-
Εσυ Nikodimoz μιας κ θα περιμένεις κανένα χρόνο, μέχρι τοτε εδω θα είμαστε θα δεις που θα αλλάξεις 500 γνώμες (μου έχει τύχει)! Αλλα μπορει να εισαι τυχερός μιας κ τοτε μπορεί τα γρήγορα μικρά vag-ακια να φοράνε το esp που απενεργοποιείτε πλήρως!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Εσυ Nikodimoz μιας κ θα περιμένεις κανένα χρόνο, μέχρι τοτε εδω θα είμαστε θα δεις που θα αλλάξεις 500 γνώμες (μου έχει τύχει)! Αλλα μπορει να εισαι τυχερός μιας κ τοτε μπορεί τα γρήγορα μικρά vag-ακια να φοράνε το esp που απενεργοποιείτε πλήρως!Κοίταξε.Όντος μπορεί να αλλάξω γνώμη γιατί μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να έχουν βγει άλλα καλύτερα αυτοκίνητα απο το polo GTI άλλωστε ο έξυπνος άνθρωπος αλλάζει γνώμη ο, βλάκας ποτέ..Τώρα αν βγουν μικρά vagakia καλύτερα απο το polo GTI τότε το πιθανότερο είναι να εχει βγει το POLO R οπότε και είναι αυτονόητο για το τι θα επιλέξω.Για το ESP τώρα αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση γιατί δεν ξέρω το κατα πόσο ένας οδηγός όσο έμπειρος και να ειναι να μπορεί να χειριστεί ενα εκτός ελέγχου αυτοκίνητο χωρίς την βοήθεια του ESP και αυτο δεν το λέω μόνο για την ασφάλεια του οδηγού αλλά και τον υπολοίπων.
-
Οχι αλλα vagakia ρε, ακομα κ το πολο κάποια στιγμή λογικα θα το βάλουν το νεο esp που απενεργοποιείτε φουλ!
Καλο χρυσό το esp αλλα πολλοι μας μεγαλώσαμε χωρίς esp (ακομα κ abs)! Δεν λεμε να το έχεις πάντα στο off! Αλλα τη μια φορά που θες να παίξεις λιγο (το 1%) να μπορείς να το απενεργοποιήσεις!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Οχι αλλα vagakia ρε, ακομα κ το πολο κάποια στιγμή λογικα θα το βάλουν το νεο esp που απενεργοποιείτε φουλ!Καλο χρυσό το esp αλλα πολλοι μας μεγαλώσαμε χωρίς esp (ακομα κ abs)! Δεν λεμε να το έχεις πάντα στο off! Αλλα τη μια φορά που θες να παίξεις λιγο (το 1%) να μπορείς να το απενεργοποιήσεις!
Εδώ θα πρεπει να συμφωνήσω μαζι σου.Θα ήθελα ομως και να σου πω οτι οι περισσότεροι που είχαν ατύχημα το είχαν οταν ήθελαν να παίξουν.
-
Ο χρήστης Nikodimoz έγραψε:
Οχι αλλα vagakia ρε, ακομα κ το πολο κάποια στιγμή λογικα θα το βάλουν το νεο esp που απενεργοποιείτε φουλ!
Καλο χρυσό το esp αλλα πολλοι μας μεγαλώσαμε χωρίς esp (ακομα κ abs)! Δεν λεμε να το έχεις πάντα στο off! Αλλα τη μια φορά που θες να παίξεις λιγο (το 1%) να μπορείς να το απενεργοποιήσεις!
Εδώ θα πρεπει να συμφωνήσω μαζι σου.Θα ήθελα ομως και να σου πω οτι οι περισσότεροι που είχαν ατύχημα το είχαν οταν ήθελαν να παίξουν.
οι περισσοτεροι δεν εχουν την παραμικρη σχεση με οδηγηση ετσι και αλλιως.
και οχι, οι περισσοτεροι τσακιζονται σε ανυποπτη στιγμη
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οι περισσοτεροι δεν εχουν την παραμικρη σχεση με οδηγηση ετσι και αλλιως.
και οχι, οι περισσοτεροι τσακιζονται σε ανυποπτη στιγμη
Θα συμφωνήσω (παθών! ). Επίσης είμαι της άποψης πως το ESP θα πρέπει να ΜΗΝ απενεργοποιείται. Το 99,9% των οδηγών, θα πάει πιο γρήγορα και με περισσότερη ασφάλεια με αυτό ενεργοποιημένο.
Οι πραγματικοί χεράδες εξάλλου, μπορούν να πάνε το αμάξι με τις πόρτες και με το ESP on, οπότε δεν τίθεται θέμα!
