-
μάλλον εννοεί από το rally στο station
-
και αυτο και το βρισκω μεγαλο ποσο για αυτο το αυτοκινητο.. με τοσα που δοκιμασες προεκρινες αυτο?
πασο...κουβεντα να γινεται!
-
για να το σιγουρέψω ... έκανα και πριν, και ένα τεστ drive με ClioRS !!!!!!
δεν θα μπορούσα να κάνω τόσες παραχωρήσεις ..... στην καθημερινές μετακινήσεις
να είμαστε καλά να πάρω από την νέα χρονιά και ένα kart !!!
-
sorry άλλα με την ίδια λογική adis4gr
βρίσκεις λογικά τα 40.000 για Α4 1.8Tsi και 50.000 για bmw 325-330
ή τα 28.000 του clio R27η διαφοροποίηση μάλλον πληρώνεται ......
σε όποιον τομέα κι αν την αναζητά κάποιος -
καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο johnkyr
σίγουρα θα ήταν κάτω απο Passat, insignia(αφού πας για 09 παραλαβή) στη δικιά μου λίστα
κάθε επιλογή που είναι συνειδητή είναι σεβαστή όμως απο εμένα και αφού δοκίμασες όλα αυτά σίγουρα ξέρεις τι παίρνεις και τι αφήνεις -
Φιλε johnkyr μεσα απο τις σελιδες αυτου του forum μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι-γραφεις οποτε εχοντας καταλαβει λιγα απο σενα η επιλογη σου θα ειναι απολυτα σιγουρη. Αρχικα να σου πω καλοριζικο και ειμαι σιγουρος πως ειναι ενα εξαιρετικο αυτοκινητο. Εχει πατερας ενος φιλου μου το S40 1.8 το οποιο ναι μεν δε βαζει φωτια στην ασφαλτο αλλα επειδη εκανα χιλιομετρα μαζι του μου αφησε εξαιρετικες εντυπωσεις σε ολους τους τομεις.Σε αυτη την κατηγορια των οχι πολυ γρηγορων εκδοσεων και με την τιμη που το πηρες συναμα με τα 10 χρονια δωρεαν service (!!!!!!! αληθεια ειναι παρα πολλα) νομιζω ειναι μακραν η καλυτερη επιλογη και ασε τους υπολοιπους να παιρνουν την 318 με αρχικη τιμη 35000 ευρω . Στο μονο που θα ηθελα λιγα παραπανω πραγματα απο το V50 που πηρες ειναι οι επιδοσεις. Τιμολογικα δεν μπορουσες να χτυπησεις το 2.5 Τ5 και να εισαι αρχοντας; Αλλα θα μου πεις εκει πια πας σε αλλη κατηγορια... Καλοταξιδο να ειναι και μολις το παρεις περιμενουμε αντικειμενικες κριτικες απο την συμβιωση σου μαζι του.
-
θα μπορούσα να πάρω και το Τ5 (κάτσε να δω πόσο κάνει) 40.000€,
αλλά με την διαφορά τιμής που έχει και τα πολύ περισσότερα πάγια, +βενζίνες
, μάλλον και ταξίδι όταν θα το πήγαινα (άστο για την πόλη !!!) θα έκλαιγα τα λ7
που θα χάλαγα. Αν ζούσαμε σε άλλη χώρα, με διαφορετικό τρόπο φορολογίας θα έπαιρνα το 2.4, τόσο γρήγορο όσο το ex-rallye μου. Επίσης ένα diesel θα ήταν άψογο, άλλα όπως καταλαβαίνεις είναι μεγάλη
ιστορία, άσε που εκεί, τιμολογιακά που το έχουν πάει .... μπορεί σε λίγο, για τα 15Κ που
κάνουμε το χρόνο να μην συμφέρει ούτε κι αυτό. Επίσης μπορεί για λόγους που ξέρουμε όλοι,
να μας να βγει μετά από χρόνια off και η τρόμπα.από τη στιγμή που στην οικογένεια μας δεν χρειαζόμαστε 2ο αυτοκίνητο (κρίμα), έδωσα το 106
ότι πιο ανόθευτο οδηγικά μπορείς να βρεις, με λίγα € (να σε κάλα Μπαμπή στην καβάλα και να μου το προσέχεις, ο άνθρωπος το αγόρασε για να το βάλει στο κλειστό πάρκινγκ του, και να το κάνει 1 βόλτα το μήνα, έχει άλλα 2 αυτοκίνητα) και από την άνοιξη λέω να πάρω ένα μτχ κάρτ, πιστεύω θα το χαρώ περισσότερο από το να κράταγα το 106 μου. Όπως καταλάβατε το V50, θα είναι και το αυτοκίνητο υποστήριξης για την πίστα, το χωράει και στον ουρανό, ούτε τρέιλερ, ούτε τίποτα !!! -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο johnkyr
σίγουρα θα ήταν κάτω από Passat, insignia(αφού πας για 09 παραλαβή) στη δικιά μου λίστα
κάθε επιλογή που είναι συνειδητή είναι σεβαστή όμως από εμένα και αφού δοκίμασες όλα αυτά σίγουρα ξέρεις τι παίρνεις και τι αφήνειςτο τελευταίο opel που μου άρεσε ήταν η πισωκίνητη Ασκόνα ναι το ξέρω είμαι λίγο υπερβολικός.
