-
Ο χρήστης Dimitrispat έγραψε:
Αυτά τα οποία σου είπε ο φίλος VolvoZeus είναι αυτά τα οποία πρέπει να προσέξεις κυρίως! Αλήθεια τι μηχανή φοράει το εργαλείο σου; Εγώ πάντως με το δικό μου ήμουν επιφυλακτικός μέχρι τα 1000 χλμ! Μετά του έδωσα και κατάλαβε! Και το εννοώ κυριολεκτικά...Μέχρι και 210 έπιασα και για όσους δύσπιστους, υπάρχει και βίντεο!!!
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας.
Το 1.6 kinetik είναι.
Το έκανα μια βόλτα μέσα στο πάρκινγκ της αντιπροσωπείας και είδα πως είχε εξαιρετικά ελαφρύ τιμόνι. Λίγο οι αλλαγές στις ταχύτητες δεν μου άρεσαν σαν πρώτη εντύπωση (δεν τις ένιωθα να κουμπώνουν καλά αλλά σαν να 'σκάλωναν' για να μπουν) αλλά παίζει να θέλει στρώσιμο ή να είναι η ιδέα μου. Επίσης μου έβγαζε μνμ πως η πίσω πορτα ήταν ανοιχτή όταν περιεργαζόμουν τα κουμπάκια (κάτι που έσβησε όταν ήρθε ο πωλητής να το δει). Θα δούμε την Πέμπτη που θα το παραλάβω. Περισότερες εντυπώσεις μετά το Σ/Κ που θα το πάω να δει τα μέρη...Καλωσορισες,με γεια,καλοταξιδο,ασφαλες και απροβληματιστο να ειναι!Απ'οτι βλεπω θα σου μπει καλα το 2010!Πολυ ομορφο ειναι,αν κι εγω ειναι φανατικος της προηγουμενης μουρης των VOLVO.Εν πασει περιπτωσει,θα σου προτεινω κι εγω με τη σειρα μου κατι για τον πρωτο καιρο.Για τον κινητηρα δε μπορω να σου πω κατι γιατι εγω το πηρα με τον Τ5,ο οποιος καθ'οτι υπερτροφοδοτουμενος ηθελε αλλα κολπα.Αυτο που εχω να σε συμβουλεψω ειναι να εισαι προσεκτικος μεχρι αγανακτησης στο θεμα οδοστρωμα.Δηλαδη σαμαρακια,λακκουβες,ταφρους και τετοια πραγματα ιδιαιτερα στην αρχη θελουν διπλασια προσοχη.Παρελαβε το και απολαυσε το...!
-
Ο χρήστης stavros1926 έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!Θα ηθελα την βοηθεια καποιου αν γνωριζει γιατι με την αντιπροσωπεια δεν βγαζω ακρη....εχω το c30 my07 στο οποιο τα 4 στρογγυλα χειριστηρια της κεντρικης κονσολας ειναι τα απλα λαστιχενια και θελω να βαλω τα νεα με το νικελ γυρω γυρω...τοσο δυσκολο ειναι ρε γμτ να μου τα παραγγειλουν????
Αν καποιος γνωριζει κατι ας μου πει please....jim_c30 ευχαριστω για το mail!
Εχεις ψαξει σε κανενα σαιτ στο εξωτερικο?Ισως να μπορεις να τα βρεις και να τα παραγγειλεις απο εκει πιο ευκολα.Εγω για παταδειγμα εχω δει να πωλειται ολοκληρο το αλουμινενιο διακοσμητικο της κονσολας μεχρι το ντουλαπακι με το υποβραχιονιο ολο αυτο το κομματι.Αν δεν το εχεις ψαξει ετσι θα σου προτεινα να το κανεις και καποια ακρη θα βρεις.
-
Ο χρήστης DIKASTIS83 έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!
Θα ηθελα την βοηθεια καποιου αν γνωριζει γιατι με την αντιπροσωπεια δεν βγαζω ακρη....εχω το c30 my07 στο οποιο τα 4 στρογγυλα χειριστηρια της κεντρικης κονσολας ειναι τα απλα λαστιχενια και θελω να βαλω τα νεα με το νικελ γυρω γυρω...τοσο δυσκολο ειναι ρε γμτ να μου τα παραγγειλουν????
