-
Μάλλον μετράει και το γεγονός το πόση σημασία του δίνεις.Αν στέκεσαι στο τιμόνι και όχι στο περιφερειακό στήσιμο,κινητήρα κλπα (μιλώ πάντα για κάτι που έχει προυποθέσεις οδηγικής ευχαρίστησης)
,λογικό είναι να αποτελεί το σημείο αναφοράς που ξεκινά η κριτική σου για το εκάστοτε αυτοκίνητο. -
Αγαπητέ ιταλάκια νομίζω ότι το τιμόνι της Mercedes ήταν πάντα ένα αδύνατο σημείο της. Η συνήθης επιλογή της, τα επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια προσφέρουν απαλότητα και έλλειψη κραδασμών, τα θετικά για τα οποία η εταιρεία τα χρησιμοποιεί (συνιστώνται πολύ σε εκτός δρόμου αυτοκίνητα), σε βάρος όμως της αίσθησης και της επαναφοράς. Με την πρόοδο όμως οι κρεμαγιέρες έχουν βελτιωθεί στα αδύνατα σημεία τους ώστε η Mercedes να τις τοποθετεί αφού κάνει και οικονομία κερδίζοντας σε αίσθηση.
SV2 με εκπλήσσεις που δεν καταλαβαίνεις διαφορά στα τιμόνια.... και απλά είσαι τυχερός άνθρωπος... εγώ έχω πρόβλημα, αισθάνομαι ανασφάλεια και δεν μπορώ να ευχαριστηθώ οδήγημα με κακό τιμόνι.Είμαστε εκτός θέματος....
-
Όσα μερκ έχουν παραμετρικό στις χαμηλές ταχύτητες έχουν ακόμη πιο 'ελαφριά' τιμόνια! Είναι από πολύ εώς πάρα πολύ ξενερουά Στις υψηλές ταχύτητες σαφώς καλύτερα αλλά σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με μεγάλες καμπές κάνεις ωραία ποντίκια και πάπιες
Σχετικά με τα επανακυκλοφορούντα, σε w208 και r171, προβληματιζόσουν είτε σε πολύ μικρές ταχύτητες μέσα στην πόλη είτε σε καγκουριλίκια τύπου 'με το πλάι και όπου πάει'!
Από εκεί και πέρα η κρεμαγιέρα στα τελευταία μοντέλα, κυρίως στα 203/209/171 που έχω μια εμπειρία είναι υποδειγματική! Δε νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να νιώθει την παραμικρή ανασφάλεια ως οδηγός αυτών των αυτοκινήτων!
Σχετικά με τα φρένα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, περισσότερο σημασία πρέπει να δωθεί στο ελαστικό παρά στα φρένα σαν σύστημα! Τα συγκεκριμένα του πακέτου sport, δεν λένε να ανάψουν με τίποτα
-
Προσωπική άποψη, από τιμόνι σε τιμόνι οι διαφορές αλλάζουν τελείως την εμπειρία της οδήγησης.
Στη Mercedes που αναφέρετε, το τιμόνι της νέας c-class μου φαίνεται ότι αλλάζει άρδην τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων (σε σχέση με SLK/CLK/προηγούμενη c-class που έχω οδηγήσει), αφαιρώντας αυτό το 'βουβό' αίσθημα τηλεχειρισμού. Πιστεύω οι έχοντες αφαιρετική σκέψη να καταλάβουν την περιγραφή μου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα θεωρώ επίσης την Alfa GT, της οποίας το τιμόνι, όντας εξαιρετικό, βοηθά το set-up πλαισίου-αναρτήσεων
( το οποίο προσωπικά δεν με ικανοποιεί )
και κάνει την οδήγηση της απόλαυση! -
Oι Aston έχουν ή μηχανικό, ή ημιαυτόματο κιβώτιο (σαν της Ferrari αλλά ΠΟΛΥ κατώτερο), δεν έχουν κλασικά αυτόματα με μετατροπέα ροπής δηλαδή. Βέβαια είναι πολύ πιο GT από τις Ferrari που είναι hardcore supersport.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Oι Aston έχουν ή μηχανικό, ή ημιαυτόματο κιβώτιο (σαν της Ferrari αλλά ΠΟΛΥ κατώτερο), δεν έχουν κλασικά αυτόματα με μετατροπέα ροπής δηλαδή. Βέβαια είναι πολύ πιο GT από τις Ferrari που είναι hardcore supersport.