όσο για το passat βασικά δεν χωράει στο χώρο στάθμευσης που έχω. Με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια
όντως το passat είναι πιο καλή επιλογή, το moter του 1,8Tsi είναι Νο1, η ακόμα περισσότερο ένα touran. Και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε ένα μικρό volvo station είναι πιο life style επιλογή (μάλλον φταίνε τα ταξίδια στην Αυστρία για την επιλογή station) και όπως είπα και κάπου αλλού, παλιώνει πιο 'αργά' στα μάτια μου, δηλαδή για μένα είναι πιο διαχρονικό, άρα ελπίζω να μην έχω την ανάγκη (ψυχολογική), να το πουλήσω σύντομα.σχετικά με το θέμα της δοκιμής, μου έκανε μεγάλη εντύπωση, από τα όσα μου μετέφεραν οι πωλητές, ότι
ούτε ένα 10-20%, των ανθρώπων που αγοράζουν αυτοκίνητο δεν τα κάνουν πρώτα test drive. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
sorry άλλα με την ίδια λογική adis4gr
βρίσκεις λογικά τα 40.000 για Α4 1.8Tsi και 50.000 για bmw 325-330
ή τα 28.000 του clio R27η διαφοροποίηση μάλλον πληρώνεται ......
σε όποιον τομέα κι αν την αναζητά κάποιοςγια το κλιο σιγουρα οχι...θα πρεπε ναναι στα 23 και βαλε..
για το α4 ισως εχεις δικιο, προσωπικα δε μαρεσει κιολας πολυ! οταν υπαρχει πχ το πασσατ...
για τις μπιμερς και φυσικα μιλωντας παντα για ελληνικες τιμες και αυτες τσιμπημενες...η ταλακια ειναι οτι απο αυτα ομως ισως δεις και καποια χρηματα μεταπωλησης ενω απο το βολβο απλα δε παιζει...(θα μου πεις τωρα σιγα μη το δωσω μετα απο τετοιο εξοδο)αποψη μου ειναι ομως οτι μονο το κλιο ειναι τοσο τσιμπημενο οσο το v50... αλλα βλεπω τωρα στα ποστς σου οτι ειχες και θεμα παρκινγκ και μεταφορων αλλων καλουδιων οποτε 2η φορα πασο...
καλοταξιδο ναναι!
-
Ακούω πολύ συχνά ότι όλα τα αμάξια λίγο ως πολύ είναι ασφαλή...και έτσι σίγουρα τα Volvo έχασαν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα και έγιναν Ford με διαφορετικό απλά περιτύλιγμα...
Να τα αποτελέσματα του euroncap όσον αφορά την προστασία του αυχένα από πιθανή πίσω πρόσκρουση:
http://www.euroncap.com/whiplash.aspx
Το Volvo XC60 ήρθε πρώτο ανάμεσα σε 25 αυτοκίνητα που είναι και τα πρώτα στα οποία έγινε έλεγχος...
To XC60 πρώτευσε ανάμεσα σε όλα αυτά αλλά ας δούμε κάποια συγκρίσιμα αποτελέσματα:Volvo XC60 3.5 βαθμοί...αποτέλεσμα: καλό
BMW X3 2.4 βαθμοί...αποτέλεσμα: oριακό
Μercedes M-Class 1.8 βαθμοί...αποτέλεσμα: οριακό
Ford Kuga 0.4 βαθμοί...αποτέλεσμα: κακόΤα συμπεράσματα δικά σας
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Ακούω πολύ συχνά ότι όλα τα αμάξια λίγο ως πολύ είναι ασφαλή...και έτσι σίγουρα τα Volvo έχασαν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα και έγιναν Ford με διαφορετικό απλά περιτύλιγμα...