-
Πολύ καλά κάνει και απενεργοποιείται το ESP! Κυρίως για track days αλλά και για παιχνιδάκια! Ειδικά σε μερικά αυτοκίνητα που είναι σκέτη αγανάκτηση...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολύ καλά κάνει και απενεργοποιείται το ESP! Κυρίως για track days αλλά και για παιχνιδάκια! Ειδικά σε μερικά αυτοκίνητα που είναι σκέτη αγανάκτηση...Συμφωνώ απολύτως.
Το ESP πρέπει να απενεργοποιείται.
Για να μη μιλήσω σε πισωκίνητα που αν δεν απενεργοποιείται μερικές φορές ΔΕΝ θα ξεκινήσεις ποτέ από γλιστερές ανηφόρες.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πολύ καλά κάνει και απενεργοποιείται το ESP! Κυρίως για track days αλλά και για παιχνιδάκια! Ειδικά σε μερικά αυτοκίνητα που είναι σκέτη αγανάκτηση...
Συμφωνώ απολύτως.
Για να μη μιλήσω σε πισωκίνητα που αν δεν απενεργοποιείται μερικές φορές ΔΕΝ θα ξεκινήσεις ποτέ από γλιστερές ανηφόρες.
Αυτό είναι το antispin και σαφώς και έχεις δίκιο, αλλά θα μπορούσαν ΕΥΚΟΛΑ, να το λύσουν με στάνταρ ηλεκτρομπλοκέ: όχι μόνον δεν θα εμπόδιζε, αλλά θα βοηθούσε.
Το θέμα δεν είναι να απενεργοποιείται, αλλά να δουλεύει έξυπνα και σωστά.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Συμφωνώ απολύτως.
Αυτό είναι το antispin και σαφώς και έχεις δίκιο, αλλά θα μπορούσαν ΕΥΚΟΛΑ, να το λύσουν με στάνταρ ηλεκτρομπλοκέ: όχι μόνον δεν θα εμπόδιζε, αλλά θα βοηθούσε.
Το θέμα δεν είναι να απενεργοποιείται, αλλά να δουλεύει έξυπνα και σωστά.
Κοίτα, στα δικά μας δεν υπάρχει άλλο σύστημα για anti spin και άλλο για την ευστάθεια. Ένα σύστημα είναι που κάνει πρακτικά το ίδιο πράγμα. Περιορίζει την ολίσθηση των τροχών είτε φρενάροντάς τους ή κόβοντας τις στροφές του μοτέρ. Το ίδιο σύστημα δε θα σε αφήσει να ξεκολλήσεις από μια ανηφόρα με χώμα (και θα κάνει ένα συνεχές γκρρρρρρ) αλλά και θα σε σώσει αν πας να κάνεις καμιά παλικαριά.
Το ηλεκτρομπλοκέ σε μηδενικές ταχύτητες δε θα έκανε τίποτα Γρεγ. Μόνο το μηχανικό θα βοηθούσε . Ο βασικός λόγος που ήθελα το μπλοκέ είναι αυτός.
Γενικώς όμως, τα αυτοκίνητα πρέπει να μην περιορίζονται και να δίνουν την επιλογή στον οδηγό. Αν είναι ανώριμος είτε έχει ESP είτε δεν έχει...πάλι τροπέτο θα το κάνει . Το ESP βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά οι νόμοι της φυσικής πάλι θα κερδίσουν. Δηλαδή αν είσαι ΤΟΣΟ γκάου και πας μια στροφή να τη πάρεις με 40% παραπάνω απ'ότι πρέπει...ε, το ESP ΔΕΝ θα σε σώσει.
Σε καταστάσεις όμως ελεγχόμενες που θεωρητικά ξέρεις τι κάνεις, θα σε βοηθήσει.
-
Το Antispin και το ESP, είναι μέρος του ίδιου συστήματος, έχεις δίκιο. ΑΛΛΑ:
-Το Antispin μπορεί να υπάρξει και χωρίς το ESP, αφού λειτουργεί με τους αισθητήρες του ABS κόβοντας την παροχή από το μοτέρ.
-Το ESP χρειάζεται παραπάνω δεδομένα, αλλά και αυτό χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του ABS προφανώς και επενεργεί φρενάροντας και όχι κόβοντας το μοτέρ.
