-
Ο χρήστης DIKASTIS83 έγραψε:
Πάντως ο κινητήρας 1.8 της Ford που χρησιμοποιεί η Volvo στα μικρά της μοντέλα και ο οποίος είναι προϊόν συνεργασίας με τη Mazda είναι αρκετά θορυβώδης. Το ότι δεν περνάει πολύ ο ήχος μέχρι τις 3500στροφές είναι θέμα ηχομόνωσης αλλά από ένα σημείο και μετά τι να σου κάνει...πάντως δε μιλάμε για τίποτα τρελλό από θόρυβο, όλα είναι σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια...
Scan,και ο 1,6 του mazda3 ειναι ιδιος με του Focus και του C30?
Ο 1.6 του Mazda3 νομιζω ειναι διαφορετικος. Αυτος του C30 ειναι της οικογενειας Sιgma της Ford ομως το μοτερ του Focus εχει επιπλεον μεταβλητο χρονισμο.
Οι 1.8/2.0 ειναι αλλο μπλοκ...Ti-Vct!Οι τιμες που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες για το μοτερ παντως ειναι σχεδον οι ιδιες!Νομιζω οτι ο 2λιτρος της mazda ειναι λιγο πιο ισχυρος.Στα 103αλογα πλεον η mazda εχει τον 1,5.
το μοτερ του Focus εχει επιπλεον μεταβλητο χρονισμο.
@jimc30
Επιβεβαιωνομαι,βλεπεις απο τον ΔΙΑ...! -
Ο χρήστης iatroud έγραψε:
@jim ειλικρινά, δεν βλέπω την ώρα.. υπάρχει τέτοια πίεση παντού τριγύρω μας (οικονομία, μίντια, εργασία) που είναι ελάχιστα εκείνα που σκέφτεσαι, καρτερείς και ξεκουράζεσαι στην ιδέα τους και μόνο.
αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ τπτ καλύτερο από: α)την πρώτη οικογενειακή βόλτα και β)έναν καφέ κάπου έξω από την αθήνα στην επόμενη συνάντηση.
βέβαια μία που τα σκέφτομαι και χαλαρώνω και μία που φουρκίζομαι όταν -στα πλαίσια της 1ης οικογενειακής βόλτας- μέσα σε όλα (κλείσιμο τεμπών) έχω να αντιμετωπίσω και τους φίλους τους αγρότες με τα τρακτέρ τους!!Εγω φιλε μου ειχα ξενερωσει που το περιμενα.Το ειχαν καθυστερησει εναμιση μηνα περαν της ημερομηνιας που μου ειχαν πει,συνολο 5 μηνες το περιμενα.Οποτε σε καποια φαση μεχρι να το παραλαβω ημουν στο στυλ ''να κι αν ερθει,να κι αν δεν ερθει''.Ειλικρινα ειχα απυηδυσει και ειχα ξενερωσει.Τη μερα που το παρελαβα να φανταστεις κι εφτασα σπιτι,ελεγα ''ωραια,και...?''Φυσικα,πασα ομοιοτητα στην δικη σου περιπτωση,οπως και των υπολοιπων φιλων την απευχομαι και ελπιζω οι εισαγωγεις καποια στιγμη να γινουν πιο υπευθυνοι.Με το καλο ρε φιλε!
-
Απογοητεύθηκα.
-
Ο χρήστης deadp έγραψε:
Απογοητεύθηκα.Κι εγώ... Δεν πειράζει όμως. Θα κονονίσουμε οι δυο μας μέσω τηλεφώνου και όχι μέσω του forum αφού μας γειώνουν όλοι...
-
[quote='deadp']Ας είναι Γιώργο, θα βρεθούμε και την άλλη εβδομάδα.
Είχαμε μια τηλ. επικοινωνία με τον άλλο Γιώργο (Gdoudou), θα έρθει για μισή ωρίτσα, ας είναι, αφού θα έρθει κι ο Σταύρος, πιστεύω θα βρεθούμε οι τρεις μας (εκτός αν έχουμε και καμμιά ευχάριστη έκπληξη από KKkostas).[/quote
Ισχυει το σημερινο στις 10_00;
-
ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ gdoudou,stavros1926,deadp?Εγω με τον συμ-φορουμιτη dpat δωσαμε ενα οχι και τοσο δυναμικο παρων.Ας ειναι..