Να τα αποτελέσματα του euroncap όσον αφορά την προστασία του αυχένα από πιθανή πίσω πρόσκρουση:
http://www.euroncap.com/whiplash.aspx
Το Volvo XC60 ήρθε πρώτο ανάμεσα σε 25 αυτοκίνητα που είναι και τα πρώτα στα οποία έγινε έλεγχος...
To XC60 πρώτευσε ανάμεσα σε όλα αυτά αλλά ας δούμε κάποια συγκρίσιμα αποτελέσματα:Volvo XC60 3.5 βαθμοί...αποτέλεσμα: καλό
BMW X3 2.4 βαθμοί...αποτέλεσμα: oριακό
Μercedes M-Class 1.8 βαθμοί...αποτέλεσμα: οριακό
Ford Kuga 0.4 βαθμοί...αποτέλεσμα: κακόΤα συμπεράσματα δικά σας
Κατα τα αλλα Volvo = Ford για μερικούς....
Το οτι χρησιμοποιουν κάποια κοινά μηχανικά μέρη δε παέι να πεί οτι η κάθε μια δεν έχει ξεχωριστη ιδεολογία και πως δε διαφέρουν αρκετά σε παρα πολλά θέματα....
Θα έλεγα καμία σχέση μεταξύ των δυο εταιριών... -
Και η ΜιΤο ήρθε δεύτερη. Και λοιπόν???
-
Αγνοουν οι Volvo fans πως πριν λιγα χρονια το ινδαλμα τους ειχε φαει κραξιμο (απο την ADAC αν θυμαμαι) για τα ανεπαρκεστατα προσκεφαλα τους και τις whiplash injuries.Ισως αυτο το 'γκαζωμα' να τους εστρωσε... οπως θα στρωσει και ολους τους υπολοιπους το ραπισμα απο το Ncap.
-
Το 1998 έγινε ο πρώτος έλεγχος του συστήματος αυτού σε ένα Volvo S80 από την IIHS,μόλις το μοντέλο βγήκε στην αγορά και βγήκε πολύ επιτυχημένο και από τότε βελτιώνεται συνέχεια στo Volvo Safety Centre....η Volvo είχε επίσης προσκέφαλα στα αυτοκίνητά της από το 1968...
Καλό θα ήταν για αυτά που λες να έδινες και ένα link...και ακόμα και αν η γερμανική ADAC πράγματι αποφάνθηκε έτσι όπως λες,τότε και πάλι η Volvo είναι πιο πάνω από τις γερμανικές ανταγωνίστριές της...
δεν είδα καμιά παραδοχή για τη Volvo από εσένα παρά μόνο ότι μετά από αυτό όλοι θα προσπαθούν να τη φτάσουν!!!!Μα και βέβαια τα Volvo είναι Ford με άλλο περιτύλιγμα....και έτσι τα Ford όντας και αυτά με τη σειρά τους Volvo είναι ανώτερα στο σύστημα προστασίας αυχένα από τη Μercedes,τη ΒMW και την Audi....
-
Στο site της Volvo στην επιλογή χαρακτηριστικά και επιλογές, αφού επιλέξουμε s40, στην ενότητα παθητική ασφάλεια έχει ένα λινκ που λέγεται 'Σύστημα προστασίας αυχένα και πλάτης' όπου το σχετικό βιντεάκι δείχνει ένα αξιόλογο σύστημα στην βάση του καθίσματος και φαίνεται πως η πλάτη σπάει και φεύγει προς τα πίσω, προφανώς για να μειώσει την επιτάχυνση που δέχεται το σώμα από πίσω προς τα εμπρός.
-
Να ένα video για το κορυφαίο σύστημα προστασίας αυχένα και μέσης από τη Volvo σύμφωνα με τα εώς τώρα αποτελέσματα του euroncap...
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Και η ΜιΤο ήρθε δεύτερη. Και λοιπόν???...kai λοιπον πρόκειται για ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και σε αυτόν τον τομέα.
Εύκολο?
Μα και βέβαια τα Volvo είναι Ford με άλλο περιτύλιγμα....και έτσι τα Ford όντας και αυτά με τη σειρά τους Volvo είναι ανώτερα στο σύστημα προστασίας αυχένα από τη Μercedes,τη ΒMW και την Audi....
