-
Σήμερα το μεσημέρι σε παραλιακό μαγαζί της Γλυφάδας, έξυπνος Έλληνας πέρασε με το Land Cruiser του μέσα στην παραλία μπροστά σύριζα από το μαγαζί για να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στο δρόμο. Η επίδειξη στο μεγαλείο της. Να σημειώσω ότι έπαιζαν παιδάκια στην παραλία και πέρασε αρκετά κοντά τους.
-
Eχθες το βραδυ κι ενω κινουμαι σε γνωστο μονοδρομο (γνωστο για τη συχνοτητα που γινεται παραβαση της μονοδρομησης) οπου φυσικα περα καποιων εξοδων παρκινγκ απο πολυκατοικιες χωραει ενα αυτοκινητο.
Βλεπω να ερχεται απο απεναντι ενα βανακι , λεω οκ θα χωθει καπου να περασω, κατι που κανουν οι περισσοτεροι , φυσικα αναγνωριζοντας οτι δεν εχουν καμμια δουλεια να κινουνται σε αυτο το δρομο αντιθετα.Κι ερχεται , και συνεχιζει να ερχεται και φτανουμε στο μισο μετρο
Πισω μου στο μισο μετρο εχει εξοδο πολυκατοικιας και μπορουσα να μπω για να περασει ο απαιτητικος
Αυτος με τη σειρα του εχει να διανυσει τουλαχιστον 50 μετρα οπισθεν για να χωθει καπου να περασω εγω.
Μου λεει ελα φιλε κανε λιγο οπισθεν βιαζομαι
Του λεω αν βιαζεσαι αρχισε να κανεις οπισθεν γιατι κινεισαι αναποδα
Λεει τωρα την κολοκυθια θα παιξουμε ?
Του λεω ανετα δεν βιαζομαι να παω καπου , και επιπλεον αν δεν βαλεις οπισθεν τωρα φωναζω και τροχαια για να αρπαξεις και μια ωραια κλησηΕκλεισε το παραθυρο....μην ακουσουμε και τι λεει , αλλαξε 55 χρωματα κι εκανε οπισθεν σχεδον ενα τετραγωνο για να περασω
Το ποσο το ευχαριστηθηκα...απλα priceless
-
Μόλις επέστρεψε ο αδελφός μου από Αριδαία και μου είπε πως έβλεπε ανά πόση ώρα καταμεσής του δρόμου πεσμένες καρέκλες 'γύφτου'. Τι διάολο λεει να γίνεται Λίγο πιο κάτω βλέπει καρέκλες να ίπτανται από φορτηγάκι γύφτου που αμέριμνος συνέχιζε την βόλτα του
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Eχθες το βραδυ κι ενω κινουμαι σε γνωστο μονοδρομο (γνωστο για τη συχνοτητα που γινεται παραβαση της μονοδρομησης) οπου φυσικα περα καποιων εξοδων παρκινγκ απο πολυκατοικιες χωραει ενα αυτοκινητο.
Βλεπω να ερχεται απο απεναντι ενα βανακι , λεω οκ θα χωθει καπου να περασω, κατι που κανουν οι περισσοτεροι , φυσικα αναγνωριζοντας οτι δεν εχουν καμμια δουλεια να κινουνται σε αυτο το δρομο αντιθετα.Κι ερχεται , και συνεχιζει να ερχεται και φτανουμε στο μισο μετρο
Πισω μου στο μισο μετρο εχει εξοδο πολυκατοικιας και μπορουσα να μπω για να περασει ο απαιτητικος
Αυτος με τη σειρα του εχει να διανυσει τουλαχιστον 50 μετρα οπισθεν για να χωθει καπου να περασω εγω.
Του λεω ανετα δεν βιαζομαι να παω καπου , και επιπλεον αν δεν βαλεις οπισθεν τωρα φωναζω και τροχαια για να αρπαξεις και μια ωραια κλησηΕκλεισε το παραθυρο....μην ακουσουμε και τι λεει , αλλαξε 55 χρωματα κι εκανε οπισθεν σχεδον ενα τετραγωνο για να περασω
Έτσι μπράβο
-
Τωρα πως να χαρακτηρισω ολα αυτα τα ΚΟΥΛΑΔΙΑ, που για να στριψουν αριστερες στροφες(για αυτους), βγαινουν οι μισοι στο αντιθετο?
Μαλλον ειδαν οτι δεν τους βγαινει σωστα η ''γραμμη'' οπως την σχεδιασε ο εργολαβος, και φοβουνται μην ριξουν το γυρολογιο
Παραλιγο να φιληθω με τρεις, σημερα το απογευμα, στην Πεντελη
Κατα τα αλλα φταιει η ''υπερβολικη ταχυτητα'' στις ευθειες της Εθνικης οδου, που σκοτωνομαστε
Ετσι λενε οι ειδικοι που τους ψηφισαμε(εγω οχι παντως)Τα εχουμε ξαναπει, αν δεν μπορει καποιος να οδηγησει, καλυτερα να παρει το λεοφωρειο!
