-
Πριν απο λιγο στην ανοδο της Αμαρουσιου-Χαλανδριου στην αρχη της, που ουσιαστικα μενει μια λωριδα κυκλοφοριας επειδη ειναι παρκαρισμενα στα δεξια αλλα αυτοκινητα
Ξεκιναω απο το φαναρι, 3ος στην σειρα, με την μοτοσυκλετα, και απο πισω μου τι βλεπω?!?!?!?!
Ενας γυρω στα 60 με ενα ασπρο clio, να προσπαθει να χωθει στα δεξια(!!!) για να με περασει!!!!!!!!!
Λεω μαλλον λαθος θα κανω, αλλα πιο κατω να προσπαθει να κανει το ιδιο!!!!
Στο επομενο φαναρι, φοραει ζωνη(ειδα απο τον καθρεπτη), και τον βλεπω με διαθεσεις ασχημες στο προσωπο
Ειχε κολλησει πισω-δεξια μου, και τελικα περασα τα μπροστινα αυτοκινητα γιατι μαλλον ειχε διαθεση να με ριξει!!!!!!!(?)
Οχι, δεν ειχε προηγηθει τιποτα, απλα ηταν , ειχα μεινει αναυδος!Φυσικα σταμπαριστηκε και αυτο το αυτοκινητο, και δεν θα ειμαι καθολου επιεικης αμα τον ξαναδω να καει τις ιδιες βλακειες
Καθαρα κομπλεξ προς τα δικυκλα... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν τρακάρεις με το λεωφορείο στο πλάι και σου κάνει μικροζημιές (φτερά, καθρέφτες κλπ) το λεωφορείο ΘΑ ΦΥΓΕΙ κι αν σταματήσεις τον οδηγό του θα σου πει 'πάρε τον αριθμό και κάλεσε τροχαία'. Τότε θα μάθεις ότι τα ΜΜΜ έχουν πάντα προτεραιότητα και τα κόλπα με τα λεωφορεία στοιχίζουν.Κανεις μεγαλο λαθος, τα λεωφορεια και ΚΑΘΕ ΜΜΜ με ροδες στον δρομο, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ εχει προτεραιοτητα οταν ξεκιναει απο σταση οπως δεν εχει ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ, ΦΥΣΙΚΑ και επρεπε να περιμενει να στριψει το ΙΧ μπροστα του, και ΦΥΣΙΚΑ πρεπει να περιμενει ΚΑΘΕ αλλον που μπορει να εμποδισει ξεκινωντας απο ΣΤΑΣΗ. Ειτε βγαλει φλας ειτε οχι. Και ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ο ιχης που τον μουτζωσε. Απο που κι ως που ενα οχημα στον δρομο μπορει να ξεκιναει οποτε θελει, εμποδιζοντας ή ακομα και βαζοντας σε κινδυνο αλλα οχηματα???
-
Άρθρο 21
Κανόνες για τους ελιγμούς των οχημάτων.
- Ο οδηγός που προτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, π.χ. για να εξέλθει από την σειρά οχημάτων που σταθμεύουν σ' αυτή, να μετακινηθεί προς τα δεξιά ή αριστερά του οδοστρώματος, για ν' αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας, να εισέλθει αριστερά ή δεξιά σε άλλη οδό ή παρόδιο χώρο, να πραγματοποιήσει αναστροφή ή να κινηθεί προς τα πίσω, οφείλει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της οδού, οι οποίοι κινούνται πίσω, μπροστά ή πλάι του, ή ετοιμάζονται να τον προσπεράσουν, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση, την κατεύθυνση και την ταχύτητά τους.
Άρα, ζώο ο οδηγός του λεωφορείου.
Άρθρο 23
Αλλαγή κατεύθυνσης.
- Ο οδηγός προκειμένου να αλλάξει κατεύθυνση προς τα δεξιά, υποχρεούται να κινηθεί έγκαιρα προς το δεξιό άκρο του οδοστρώματος και να πραγματοποιήσει την στροφή κατά το δυνατό κλειστή.
