-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Καταλαβαίνω και το πιστεύω.
230 ομως Το GPA SS τοτε 240?
Εχω κολήσει με το GPA SS αλλά την τελική ταχυτητα των 218 τη θεωρω λίγη.Αν φυγω απο το κουπέ θα χασω σε τελική αλλα θα κερδισω σε οδηγικη απόλαυση στα κλειστά.Εχω μπερδευτεί!Το Coupe 20V το ειχε φιλος 'γαργαλημενο' στα 280ps (τροχους) και κερνουσε
τσαι ακομα και σε Carrera, M3 κτλ, εxει απιστευτο κινητηρα, πολυ καλο viscodrive
και ευστοχα ειχε χαρακτηριστει ως 'piccola Ferrari' απο μερικους!
Το GPA SS το ειχα κανει ενα πολυ συντομο test drive και εκτος απο αυτα που ανεφερε ο GB
με τον οποιο συμφωνω, 2 πραγματα μου εμειναν χαραγμενα στην μνημη, το αγωνιστικο στησιμο και φρενα (αποδοση-αισθηση) και η old school αισθηση, οπως των παλαιων ισχυρων Turbo, με λιγο μεγαλυτερο lag αλλα και δυνατο κολλημα στην πλατη.
Σιγουρα δεν συγκρινεται το γκαζι του με αυτο του 5κυλινδρου Coupe, αλλα σε 'φουσκωμενες' 2ες και 3ες , και σε διαδρομη με συνεχομενο στροφιλικι θεωρω οτι θα ειναι πιο πληροφοριακο και ευχαριστο γενικοτερα. Στο ταξιδι βεβαια και σε θεμα τελικης, εφοσον το Coupe ειναι καλοσυντηρημενο, κατα την αποψη μου ειναι σαφως ανωτερο...Edit: Το εργοστασιακο Coupe 20V turbo ειχε πολυ υψηλη τελικη ταχυτητα για τα δεδομενα της εποχης, αλλα ακομα και σημερα στα 250km/h ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ τελικης (κοντερ γυρω στα +270Km/h). To GPA SS συμφωνα με τους 4τροχους εχει πραγματικη τελικη 218km/h νουμερο
ακρως ικανοποιητικο για υπερτροφοδοτουμενο 1400αρι αλλα επουδενι συγκρινομενο με την
τελικη του 2λιτρου 5κυλινδρου υπετροφοδοτουμενου διαμαντιου που φοραει το Coupe. -
Συγνωμη βρε παιδιά αλλά επειδή πηγα 50 σελιδες πίσω να δω κατι απο οδηγική εμπειρια του abarth punto ss και δεν βρήκα ,υπάρχει κάποιος εδω που το έχει οδηγήσει?
Ο φιλτατος παλιος αγωνιστής Π .Μοσχούς το θεωρεί ως το πιο αγωνιάρικο παραγωγης της κατηγορίας του.4Τ.
Να το θεωρήσω ως εγγύηση?Έχω μία πολύ σύντομη επαφή με το gpa ss και μπορώ να πω πως είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που τρόμαξα με το γκάζι του . Σίγουρα δεν έχω οδηγήσει και πολλά δυνατά αυτοκίνητα αλλά η ροπή του σε συνδυασμό με το lag του στις χαμηλές στροφές, θα σοκάρει έναν μέσο οδηγό που θα πατήσει την 'παντόφλα' στο πάτωμα μόλις μπει η τουρμπίνα για τα καλά στο παιχνίδι και θα τον αναγκάσει να αφήσει. Ίσως λίγη ροπή στις χαμηλές στροφές να έδινε ένα πιο ισορροπημένο σύνολο...
