-
Εχουμε βγει εκτος θεματος [MOD]
-
Τελευταίο τελευταίο πληηηηηηηζ......
@monster
με αυτή τη λογική κι εγώ τσάγιωσα 430 scuderia με κλαταρισμένο λάστιχο... -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Στα καπακια ο κικιζας βρηκε GT διλιτρη και την περασε σουβλακι με το vespa..εε το vectrωμα,ενω ο οδηγος της GT αγκωμαχουσε (κυριολεκτικα) να σταθει στα 50 μετρα πισω του.οταν συναντηθηκαν μετα ο οδηγος της αλφα του ειπε οτι μετα απ αυτο το ρεζιλικι θα πεταξει τροπετο busso στην GT να στεκεται τουλαχιστον κοντα σε 116.Και ζησαν αυτοι καλα κι ο κικιζας καλυτερα.
Πάντως και η 147 με τα 105 (η απλή ντε) δεν είναι και ιδιαίτερα γρήγορη...
Δεν ειπε κανεις πιο πισω οτι βαζει φωτια στην ασφ..αφσ.σαφ..ασφαλτο..
Σε κανενα γαλαξια δεν προκειται να περασει το vectrωμα το 100αρι την 47 ακομα κι αν ειχε 85 αλογα αντι για 105.Η μονη περιπτωση που μπορει να γινει αυτο ειναι αυτη που ειπε ο eddie,ο οδηγος της να τον παρει ελαφρως λογω κουρασης (και οχι ανιας οπως ο οδηγος του vectra).. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τελευταίο τελευταίο πληηηηηηηζ......@monster
με αυτή τη λογική κι εγώ τσάγιωσα 430 scuderia με κλαταρισμένο λάστιχο...νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι λέω... Σε Δημόσιο δρόμο μεγαλύτερη σημασία έχει ποιος παίρνει το μεγαλύτερο ρίσκο και μικρότερη ποιος είναι καλύτερος οδηγός-καλύτερο αυτοκίνητο...
-
Οδήγησα σήμερα σε περιφεριακη υμητου και υμητο 118 με ρυθμιζομεβη ανάρτηση και μίνι κούπες s mk1...
Αρχίζοντας Απο το BMW , και έχοντας κάνει πολλές βόλτες με στανταρ 116 δεν περίμενα πολλά... Μέσα στα πρώτα 500 μέτρα κατάλαβα πόσο λάθος ήμουν... Το μοτέρ μπορεί να μην είναι τέρας δυναμης αλλά έχει το νεύρο που χρειάζεται , και σε συνδυασμό με το άψογο τιμόνι και την βιδωμενη μούρη έκανε θαύματα... Απλά απολαυστικό...
η ανάρτηση σκληρή , χωρίς να κοπαναει πουθενά έδινε σιγουριά στο μπροστινό μέρος επιτρέποντας σου να πλασαριστεις όσο χρειάζεται με την ουρά... Το. ντισαιζ μέσα έξω είναι συντηρητικό αλλά μέσα στα γούστα μου... Το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του...Επόμενο το κούπες με περίπου 50000km... Εδώ συνεβει ακριβώς το αντίθετο Απο ότι με την μπεμπά... Παρόλο που είχα ξαναοδηγησει σ στο παρελθόν , αυτό εδώ με άφησε μάλλον ανικανοποιητο... Τριγμοι σε κάθε πιθανή γωνία του αμαξιου, κινητήρας πίσω σε σχέση με τον τουρμπατο ανταγωνισμό και φρένα με μέτρια αποτελεσματικότητα... Το μόνο που έσωζε την κατάσταση ήταν το ακριβές τιμόνι... Το mk2 είναι 2 κλασσεις πάνω σε όλα του και ειδικά σε κινητήρα... Ανοίγματα Απο 2ρες και 3 τες με το μίνι να είναι σταθερά πίσω Απο την μιτο...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Οδήγησα σήμερα 118
...
σε συνδυασμό με το άψογο τιμόνι...Το οποίο είναι ηλεκτρικό.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Οδήγησα σήμερα 118
...