Άρα, ζώο και ο οδηγός του ΙΧ - αν είχε μετακινήσει το όχημά του στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, δεν θα μπορούσε να διασταυρώσει την πορεία του λεωφορείου.
Μιλάω πάντα για το αρχικό περιστατικό του Odyssey, όχι αυτό που διηγείται ο lokatzis.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Άρα, ζώο και ο οδηγός του ΙΧΤο πρόβλημα είναι ότι σε αναγκάζει να γίνεσαι ζώο όταν δεν κάνει το πιο απλό πράγμα - να προειδοποιεί εγκαίρως με φλας ότι φεύγει από τη στάση.
Το έπαθα κι εγώ σήμερα, όπου βλέπω ένα τρόλλεϋ με δεξί φλας στη στάση, πάω να κάνω διήθηση με τη μηχανή (σταματημένη κυκλοφορία αριστερά) και αρχίζει το τρόλλευ να φεύγει με το δεξί φλας αναμμένο. (Μάλιστα, μετά το έσβησε για να... πάρει μία δεξιά στροφή. )
Εάν έβλεπα αριστερό φλας, θα περίμενα υπομονετικά από πίσω. Αλλά δε με διευκόλυνε ο τύπος...
-
-
Ετσι πως παρκαραν δεν περναει αυτοκινητο απο οπουδηποτε.
-
Ε με λίγο ζόρι δεξιά μόνο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βγαίνεις μια βόλτα με το αμόρε σου, περνάτε τέλεια, πας να γυρίσεις σπίτι σου στον δρόμο σου, και σου χαλάει όλη την βραδιά η μαλάκινση των 2 με τα κόκκινα:Έτσι πώς παρκάραν, αδύνατο να στρίψεις αριστερά. Γίνεσαι ρουφ τώρα ή δεν γίνεσαι;
Διαλεξε ενα γραμμα απο το Α εως το Ω να σου πω τι μπορεις να χρησιμοποιησεις προς παραδειγματισμο
-
Αν είχα το άλλο αμάξι με τους σιδερένιους προφυλακτήρες θα είχα επιχειρήσει να χωθώ. Κατά 99% τα ζώα είναι σε ένα μπουζουξίδικο που βρίσκεται στα 20 μέτρα από την γωνία.
Ζ
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Άρθρο 23
Αλλαγή κατεύθυνσης.
- Ο οδηγός προκειμένου να αλλάξει κατεύθυνση προς τα δεξιά, υποχρεούται να κινηθεί έγκαιρα προς το δεξιό άκρο του οδοστρώματος και να πραγματοποιήσει την στροφή κατά το δυνατό κλειστή.
Άρα, ζώο και ο οδηγός του ΙΧ - αν είχε μετακινήσει το όχημά του στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, δεν θα μπορούσε να διασταυρώσει την πορεία του λεωφορείου.
Μιλάω πάντα για το αρχικό περιστατικό του Odyssey, όχι αυτό που διηγείται ο lokatzis.
Οχι βεβαια...Σε ποιο δεξιο ακρο του οδοστρωματος να ειχε μετακινησει το οχημα? Σε αυτο που ηταν σταματημενο το λεωφορειο? Δηλαδη στην Συγγρου θα επρεπε να στηθουμε ολοι πισω απο τα σταματημενα λεωφορεια για να μπουμε στον παραδρομο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι βεβαια...Σε ποιο δεξιο ακρο του οδοστρωματος να ειχε μετακινησει το οχημα? Σε αυτο που ηταν σταματημενο το λεωφορειο? Δηλαδη στην Συγγρου θα επρεπε να στηθουμε ολοι πισω απο τα σταματημενα λεωφορεια για να μπουμε στον παραδρομο?
Λίγο πριν φτάσεις στη διασταύρωση ίσως;
-
Δεν καταλαβα.