-
Ανταπόκριση,
πήγαμε σήμερα στην BELMAR και είδαμε το νέο C30 1.6. Από μπροστά 100%, ίσως να μου φαίνεται πιο όμορφο, αλλά υπό γωνία δεν μου άρεσε. Κάναμε ένα testdrive και οι τρεις μας jimc30,zeus,johnkyr. Σε κάποια σημεία όπως εντόπισε ο zeus, έχουν κάνει τσιπιές, πχ λείπει το κουμπί που κλειδώνει τις πόρτες από την πλευρά του συνοδηγού. Ο κινητήρας τώρα, σε σχέση με τον 1.8 μου φάνηκε πιο ήσυχος με καλό τράβηγμα, αλλά ψηλά 4+ είναι αισθητά λιγότερη η δύναμη. Πολύ καλά τα 17ρια SC3 και τελικά αρχίζω να πιστεύω ότι έκανα Μ@λ@κι@ που πήρα το δικό μου με 16ρες. Ελπίζω να μας κάτσει και το ταξιδάκι στην Σουηδία ....
-
στην εκδοση R design αλλαζουν και γεωμετρια αναρτησης μου φαινεται....
-
βόλτα με το S40 T5 AWD του Δία.
μπαίνοντας μέσα, κάθεσαι αισθητά χαμηλότερα από το δικό μου. Το fl κατά την γνώμη μου έχει ένα +κλίκ στην ποιότητα του εσωτερικού στο φινίρισμα και μου αρέσει περισσότερο το χειρόφρενο του fl. Από θέμα εργονομίας της κονσόλας, καθρέπτες, και άνω κονσόλας φωτάκια κτλ προτιμώ το προ fl. Ο Συμπλέκτης, μου φαίνεται πολύ καλός και συνηθισμένος από το δικό μου βάζοντας 1η, το πατάω περισσότερο . Δεν το άνοιξα από στάση μιας και δεν μου αρέσει αυτό το σπορ και ταυτόχρονα πιστεύω ότι καταπονείς το όχημα χωρίς λόγο. Ο ήχος του κινητήρα είναι ένα ευχάριστο γουργουρητό και δεν περνά ποτέ δυσάρεστα μέσα στην καμπίνα, είτε από χροιά, είτε από ένταση, με όσα κι αν πηγαίνεις. Πολύ γρήγορα, μπορείς να βάλεις 6η, ίσως και με λιγότερα από 60χαω και να ταξιδεύεις πολύ χαλαρά με 140χαω στο κοντέρ. Αν τώρα, πατήσεις το γκάζι στο πάτωμα, σε χρόνο dt είσαι στα 200+ και ανεβάζεις. DIKASTI σε καταλαβαίνω απόλυτα με το 17+λτ/100 που έχεις Γενικά, τα αυτοκίνητα στο δρόμο, σου φαίνονται σταματημένα, πρέπει να έχεις ΜΕΓΑΛΟ αυτοέλεγχο για να πηγαίνεις με 100-140χαω. Πολύ εύκολα μπορείς να πας κυρία, πολύ εύκολα μπορείς να πας αεροπορία.
Τι θα ήθελα .......
θα ήθελα πιο σκληρή ανάρτηση, κι ας έχανα λίγο από άνεση .... μιας και με το πάτα άσε στο πάτωμα αισθάνεσαι το αυτοκίνητο και απογειώνετε και να γονατίζει από την πολύ δύναμη.
θα ήθελα ένα 2ο turbo, ή ένα μεταβλητής γεωμετρίας, μιας και συνηθισμένος από ατμοσφαιρικά οχήματα, αισθάνομαι ένα μικρό lag, που δεν είναι ενοχλητικό στην Ε.Ο, αλλά ίσως να χάνεις από αίσθηση σε κλειστά κομμάτια και να απαιτεί να κάνεις κινήσεις πριν, για να έχεις το αποτέλεσμα της 0.5-1sec αργότερα. Θα πάω να κάνω TestDrive και 1.8-2.0lt VAGGELI, για να έχω μια εικόνα με το θέμα.
