-
Και ο όμιλος fiat έχει μπει πολύ δυναμικά με τους καταπληκτικούς T-jet και σύντομα με τους ακόμη καλύτερους multiair (βέβαια δεν έχει μοντέλα να τους φορέσει αλλά αυτό είναι άλλο θέμα )....και η renault μπαίνει σιγά-σιγά, ήδη έχει τον 1.2 TCE και την άνοιξη θα διαθέτει και έναν 1.4 TCE απόδοσης 130 ίππων και 19 κιλών ροπής!
Και η Volvo περιμένει να πουλήσει με κινητήρες τεχνολογίας δεκαετίας του '90 με πεντατάχυτα κιβώτια όταν και η κουτσή Μαρία χρησιμοποιεί εξατάχυτα
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
1.4TSi (122)(160 εγώ), δεν μπορώ να πω ότι μου
άρεσαν, είχαν ένα μικρό αλλά υπαρκτό lag και μου έδιναν την εντύπωση ότι είχαν ελαφρύ
σφόνδυλο (βέβαια μπορεί και να μην χρειάζονταν πιο βαρύ για να αποθηκεύουν ενέργεια).Από την άλλη ο 1.8Tsi ήταν αυτός που σου έδινε την εντύπωση ότι έχεις παντού δύναμη ....
και ότι δεν χρειάζεται να παίζεις με τις ταχύτητες ..... 4-5-6 και τέλος ....συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω. κάπου το έχω γράψει κιόλας αλλά όχι με τόσο καλή διατύπωση.
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Και ο όμιλος fiat έχει μπει πολύ δυναμικά με τους καταπληκτικούς T-jet και σύντομα με τους ακόμη καλύτερους multiair (βέβαια δεν έχει μοντέλα να τους φορέσει αλλά αυτό είναι άλλο θέμα )....και η renault μπαίνει σιγά-σιγά, ήδη έχει τον 1.2 TCE και την άνοιξη θα διαθέτει και έναν 1.4 TCE απόδοσης 130 ίππων και 19 κιλών ροπής!Και η Volvo περιμένει να πουλήσει με κινητήρες τεχνολογίας δεκαετίας του '90 με πεντατάχυτα κιβώτια όταν και η κουτσή Μαρία χρησιμοποιεί εξατάχυτα
η volvo έχει και 6αρια κιβώτια, αλλά πάμε σε 2,5Τ που είναι εκτός της ελληνικής πραγματικότητας ....
-
το κόστος εξέλιξης κινητήρων είναι πολύ υψηλό ....
για να δούμε αν τελικά θα πάρει τα νέα μοτέρ turbo της ford .....μικρά μοτέρ turbo που οδήγησα 1.2ΤCE (100) και 1.4TSi (122), δεν μπορώ να πω ότι μου
άρεσαν, είχαν ένα μικρό αλλά υπαρκτό lag και μου έδιναν την εντύπωση ότι είχαν ελαφρύ
σφόνδυλο (βέβαια μπορεί και να μην χρειάζονταν πιο βαρύ για να αποθηκεύουν ενέργεια).Από την άλλη ο 1.8Tsi ήταν αυτός που σου έδινε την εντύπωση ότι έχεις παντού δύναμη ....
και ότι δεν χρειάζεται να παίζεις με τις ταχύτητες ..... 4-5-6 και τέλος ....ιδανική επιλογή για μένα είναι τα νέα μοτέρ της Toyota. 150hp ατμοσφαιρικά από 1,800cc
νομίζω πιο χαμηλή κατανάλωση σε κανονικές/πραγματικές συνθήκες και πιο αξιόπιστα λόγω
απουσίας turbo, μαζι με το CVT που θα τον συνδυάζει θα είναι πολύ καλός συνδυασμός.Αλήθεια είναι ότι η Volvo έχει μείνει πίσω στα μοτέρ ....
τα δυνατά της στοιχεία νομίζω ότι είναι τα παρακάτω ..- design
- διαφοροποιήση από BMW Merc etc
- ποιότητα κατασκευής ... ειδικά σαλονιού και καμπίνας
- παθητική ασφάλεια ...