Πλέον οι Aston, μετά το κράξιμο που έφαγαν, χρησιμοποιούν το κλασσικό 6άρι αυτόματο της ZF (που φοράει και η Cayenne για παράδειγμα), διότι όσοι τις οδήγησαν με το και καλά σειριακό σιχτίριζαν... Αλλά όταν το πήρε ο SV2 πρέπει να έβγαινε μόνο με το 'σειριακό'...
Θυμάμαι για παράδειγμα τον Hugh Grant στο TG να λέει τι ωραία που ήταν η Aston του (η οποία τον είχε φιλοδωρήσει με μερικούς πόνους σε πολύ ευαίσθητα σημεία... ) και πόσο ωραίο καπνό έβγαζε το κιβώτιο όταν αποφάσισε να τα φτύσει στη μέση του δρόμου...
Είσαι σίγουρος για αυτό; Πάντως στο site της Aston αναφέρει ότι είναι 'Rear mounted Touchtronic 2 six speed gearbox with electronic, shift-by-wire control system'. Σε robotised manual δηλαδή παραπέμπει.
-
Πρόσφατα οδήγησα μια Alfa Romeo GT 2.0 με τα 165 άλογα. Η διαδρομή ήταν πολύ μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα (βουνό με κλειστές αλλά και μέτριες και πατημένες στροφές). Παραθέτω τις εντυπώσεις μου.
Κινητήρας: Τυπικός Alfa. Χαμηλά τίποτα το ιδιαίτερο (αν και πάλι σχετικά ελαστικός) αλλά δυνατός και πολύ εύστροφος ψηλά και με παραδοσιακά ωραίο ήχο. Δυνατό τράβηγμα και εντυπωσιακή επιτάχυνση από στάση. Γέμισε την τρίτη για πλάκα (7000 στροφές) σε μια μικρή ευθεία (140 στο κοντέρ) και τότε χρειάστηκα τα πολύ δυνατά φρένα για το κατέβασμα σε 2α καθώς ακολουθούσε μέτρια αριστερή.
Πλαίσιο: Πολύ γρήγορο και ακριβές τιμόνι χωρίς να είναι βαρύ. Σημαδεύεις και απλά στρίβει με ακρίβεια,χωρίς περιττές διορθώσεις, ενώ σου δίνει πολύ καλό feedback σχετικά με την παρεχόμενη πρόσφυση. Σαν κλασικό τιμόνι Alfa δεν κόβει πολύ όμως. Οι αναρτήσεις ήταν σφιχτές και δεν άφηναν το αμάξωμα να πάρει κλίσεις, χωρίς βέβαια να είναι σκληρές. Το πλαίσιο εμπνέει σιγουριά να μπεις με πάρα πολλά στις στροφές, σε σημείο που λες ότι τελικά δεν έπρεπε να κόψεις καθόλου και απλά έπρεπε να το πλασάρεις όπως ερχόσουν. Η ουρά μένει πεισματικά ουδέτερη εκτός αν το επιδιώξεις αλλά το VDC καραδοκεί. Κυρίως πήγαινα στρωτά με γραμμές οπότε δεν με προβλημάτισε καθόλου ο ηλεκτρονικός δερβέναγας, ενώ σε ένα σημείο που επίτηδες πήγα να σπασω την πρόσφυση του πίσω μέρους δεν με έκοψε άτσαλα αλλά με επανέφερε γλυκά αφήνοντας κάποια περιθώρια για πλασάρισμα και παιχνίδι.
Φρένα: Πανίσχυρα και ακούραστα (αν και δεν ήταν μεγάλη η διαδρομή της κατάβαση, εν τούτοις χρειάστηκαν δυνατά, επανωτά φρεναρίσματα χωρίς την παραμικρή υποψία κόπωσης ή δυσαρέσκειας). Τo ABS δεν μπήκε καν φανερώνοντας μάλλον μεγάλα περιθώρια πριν την παρέμβαση (και πολύ καλά λάστιχα Continental SportContact 2 205/55/16 για να λέμε και την αλήθεια).