σε συνδυασμό με το άψογο τιμόνι...Το οποίο είναι ηλεκτρικό.
Πολυ πολυ καλό για ηλεκτρικό...
Στα επίπεδα της 59 -
Για μια ακόμα φορά να εκφράσω το θαυμασμό μου στο Picanto. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αυτοκινητάκι και μια απόδειξη ότι ένας 'κουβάς' για την πόλη δεν πρέπει απαραίτητα να είναι σκοτώστρα. Σήμερα έγραψα πάρα πολλά δύσκολα χλμ σε ορεινό δίκτυο και το αυτοκινητάκι ήταν απολαυστικό και ασφαλές. Και φυσικά μέσα στην πόλη ιδανικό.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για μια ακόμα φορά να εκφράσω το θαυμασμό μου στο Picanto. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αυτοκινητάκι και μια απόδειξη ότι ένας 'κουβάς' για την πόλη δεν πρέπει απαραίτητα να είναι σκοτώστρα. Σήμερα έγραψα πάρα πολλά δύσκολα χλμ σε ορεινό δίκτυο και το αυτοκινητάκι ήταν απολαυστικό και ασφαλές. Και φυσικά μέσα στην πόλη ιδανικό.καλο αυτοκινητακι...δε νομιζω να το αγοραζα αλλα ειναι καλη επιλογη για μινι
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αρχίζοντας Απο το BMW , και έχοντας κάνει πολλές βόλτες με στανταρ 116 δεν περίμενα πολλά... Μέσα στα πρώτα 500 μέτρα κατάλαβα πόσο λάθος ήμουν... Το μοτέρ μπορεί να μην είναι τέρας δυναμης αλλά έχει το νεύρο που χρειάζεται , και σε συνδυασμό με το άψογο τιμόνι και την βιδωμενη μούρη έκανε θαύματα... Απλά απολαυστικό...
η ανάρτηση σκληρή , χωρίς να κοπαναει πουθενά έδινε σιγουριά στο μπροστινό μέρος επιτρέποντας σου να πλασαριστεις όσο χρειάζεται με την ουρά... Το. ντισαιζ μέσα έξω είναι συντηρητικό αλλά μέσα στα γούστα μου... Το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του...Όταν λέγονται τέτοιες κουβέντες από Alfista...
Σαν κάτοχος της 120, με Μ-pack ανάρτηση μπορώ να πω (ξανά... ) πάνω κάτω τα ίδια.
Το σίγουρο είναι πως θα ήταν ακόμη καλύτερη με ένα turbάκι.... Να είχε κάνα 1.8 σαν της Alfa 159, ή ακόμη καλύτερα κάνα κομπρεσοράτο...Εγώ έκλεισα 16000 χλμ με την δικιά μου... Το τουτού είναι έρωτας!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
η ανάρτηση σκληρή , χωρίς να κοπαναει πουθενά έδινε σιγουριά στο μπροστινό μέρος επιτρέποντας σου να πλασαριστεις όσο χρειάζεται με την ουρά... Το. ντισαιζ μέσα έξω είναι συντηρητικό αλλά μέσα στα γούστα μου... Το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του...Όταν λέγονται τέτοιες κουβέντες από Alfista...
Σαν κάτοχος της 120, με Μ-pack ανάρτηση μπορώ να πω (ξανά... ) πάνω κάτω τα ίδια.
Το σίγουρο είναι πως θα ήταν ακόμη καλύτερη με ένα turbάκι.... Να είχε κάνα 1.8 σαν της
Alfa 159, ή ακόμη καλύτερα κάνα κομπρεσοράτο...Εγώ έκλεισα 16000 χλμ με την δικιά μου... Το τουτού είναι έρωτας!
μετά το κούπερ είμαι πια σίγουρος ότι ο κομπρεσορας έχει πεθάνει...