Το λεωφορειο ηταν σταματημενο ή στην δεξια λωριδα της Συγγρου ή στην εσοχη που ειναι λωριδα επιταχυνσης/επιβραδυνσης, και αντιστοιχα το ΙΧ κινειτο στην μεσαια ή στην δεξια, προσπερνωντας το σταματημενο λεωφορειο. Μολις το περασε πηγε να στριψει δεξια, και το λεωφορειο ξεκινησε (πραγμα που δεν ειχε κανενα δικαιωμα να κανει). Τι θα μπορουσε να κανει διαφορετικο το ΙΧ εκτος απο ακριβως αυτο? Το μονο αλλο πιθανο ειναι να σταματαει πισω απο καθε σταματημενο λεωφορειο και να περιμενει να ξεκινησει, ωστε 'να ειναι στο δεξιο ακρο του οδοστρωματος'. πραγμα που φυσικα δεν γινεται και δεν απαιτειται να γινεται, αλλιως ακυρωνει ολη την κουβεντα.
-
Σημερα πηγα και ηρθα απο Λεβαδεια, με την μοτοσυκλετα
Δεν θα πω για τα εκατονταδες ζωα που ειδα, αλλα θα μεινω μονο σε εναν, που ειχε κατασκηνωσει με 110 στην αριστερη λωριδα κοντα στο Σειριο
Αν και δεν καθομαι να χασω χρονο με τετοια ατομα, τους περναω απο την μεσαια(μιας και εχει παθει αγκυλωση το τιμονι τους), στον συγκεκριμενο καθησα απο πισω(ηταν νυχτα)
Τιποτα αυτος...
Στην συνεχεια κανω σινιαλο...παλι τιποτα
Ε σε καποια φαση αρχιζα να αναβοσβηνω μαζι με κορνα, αλλα τιποτα...
Κανω δεξια, και οπως τον περναω του κανω την κινηση του
Αρχισε να μου αναβοσβηνει φωτα και να θελει να μου κολλησει απο πισω
Δεν ειχα καμια ορεξη να το συνεχισω μιας και ειχε περασει η ωρα και επρεπε να γυριζω πισω(ημουν και πτωμα), αλλα πολυ θα ηθελα να μαθω τι ΣΚΑΤΑ εχουν μεσα στο κεφαλι τους αυτα τα ατομα
Μαλλον απαντησα ηδη στην ερωτηση μου -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το λεωφορειο ηταν σταματημενο ή στην δεξια λωριδα της Συγγρου ή στην εσοχη που ειναι λωριδα επιταχυνσης/επιβραδυνσης, και αντιστοιχα το ΙΧ κινειτο στην μεσαια ή στην δεξια, προσπερνωντας το σταματημενο λεωφορειο. Μολις το περασε πηγε να στριψει δεξια, και το λεωφορειο ξεκινησε (πραγμα που δεν ειχε κανενα δικαιωμα να κανει). Τι θα μπορουσε να κανει διαφορετικο το ΙΧ εκτος απο ακριβως αυτο?
Ξαναδιάβασε: viewtopic.php?f=5&t=31409&st=0&sk=t&sd=a&start=2565#p1353575
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν καταλαβα.Το λεωφορειο ηταν σταματημενο ή στην δεξια λωριδα της Συγγρου ή στην εσοχη που ειναι λωριδα επιταχυνσης/επιβραδυνσης, και αντιστοιχα το ΙΧ κινειτο στην μεσαια ή στην δεξια, προσπερνωντας το σταματημενο λεωφορειο. Μολις το περασε πηγε να στριψει δεξια, και το λεωφορειο ξεκινησε (πραγμα που δεν ειχε κανενα δικαιωμα να κανει). Τι θα μπορουσε να κανει διαφορετικο το ΙΧ εκτος απο ακριβως αυτο? Το μονο αλλο πιθανο ειναι να σταματαει πισω απο καθε σταματημενο λεωφορειο και να περιμενει να ξεκινησει, ωστε 'να ειναι στο δεξιο ακρο του οδοστρωματος'. πραγμα που φυσικα δεν γινεται και δεν απαιτειται να γινεται, αλλιως ακυρωνει ολη την κουβεντα.