Κιβώτιο: Καλή κλιμάκωση που κρατάει τον κινητήρα στην οφέλιμη περιοχή του (ψηλά) άνετα και δεν κρεμάει ανάμεσα στις αλλαγές. Αν και η αίσθηση δεν ήταν κορυφαία (κάπως λαστιχένια), δεν έχασε καμία αλλαγή και δέχτηκε αδιαμαρτήρητα πολύ γρήγορες, σχεδόν καρφωτές, και σε ανέβασμα και σε κατέβασμα. Θα ήθελα λίγο πιο κοντές διαδρομές αλλά δεν προβληματίζει σε καμία περίπτωση.
Αυτά τα ολίγα. Συνολικά ένα πολύ ευχάριστο και οδηγοκεντρικό κουπέ. Δεν είναι καθαρόαιμο sportscar αλλά περισσότερο grand tourer με αρκετά σπορτίφ συμπεριφορά. Και καμία υποψία τριγμού παρά τα αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα που είχε πάνω.
ΥΓ: Το VDC είναι άχρηστο όταν στο δεξί δερμάτινο κάθισμα υπάρχει γυναικα που ουρλιάζει 'ΚΟΨΕΕΕΕΕΕ!!!'...
-
Ναι νονέ το έχω καταλάβει... και πώς να μην έχεις άλλοστε αφού είναι άκρως ερωτέυσιμες! Μόνο που το οδήγησα πριν μερικές μέρες... απλά σήμερα ευκαίρισα να γράψω εντυπώσεις.
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε τον ήχο του TS αλλά και ο JTS ωραία ακούγεται.
-
Βάση ποίου αξιώματος η κατανάλωση πέφτει όσο παλιώνει ο κινητήρας και επικαθήσεις συσσωρέυονται στα κινούμενα μέρη;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λάθος είναι η ιεράρχηση...
-Αν οδηγείς Seat , Skoda πάει να πει πως δεν είχες ή δεν ήθελες να δώσεις χρήματα για κάτι ακριβότερο εντός του ομίλου (VW που πλέον είναι 2-3 χιλιάρικα ακριβότερα από τα αντίστοιχα ξαδελφάκια τους...) και Audi (ακόμη 2-3 χιλιαρικάκια... ).
Ουσιαστικά, το θέμα δεν είναι πού κάποιο είναι καλύτερο ή χειρότερο για αυτόν που κρίνει ανάλογα με το brand name: είναι η αξία του αυτοκινήτου και η επιλογή του κατόχου.Το κατά πόσο είναι σημαντικό ή κατακριτέο κάτι τέτοιο, πάλι αφορά τον καθένα. Σίγουρα πάντως το να ψωνίζεις σύμφωνα με το brand name, δεν είναι περισσότερο κατακριτέο από το να ψωνίζεις σύμφωνα με το value for money ή το άλογα for money...
O καθένας διαθέτει τα λεφτά του όπως του γουστάρει και ΚΡΙΝΕΤΑΙ αναλόγως και ελεύθερα. Αν εγώ πχ αγοράσω Smart Brabus με 20Κ αντί για ένα Fiat Bravo Sport full extra, δεν πρέπει να ...παρεξηγηθώ αν με πείτε ψωνάρα και trendόπληκτο!
**Όπως και το πιθανότερο είναι πως ο κάτοχος Seat Leon θα προτιμούσε ένα VW Golf GTI λογικά, αλλά δεν του έφταναν τα λεφτά του ως εκεί... **Αλίμονο, δεν είναι κακό, αλλά αν αρχίσει μετά να μας τα κάνει μπαλόνια για το πόσο καλύτερο είναι το Leon από το GTI, θα του...φερθούμε ανάλογα! Τα ίδια και με τον premiumατζή που θα λέει πως τα άλογα είναι για όλους άχρηστα και όσοι ψωνίζουν έτσι, είναι κάγκουρες κλπ....