-
Mito QV, με την εξτρα ενεργητικη αναρτηση και τις στανταρ πανεμορφες ανθρακι 17αρες 8c
ζαντες, για περιπου μια ωρα στην διαθεση μου, χωρις συνοδηγο!Υπηρξε προηγουμενη επαφη σχετικα προσφατα με Mito 155, και κρατωντας ως θετικα το μοτερ-φρενα και την πικαντικη, προσεγμενη εμφανιση μεσα-εξω, καθησα για αλλη μια φορα πισω απο το -καταμαυρο πλεον για τη QV- τιμονι της μικρης AR.
Kαταρχας με την εσωτερικη επενδυση της οροφης και των pillars σε μαυρο χρωμα, μπαινεις αμεσως σε ενα πιο 'πολεμικο' κλιμα που σου ανεβαζει την διαθεση για γρηγορη οδηγηση, ξεκουραζοντας παραλληλα τα ματια ωστε να υπαρχει καλυτερη αυτοσυγκεντρωση σε αυτη την διαδικασια. Κατα τα αλλα γνωριμο το εσωτερικο οπως στην 155, με τα ομορφα καθισματα (κοκκινα στο εσωτερικο εδω , μαυρα στο εξωτερικο τμημα), και το ταμπλω με carbon look επενδυση, να προσδιδουν εναν αερα συγχρονο, στυλατο με πολυτελεις πινελιες.
Βαζοντας μπροστα ο κινητηρας ακουγεται κλασσικος Alfa. Ισως λιγο πιο μπασος απο της 155
με το κλασσικο γουργουρητο, αλλα και με ελαφρως πιο εντονη την ηχητικη παρουσια της
τουρμπινας, προιδεαζει για την συνεχεια...
Κουμπωνω 1η στο κιβωτιο και μου δινεται η αισθηση οτι εχουν βαλει αυτουσιο, αυτο της 159tbi με ακομα μικροτερες διαδρομες! Eιναι απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Αυτο ακριβως που χρειαζοταν η μικρη ΑR, ενα σαφεστατο, στιβαροτατο, με μικρες διαδρομες κιβωτιο, το οποιο δεχτηκε στην συνεχεια με ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ αλλαγες, σε τετοιο βαθμο οπου θα επρεπε στην συνεχεια να βρω μια ιδανικη περιοχη στροφων ωστε να μην 'περιμενω' να φουσκωσει παλι η τουρμπινα. Ο γνωστος διακοπτης βεβαια ηταν στην θεση D και παρεμεινε εκει, σχεδον σε ολη την διαρκεια της συντομης επαφης, οπως βεβαια και το στανταρ πλεον start/stop.
Το τιμονι ηταν αλλη μια ευχαριστη εκπληξη (οχι τοσο οσο το κιβωτιο η αληθεια)
σε σχεση με την 155, σαφως πιο βαρυ, περιπου το ιδιο γρηγορο, χωρις την ασαφεια γυρω απο την ευθεια και την υπερβολικα συνθετικη επαναφορα, διατηρουσε βεβαια μια ελαφρως
λαστιχενια αισθηση, αλλα σε γενικες γραμμες αρκουντως ικανοποιητικο.
Το μοτερ αποτελει πιθανοτατα την μεγαλυτερη επιτυχια κατα την γνωμη μου γενικοτερα για το Gruppo. Αυτη την στιγμη ειναι ΑΝΕΤΑ ο καλυτερος 1400αρης παραγωγης. Θεωρω ηδη ως δεδομενο οτι θα βραβευτει κινητηρας της χρονιας στην κατηγορια αυτων των κυβικων.
Η δυναμη του παρουσα ηδη απο τις 2,000σ.α.λ χωρις κανενα κομπιασμα. (τραβαγε ακομα και απο τις 1,000και κατι ακομα και με 3η σε κινηση. )
Απο τις 2,500-2,700σ.α.λ ομως θα ορκιζομουν οτι οδηγω τουλαχιστον τον ισχυρο 1600αρη του Cooper S! Δυναμη παντου, μεχρι τις 6,000σ.α.λ με μια καταπληκτικη αισθηση, αφηνοντας μια γευση καλορυθμισμενου μικρου turbo σε χαμηλομεσαιες στροφες και ισχυρου 2λιτρου ατμοσφαιρικου στις υψηλες.