αν είχε και καλύτερους κινητήρες ..... ...... ..... δύναμη / κατανάλωση
Καλά όλα αυτά που γράφεις αλλά εξήγησέ μου σε παρακαλώ πολύ τι λόγο έχει κάποιος να επιλέξει το c30 1.8 125hp (πέρα από το design που είναι υποκειμενικό) όταν μπορεί να επιλέξει το golf 1.4TSI 122hp με αντίστοιχης ποιότητας εσωτερικό, σημαντικά καλύτερους χώρους, πολύ καλύτερης απόδοσης κινητήρα-μεγαλύτερη ροπή που αποδίδεται χαμηλότερα, λιγότερη κατανάλωση (ειδικά σε συνθήκες κίνησης), εξατάχυτο κιβώτιο, χαμηλότερα τέλη λόγω λιγότερων κυβικών, καλύτερη μεταπωλητική αξία και τέλος πολύ καλύτερη τιμή!
Δίνεται η εντύπωση ότι με τη Volvo η ford ξεφορτώνεται ότι στοκ έχει από κινητήρες και κιβώτια -
από όλα αυτά που έγραψα σε παρακαλώ εξήγησε μου, από που προκείπτει ότι είπα
ότι κάποιος πρέπει να επιλέξει το C30 .....για μένα, το C30 δεν μου κάνει λόγο του πολυυυ μικρού χώρου αποσκευών.
τα τέλη 1,4/1,8 είναι ίδια
το επιλέγει, κάποιος που μάλλον ... δεν θέλει να οδηγεί κι άλλο ένα golf, όχι βέβαια ότι
αυτός είναι και λόγος να επιλέξεις το C30, για κάποιους όμως μπορεί, όχι για μένα.επέτρεψε μου να πιστεύω ότι η ποιότητα του σαλονιού είναι καλύτερη του C30. Και ότι εν δυνάμει
αγοραστής του, εκτός από το golf που είναι πιο φθηνό (που μάλλον δεν είναι, αυτή την στιγμή το C30 πρέπει να κάνει -4000€ φθηνότερα), μάλλον κοιτάει και την Aclass ή την 116, που είναι πιο ακριβά αυτοκίνητα, και αυτά με παλιούς κινητήρες. Δηλαδή όπως τα λες δεν θα έπρεπε ΚΑΝΕΙΣ να αγοράζει
116 ή Aclass και όλοι αυτοί να έχουν Golf ....Μην συγχέουμε διαφορετικά target group αγοραστών. εκεί που πραγματικά έχει πρόβλημα το C30 είναι ότι δεν έχει κινητήρα σύγχρονο μέχρι τα 1,8 Turbo που είναι και το φορολογικό σκαλί στην ελλάδα.
Σίγουρα θα κάνουν κινήσεις, πχ το Drive-e, μα πιστεύω ότι περισσότερο γίνονται για θέμα marketing και
CO2 παρά για την ουσία .... -
Γεια σας, ειμαι ετοιμος να ¨κλεισω' το V50 1.8...ανυπομονω τοσο που μαλλον θα πληρωσω και σημα 2008.
Η ερωτηση προς ολους, ποιος μπορει να ειναι ο λογος για 4800 ευρω εκπτωση? Το αμαξι θα το παρω (αν τιμολογηθει το 2008) 26500 ενω η ονομαστικη του αξια ηταν 31500?Ολοι οι dealers λενε οτι δεν 8α παιξει τετοια εκπτωση το 2009. Ακομα και αν διαλεξω καποια αλλαγη και πρεπει το αθτοκινητο να ερθει (πχ ηλιοροφη ή BLIS) τοτε χανς την αρχικη εκπτωση των 3000€.
Το ατοκινητο ειναι φανταστικο. Θα ηθελα ομως αλλο χρωμα (δινουν το γκρι) και καλυτερο ηχο.
Δινουν μονό CD με 4 ηχια, ενα σε κα8ε πορτα. Οπως ακριβως πριν 2 δεκαετιες.Ευχαριστω για τη βοη8εια
-
Οφφ-τοπικ, αλλά είσαι 21;
Ο λόγος αφενός μπορεί να είναι ότι είναι πινακιδομένο (αυτό θα φανεί από την άδεια) ή από την εκάστοτε τιμολογιακή πολιτική. Στα 31500 θα ήταν πιο σπάνιο και από μαμά tigra
Πολλοί αντιπροσωπείς πάντως από άλλες μάρκες μπορούν να σου κλειδώσουν την έκπτωση. Αν πιέσεις, μπορεί να καταφέρεις κάτι.