Αν η επιλογή είναι συνεπής και συνειδητοποιημένη, τότε όλα ΟΚ. Αν δεν είναι, θα αρχίσουμε ν' ακούμε πάλι πως η Skoda έχει φτάσει (αν δεν έχει ξεπεράσει... ) το επίπεδο της Audi και προς επίρρωσιν των άπιστων Θωμάδων, θα σκάσει και μια έρευνα αξιοπιστίας , που θα δείχνει την Skoda υψηλότερα της Audi κλπ κλπ κλπ
Κλασικά πράγματα εδώ μέσα δηλαδή!
Δηλαδή να θέλει κάποιος τα 40 παραπάνω άλογα του Leon Cupra και το πιο σπορ στήσιμο του από τα μαλακά πλάστικα του GTi δεν παίζει;
ΥΓ: Ξέρω κατόχους Cupra που ούτε να το φτύσουν το GTi... Αντιθέτως θα γούσταραν ένα S3 με τα 265 άτια του... αλλά τόσα λεφτά δεν είχαν.
-
Γρηγόρη δεν είναι και τόσο τραγικό το εσωτερκό του Leon. Το έχει φίλος και το βρίσκω αποδεκτό για την τιμή του. Μα από Bentley κάνετε όλοι downsizing?
-
-
οδηγω εδω κ κατι μηνες το wrangler to sport 3.7 με το μεγαλο σασι ως εταιρικο , εχει πλακα ο ισοπεδωτικος του χαρακτηρας κ οι σχετικα καλες επιδοσεις του. Στις στροφες γερνει ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ κ δεν σου αφηνει πολλα περιθωρια , κοπαναει πολυ , κ επισης προκαλει πολυ με την παρουσια του καθως ειναι απο τα πιο ψηλα τζιπ της αγορας . Σε χαμηλες ταχυτητες μπορεις να κανεις πολλες ανωριμοτητες καθως το ESP βγαινει εντελως αλλα με λιγο προσοχη γτ ειναι πολυ βαρυ κ δισκινητο κ αν γινει η ...δε λεει...Γενικα ειν ωραιο κ πουλας κ μουρη αλλα καιει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολυ....Αυτα ....
-
Καλησπέρα,
Η βραδιά εξελίχθηκε σε απόλαυση & θρίλερ μαζί, όταν ο συνάδελφος Ιταλός (πλούσιος) με πήρε για βόλτα με το ολοκαίνουργιο Audi A5 3.0 TDi Quattro
Πρώτα το οδήγησα εγώ, δυνατός κινητήρας αλλά ψόφιος κυριολεκτικά κάτω από τις 2200σαλ, στις 2250σαλ ξυπνάει κάπως και από τις 3200σαλ και πάνω πυροβολεί!!
Εσωτερικό καλό & φαρδύ, όλα τα έξτρα είχε (τελική τιμή 65000€ ) και αρνητική εντύπωση μου έκανε το πάρα πολύ ελαφρύ & ασαφές τιμόνι (με τη λεπτή στεφάνη) και ο επιλογέας ταχυτήτων (μαζί με την μεγάλη υστέρηση του τούρμπο που ανέφερα πιο πάνω).....
Κράτημα αρκετά καλό ένεκα 4κίνησης, λιγάκι βαρύ και άτσαλο όμως και όχι πολύ ικανοποιητικό (ασαφές θα έλεγα).....
Τα ΧΕΝΟΝ πολύ καλά και το δέρμα-αλκαντάρα επίσης πολύ καλό, άψογο ηχοσύστημα με DVD Player αλλά εξακολουθώ να το θεωρώ μισή κατηγορία - τουλάχιστον - κάτω από το BMW 330d όμως.....
Μετά τη δική μου δοκιμή (νύχτα έχουμε, μην το ξεχνάμε) το πήρε ο Ιταλός και το πήγαινε κυριολεκτικά γ@@ιώντας!! Στην ευθεία 240άρια χαλαρά και τις στροφές-εξόδους της Autobahn με όριο 50ΚΜ τις έπαιρνε με 110ΚΜ και πραγματικά ένιωθες τους πίσω τροχούς να σκάβουν στο γρασίδι πλάι στην άσφαλτο, ..... χώρια το roundabout με 85ΚΜ που μπήκε ο παλαβιάρης ......ομολογώ πως λιγάκι 'τα είδα όλα' και αποφάσισα να μην ξανακάνω βόλτα μαζί του (είναι πάρα πολύ καλός οδηγός όμως με αγωνιστική άδεια οδήγησης από τη Ferrari & Lamborghini, έχει παρακολουθήσει πάμπολλα σεμινάρια οδήγησης).