Οτι καλυτερο δηλαδη!!!
Τα φρενα ηξερα και απο την 155 οτι ειναι καταπληκτικα. Διατηρουσα βεβαια απο την αρχη, μια υποψια πως τα χλμ του οδομετρου θα ηταν λιγα (προσπαθησα λιγο να πειραματιστω με τον υπολογιστη αλλα με δυσκολεψε...Εμαθα τελικα μετα απο τον πωλητη πως ημουν ο 2ος που εκανε test drive, μετα απο αυτον!, και οτι συνολικα δεν πρεπει να ειχε κανει πανω απο 50χλμ !!! ) και προσεχοντας κυριως τον δρομο, δεν μπορουσα να καταλαβω αν εβλεπα τα συνολικα ή μερικα, ενιωσα ομως τα τακακια καινουργια γιατι δεν ειχαν την αμεση αισθηση οπως της 155 και παραλληλα μυριζαν / το ABS εμπαινε πιο συχνα οποτε και δεν πειραματιστικα με δυνατα φρεναρισματα, παρολα αυτα ακομα και αστρωτα εκοβαν αμεσα το αυτοκινητο σε σχετικα υψηλα , σχεδον τριψηφια νουμερα ταχυτητας.
Η αναρτηση αλλαζει συμπεριφορα αναλογα με την θεση του διακοπτη, και ταυτοχρονα μεσω
πεντε συνολικα αισθητηρων, υπολογιζει ανα πασα στιγμη την ποιοτητα-κλισεις οδοστρωματος, οπως μου ανεφερε και ο ευγενεστατος πωλητης.
Στην θεση D οπου και βρισκοταν ο διακοπτης (εκτος απο ενα λεπτο που δοκιμασα στο N για να δω διαφορα στην αναρτηση), η αποσβεση ηταν σαφως ανωτερη απο αυτη της 155, ταχυτερη χωρις παραλληλα να κοπαναει ξερα, θεωρω οτι παρεχει μια ισορροπημενη λειτουργια μεταξυ ανεσης αλλα και σπορτιφ αισθησης για την δυναμη του κινητηρα σε γενικες γραμμες. Το μονο καπως που με ενοχλησε ηταν ο θορυβος που εκανε οταν χτυπουσε σε εγκαρσιες κακοτεχνιες. Δεν ειχε ιδιαιτερα στιβαρο ηχο κατι που δεν εχει σχεση με την ουσια της λειτουργιας της βεβαια αλλα σε ψυχολογικο επιπεδο μειωνε λιγο την υπεροχη αισθηση χροιας κινητηρα και εσωτερικου διακοσμου...
Στην θεση N δεν μπορω να πω οτι αντιληφθηκα καποια τρομερη διαφορα στην αποσβεση,
αντιθετα με το τιμονι το οποιο εγινε σαφως πιο ελαφρυ σε αισθηση, κατι που μαλλον διευκολυνει σε συνθηκες κινησης μεσα σε στενα.
Δοκιμαζοντας παντως σε γνωστη μου περιοχη και πιεζοντας αρκετα την Mito, διαπιστωσα με χαρα οτι τα ηλεκτρονικα (αν εβγαινε το ASR θα ηταν ΤΕΛΕΙΑ) δουλευουν πολυ καλα, επιτρεποντας τοποθετησεις με μικρες γωνιες (στην θεση D παντα)
Η αναρτηση παροτι δεν επετρεπε τις κλισεις που ειχε η 155 και ηταν ελαφρως σκληροτερη και με πιο γρηγορο rebound, κατα την προσωπικη μου αποψη εδειχνε 'λιγη' για το πλαισιο-δυνατοτητες κινητηρα, οχι τοσο σε αποτελεσματικοτητα, οσο κυριως σε αισθηση. Ενω δηλαδη και σε off balance καταστασεις με την βοηθεια και των ηλεκτρονικων ενιωθες οτι δεν 'το εχανες' εντουτοις εδινε μια λαστιχενια και καπως πιο αποκομμενη αισθηση απ' οτι θα περιμενα και θα ηθελα απο ενα τετοιο πλαισιο και βεβαια εναν κινητηρα διαμαντι. Πιθανοτατα με τις εξτρα 18αρες οι Ιταλοι προσφερουν αυτο 'το κατι παραπανω' που ελειψε σε εμενα και πιστευω σε αρκετους που θελουν να εκμεταλευτουν στο επακρο τις δυνατοτητες του καταπληκτικου κινητηρα, αλλα δυστυχως οχι στους δικους μας δρομους με 40αρι προφιλ. Μια καλη λυση ισως θα ηταν (για τα δικα μου γουστα) η επιλογη της στανταρ αναρτησης και τοποθετηση ελαφρως χαμηλοτερων και σκληροτερων ελατηριων σε συνδυασμο με μια λιγο παχυτερη αντιστρεπτικη ραβδο, αν βεβαιως υπαρχει διαθεσιμη στην αγορα.