Εχεις ψαξει σε κανενα σαιτ στο εξωτερικο?Ισως να μπορεις να τα βρεις και να τα παραγγειλεις απο εκει πιο ευκολα.Εγω για παταδειγμα εχω δει να πωλειται ολοκληρο το αλουμινενιο διακοσμητικο της κονσολας μεχρι το ντουλαπακι με το υποβραχιονιο ολο αυτο το κομματι.Αν δεν το εχεις ψαξει ετσι θα σου προτεινα να το κανεις και καποια ακρη θα βρεις.
Σε ποιο site τα ειχες δει?
βρηκα κατι εδω αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι τι:
http://www.volvopartshop.com/sport-styling-178-c.asp -
Καλησπερα σε ολους!Θα ηθελα την βοηθεια καποιου αν γνωριζει γιατι με την αντιπροσωπεια δεν βγαζω ακρη....εχω το c30 my07 στο οποιο τα 4 στρογγυλα χειριστηρια της κεντρικης κονσολας ειναι τα απλα λαστιχενια και θελω να βαλω τα νεα με το νικελ γυρω γυρω...τοσο δυσκολο ειναι ρε γμτ να μου τα παραγγειλουν????
Το ειχα ψαξει κι εγω αλλα δυστυχως φιλε μου δεν ερχοντε ξεχωριστα....Διατιθετε σαν ενα κομματι με το CCM (Centre Console Module) το οποιο δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι δυνατον να τοποθετησεις νεοτερου ΜΥ σε παλαιοτερου....ασε που θα ειναι πανακριβο...Το αστειο ειναι οτι τα κουμπια απο μονα τους ειναι ευκολο να αφαιρεθουν....
-
http://www.volvopartshop.com/sport-styling-178-c.aspΑυτα ειναι το κομματι αλουμινιου στην κεντρικη κονσολα, το τουνελ και τις πορτες....
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
http://www.volvopartshop.com/sport-styling-178-c.aspΑυτα ειναι το κομματι αλουμινιου στην κεντρικη κονσολα, το τουνελ και τις πορτες....
Αυτο εννοουσα κι εγω.Σωστος.Τωρα δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να βρεθουν τα συγκεκριμενα κομματια,αλλα ενα καλο ψαξιμο,στο ebay ισως δεν βλεπτει.Κατι μπορει να βρεθει.
-
Το ελατηριο μολις αλλαχτηκε με αλλο ενισχυμενο κιτ με διπλο ελατηριο απο Ford Focus II με κοστος αγορας και τοποθετησης 20 € συνολικα απο συνεργειο φιλου....οχι εξουσιοδοτημενο....
Το ελατηριο παντως οσο ειναι σπασμενο δεν δημιουργει λειτουργικο προβλημα....μονο η αισθηση αλλαζει...
Επισης σε μια ματια που εριξα σε Ford Forum το προβλημα εμαφανιζεται πολυ συχνα σε Focus απο το 2005 και μετα.....
Μπορεις να ανεβασεις καποια φωτογραφια? Το συγκεκριμενο εξαρτημα δεν ειναι απλο ελατηριο. Επειδη τα πρωτα μοντελα εμφανισαν καποιο τριγμο μετα απο υπερθερμανση του συγκεκριμενου ελατηριου (ΜΥ04.5/05) αλλαχτηκε με ενα πιο συνθετο εξαρτημα (ενα ειδος φουσκας με ελατηριο μαζι), ωστε να ειναι επισης και λιγοτερο αποτομη η κινηση του....Δεν ειμαι σιγουρος οτι το Φοκους εχει τον ιδιο μηχανισμο...
Για τα ατμοφαρικα δεν γνωριζω αν εχουν ιδιο μηχανισμο,θα ρωτησω ενα φιλο αρρωστο με focus,αλλα το Τ5 με το ST εχουν εντελως αλλο κιβωτιο.Ελαχιστα απο το ενα ταιριαζουν στο αλλο.
-
Τι κουφο και αυτο...δλδ αν σε καποιον φθαρει η χαλασει πρεπει να αγορασει ολη την κεντρικη κονσολα????
Αν καποιος κατα τυχη βρει κατι ας μου πει....ευχαριστω για την ανταποκριση! -
Ο χρήστης Dimitrispat έγραψε:
... Λίγο οι αλλαγές στις ταχύτητες δεν μου άρεσαν σαν πρώτη εντύπωση (δεν τις ένιωθα να κουμπώνουν καλά αλλά σαν να 'σκάλωναν' για να μπουν) αλλά παίζει να θέλει στρώσιμο ή να είναι η ιδέα μου...