-Το ηλεκτρομπλοκέ, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του ABS όπως και το Antispin, αλλά αντί να κόβει γενικώς το μοτέρ, φρενάρει τον τροχό που σπινιάρει. Δεν υπάρχει λόγος να μην δουλέψει και σε λιγότερα χιλιόμετρα, δεν το ενδιαφέρει εξάλλου με πόσα πας... Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται εν στάσει, αλλά δεν βλέπω λόγο να μην δουλεύει. Θα ζητήσω από τον koutsan να προσφέρει την Alfa του για πειραματισμό!-Το μηχανικό μπλοκέ, δεν είναι πανάκεια. Για τους μη απαιτητικούς, δεν είναι και απαραίτητο νομίζω. Άσε που αυξάνει και την κατανάλωση απ' ό,τι διαβάζω. Ένα καλοφτιαγμένο ηλεκτρομπλοκέ, είναι σαφώς καλύτερη λύση και το μόνο του κόστος είναι... τα τακάκια!
Για το 99,9% των οδηγών, σαφώς προτιμητέο.
-Τα ηλεκτρονικά, μπορούν να γίνουν τόσο έξυπνα, που να κάνουν το αυτοκίνητο καλύτερο και την οδήγηση πιο διασκεδαστική. Δες τι θαύματα κάνει η Ferrari με τα διάφορα έξυπνα διαφορικά κλπ κλπ. Το κόστος των ηλεκτρονικών, είναι αστείο σε μεγάλους όγκους παραγωγής. Ουσιαστικά, το κόστος τους είναι το R&D κομμάτι, κάτι που με τους σημερινούς όγκους, μπορεί να πέσει δραματικά.
-Δεν θα ζητούσα ηλεκτρονικά OFF. Θέλω ηλεκτρονικά ON , αλλά πιο έξυπνα.
-Μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι εξ ημών, δεν είμαστε και οι καλύτεροι οδηγοί, επομένως τα ηλεκτρονικά περισσότερο μας βοηθούν, παρά μας περιορίζουν (εγώ πχ στην 1, βγάζω καμιά φορά το Antispin για να παίζουν οι φίλοι μου, μην φανταστείς, αλλά το ΕSP το αφήνω ενεργοποιημένο. Και στο χιόνι το ίδιο κάνω. ) -
+1
-
Το Antispin και το ESP, είναι μέρος του ίδιου συστήματος, έχεις δίκιο. ΑΛΛΑ:
-Το Antispin μπορεί να υπάρξει και χωρίς το ESP, αφού λειτουργεί με τους αισθητήρες του ABS κόβοντας την παροχή από το μοτέρ.
-Το ESP χρειάζεται παραπάνω δεδομένα, αλλά και αυτό χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του ABS προφανώς και επενεργεί φρενάροντας και όχι κόβοντας το μοτέρ.Συμφωνούμε...απλά νομίζω ότι πλέον στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι ένα και το αυτό. Γιαυτό το ανέφερα πριν.
-Το ηλεκτρομπλοκέ, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του ABS όπως και το Antispin, αλλά αντί να κόβει γενικώς το μοτέρ, φρενάρει τον τροχό που σπινιάρει. Δεν υπάρχει λόγος να μην δουλέψει και σε λιγότερα χιλιόμετρα, δεν το ενδιαφέρει εξάλλου με πόσα πας... Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται εν στάσει, αλλά δεν βλέπω λόγο να μην δουλεύει. Θα ζητήσω από τον koutsan να προσφέρει την Alfa του για πειραματισμό!
Έχω την αίσθηση ότι για να δουλέψει από στάση πρέπει να σπινιάρεις τόσο πολύ ώστε να αρχίζει να φρενάρει τους τροχούς για να εξομοιώσει το μπλοκέ . Το μηχανικό όμως πιστεύω ότι θα δουλέψει καλύτερα...γιαυτό τα σβήνεις και κάνεις ένα θεαματικό ξεκίνημα
-Το μηχανικό μπλοκέ, δεν είναι πανάκεια. Για τους μη απαιτητικούς, δεν είναι και απαραίτητο νομίζω. Άσε που αυξάνει και την κατανάλωση απ' ό,τι διαβάζω. Ένα καλοφτιαγμένο ηλεκτρομπλοκέ, είναι σαφώς καλύτερη λύση και το μόνο του κόστος είναι... τα τακάκια!
Για το 99,9% των οδηγών, σαφώς προτιμητέο.Και χρειάζεται και σωστός συνδυασμός μοτέρ/βάρους αυτοκινήτου για να δουλέψει σωστά.
Εντάξει, προτιμητέο λόγο αρχικούς κόστους είναι...αλλά σε βάθος χρόνου δεν είναι τόσο, άλλωστε το μηχανικό είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό.