-
από όλα αυτά που έγραψα σε παρακαλώ εξήγησε μου, από που προκείπτει ότι είπα
ότι κάποιος πρέπει να επιλέξει το C30 .....για μένα, το C30 δεν μου κάνει λόγο του πολυυυ μικρού χώρου αποσκευών.
τα τέλη 1,4/1,8 είναι ίδια
το επιλέγει, κάποιος που μάλλον ... δεν θέλει να οδηγεί κι άλλο ένα golf, όχι βέβαια ότι
αυτός είναι και λόγος να επιλέξεις το C30, για κάποιους όμως μπορεί, όχι για μένα.επέτρεψε μου να πιστεύω ότι η ποιότητα του σαλονιού είναι καλύτερη του C30. Και ότι εν δυνάμει
αγοραστής του, εκτός από το golf που είναι πιο φθηνό (που μάλλον δεν είναι, αυτή την στιγμή το C30 πρέπει να κάνει -4000€ φθηνότερα), μάλλον κοιτάει και την Aclass ή την 116, που είναι πιο ακριβά αυτοκίνητα, και αυτά με παλιούς κινητήρες. Δηλαδή όπως τα λες δεν θα έπρεπε ΚΑΝΕΙΣ να αγοράζει
116 ή Aclass και όλοι αυτοί να έχουν Golf ....Μην συγχέουμε διαφορετικά target group αγοραστών. εκεί που πραγματικά έχει πρόβλημα το C30 είναι ότι δεν έχει κινητήρα σύγχρονο μέχρι τα 1,8 Turbo που είναι και το φορολογικό σκαλί στην ελλάδα.
Σίγουρα θα κάνουν κινήσεις, πχ το Drive-e, μα πιστεύω ότι περισσότερο γίνονται για θέμα marketing και
CO2 παρά για την ουσία ....Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να επισημάνω οτι η διαφορά ποιότητας μεταξύ Golf και C30 είναι αρκετά μεγάλη!Και μιλάω λόγω εμπερίας και των δυο αυτοκινήτων! Ακόμα συμφωνώ απόλυτα ότι είναι διαφορετικό το target group που κοιτάει golf και διαφορετικό για αυτοκίνητο μάρκας Volvo έστω και αν πρόκειται για το μικρομεσαίο της! Παρ'ολα αυτά αν τα συγκρίνουμε γνώμη μου είναι πως μόνο σε κινητήρα υπερτερεί το Golf! Σε σχεδίαση ειδικά το θεωρώ πολυ
-
με το καλημέρα πες τους να σου καλύψουν αυτοί τα τέλη άμα θέλουν να το πάρεις μέσα στο 08.
το 09 θα παίξει μια χαρά έκπτωση, εδώ σου λέει η κρίση θα κορυφωθεί το 1ο τρίμηνο του 09 και αυτοί θα κάνουν τις δύσκολες π@ρθένες όταν έχουν ξεβρακωθεί πριν 1-2 μήνες. μη μασάτε. -
Ο χρήστης error21 έγραψε:
Γεια σας, ειμαι ετοιμος να ¨κλεισω' το V50 1.8...ανυπομονω τοσο που μαλλον θα πληρωσω και σημα 2008.
Η ερωτηση προς ολους, ποιος μπορει να ειναι ο λογος για 4800 ευρω εκπτωση? Το αμαξι θα το παρω (αν τιμολογηθει το 2008) 26500 ενω η ονομαστικη του αξια ηταν 31500?Ολοι οι dealers λενε οτι δεν 8α παιξει τετοια εκπτωση το 2009. Ακομα και αν διαλεξω καποια αλλαγη και πρεπει το αθτοκινητο να ερθει (πχ ηλιοροφη ή BLIS) τοτε χανς την αρχικη εκπτωση των 3000€.
Το ατοκινητο ειναι φανταστικο. Θα ηθελα ομως αλλο χρωμα (δινουν το γκρι) και καλυτερο ηχο.
Δινουν μονό CD με 4 ηχια, ενα σε κα8ε πορτα. Οπως ακριβως πριν 2 δεκαετιες.Ευχαριστω για τη βοη8εια
την προσφορά από που την πήρες ?