Όταν παρέλαβα το δικό μου, σκάλωνε όταν έβαζα 3η. Μετά από μερικά χιλιόμετρα έστρωσε.
-
Τι κουφο και αυτο...δλδ αν σε καποιον φθαρει η χαλασει πρεπει να αγορασει ολη την κεντρικη κονσολα????
Αν καποιος κατα τυχη βρει κατι ας μου πει....ευχαριστω για την ανταποκριση!Εμενα μου εχει φαγωθει λιγακι(ευτυχως)η κονσολα πανω-πανω στην αριστερη γωνια απο ενα κωλομπρελοκ.Απ'οτι εμαθα(δεν ξερω αν γνωριζει ο Κωνσταντινος κατι περισσοτερο)ασχετως με τι θα αλλαχτει αγοραζονται ολα τα κομματια.Νομιζω αυτα ειναι 4.Απο την κορυφη της κονσολασ μεχρι τη βαση του λεβιε,απο την υποδοχη του blis μεχρι το ντουλαπακι και τα 2 για τις χειρολαβες στις πορτες.
-
Το ελατηριο μολις αλλαχτηκε με αλλο ενισχυμενο κιτ με διπλο ελατηριο απο Ford Focus II με κοστος αγορας και τοποθετησης 20 € συνολικα απο συνεργειο φιλου....οχι εξουσιοδοτημενο....
Το ελατηριο παντως οσο ειναι σπασμενο δεν δημιουργει λειτουργικο προβλημα....μονο η αισθηση αλλαζει...
Επισης σε μια ματια που εριξα σε Ford Forum το προβλημα εμαφανιζεται πολυ συχνα σε Focus απο το 2005 και μετα.....
Μπορεις να ανεβασεις καποια φωτογραφια? Το συγκεκριμενο εξαρτημα δεν ειναι απλο ελατηριο. Επειδη τα πρωτα μοντελα εμφανισαν καποιο τριγμο μετα απο υπερθερμανση του συγκεκριμενου ελατηριου (ΜΥ04.5/05) αλλαχτηκε με ενα πιο συνθετο εξαρτημα (ενα ειδος φουσκας με ελατηριο μαζι), ωστε να ειναι επισης και λιγοτερο αποτομη η κινηση του....Δεν ειμαι σιγουρος οτι το Φοκους εχει τον ιδιο μηχανισμο...
Για τα ατμοφαρικα δεν γνωριζω αν εχουν ιδιο μηχανισμο,θα ρωτησω ενα φιλο αρρωστο με focus,αλλα το Τ5 με το ST εχουν εντελως αλλο κιβωτιο.Ελαχιστα απο το ενα ταιριαζουν στο αλλο.
Ηλια ιδιο ακριβως κιβωτιο εχουν....M66 της Volvo. Ο μηχανισμος που λεω ειναι πισω απο το πενταλ δεν εχει σχεση με το κιβωτιο.
-
Αν καποιος κατα τυχη βρει κατι ας μου πει....ευχαριστω για την ανταποκριση!Αν εχουν φθαρει τα περιστροφικα χειριστηρια, αυτα αλλαζοντε με ιδια. Οι πρωτες παρτιδες ξεφλουδιζαν και μετα απο ερευνα της εταιρειας διαπιστωθηκε οτι ο προμηθευτης κατα τη διαρκεια του καθαρισμου των συγκεκριμενων κουμπιων, χρησιμοποιουσε καποια χημικα τα οποια στο μελλον εκαναν το πλαστικο να ξεφλουδισει. Ετσι βγηκε ενα κιτ αντικαταστασης τους, αλλαξε η διεργασια απο τον προμηθευτη και ολα καλα. Ομως τα νεα χειριστηρια με τους χρωμιωμενους κυκλους δεν διατιθοντε ξεχωριστα. Το CCM δεν ειναι η κονσολα...ειναι ο ηλεκτρονικος μηχανισμος πισω απο το φιλετο αλουμινιου ο οποιος ενσωματωνει τα χειριστιρια...δυστυχως δεν εχω φωτο...ελπιζω να το περιεγραψα σωστα.
edit: Οριστε και η φωτο..