Τι εννοείς λέγοντας 'πραγμα που φυσικα δεν γινεται και δεν απαιτειται να γινεται'; Ο ΚΟΚ λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να μετακινήσεις το όχημά σου στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, ακριβώς για να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά!
Δε λέω να κάτσεις πίσω από έναν μλκ που έχει αφήσει το σαράβαλό του στη μέση της δεξιάς λωρίδας με αλάμ για να πάρει τσιγάρα από το περίπτερο - εκεί θα καταλάβεις ότι το αυτοκίνητο δεν έχει οδηγό και άρα δεν πρόκειται να κινηθεί κατά τη διάρκεια του ελιγμού σου. Τώρα, άμα ο οδηγός είναι μέσα και το αμάξι σταματημένο, περνάς προσεχτικά, ρίχνοντας και μια κόρνα για καλό και για κακό μην τυχόν και ξεκινήσει χωρίς να κοιτάξει.
Πάντως, στην περίπτωση λεωφορείου που αποβιβάζει επιβάτες, εγώ δεν θα έκανα τέτοια 'μαγκιά' για κανένα λόγο - για σκέψου να πεταχτεί κανένας μλκς από την μπροστινή πλευρά του λεωφορείου για να περάσει απέναντι την ώρα που εσύ γκαζώνεις για να περάσεις!
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Σημερα πηγα και ηρθα απο Λεβαδεια, με την μοτοσυκλετα
Δεν θα πω για τα εκατονταδες ζωα που ειδα, αλλα θα μεινω μονο σε εναν, που ειχε κατασκηνωσει με 110 στην αριστερη λωριδα κοντα στο Σειριο
Αν και δεν καθομαι να χασω χρονο με τετοια ατομα, τους περναω απο την μεσαια(μιας και εχει παθει αγκυλωση το τιμονι τους), στον συγκεκριμενο καθησα απο πισω(ηταν νυχτα)
Τιποτα αυτος...
Στην συνεχεια κανω σινιαλο...παλι τιποτα
Ε σε καποια φαση αρχιζα να αναβοσβηνω μαζι με κορνα, αλλα τιποτα...
Κανω δεξια, και οπως τον περναω του κανω την κινηση του
Αρχισε να μου αναβοσβηνει φωτα και να θελει να μου κολλησει απο πισω
Δεν ειχα καμια ορεξη να το συνεχισω μιας και ειχε περασει η ωρα και επρεπε να γυριζω πισω(ημουν και πτωμα), αλλα πολυ θα ηθελα να μαθω τι ΣΚΑΤΑ εχουν μεσα στο κεφαλι τους αυτα τα ατομα
Μαλλον απαντησα ηδη στην ερωτηση μουαλητη κοντρακια!θες να πας πανω απο το οριο?αλητηριε!γιαουρτωμα!
ευτυχως, υπαρχουν και αυτοι που σθεναρα επιβαλλουν τους νομους στους δρομους!
ακους εκει να κανει δεξια! -
Κινούμαι από Στερ Σινεμα προς Αγ. Αναργύρους (Λ.Δημοκρατίας) και στρίβω δεξιά πριν φτάσω στην πλατεία (προς Πετρούπολη-Λιόσια) για να αποφύγω την κίνηση (κλασσική παράκαμψη για όσους γνωρίζουν-δεν κινούμαι συχνά στην περιοχή αυτή αλλά την έμαθα).
Φτάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και ανάβει κόκκινο φανάρι (τεράστιο, όχι σαν κλασσικός σηματοδότης), από εκείνα που φωνάζουν 'σταμάτα τώρα, έρχεται το μεταλλικό θηρίο, danger, danger, θα σε πουν στις ειδήσεις'.
Σταματάω πρώτος.
Περιμένω 10 δλπτ.
Και τότε συμβαίνει : ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΛΕΠΡΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ με μπλε polo κορνάρει!!!! Δεν μπορεί λέω, κοιτάω την φαναράρα, ΚΟΚΚΙΝΗ-danger-danger.
Δεν κουνιεμαι.