Κατά τα λοιπά παρά τις μεγάλες ζάντες μου φάνηκε μάλλον άνετο ή τουλάχιστον χωρίς να κοπανάει όσο θα περίμενε κανείς από ένα αμάξι αυτού του χαρακτήρα. Στα φάουλ το απογοητευτικό κιβώτιο (το μέσο γιαπωνέζικο οικογενειακό του 90 είχε καλύτερο) και οι κλίσεις στις στροφές (πάντα σε σχέση με τον χαρακτήρα του) που ίσως επιδεινώνονται από την ψηλή και συνεπώς κακή για μένα θέση οδήγησης. Σε στροφές δεν το πίεσα αν και φαινόταν να κρατάει καλά δεδομένων των κλίσεων που έπαιρνε και από φρένα δεν θα μπορούσε να ήταν κακό με τετραπίστονες και τον συνδυασμό ζαντών ελαστικών. Το τιμόνι ευτυχώς δεν είχε την εκνευριστική έλλειψη σκληρότητας που έχουν τα απλά πούντο ωστόσο δεν προσφέρει στον οδηγό πολλές πληροφορίες για το τι κάνουν οι τροχοί του, αν και με την εξαιρετική πρόσφυση του δεν θα υπάρχει έντονο πρόβλημα
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έλεγα ότι δεν θα αγόραζα ένα αμάξι 'μόλις' 180 ίππων επειδή έχει πολύ γκάζι ή τουλάχιστον το δείχνει. Αγωνιάρικο πάντως με τόσο μεγάλο lag σίγουρα δεν το λες, μικρή βόμβα που μπορεί να κινείται παντού και πάντα γρήγορα μάλλον ναι. Ίσως το απλό gpa (με τις πανέμορφες όμως λευκές ακτινωτές ζάντες του ςς) να είναι η λύση η σωστή στο δρόμο και στην τσέπη...
-
Μάνο εξαιρετικό review!!
-
Mακάρι να μπορουσα να το πάρω ως δεύτερο αλλά δυστιχως.Το κουπε δεν μπορει να σου δωσει αυτο το παιχνιδι στα κλειστα κομμάτια δεδομενου οτι το πούντο εχει καλυτερη γεωμετρία και ακαμψια.Το τελευταιο ειναι το σοβαροτερο μειονέκτημα του κουπέ.
Για ακομα μια φορα η διαχρονικότητα καποιων μοντελων της φιατ δεν περνα απαρατήρητη.
Ως δευτερο μαλλον ενα 16βαλβιδο 1,8 160αρι θα ηταν καλο!
Εν τελει ευχαριστώ για τις εμπειρίες σας. -
Εγώ θα σας την σπάσω σε λίγες μέρες με οδηγικές εμπειρίες απο Grande Punto 1.4 8v Είναι πολλά τα αλόγατα
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εχω κολήσει με το GPA SS αλλά την τελική ταχυτητα των 218 τη θεωρω λίγη.Αν φυγω απο το κουπέ θα χασω σε τελική αλλα θα κερδισω σε οδηγικη απόλαυση στα κλειστά.Εχω μπερδευτεί!Το Coupe 20V το ειχε φιλος 'γαργαλημενο' στα 280ps (τροχους) και κερνουσε
τσαι ακομα και σε Carrera, M3 κτλ, εxει απιστευτο κινητηρα, πολυ καλο viscodrive
και ευστοχα ειχε χαρακτηριστει ως 'piccola Ferrari' απο μερικους!350 αλογα στροφαλο δλδ χοντρικα, και κερνουσε καρερα και Μ3? Εκτος αν μιλαμε για ποδηλατο καρερα, και για Μ3 Ε36 Αμερικαν σπεκ
-
Mακάρι να μπορουσα να το πάρω ως δεύτερο αλλά δυστιχως.Το κουπε δεν μπορει να σου δωσει αυτο το παιχνιδι στα κλειστα κομμάτια δεδομενου οτι το πούντο εχει καλυτερη γεωμετρία και ακαμψια.Το τελευταιο ειναι το σοβαροτερο μειονέκτημα του κουπέ.
Για ακομα μια φορα η διαχρονικότητα καποιων μοντελων της φιατ δεν περνα απαρατήρητη.
Ως δευτερο μαλλον ενα 16βαλβιδο 1,8 160αρι θα ηταν καλο!
Εν τελει ευχαριστώ για τις εμπειρίες σας.Αχ αυτο το τιμονι του Punto
Πραγματικα αυτο το τιμονι το σκοτωνει το αυτοκινητο γιατι κατα τα αλλα ειναι εξαιρετικο στις καθημερινες μετακινησεις.