Γενικά νομίζω ότι το όχημα είναι ταχύτατο και άνετο για να κάνεις ταξιδάκια με ασφάλεια με απαγορευτικούς ρυθμούς. Εγώ μάλλον, αν πάρω 2ο αυτοκίνητο θα επιλέξω κάτι πιο ελαφρύ, σκληροπυρηνικό και πιο φθηνόPS1: Δια, ελπίζω να μην σε τρόμαξα με το προσπέρασμα, αλλά με τόσα κιλά ροπής, δεν μπορείς να περιμένεις
PS2: Dikasti, πως την τιθασεύεις / παλεύεις την τόση ροπή, χωρίς AWD -
Καλησπερα!Δυστυχως δεν μπορεσα να ενισχυσω την παρεα σημερα.Εραβα στολες,τι να κανω?Και Δικαστης και Ραφτης!!! Μου ειπε ο jim οτι τους τρελανατε εκει περα!Ελπιζω να περασατε καλα,το ιδιο επιθυμω και για τους βορειους.Α και δεν ξερω και αν βρηκατε κοσμο για το φορουμ.Μακαρι.
@johnkyr
Αστα να πανε φιλε!Ακομα και τωρα στο γκαραζ μεσα σπιναρει!!!Ειμαι και λιγακι εξασκημενος,οχι τιποτα τρελο,αλλα μεχρι ενος σημειου το χω.Και χωρις μπλοκε η κατι αντιστοιχο.Ασε. -
@VolvoZeus
Τι εγινε Κωνσταντινε,στο φυτιλασε το εργαλειο ο Γιαννης?Κατεχει καθολου η μπα?! AWD και ξερο ψωμι! -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Ανταπόκριση,πήγαμε σήμερα στην BELMAR και είδαμε το νέο C30 1.6. Από μπροστά 100%, ίσως να μου φαίνεται πιο όμορφο, αλλά υπό γωνία δεν μου άρεσε. Κάναμε ένα testdrive και οι τρεις μας jimc30,zeus,johnkyr. Σε κάποια σημεία όπως εντόπισε ο zeus, έχουν κάνει τσιπιές, πχ λείπει το κουμπί που κλειδώνει τις πόρτες από την πλευρά του συνοδηγού. Ο κινητήρας τώρα, σε σχέση με τον 1.8 μου φάνηκε πιο ήσυχος με καλό τράβηγμα, αλλά ψηλά 4+ είναι αισθητά λιγότερη η δύναμη. Πολύ καλά τα 17ρια SC3 και τελικά αρχίζω να πιστεύω ότι έκανα Μ@λ@κι@ που πήρα το δικό μου με 16ρες. Ελπίζω να μας κάτσει και το ταξιδάκι στην Σουηδία ....
Τι αλλαγές έχουν κάνει, εκτός από τη μούρη, σε σχέση με το προ f/l;
Έχουν προσθέσει τίποτα έξτρα;
Τιμές σε σύγκριση με προ f/l ακριβότερο;Ευχαριστώ!
-
Παιδιά καλησπέρα!
Πραγματικά σήμερα εγώ, ο Κωνσταντίνος και ο Γιάννης, τρελάναμε τους πωλητές... Οι άνθρωποι είναι άσχετοι! Μας είπανε, φανταστείτε, ότι το νέο S60 αναμένεται Ιούνιο, φορώντας τον γνωστο 2λιτρο τούρμπο των 180 ίππων και όχι κανένα EcoBoost!
Η λαμακία πάει σύννεφο παιδιά! Όταν δε, πήγαμε για τεστ ντραϊβ φανταστείτε ότι αναγκάσαμε τον υπεύθυνο της αντιπροσωπείας που ήταν μαζί μας να απηυδήσει και να φύγει, αφήνοντάς μας το αυτοκίνητο στη δικαιοδοσία μας....