-
Αν καποιος κατα τυχη βρει κατι ας μου πει....ευχαριστω για την ανταποκριση!Αν εχουν φθαρει τα περιστροφικα χειριστηρια, αυτα αλλαζοντε με ιδια. Οι πρωτες παρτιδες ξεφλουδιζαν και μετα απο ερευνα της εταιρειας διαπιστωθηκε οτι ο προμηθευτης κατα τη διαρκεια του καθαρισμου των συγκεκριμενων κουμπιων, χρησιμοποιουσε καποια χημικα τα οποια στο μελλον εκαναν το πλαστικο να ξεφλουδισει. Ετσι βγηκε ενα κιτ αντικαταστασης τους, αλλαξε η διεργασια απο τον προμηθευτη και ολα καλα. Ομως τα νεα χειριστηρια με τους χρωμιωμενους κυκλους δεν διατιθοντε ξεχωριστα. Το CCM δεν ειναι η κονσολα...ειναι ο ηλεκτρονικος μηχανισμος πισω απο το φιλετο αλουμινιου ο οποιος ενσωματωνει τα χειριστιρια...δυστυχως δεν εχω φωτο...ελπιζω να το περιεγραψα σωστα.
edit: Οριστε και η φωτο..
κατατοπιστικοτατος θα ελεγα!οποτε καλυτερα να το ξεχασω οτι θα βρω σκετα τα χρωμιομενα για το MY07...
-
Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
Όταν παρέλαβα το δικό μου, σκάλωνε όταν έβαζα 3η. Μετά από μερικά χιλιόμετρα έστρωσε.Κι εγώ είχα το ίδιο 'πρόβλημα' όταν ανέβαζα από 2α σε 3η, όχι όμως στο κατέβασμα π.χ. από 4η σε 3η ή και 5η σε 3η. Νομίζω είναι απλά θέμα συνήθειας...
Έχει καιρό να μου το κάνει..... -
Ναι jonhkyr το ελατηριο εννοω....φωτο δεν προλαβα να βγαλω...γιατι τρεχω σαν τον τρελο.... και μαζι με ολα ετυχε και αυτο....θα σας βαλω μια φωτο απο το ελατηριο που εσπασε....
αυτο ηταν....και το καινουργιο ειχε και αλλο ενα ελατηριο με ασπρο πλαστικο(helper spring κατα τη Volvo λεγετε) στην κορυφη του μαλλον αποτρεπει να τεντωθει παρα πολυ το πρωτο ελατηριο....το θεμα ειναι οτι δουλεψε και γλιτωσα χρονο και χρημα....απο τονα ανεβω Αθηνα για αυτη τη βλαβη....συν οτι το πενταλ του συμπλεκτη ειναι πολυ πιο μαλακο τωρα....
Αν μαθω κατι παραπανω ενημερωνω....
-
Ηλια ιδιο ακριβως κιβωτιο εχουν....M66 της Volvo. Ο μηχανισμος που λεω ειναι πισω απο το πενταλ δεν εχει σχεση με το κιβωτιο.
Σωστος!Μολις επιβεβαιωθηκες.Ρωτησα εναν τρελαμενο με ford και μου ειπε αυτο ακριβως.Απλα εμενα μου φαινοταν πολυ διαφορετικο.Καταλαβα για ποιο μηχανισμο λες.Εσενα λογω τετρακινησης δεν ειχει διαφορα με τα υπολοιπα που ειναι προσθιοκινητα?Εσυ πως ακριβως το επαθες?Να ξερω γιατι κι εγω κανω κατι αλλαγες και κατεβασματα χωρις αυριο!Ειναι υψηλες οι αντοχες του?
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Ναι jonhkyr το ελατηριο εννοω....φωτο δεν προλαβα να βγαλω...γιατι τρεχω σαν τον τρελο.... και μαζι με ολα ετυχε και αυτο....θα σας βαλω μια φωτο απο το ελατηριο που εσπασε....
αυτο ηταν....και το καινουργιο ειχε και αλλο ενα ελατηριο με ασπρο πλαστικο(helper spring κατα τη Volvo λεγετε) στην κορυφη του μαλλον αποτρεπει να τεντωθει παρα πολυ το πρωτο ελατηριο....το θεμα ειναι οτι δουλεψε και γλιτωσα χρονο και χρημα....απο τονα ανεβω Αθηνα για αυτη τη βλαβη....συν οτι το πενταλ του συμπλεκτη ειναι πολυ πιο μαλακο τωρα....