Εχει φρενα εχει στησιμο εχει εμφανιση(μονο και μονο για αυτη την εμφανιση θα εδινα τα υπερβολικα λεφτα που ζητανε) αλλα το τιμονι απο αισθηση δεν ειναι και οτι καλυτερο .Βεβαια ολα θεμα συνηθειας ειναι γιατι αν μου πει καποιος μετα απο 60000 + 23000 χλμ οτι το τιμονι του Punto δεν εχει αισθηση θα του πω οτι ειναι .Ξερω ακριβως που πατανε οι τροχοι καθε στιγμη.Η αληθεια ειναι ομως οτι οταν το πρωτο οδηγας ξενερωνεις
-
ε καλα δεν ειναι και daewoo. ειπαμε!! ιταλικο ειναι εχει σπορ στοιχεία .
απλα με πραγματικα σπορ τιμονια καταλαβαινεις τι κανουν οι τροχοι.
τοσα χιλιομετρα με punto δεν εκανα αλλα αυτα που εκανα ( ταξιδακια και στροφιλικια) δεν καταλαβαινα π.χ αν παταει σε νερα η τσπ σε κατι που εχει λιγοτερη προσφυση απο πριν η οχι οπως και το πως ειναι τα λαστιχα στο οριο τους κατι που οσο και αν σου φαίνεται αστείο το καταλαβαινω με παλια καλα τιμονια
δεν ξερω πως και γιατι αλλα το νιωθεις στο χερι σου -
Καλα σιγουρα του π.χ. 106(και γενικα των παλαιοτερων αυτοκινητων) εχει μακραν καλυτερη αισθηση.Απλα οταν οδηγας πολυ καιρο ενα αυτοκινητο οπως και να το κανεις ξερεις ''που παταει''.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Απλα οταν οδηγας πολυ καιρο ενα αυτοκινητο οπως και να το κανεις ξερεις ''που παταει''.+100
-
evgenie ασχετο
στο δικο σου punto σου οταν περνας απο μικρες ανωμαλιες στις πισω θεσεις μηπως ακουγεται ενας μικρος μεταλικος ηχος απο την πισω ανρατηση η ειναι το καζανακι της εξατμισης??? -
Προσφατα ειχα οδηγησει μια κορολλα του 93(αν δεν κανω λαθος) η οποια φοραγε ενα σχετικα καλο μοτερ , γυρω στα 100 αλογα και βαρος κατω απο τονο.
Εμεινα μαλακας με την αισθηση που ειχε σε σχεση με οποιοδηποτε καινουργιο αυτοκινητο που εχω οδηγησει.
Κυριολεκτικα νιωθεις τα παντα.
Πιστευω ομως πως ειναι πιο πολυ θεμα συνηθειας παρα αισθησης.
Δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος. -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
evgenie ασχετο
στο δικο σου punto σου οταν περνας απο μικρες ανωμαλιες στις πισω θεσεις μηπως ακουγεται ενας μικρος μεταλικος ηχος απο την πισω ανρατηση η ειναι το καζανακι της εξατμισης???Αυτο που λες(αν ειναι αυτο που λεω) ακουγονταν στο παλιο μου Punto(1.4 16v 95 5d) αλλα σε αυτο που εχω τωρα δεν ακουγεται.Το εκανε οταν επεφτα σε εγκαρσιες κυριως ανωμαλιες.Ειναι πολυ πιθανον να ειναι οι κλειδαριες στις πορτες που θελουν γρασαρισμα.
-
και να φανταστεις τα 106-205-306 gti και τις παλιες bmw - alfa-lancia-και τα ..............mini cooper τα παλια ...
10 φορες καλυτερες του toyota -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
evgenie ασχετο
στο δικο σου punto σου οταν περνας απο μικρες ανωμαλιες στις πισω θεσεις μηπως ακουγεται ενας μικρος μεταλικος ηχος απο την πισω ανρατηση η ειναι το καζανακι της εξατμισης???Αυτο που λες(αν ειναι αυτο που λεω) ακουγονταν στο παλιο μου Punto(1.4 16v 95 5d) αλλα σε αυτο που εχω τωρα δεν ακουγεται.Το εκανε οταν επεφτα σε εγκαρσιες κυριως ανωμαλιες.Ειναι πολυ πιθανον να ειναι οι κλειδαριες στις πορτες που θελουν γρασαρισμα.