Επειδή δεν έχω άλλο χρόνο αύριο θα παραθέσω ξεκαρδιστικό ρεπορτάζ... -
Ο χρήστης mar23 έγραψε:
Ανταπόκριση,
πήγαμε σήμερα στην BELMAR και είδαμε το νέο C30 1.6. Από μπροστά 100%, ίσως να μου φαίνεται πιο όμορφο, αλλά υπό γωνία δεν μου άρεσε. Κάναμε ένα testdrive και οι τρεις μας jimc30,zeus,johnkyr. Σε κάποια σημεία όπως εντόπισε ο zeus, έχουν κάνει τσιπιές, πχ λείπει το κουμπί που κλειδώνει τις πόρτες από την πλευρά του συνοδηγού. Ο κινητήρας τώρα, σε σχέση με τον 1.8 μου φάνηκε πιο ήσυχος με καλό τράβηγμα, αλλά ψηλά 4+ είναι αισθητά λιγότερη η δύναμη. Πολύ καλά τα 17ρια SC3 και τελικά αρχίζω να πιστεύω ότι έκανα Μ@λ@κι@ που πήρα το δικό μου με 16ρες. Ελπίζω να μας κάτσει και το ταξιδάκι στην Σουηδία ....
Τι αλλαγές έχουν κάνει, εκτός από τη μούρη, σε σχέση με το προ f/l;
Έχουν προσθέσει τίποτα έξτρα;
Τιμές σε σύγκριση με προ f/l ακριβότερο;Ευχαριστώ!
Θα σου απαντήσω αύριο αναλυτικά! Καλό βράδυ Μάριε...
-
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα!
Πραγματικά σήμερα εγώ, ο Κωνσταντίνος και ο Γιάννης, τρελάναμε τους πωλητές... Οι άνθρωποι είναι άσχετοι! Μας είπανε, φανταστείτε, ότι το νέο S60 αναμένεται Ιούνιο, φορώντας τον γνωστο 2λιτρο τούρμπο των 180 ίππων και όχι κανένα EcoBoost!Eίναι πιθανό η Ford πουλώντας τη Volvo να μην προικίσει τη κόρη με τους Ecoboost...επίσης δεν ξέρω αν και κατά πόσο ο 2λιτρος Ecoboost αποτελεί μετεξέλιξη του 2.0Τ από τους μηχανικούς της Volvo για λογαριασμό της Ford. Δε θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο....Είναι τέλος πολύ πιθανό για εμένα να υπάρχει και ο 5κύλινδρος 2.0Τ της Volvo στο επόμενο S60 κάπως πιο εξελιγμένος για να πληροί και τα κριτήρια των περιβαλλοντικών ορίων της ΕΕ για το Κυότο....αλλά δεν τα ξέρω αυτά. Απλές υποθέσεις κάνω....
-
Καλημέρα σε όλους!
Χθες στην συνάντηση των βορείων βρεθήκαμε 2 μέλη (kkostas, dimitrispat)
Ελπίζω σε κάποια επόμενη συνάντηση να συντονιστούμε καλύτερα και να είμαστε παραπάνω... -
τωρα που τα βλέπω και τα δύο μαζί μου αρέσει το προηγούμενο περισσότερο
-
Γειά και από μένα.Είμαι σε σκέψη για να αγόρασω το C30.Αλλά επειδή δεω έχω ιδέα από Volvo,καθ' ότι οδηγός μόνο του Toyota Starlet, έχω κάποιες ερωτήσεις.
Σκέφτομαι την αγορά με τον 1.6 κινητήρα.Η αγορά θα γίνει γιατί έχουν αλλάξει οι ανάγκες.Δε θέλω αμάξι πόλης αλλά για ταξίδια,κατά βάση το Αθήνα-Πάτρα.
1.Ο 1.6 τραβάει;Έχει στη διάθεση του περίσεια ισχύος;Κάπου διάβασα ότι είναι δυναμομετρημένο στα 110 άλογα.Φτάνουν τα άλογα για ένα τόσο βαρύ αμάξι;Να σημειώσω ότι δεν είμαι κανένας κάγκουρας οδηγός ούτε το 'πατάω το αμάξι'.Γενικά είμαι προβληματισμένος με το ζήτημα της ιπποδύναμης για αυτό το αμάξι.Θα το κάνω βέβαια τέστ ντραίβ...
2.Προβλήματα.Με το Starlet δεν είχα ποτέ μηχανικό πρόβλημα.Τι ισχύει για το C30;Από ότι διαβάζω στα διάφορα φόρουμ δεν έχει προβλήματα με τα μηχανικά ή τα ηλεκτρολογικά του αλλά με πιο δευτερόντα ζητήματα.