-Τα ηλεκτρονικά, μπορούν να γίνουν τόσο έξυπνα, που να κάνουν το αυτοκίνητο καλύτερο και την οδήγηση πιο διασκεδαστική. Δες τι θαύματα κάνει η Ferrari με τα διάφορα έξυπνα διαφορικά κλπ κλπ. Το κόστος των ηλεκτρονικών, είναι αστείο σε μεγάλους όγκους παραγωγής. Ουσιαστικά, το κόστος τους είναι το R&D κομμάτι, κάτι που με τους σημερινούς όγκους, μπορεί να πέσει δραματικά.
Καλά η Ferrari έχει να κατεβάσει και τόση δύναμη στο δρόμο...είναι λογικό. Σε μικρότερης κλίμακας ιπποδυνάμεις πρέπει να απενεργοποιούνται όλα.
-Δεν θα ζητούσα ηλεκτρονικά OFF. Θέλω ηλεκτρονικά ON , αλλά πιο έξυπνα.
-Μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι εξ ημών, δεν είμαστε και οι καλύτεροι οδηγοί, επομένως τα ηλεκτρονικά περισσότερο μας βοηθούν, παρά μας περιορίζουν (εγώ πχ στην 1, βγάζω καμιά φορά το Antispin για να παίζουν οι φίλοι μου, μην φανταστείς, αλλά το ΕSP το αφήνω ενεργοποιημένο. Και στο χιόνι το ίδιο κάνω. )Να το πω διαφορετικά. Το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να το οδηγήσει ένας παντελώς άσχετος αλλά και ένας απολύτως σχετικός. Για να μπορεί να καλύψει λοιπόν και τον κουλό και τον σχετικό πρέπει να δίνονται οι ίδιες επιλογές. Δηλαδή ηλεκτρονικά ON και OFF ή/και ενδιάμεσες καταστάσεις. Αν λοιπόν κάποιος νιώθει ότι δεν το'χει...ε, τα αφήνει στο ΟΝ για να μη το κάνει τροπέτο.
-
Οι ενδιάμεσες καταστάσεις πιστεύω θα ήταν η καλύτερη λύση... αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς να φτιάξει κάτι τέτοιο...
Εδώ κάπου πήρε το μάτι μου (οφφ τοπικ ελαφρως βέβαια) ότι η Ferrari Θα βάλει ειδικούς αισθητήρες που θα κρίνουν κατα πόσο ο οδηγός είναι σε επαγρύπνιση και έχει όλα του τα αντανακλαστικά και μετά θα τον αφήνουν να απενεργοποιεί τα ηλεκτρονικά!!!!!!
Τώρα για το πολάκι, πολύ καλό αμάξι, αλλά για πολυ συγκεκριμένο κοινό.. To GTI πάντα!! Από χώρους,ειδικά ibiza και Polo είναι απογοητευτικά... Είμαι 1.90 και πίσω μου άτομο με δύο πόδια δεν κάθεται.... Που τους είδαν αναρωτιέμαι όπως επίσης και για τον μέσο όρο ύψους του ελληνικού τύπου που εκθειάζει την νέα πλατφόρμα της VW... Μόνο από το πορτ παγκάζ εντυπωσιάστηκα... -
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Οι ενδιάμεσες καταστάσεις πιστεύω θα ήταν η καλύτερη λύση... αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς να φτιάξει κάτι τέτοιο...
Εδώ κάπου πήρε το μάτι μου (οφφ τοπικ ελαφρως βέβαια) ότι η Ferrari Θα βάλει ειδικούς αισθητήρες που θα κρίνουν κατα πόσο ο οδηγός είναι σε επαγρύπνιση και έχει όλα του τα αντανακλαστικά και μετά θα τον αφήνουν να απενεργοποιεί τα ηλεκτρονικά!!!!!!
Τώρα για το πολάκι, πολύ καλό αμάξι, αλλά για πολυ συγκεκριμένο κοινό.. To GTI πάντα!! Από χώρους,ειδικά ibiza και Polo είναι απογοητευτικά... Είμαι 1.90 και πίσω μου άτομο με δύο πόδια δεν κάθεται.... Που τους είδαν αναρωτιέμαι όπως επίσης και για τον μέσο όρο ύψους του ελληνικού τύπου που εκθειάζει την νέα πλατφόρμα της VW... Μόνο από το πορτ παγκάζ εντυπωσιάστηκα...εντυπωσιαστηκες απο το πορτμπκαζ του πολο που ειναι το πιο μικρο στη κατηγορια?
απο χωρους μεσα και τα 2 ειναι ικανοποιητικα, παντα με βαση τη κατηγορια τους. Αμα εισαι 1,90 και οδηγας ξαπλωτα σε κανενα αμαξι της κατηγοριας δε χωραει ανθρωπος πισω
-
καλα με σχεδόν 2 μετρα παίζεις σε αλλη κατηγορία
για εμας τους κοντούς ειναι μια χαρά ακόμα κ για 4 άτομα!
