκολα να θυμασαι υποσυνειδητα τι παιζει..
παντα (σε πιεση και πριν φτασεις τις 5000+) η τελευταια μπαρα ειναι αδεια και καμια φορα μπορει να γεμισει..
ευκολο -
Το 500ακι εχει αριστερα διπλα στο ταμπλω την ενδειξη, και οταν
ειναι στην μεγιστη normal πιεση (0.8bar) ειναι ακριβως ορθιος ο δεικτης, οταν
ειναι σε overboost (1.2bar) μετακινειται λιγο πιο δεξια.
Την νυχτα που φωτιζεται κιολας, ειναι ολα τα λεφτα.
Το μονο που χρειαζεται, και ειναι πανευκολο να βλεπεις οταν πας γρηγορα,
ειναι να εχει την μεγιστη πιεση και να αλλαζεις στο
shift light (sport mode)...Ιδου...http://www.youtube.com/watch?v=Z110e2cr ... re=related
-
το στροφομετρο παντως με μπερδευει ετσι οπως το βλεπω
(και εχω και c2)
Οδήγησα....