-
Και οταν στριβουν στις δεξιες, πατανε κ την μιση δεξια λωριδα και κλεινουν εμενα που ειμαι διπλα τους (γιατι φυσικα κανεις δεν οδηγει στην δεξια λωριδα σε αυτη την χωρα, πλην εμου...).
Κ αντι να πεις μπραβο που ολοι τους ειναι οδηγαρες κ στριβουν παντου με γραμμες, διαμαρτυρεσαι κ απο πανω...
-
Καλά όλα αυτά και δίκαιον έχετε, αλλά ελπίζω να μην κάνετε προσπεράσματα πάνω στις στροφές σαν ένα μουλάρι που μου είχε τύχει στις 'τρύπες του Καραμανλή', γιατί η υποστροφή άμα λάχει δεν είναι ελέγξιμη από τους περισσότερους οδηγούς.
-
Δεν το ελαβα σωστα αυτο φιλτατε....
Γιατι να μην κανουμε προσπερασμα πανω σε στροφη αν ΕΜΕΙΣ μενουμε στην λωριδα μας? που το ειδες γραμμενο οτι δεν μπορω να περασω απο διπλα σου αμα ειναι πανω σε στροφη, εφ'οσον εγω μενω στην λωριδα μου?
αυτες τις μλκιες λενε εκεινοι που δεν μπορουν να μεινουν στην λωριδα τους κ στριβουν κλεινοντας εμενα που περναω απο διπλα τους στην εσωτερικη λωριδα...
-
Ελλάδα του 2009, κάπου σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη...
4 πιτσιρικάδες αδειάζουν τα παλιόλαδα από τα μηχανάκια τους σε ξένο χωράφι...
Κάποιος τους έκανε την παρατήρηση ότι μ' αυτό που κάνουν μολύνουν ανεπανόρθωτα τον ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής που ζούνε και αν θέλουν να πετάνε τις βρωμιές τους ας το κάνουν στο σπίτι τους και όχι σε ξένη περιουσία...
Ξάφνου πλακώσανε 5-6 νοματαίοι (μανάδες και μπαμπάδες των μπουμπουκιών) με άγριες διαθέσεις εναντίων του ατόμου που τόλμησε να κάνει παρατήρηση στα κανακάρια τους...
Καληνύχτα Ελλάδα...
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
μπραβο κ απο μένα ρε φιλε, έκανες το μονο σωστό αν κ ο άλλος ειμαι σίγουρος δεν κατάλαβε τίποτα κ θα το ξανακάνει!
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και οταν στριβουν στις δεξιες, πατανε κ την μιση δεξια λωριδα και κλεινουν εμενα που ειμαι διπλα τους (γιατι φυσικα κανεις δεν οδηγει στην δεξια λωριδα σε αυτη την χωρα, πλην εμου...).Κ αντι να πεις μπραβο που ολοι τους ειναι οδηγαρες κ στριβουν παντου με γραμμες, διαμαρτυρεσαι κ απο πανω...
ειμαι κι εγω που παω τερμα δεξια και αναρωτιεμαι γιατι οταν εχει κινηση ειναι ολοι στη μεση η αριστερα και αλληλοκορναρονται και βριζονται
Πραγματικα η μαλακια σε αυτη τη χωρα εχει φτασει στο απροχωρητο
Ενα τσαφ περιμενω να παω να πολιτογραφηθω νιγηριανος , και δεν αστειευομαι.... -
να προτιμησεις την Κενυα, να σε καλουνε στα εγκαινια (ε δεν μπορεσα να κρατηθω).
-
Αγγλια έχουμε γινει ρε, αριστερά σιγανά κ γεμάτα δεξια άδεια κ γρήγορα!! Ειναι σαν να σε προκαλούν προσπέρνα απο δεξιά!
Προχθες με περνάει ενας απο δεξια, το άφησα λιγο κ του το έκανα κ εγώ!! Καλα δεν φαντάζεστε πως τρελάθηκε!! Ακομα ανεβασμένη πίεση θα εχει αυτός!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν το ελαβα σωστα αυτο φιλτατε....Γιατι να μην κανουμε προσπερασμα πανω σε στροφη αν ΕΜΕΙΣ μενουμε στην λωριδα μας? που το ειδες γραμμενο οτι δεν μπορω να περασω απο διπλα σου αμα ειναι πανω σε στροφη, εφ'οσον εγω μενω στην λωριδα μου?
αυτες τις μλκιες λενε εκεινοι που δεν μπορουν να μεινουν στην λωριδα τους κ στριβουν κλεινοντας εμενα που περναω απο διπλα τους στην εσωτερικη λωριδα...
Πουθενά δεν είναι γραμμένο, εκτός από τους νόμους της φυσικής που κάποιοι πιστεύουν ότι θα υπερνικήσουν με το ντούπερ μπρίκι τους ή που απλώς δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν.