Ο ομοφυλόφιλος πίθηκος κορνάρει ξανά!!!!!! Τον γράφω στα @@ρια μου (η εναλλακτικη ήταν σύμφωνα με τις προτροπές του να παραβιάσω κόκκινη σήμανση σε σιδηδρομική διάβαση).
Ως άλλος εκδικητής της νυχτας, ο οπισθογεμής χειριστής του μπλέ κουβά βγαίνει σπινιάροντας από πίσω μου (σίγουρα με αφρους στο στόμα) και ξεχύνεται στην διασταύρωση με λύσσα!!!
Εκεινη την στιγμή, το φανάρι γίνεται παλόμενο πορτοκαλί (και για το απέναντι ρεύμα το ίδιο) και διστακτικά, εμεις οι ¨κουτοι' ξεκιναμε να περναμε την διασταύρωση.
Πίσω από το κτήνος στο μεταξύ έχει βγεί και άλλος Τσαρλσ Μπρόνσον του κώλου με περιπτεροειδές 'έλα Αλογοσκούφη να μου τα πάρεις' τζιπ 15.000κ.εκ τουλάχιστον, αποφασισμένος και αυτός να μας δείξει όλους εμάς!
Φυσικά τον κλείνω και μένει σαν μ@λ@κ@ας στην μέση με τους απέναντι να έρχονται και να προσπαθεί να ξαναχωθεί μέσα (λογικοί-σχιζοφρενείς 1-1).
Σαν οπαδός του Τσαρλσ, ακολουθώ το κolo , τον πετυχαίνω στο επόμενο φανάρι και φτάνω στα 2nm του προφυλακτήρα του με ABS και σπασμένη πρωτη (λίγα μετρα παρακάτω). Μαρσάρω σαν να μην υπάρχει αύριο.
Ο πίθηκος τσιμπάει και ξεκιναει ενα ράλλυ στα στενάκια με τουλάχιστος 100+ χλμ. Εγω μένω στα 30-40 χλμ και τον χαζεύω.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΖΩΟ δεν πρέπει να υπάρχει στον γαλαξία. Ίσως ζωο και εγώ που μετά τον τσίγκλισα, αλλά είχα τρελά νεύρα εχθές, πήγαινα κάπου αγκαρία, κλειστά παράθυρα καθώς δεν αντέχω την άθλια μυρωδια από τα χυσόδεντρα, ήμουν mental. -
Αν κατάλαβα σωστά ποιο φανάρι λες, το κόκκινο αυτό είναι εκεί για να μη δημιουργηθεί ουρά από το φανάρι που βρίσκεται 50μ μπροστά από τις γραμμές και πάρει κανέναν παραμάζωμα το τρένο. Συνεπώς, όταν δεν υπάρχει ουρά μπροστά, όλοι οι έξυπνοι το σφάζουν και πιέζουν και τους υπόλοιπους, όπως έκαναν σε σένα. Όποτε περνάω απο κει, το διασκεδάζω, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να σφάξω τέτοιο κόκκινο και τους βλέπω να αφρίζουν για να το περάσω!
PS. Επειδή δεν περνάω πολύ συχνά, δεν ξέρω ποιο είναι το σημάδι ότι όντως έρχεται τρένο. Ελπίζω οι βιαστικοί να ξέρουν...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
δεν ξέρω ποιο είναι το σημάδι ότι όντως έρχεται τρένο.Ορίστε μερικά σημάδια:
α) Βλέπεις κάτι μεγάλο με τεράστια φώτα να έρχεται γρήγορα κατά πάνω σου.
β) Ακούς μία εκκωφαντική βοή και μία συνεχόμενη κόρνα.
γ) Όλη η ζωή σου περνάει μπροστά από τα μάτια σου σε κλάσματα δευτερολέπτου.
δ) Ακούς τον kacey από εκεί κοντά να μουρμουρίζει 'τι ζώα θεέ μου. καλά να πάθουν'.
Ελπίζω να βοήθησα.
-
Οκ, θα το έχω υπόψη μου όταν θα είμαι πίσω από τη μπάρα και θα περιμένω ποιο ζώο θα χτυπήσει το τρένο!
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............