Μην το γελάς καθόλου. Είναι γνωστό ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό οι Γερμανοί πουλανε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
-
xaxa μηπκα κατα λαθος στο τοπικ
ιδιοκτητης βολβο s40 montelo 2000 1.8
ιμαντας βαση μηχανης και μια βαλβιδα θερμοκρασιας 730
και κατα τυχη μου εδωσαν ενα v50 1.6 to neo
επαθα ερωτα (οκ μοτερ απαραδεκτο)
αλλα σκεφτομουν κατι τυπους σα το jonkyr και ελεγα
το αμαξι των ονειρων μου
δε κοπαναει απιστευτα ανετη αναρτηση
ποιοτητα βραχος
σαζμαν απιστευτο
τιμονι παναλαφρο σα πλειστασιον που για μενα ειναι προσον αφου δε θελω να με απασχολει τιποτα οταν εχω ενα αμαξι να παω στη δουλεια μου και την οικογενεια μου στο χωριο αργοτεραγενικα τρομερο αμαξι σε αισθηση ποιοτητας και κυλισης για τα λεφτα του.
και το κυριοτερο ενα πορτπαγκαζ που χωραει ολη τη προικα του αγωνιστικου συν το τρειλερ πισω με το αγωνιστικο πανω και ωωωωπ φτασαμε στο σερβις παρκ πριν κανουμε ολοκληρο το πουρακι μαςαπο τη στιγμη που δε μπορεις να κανεις τα παντα με ενα αμαξι στη σημερινη εποχη ενα αγχολυτικο αμαξι σα το v50 ειναι ονεριο ειδικα jonkr αν καταφερεις να πεισεις τον εαυτο σου να μη δωσει το ραλλι
-
επισης να πω μετα απο 8 χρονια οτι εχω βρει την υγιεια μου με τη βολβο οτο φορουμ στη κηφισιας.
οκ. ακριβο σερβις οπως καθε αντιπροσωπεια που πληρωνεις δεδομενα νταβαντζηλικιααλλα εξυπηρετηση απλα αλλου. απολυτος σεβασμος στο πελατη σε σημειο που μετα απο 5 χρονια που το παω σερι εκει μας ξερουν με τα μικρα μας. εκπτωση στα ανταλλακτικα και γενικα ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ απο την εξυπηρετηση και τη βοηθεια που εχω χρειαστει κατα καιρους στο αμαξι
οταν εψαχνα παλιοτερα να αλλαξω για να μειωσω το κοστος σερβις ρωτησα 2-3 και τελικα αφου ειδα οτι εξω απο αντιπροσωπειες ειναι ζωα ολοι σε σχεση με τα καινουργια βολβο συνηδητοποιησα οτι αυτοι που ρωταγα πηγαιναν και αυτοι στο ιδιο συνεργειο
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
xaxa μηπκα κατα λαθος στο τοπικιδιοκτητης βολβο s40 montelo 2000 1.8
ιμαντας βαση μηχανης και μια βαλβιδα θερμοκρασιας 730
και κατα τυχη μου εδωσαν ενα v50 1.6 to neo
επαθα ερωτα (οκ μοτερ απαραδεκτο)
αλλα σκεφτομουν κατι τυπους σα το jonkyr και ελεγα
το αμαξι των ονειρων μου
δε κοπαναει απιστευτα ανετη αναρτηση
ποιοτητα βραχος
σαζμαν απιστευτο
τιμονι παναλαφρο σα πλειστασιον που για μενα ειναι προσον αφου δε θελω να με απασχολει τιποτα οταν εχω ενα αμαξι να παω στη δουλεια μου και την οικογενεια μου στο χωριο αργοτεραγενικα τρομερο αμαξι σε αισθηση ποιοτητας και κυλισης για τα λεφτα του.
και το κυριοτερο ενα πορτπαγκαζ που χωραει ολη τη προικα του αγωνιστικου συν το τρειλερ πισω με το αγωνιστικο πανω και ωωωωπ φτασαμε στο σερβις παρκ πριν κανουμε ολοκληρο το πουρακι μαςαπο τη στιγμη που δε μπορεις να κανεις τα παντα με ενα αμαξι στη σημερινη εποχη ενα αγχολυτικο αμαξι σα το v50 ειναι ονεριο ειδικα jonkr αν καταφερεις να πεισεις τον εαυτο σου να μη δωσει το ραλλι
δυστυχώς το rallye το έδωσα..., το V50 1,8Sum θα το έχω από την 1η βδομμάδα του 09
αντι για το αγωνιστικό ... λέω να βάζω στην οροφή του V50 το κάρτ !!!
το τιμόνι βαραίνει όταν ανέβουν τα χλμ
ελπίζω να αντέξω τα μόνο 125hp του 1.8.....βλέπεις εδώ είπαστε ελλάδα και δεν μπορούμε να πάρουμε diesel ...ή Τ5.
αν ήμουν διατεθημένος να δώσω 40Κ€ και όχι 27Κ€ που έκανε το V50, θα έπερνα ένα
Α4 Avant 1.8TSi
VOLVO FORUM