Συνολικα παντως με το τριπτυχο κινητηρα-κιβωτιο-φρενα , την εντυπωσιακη εμφανιση
και την ανταγωνιστικη τιμη με ΠΛΗΡΗ εξοπλισμο, θεωρω οτι η νεα Mito QV αποτελει πλεον
μια εξοχη επιλογη στην κατηγορια, ανεβαζοντας παραλληλα ακομα υψηλοτερα τον πηχυ
σε αυτη! Bravo Μito!!! -
Αν ειχες τα φραγκα την επαιρνες; Γιατι πολυ καλα τα λες γενικα αλλα φτανει αυτο για να ηταν και η επομενη αγορα;
-
Εγω παντως σε αυτη τη κατηγορια την επαιρνα,θεωρω πως εχει λογικοτατη τιμη.
-
Πριν 2-3εβδομάδες στα πέριξ των Αφιδνών είχα οδηγήσει 106 Rallye 1.3 ελαφρώς γαργαλημένο.
Θυμήθηκα τι πάει να παεί σπορ γρήγορο μικρό αμάξι.
Και όταν λέμε ότι αυτά θέλουν χέρια για να τα στρίψεις είναι όρος κυριολεκτικός γιατί με τέτοιο βαρύ τιμόνι θέλεις τα μπράτσα του Σουγκλάκου θεός χωρέστον....
Λοιπόν ακόμη και το 1.3 είναι πολύ γρήγορο και πορωτικό. Τιμόνι πληροφοριακό αλλά δύσκολο αν έχεις καλομάθει σε τιμόνι alfa 2.2 στροφών υδραυλικό όπως εγώ....
Γκάζι άμεσου απόκρισης, πριν το πατήσεις αυτό είναι έτοιμο και σε περιμένει βασικά
και βέβαια στήσιμο rallye...
με σεβασμό πάντα γιατί ο ποπός κάνει παιχνίδια όποτε θες...
Pai Mei το θυμήθηκα με το avatar σουΕγώ το συγκεκριμένο αμάξι για τα δεδομένα του τότε και της κατηγορίας του του βάζω ένα 10 ξερό με άριστα το 10....
Επίσης σήμερα είχα ευκαιρία να βρεθώ στο δεξί μπάκετ ενός ΡοΧι 8 Cosmo και θυμήθηκα ξανά την μοτερούκλα του....Πολύ δύναμη αυτό το αμάξι, και ήχο ασύγκριτο. Αν ήμουν βενζινάς θα το είχα σίγουρα....
-
Αν σου άρεσε το 13, πρέπει να οδηγήσεις κάποια στιγμή και S2 16V...
Από το 13, φοβερή η μηχανική κρεμαγιέρα, αλλά είναι το πρώτο -και τελευταίο- πράγμα που θα πετάξω στα σκουπίδια όταν ασχοληθώ μαζί του... Μακράν το (ηλεκτρο)υδραυλικό.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Πριν 2-3εβδομάδες στα πέριξ των Αφιδνών είχα οδηγήσει 106 Rallye 1.3 ελαφρώς γαργαλημένο.