Μερικές φωτό παρακάτω.....
Αυτά από την τρομακτική βραδιά που μόλις τελείωσε....
-
Συγνώμη για το off topic αλλά τί μου θύμισες τώρα... ζωηρές νυχτερινές βόλτες στο Λονδίνο με την Lancia Integrale 16V και αργότερα EVO ενός καλού φίλου....
Φαίνεται πως άμα ξέρεις το αυτοκίνητο ένα καλό τετρακίνητο μπορεί να κάνει περίεργα πράγματα σε στροφές και roundabouts.... Θυμάμαι την ορθή γωνία μέσα στο Hyde Park (που αν πας ίσια πέφτεις στη λίμνη) με τριψήφιο νούμερο και δεν ξέρω πώς έγινε και δεν κολυμπήσαμε...
Και τα φρένα της EVO....πώ πω φρένα.... έτσι παθαίνεις αποκόλληση του αμφιβληστροειδή!!
Τέρμα το off topic. Συγνώμη για την ενόχληση. -
Οδήγησα μία BMW 316 του 2003, αυτήν με τους καθρέφτες που ΔΕΝ διπλώνουν προς τα πάνω για όσους ξέρουν.
Κατάλαβα τι εννοεί όποιος λέει οτι δεν θα έπρεπε να βγαίνει αυτό το αμάξι στα 1600 κυβικά.
Με 3 άτομα μέσα, σε στροφιλίκι στην Λευκάδα, μέχρι τις 2500 στροφές περίπου δεν αποκρινόταν καθόλου, μιλάμε πάταγα γκάζι και ήταν λες και ήμουν με 5η και 30χλμ/ώρα..
Όταν άρχιζε όμως να στροφάρει.. Ήταν απίστευτο! Το χοντρό τιμόνι μου 'μίλαγε' (τουλάχιστον περισσότερο από του ibiza που μου κρατάει μουτρα!), όπου του έλεγες να πάει πήγαινε, γενικά απόλαυση, νύχτα με τα μόνα φώτα αυτά του αυτοκινήτου, ορατότητα και στροφιλίκι, ενίοτε και κανέναν λαγό, καμία αλεπού ή καμιά κουκουβάγια .Οι χώροι για τους επιβάτες μέτριοι, ο χώρος αποσκευών δε τραγικός.
Η σύγκριση με την octavia ενός φίλου, όπου ήταν πολύ πιο άνετα μέσα, αλλά και ο χώρος αποσκευών είναι πολύ μεγαλύτερος και βολικότερος σε σχήμα απο της BMW.Συζητούσαμε με το παιδί που την έχει και υποστήριζε οτι το επέλεξαν γιατί το αυτοκίνητο είναι 'εργαλείο' κλπ. Εγώ προσπαθούσα να τον πείσω οτι με τα λεφτά αυτά έπαιρνε για παράδειγμα την οκτάβια με πλουσιότερο εξοπλισμό, καλύτερη συμπεριφορά, μεγαλύτερους χώρους και του έμεναν ρέστα. Μειονέκτημα προφανώς το σπορ στήσιμο κλπ κλπ, αλλά μία φορά (πολλές δηλαδή) την οκτάβια τη πετάξαμε σε κάτι χωματό'δρομους' που τη bmw δεν θα την έβαζε με τίποτα, για να μη τη 'χαλάσει'..
-
κατι ξερουμε εμεις οι ιταλακιδες που τα θαβουμε.
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Η πλάκα (τουλάχιστον εγώ το διασκεδάζω) είναι ότι έχω δει και εγώ τύπους με 316 που τις προσέχουν λες και έχουν το απόλυτο εργαλείο ή έστω ένα πραγματικό BMW (εξακύλινδρος κινητήρας κτλ.)
Τι να πεις, προφανώς πρόκειται για απωθημένο πολλών συνελλήνων μας η προπέλα...Να μη τις προσέχουν δηλαδή επειδή δεν είναι εξακύλινδρες...; 'Αλλος έχει σύμπλεγμα...
Οδήγησα....