τι δώρα δίνουν ?εγώ έκλεισα το V50 1,8 sum 27.365 (μαζί με το σήμα κτλ) +10 χρόνια service, +συναγερμό +αισ παρκαρίσματος, χρώμα Barents blue. τιμολόγηση το 2008, θα το έχω στα χέρια μου 1η εβδομμάδα του 2009 (άδεια 2009)
σχετικά με το ηχοσύστημα έχεις δίκιο ....
-
Οι volvo παει για φουντο.Θα την παρουν μαλλον οι κινεζοι .Εδω που τα λεμε μαλλον τρελος θα ειναι καποιος να δωσει 6 δις δολλαρια για μια αποτυχημενη εταιρεια.
-
Τη καλυτερη προταση την εχω απο τη ΒΕΛΜΑΡ (26200 1.8 summum).
Η οποια υποστηριζει οτι το ποσο της προσφορας θα το παρει αργοτερα απο το μπονους πωλησεων της Volvo για το 2008.
Βεβαια δεν ειπαν τιποτε για δωρεαν service 10 ετων...Για το στερεο καμια ιδεα βελτιωσης?
-
Κοίτα να πάρεις την καλύτερη τιμή . Το αυτ/το είναι super. ο να έχεις δωρεάν service και ανταλακτικά είναι πολύ καλό .
-
Γεια σας και παλι,
Ποιος dealer δινει 10 χρονια service?
-
η Autopoint
-
Ο χρήστης error21 έγραψε:
Τη καλυτερη προταση την εχω απο τη ΒΕΛΜΑΡ (26200 1.8 summum).
Η οποια υποστηριζει οτι το ποσο της προσφορας θα το παρει αργοτερα απο το μπονους πωλησεων της Volvo για το 2008.
Βεβαια δεν ειπαν τιποτε για δωρεαν service 10 ετων...Για το στερεο καμια ιδεα βελτιωσης?
στα 26.200 είναι και το μεταλλικό χρώμα και το σήμα και τα εξοδα πινακίδων ?
Στην έκθεση της βελμαρ (στην βαρυμπόπη), δεν έχει ακόμα ένα V50 1.8 sum μπλέ ?για το stereo παίζουν αλλαγές ... από την ίδια την volvo αλλά θα κοστίζουν, επίσης δεν
θα ήθελα να μου ανοίξουν για κανένα λόγο το ταμπλό και μετά να τρίζει ...... ευτυχώς,
τουλάχιστον έχει line-in Aux. -
Η τιμη της ΒΕΛΜΑΡ ειναι για αμαξι v50 1.8 summum.
Χρωμ¨α: Titanium Grey (455)
Σαλονι: Δερμα Quartz Dark Beige(5de1)
Ζαντες: celeus 6.5x16''Αυτα 26200
extra:
Συναγερμος: 380
Παρκαδορους: 280
Τελη + εξοδα φακελου (150) για αυτους που δε πληρωνουν μετρηταΣτα +: Η βελμαρ μου εκανε και πολυ καλο δοσολογιο αφου εχει καλο επιτοκιο.
-
o συναγερμός και οι αισθητήρες παρκαρίσματος έιναι της VOLVO ή
συμβατοί .... ?H βελμαρ στα + της, είναι ο πωλητής που ξέρει τι πουλάει .....
εγώ τελικά το πήρα από autopoint λόγο των 10χρόνια δωρεάν serviceΔες και τους άλλους ... έτσι όπως το γράφεις (αν την τιμή που λες είναι και το σήμα πινακίδες)
η AUTOPOINT σου δείνει με 505€, 10 χρόνια δωρεάν service. -
Ο συναγερμος ειναι VOLVO αλλα ειναι στο αμαξι...ειναι σαν αξεσουαρ.
Οι παρκαδοροι δεν ειναι VOLVOΕιδα Σφακιανακη, απαισιοι...καταφεραν και με εδιωξαν
Ειδα ΕXTRA, πολυ καλοι αλλα με υψηλο επιτοκιο (8.9%). Η τιμη τους δεν ειναι ανταγωνιστικη.Η κοπελα στη ΒΕΛΜΑΡ ειναι καλη πωλητρια, το Blue ειναι ακομη εκει απουλητο. Το δινουν 1000 κατω. Δε το πηρα γιατι το δερμα ειναι πολυ λευκο και τα παιδια θα το κανουν μαυρο....
-
όταν λες ότι το δίνουν 1000€, δηλαδή το δίνουν .... 25,200 € ?
Σφακιανάκης ??? δηλαδή τι έκάνε .....
VOLVO FORUM