Θυμήθηκα τι πάει να παεί σπορ γρήγορο μικρό αμάξι.
Και όταν λέμε ότι αυτά θέλουν χέρια για να τα στρίψεις είναι όρος κυριολεκτικός γιατί με τέτοιο βαρύ τιμόνι θέλεις τα μπράτσα του Σουγκλάκου θεός χωρέστον....
Λοιπόν ακόμη και το 1.3 είναι πολύ γρήγορο και πορωτικό. Τιμόνι πληροφοριακό αλλά δύσκολο αν έχεις καλομάθει σε τιμόνι alfa 2.2 στροφών υδραυλικό όπως εγώ....
Γκάζι άμεσου απόκρισης, πριν το πατήσεις αυτό είναι έτοιμο και σε περιμένει βασικά
και βέβαια στήσιμο rallye...
με σεβασμό πάντα γιατί ο ποπός κάνει παιχνίδια όποτε θες...
Pai Mei το θυμήθηκα με το avatar σουΕγώ το συγκεκριμένο αμάξι για τα δεδομένα του τότε και της κατηγορίας του του βάζω ένα 10 ξερό με άριστα το 10....
Επίσης σήμερα είχα ευκαιρία να βρεθώ στο δεξί μπάκετ ενός ΡοΧι 8 Cosmo και θυμήθηκα ξανά την μοτερούκλα του....Πολύ δύναμη αυτό το αμάξι, και ήχο ασύγκριτο. Αν ήμουν βενζινάς θα το είχα σίγουρα....
Έ ντάξ, το 13ρι ειχε κρεμαγιέρα κοντά 4ρων στροφών
Άγγελε, αυτό το κολο τιμόνι του S20 με εχει καταστρέψει, δεν εχω βρει αμάξι (μιλάμε για αυτοκίνητα με περιορισμένο μπάτζετ φυσικα) να με καλύπτει σε αυτον τον τομέα. Εδω και 2 χρονια θελω να αλλαξω αμαξι, αλλα δεν βρισκω κατι αντίστοιχο ρε γμτ. Μάλλον θα το κρατήσω μεχρι να να πρέπει να το αλλάξω λογο παιδιου (σε 5-10 χρονια δλδ) -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
... δεν εχω βρει αμάξι (μιλάμε για αυτοκίνητα με περιορισμένο μπάτζετ φυσικα) να με καλύπτει σε αυτον τον τομέα.Και με απεριόριστο budget πάλι θα ζοριστείς να το πετύχεις.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εδω και 2 χρονια θελω να αλλαξω αμαξι, αλλα δεν βρισκω κατι αντίστοιχο ρε γμτ. Μάλλον θα το κρατήσω μεχρι να να πρέπει να το αλλάξω λογο παιδιου (σε 5-10 χρονια δλδ)Eδώ είσαι.
Μην το δώσεις ρε Στέλιο, σε 5-10 χρόνια με πληθωριστική δραχμή ούτε ένα τενεκέ λάδι δεν θα πιάσει...
Keep it.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αν σου άρεσε το 13, πρέπει να οδηγήσεις κάποια στιγμή και S2 16V...Α
οντως το s2 16v χτυπαει αγρια...ειναι αισθητα πιο δυνατο.
αλλα το ελαφρυ και πρωτόγονο 13 αρι ειναι το αυθεντικο ραλλυ..
Ελπιζω Giuseppe Busso να το οδηγησες στο οριο και να εβγαζες και κωλαρακια
Αντε τωρα πες στους ιδιοκτητες τους τι μπορουν να βρουν στην σημερινη αγορα...???? σε πιάνει μελαγχολία
αν μαθεις Σε τετοια αυτοκινητα μετα πως σου φαινεται το τιμονι της mito?????
Για αυτο και η ενσταση μου στα περι σπορ αισθηση του τιμονιου της alfa και γενικοτερα στα περι σπορ ουσιας της μιτο σε παλιοτερες λογομαχιες, ελπιζω να μας καταλαβαινεις τωρα
Οδήγησα....