Σαφώς ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ λοιπόν να προσπερνάς οπουδήποτε, αλλά η κοινή λογική θα έπρεπε να σε αποτρέπει.Όσον αφορά το παράδειγμα που έθεσα (στις τρύπες του Καραμανλή), είχα αναφέρει τον ηλίθιο που ενώ έμπαινα στο τουνελάκι -κι είχε απαγορευτκό για προσπέρασμα- μου άναβε φώτα για να παραμερίσω κολλημένος στον προφυλακτήρα μου.
-
εγω παλι, δεν μπορω να καταλαβω αυτους, που ενω σερνονται (και καλα κανουν) σε δρομο με 2 λωριδες,εχουν αγκυροβολησει στην αριστερη και δεν ξεκουβαλιουνται.ενα land cruiser και ενα starlet δεν ξεκουβαλουσανε με τιποτα.αφου επαιξα φωτα (αρκετες φορες μιας και δεν αντιδρουσαν),μπηκαν στην δεξια και μολις τους προσπερασα μου αναψαν τα μεγαλα
τι ψυχολογια εχουν μερικοι? -
Δεν είναι θέμα ψυχολογίας, είναι θέμα άγνοιας...
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Δεν είναι θέμα ψυχολογίας, είναι θέμα άγνοιας...Μπα....
Ειναι θεμα του κλασικου του λακαμα του Ελληνα
Μετα απο 2000 χρονια, αν υπαρχει η ανθρωποτητα, οι αρχαιολογοι του μελλοντος θα προσπαθουνε να αναλυσουν τον Ελληνα του 2000.... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν το ελαβα σωστα αυτο φιλτατε....
Γιατι να μην κανουμε προσπερασμα πανω σε στροφη αν ΕΜΕΙΣ μενουμε στην λωριδα μας? που το ειδες γραμμενο οτι δεν μπορω να περασω απο διπλα σου αμα ειναι πανω σε στροφη, εφ'οσον εγω μενω στην λωριδα μου?
Πουθενά δεν είναι γραμμένο, εκτός από τους νόμους της φυσικής που κάποιοι πιστεύουν ότι θα υπερνικήσουν με το ντούπερ μπρίκι τους ή που απλώς δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν.
Σαφώς ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ λοιπόν να προσπερνάς οπουδήποτε, αλλά η κοινή λογική θα έπρεπε να σε αποτρέπει.Όσον αφορά το παράδειγμα που έθεσα (στις τρύπες του Καραμανλή), είχα αναφέρει τον ηλίθιο που ενώ έμπαινα στο τουνελάκι -κι είχε απαγορευτκό για προσπέρασμα- μου άναβε φώτα για να παραμερίσω κολλημένος στον προφυλακτήρα μου.
Ποιος νομος της φυσικης κ ποια κοινη λογικη λεει οτι πρεπει ντε κ καλα να γλυστρισει το αμαξι αμα εγω πηγαινω πιο γρηγορα απο εσενα πανω σε μια στροφη, κ ειμαστε ο καθενας στην λωριδα του?
Συμφωνουμε οτι εφ'οσον (κ οτι πρεπει να) μενει ο καθενας στην λωριδα του, εγω μπορω να σε περασω ειτε απο την εσωτερικη ειτε απο την εξωτερικη λωριδα κ δεν μπορεις να μου πεις απολυτως τιποτα?
Κ οτι αυτοι που δεν μπορουν να το κανουν αυτο - ειτε οταν γλυστρισουν κ φυγουν, ειτε (αυτο που τσαντιζει εμενα αφανταστα) οταν κλεινουν στην εσωτερικη επειδη δεν ξερουν να στριψουν σωστα - θελουν σφαλιαρες?
ΥΓ Εισαι σιγουρος οτι στις τρυπες εχει απαγορευτικο προσπερασης?
-
Για τις τρύπες: ναι, τουλάχιστον στο ρεύμα προς Σούνιο.
Λέμε το εξής: πολλοί οδηγοί, κακοί ή και καλοί, είτε από έλλειψη ικανότητας, είτε από 'την κακιά ώρα' βγαίνουν από τα όρια της λωρίδας τους στις στροφές λίγο ή πολύ, το έχω παρατηρήσει πολλές φορές. Αν λοιπόν προσπεράσεις σε αριστερή στροφή από τα δεξιά ή σε δεξιά στροφή από τα αριστερά, κινδυνεύεις να γίνεις κουβάρι με τον άλλο. Άρα; Άρα αποφεύγεις το προσπέρασμα σ' εκείνο ακριβώς το σημείο, το κάνεις 5' αργότερα.
Θυμάμαι πχ που σε μια αριστερή καμπή του Κηφισσού, φορτωμένος με επιβάτες (3), αντί να στρίψω έφυγα σχεδόν ευθεία (Accent με μαμά αναρτήσεις ακόμα). Ευτυχώς δεν ήταν κανείς δεξιά μου, γιατί θα κολλάγαμε άσχημα. Έκτοτε προσέχω όπως έγραψα παραπάνω.
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............