ναι ακριβως αυτο ειναι το μοντελο το οποιο το προσεξα ... αλλα δεν ηταν 5 πορτο
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
και ευστοχα ειχε χαρακτηριστει ως 'piccola Ferrari' απο μερικους!350 αλογα στροφαλο δλδ χοντρικα, και κερνουσε καρερα και Μ3? Εκτος αν μιλαμε για ποδηλατο καρερα, και για Μ3 Ε36 Αμερικαν σπεκ
Πιστευεις οτι ΟΛΟΙ οι οδηγοι Carrera και Μ3 ειναι αντιστοιχα 'αθλητικοι' με τα αυτοκινητα που οδηγουν? Επιπροσθετως ειναι και το βαρος που παιζει καταλυτικο ρολο, το Coupe ζυγιζει σχεδον τα ιδια με την Carrera 996 που 'κερασε' (και η tiptronic carrera ειναι... ) και γυρω στα 100κιλα λιγοτερα απο την Ε46. Aν τα βαλεις κατω σε κιλα/ιππο ειναι πολυ κοντα, οποτε εκει παιζει μεγαλο ρολο ο οδηγος.
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
evgenie ασχετο
ναι ακριβως αυτο ειναι το μοντελο το οποιο το προσεξα ... αλλα δεν ηταν 5 πορτο
Ειναι φιλος σου αυτος που το εχει?
Αν ναι , πες του για καλο και για κακο να γρασαρει τις κλειδαριες σε ολες τις πορτες.Πασχει πολυ το σασι των Grande Punto/Corsa απο θορυβους λογω ελλειψης γρασου στις κλειδαριες.
-
παιζει δηλ να ναι και απο την πισω κλειδαρια ε???
κοιτα λεπτομερειες που δεν δινεις σημασια πως σε τρομαζουν..
εγω λεω παει τερματιζουν τα αμορτισερ και φοβομουν για τους θολους -
Εγω μολις πρωτοακουσα τον θορυβο που προερχονταν απο τις κλειδαριες , ουτε καν μου περασε απο το μυαλο οτι μπορει να ειναι κατι τετοιο
Ευτυχως ενας φιλος μου με Corsa GSI ειχε το ιδιο ''προβλημα'' και του ειπαν στην αντιπροσωπεια να γρασαρει τις κλειδαριες.Και εγω και αυτος δεν το πιστευαμε οτι θα μπορουσε να ηταν κατι τοσο απλο -
Όσο καλό και δυνατό και να είναι to 500 ακόμα κι αν τα πιάνει τα χλμ δεν μπορεί να ταξιδεύει όπως κάποιο αυτοκίνητο πιο μεγάλο και πιο χαμηλό... (άνεση και αίσθημα κούρασης όταν φτάσεις, θόρυβος, ποιότητα κύλισης, διατήρηση ταχύτητας σε στροφές υψηλών ταχυτήτων κλπ) Οπότε θα πρέπει να αποφασίσει κανείς για τί το θέλει το κάθε αυτοκίνητο και αν τον καλύπτει σε όσο περισσότερες υποχρεώσεις.
Για μένα η αίσθηση του τιμονιού είναι εξαιρετικά σημαντική. Και των φρένων να έχουν μια ρυθμισιμότητα και να μην είναι on-off αλλά το τιμόνι είναι λόγος απόρριψης γιατί δεν μπορώ να το εμπιστευτώ και να το οδηγήσω με χαρά.
Τα αυτοκίνητα χωρίς υποβοηθούμενο τιμόνι είναι τα καλύτερα, απόλυτη σύνδεση. Από υποβοηθούμενα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την BMW που έχω. Όπως ήμουν και με αυτό της Alfa Romeo Spider πισωκίνητης που είχα. Μπορείς να καταλάβεις που και τι πατάς και πότε φτάνεις στο όριο (ελαφραίνει το τιμόνι). Σε πολλά ή μάλλον στα περισσότερα, ίσως και σχεδόν σε όλα τα σύγχρονα σουπερμινι και μικρομεσαία η αίσθηση είναι από ανύπαρκτη ως αστεία.
Οδήγησα....