Αν μαθω κατι παραπανω ενημερωνω....
Αμαν!Τρεμω μονο π[ου το βλεπω....
-
Σωστος!Μολις επιβεβαιωθηκες.Ρωτησα εναν τρελαμενο με ford και μου ειπε αυτο ακριβως.Απλα εμενα μου φαινοταν πολυ διαφορετικο.Καταλαβα για ποιο μηχανισμο λες.Εσενα λογω τετρακινησης δεν ειχει διαφορα με τα υπολοιπα που ειναι προσθιοκινητα?Εσυ πως ακριβως το επαθες?Να ξερω γιατι κι εγω κανω κατι αλλαγες και κατεβασματα χωρις αυριο!Ειναι υψηλες οι αντοχες του?Ηλια εμενα δεν εσπασε τιποτα....απλα υπερθερμανθηκε ο δισκος και εμεινε κατω το πενταλ. Εχουμε ακριβως το ιδιο κιβωτιο, συμπλεκτη, με διαφορετικη λογω τετρακινησης οπως εχω ξαναπει, τελικη σχεση μεταδοσης (το awd πιο κοντο). Γενικα ειναι αρκετα 'επιθετικος', αν και υπαρχουν καποιες βελτιωσεις στα πιο προσφατα ΜΥ για να μην ειναι τοσο αποτομη η συμπλεξη, ομως με τα οικολογικα υλικα που χρησιμοποιουντε στις πολλες εκκινησεις ζεσταινετε, κι αυτο δεν ειναι φαινομενο της Volvo. Στις αλλαγες γενικα δεν υπαρχει θεμα...ειναι ιδιαιτερα ανθεκτικο, οπως και το μοτερ!
Αυτο το ελατηριακι που σηκωσε ο dgrgtc βρισκετε πισω απο το πενταλ του συμπλεκτη....θα βρω μια φωτο να ανεβασω, δυστυχως δεν την εχω ευκαιρη τωρα. -
Σωστος!Μολις επιβεβαιωθηκες.Ρωτησα εναν τρελαμενο με ford και μου ειπε αυτο ακριβως.Απλα εμενα μου φαινοταν πολυ διαφορετικο.Καταλαβα για ποιο μηχανισμο λες.Εσενα λογω τετρακινησης δεν ειχει διαφορα με τα υπολοιπα που ειναι προσθιοκινητα?Εσυ πως ακριβως το επαθες?Να ξερω γιατι κι εγω κανω κατι αλλαγες και κατεβασματα χωρις αυριο!Ειναι υψηλες οι αντοχες του?
Ηλια εμενα δεν εσπασε τιποτα....απλα υπερθερμανθηκε ο δισκος και εμεινε κατω το πενταλ. Εχουμε ακριβως το ιδιο κιβωτιο, συμπλεκτη, με διαφορετικη λογω τετρακινησης οπως εχω ξαναπει, τελικη σχεση μεταδοσης (το awd πιο κοντο). Γενικα ειναι αρκετα 'επιθετικος', αν και υπαρχουν καποιες βελτιωσεις στα πιο προσφατα ΜΥ για να μην ειναι τοσο αποτομη η συμπλεξη, ομως με τα οικολογικα υλικα που χρησιμοποιουντε στις πολλες εκκινησεις ζεσταινετε, κι αυτο δεν ειναι φαινομενο της Volvo. Στις αλλαγες γενικα δεν υπαρχει θεμα...ειναι ιδιαιτερα ανθεκτικο, οπως και το μοτερ!
Αυτο το ελατηριακι που σηκωσε ο dgrgtc βρισκετε πισω απο το πενταλ του συμπλεκτη....θα βρω μια φωτο να ανεβασω, δυστυχως δεν την εχω ευκαιρη τωρα.Εναξει τοτε.το ειχα παθει κι εγω στο αγιο ιωαννη στο πηλιο αυτο.βρομαγε ο συμπλεκτης μια μερα ολοκληρη και μετα ολα μια χαρα.να μην ανησυχω δηλαδη.
-
Μεγαλο διπλο στο καραισκακη αποψε!!!ΣΚΟΚΟ=Τ5!
VOLVO FORUM