3.Σε ζητήματα οικονομίας πως τα πάει;Εκτός από την κατανάλωση που νομιζω ότι είναι χαμηλή για την κατηγορία του,στα ανταλακτικά και τα σέρβις;
4.Πόσα χρόνια εγγύηση δίνει η αντιπροσωπεία;
5.Κατά την αγορά των διάφορων αξεσουάρ θα πρέπει να προσέξω κάτι.Σίγουρα θα βάλω φίλτρο για το κλιματιστικό (η Πάτρα είναι από τις πιο ρυπογόνες πόλεις σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη,για την Αθήνα δε το συζητάω) και cruise control.
7.Οι αναρτήσεις του και γενικά το στήσιμο του είναι πιο σπορτίφ ή πιο άνετο.Εγώ προτειμώ το δεύτερο πάντως.
6.Η έκδοση R τι διαφορές έχει με το απλό;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.Θέλω να το ψάξω το θέμα γιατί θα είναι για μένα επένδυση που θέλω να κρατήσει για την επόμενη 5ετία.
-
Βρε παιδιά, ας λέγατε ότι θα έρθετε. Τις τελευταίες μέρες δεν αναφέρατε κάτι.
Εμείς οι 3 ανταλλάξαμε και τηλέφωνα, είχαμε μια επικοινωνία.Όταν ο Stavros1926 έστειλε μήνυμα 7 η ώρα το πρωί ότι δε θα έρθει, ο Γιώργος Gdoudou πρότεινε τελικά να μην συναντηθούμε και να το αφήσουμε για την άλλη εβδομάδα.
Μέχρι τις 8 παιζόταν αν θα έρθουμε ή όχι.
Εγώ κατέβηκα Θεσσαλονίκη (πήγα για ψώνια) οπότε αν λέγατε οτι θα ερχόσασταν θα ερχόμουν σίγουρα.Ας οργανώσουμε μια συνάντηση, δηλώστε ΟΛΟΙ αν θα έρθετε ή όχι, όπως οι Αθηναίοι που βρίσκουν και ποιο μέρος τους βολεύει καλύτερα.
-
@damigio.
Πήγαινε σε ένα αντιπρόσωπο να κάνεις ένα TEST-DRIVE.
Ξέχασε ότι άλλο έχεις δοκιμάσει πιο πριν (Auris 3θ π.χ.) θα δεις ότι το C30 έχει μια άλλη αίσθηση στην οδήγηση, το εσωτερικό του αποπνέει έναν αέρα αρχοντιάς (που όσο ανεβαίνει το εξοπλιστικό πακέτο, τόσο νιώθεις πιο αρχοντικά).
Ναι, υπάρχουν πιο γρήγορα ανταγωνιστικά μοντέλα, αλλά το C30 είναι ικανοποιητικό σε επιδόσεις (για την κατανάλωση δε γνωρίζω, οι κάτοχοι σίγουρα θα ενημερώσουν σχετικά), κρατάει σα βεντούζα το δρόμο (κληρονομιά από το Focus αυτό) κι είναι σχετικά άνετο με την premium αίσθηση που έχουν τα χειριστήριά του.
Οι χώροι του είναι για μένα το μόνο μελανό σημείο του και ο λόγος που προτίμησα το S40.
Η συντήρησή του είναι σε λογικά διαστήματα (20.000χιλ ή έτος για αλλαγή λαδιών), το κόστος των ανταλλακτικών τσούζει λίγο (αυτά έχουν οι premium εταιρίες).
Τα αξεσουάρ που ζητάς πρέπει να είναι στάνταρ στην έκδοση Mommentum (δε γνωρίζω τα καινούργια πακέτα, ο dimitrispat που έχει καινούργιο μοντέλο, σίγουρα θα είναι κατατοπιστικότερος).
Ολοκληρώνοντας, για να καταλάβεις τη διαφορά, πάρε ένα ανταγωνιστικό test-drive (π.χ. Auris αφού είσαι και Τογιοταίος) και πήγαινε με αυτό στην αντιπροσωπεία της Volvo. Βάλτα δίπλα-δίπλα και... πάρε τηλέφωνο να έρθουν να το πάρουν αυτοί πίσω, αφού εσύ θα έχεις καταλήξει πια .
VOLVO FORUM