-
Του 3-θυρου ibiza συγκεκριμένα το πορτ παγκάζ, και από ότι ξέρω έχουν το ίδιο, με εξαίρεση το gti που φέρνει την μπαταρία πίσω!!! Πίστεψε με δεν οδηγάω ξαπλωτά, αλλά η θέση που μπαίνει το κάθισμα του οδηγού για να με βολέψουν τα πετάλια είναι που αφήνει υποτυπώδη χώρο για τα πόδια του πίσω... Εξάλλου με τη τηλεσκοπική ρύθμιση του τιμονιού το πάω τέρμα εμπρος και κερδίζω εκεί από τα χέρια!!!
GeorgT αυτό κατάλαβα και εγώ και μιας και δεν υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη κατηγορία, παρά για άμεση αντικατάσταση του παλιού μου, αποφάσισα να γράψω στα παπάκια μου τους πίσω και να πάρω αυτό που μου αρέσει!!!!
Για να μην είμαστε άλλο off-topic όμως, εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η εξωτερική εμφάνιση του polo, και λιγότερο η εσωτερική... Πάντως θεωρώ μέγιστο τρικ για να αυξήσουν το κόστος το ότι το δίνουν μόνο με dsg... Αν έκανε 2 χιλιάρικα κάτω και το έδιναν με χειροκίνητο 6αρι πιστεύω ότι θα το προτιμούσαν περισσότεροι!!!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
καλα με σχεδόν 2 μετρα παίζεις σε αλλη κατηγορίαγια εμας τους κοντούς ειναι μια χαρά ακόμα κ για 4 άτομα!
Παιδιά εγώ είμαι 1,93 και στην πίσω θέση του νέου GOLF ίσα που χωράω.Σε σαμαράκια χτυπάω πάνω.Άρα όποτε δείτε GOLFAKI με καρούμπαλα στην οροφή να ξέρετε οτι ήμουν εγώ μέσα....
-
-Τα ηλεκτρονικά, μπορούν να γίνουν τόσο έξυπνα, που να κάνουν το αυτοκίνητο καλύτερο και την οδήγηση πιο διασκεδαστική. Δες τι θαύματα κάνει η Ferrari με τα διάφορα έξυπνα διαφορικά κλπ κλπ.Μη συγκρίνεις τις Ferrari (και το κάθε supercar) οι οποίες έχουν όπως οι Formula 1 κανονικό μπλοκέ με ηλεκτρονικό έλεγχο (όχι ψευτομπλοκέ με φρένα ) και γενικότερα συστήματα διαχείρησης βγαλμένα κατευθείαν από τους αγώνες, με τα καθημερινά μας κάρα. Αλλά ακόμα και τα supercars επιτρέπουν τον πλήρως χειροκίνητο έλεγχο για όσους ξέρουν και μπορούν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
-Τα ηλεκτρονικά, μπορούν να γίνουν τόσο έξυπνα, που να κάνουν το αυτοκίνητο καλύτερο και την οδήγηση πιο διασκεδαστική. Δες τι θαύματα κάνει η Ferrari με τα διάφορα έξυπνα διαφορικά κλπ κλπ.
Μη συγκρίνεις τις Ferrari (και το κάθε supercar) οι οποίες έχουν όπως οι Formula 1 κανονικό μπλοκέ με ηλεκτρονικό έλεγχο (όχι ψευτομπλοκέ με φρένα ) και γενικότερα συστήματα διαχείρησης βγαλμένα κατευθείαν από τους αγώνες, με τα καθημερινά μας κάρα. Αλλά ακόμα και τα supercars επιτρέπουν τον πλήρως χειροκίνητο έλεγχο για όσους ξέρουν και μπορούν.
Δεν συνέκρινα τίποτε. Απλώς ήθελα να καταλάβουν κάποιοι πως τα ηλεκτρονικά είναι σύμμαχος και όχι εχθρός.
Τα ηλεκτρονικά, είναι ΦΘΗΝΑ. Μπορούν να περάσουν λοιπόν και στα κανονικά μας αυτοκίνητα.Τώρα, το ποιος ξέρει και μπορεί, είναι άλλο ανέκδοτο... Και δεν θέλω να υπεισέλθω σ' αυτό, μιας και το banιο καραδοκεί!
Κάποτε κι εγώ ήμουν υπέρ του να μπορούν να απενεργοποιηθούν, πλέον, μ' αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα, τα θέλω πάντα ΟΝ.
VW Polo GTI (2010)