-
Έριξα μια γρήγορη ματιά στο άρθρο, μεταξύ άλλων επικεντρώνεται στον συντονισμό από κραδασμούς, πιέσεις κλπ. Θα ανεβάσω φωτό από ένα στρόφαλο που είχε το μοτέρ ενός Clio μετατροπή σε Williams που αγόρασε πρόσφατα ο μικρός μου γιός να δείς πως έχουν καταντήσει τα κομβία από τους κραδασμούς γιατί τον είχανε σφάξει στα ελαφρώματα οι επιτήδιοι μοστρομηχανικοί και ρεκτιφιατζήδες, επίσης είχαν ελαφρώσει και το βολάν και είχαν βάλει και ελαφρωμένη τροχαλία στον στρόφαλο, εκεί να δείς πάρτυ που γινότανε, ό μαστρο όλα τα σφάζω και όλα τα ελαφρώνω, δεν ξέρω ποιός το έφτιαξε αυτό το μοτέρ ( ο μικρός το αγόρασε πολύ φτηνά με χτυπημένο μοτέρ ) άρχισε να αφαιρεί μέταλλο από όπου τον βόλευε χωρίς να ξέρει τι κάνει, και μετά με πιά ζυγοστάθμιση θα φέρεις όλο αυτό το σύνολο στα σωστά του ? Δεν έρχεται με τίποτα και αυτό φαίνεται αν λύσεις το μοτέρ μετά από λίγες χιλιάδες χλμ αν στο μεταξύ δεν έχει σπάσει.
Βλέπω κατά καιρούς στην τηλεόραση σε διάφορες εκπομπές κάποιους που πασάρονται σαν βελτιωτές και καταλαβαίνω γιατ ι επίπεδο μιλάμε, άσε.......
-
ο καλος ο μαστορας φαινεται στην πραξη και οχι στην θεωρια.
η θεωρια διαφερει πολυ απο την πραξη και αυτο δεν ισχυει μονο στην δουλεια του μηχανικου αυτοκινητων αλλα σε πολλα επαγγελματα.
οσο για τις βιδες torq to yield που λες μπορει καποιος μηχανικος να μην τις ξερει με αυτη την ονομασια η να τις ξερει με αλλη ποιο λαικη ονομασια,αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν τις εχει χρησημοποιοησει .
και στο κατω κατω αμα νομιζεις οτι ολοι οι μηχανικοι ειναι αχρηστοι στην ελλαδα ,που μπορει και να ειναι αρκετοι απο αυτους ,στο χερι σου ειναι να ανοιξεις ενα μαγαζι και να κονομησεις.
εγω δεν ειμαι μηχανικος και δεν τραβαω ζορια αλλα δεν γουσταρω τετοια .
-
Δεν λες τα ίδια, τα λες λάθος. Δεν πειράζει, όλοι κάνουμε λάθη. Μαγκιά είναι να πούμε το mea culpa.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ο καλος ο μαστορας φαινεται στην πραξη και οχι στην θεωρια.η θεωρια διαφερει πολυ απο την πραξη και αυτο δεν ισχυει μονο στην δουλεια του μηχανικου αυτοκινητων αλλα σε πολλα επαγγελματα.
οσο για τις βιδες torq to yield που λες μπορει καποιος μηχανικος να μην τις ξερει με αυτη την ονομασια η να τις ξερει με αλλη ποιο λαικη ονομασια,αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν τις εχει χρησημοποιοησει .
και στο κατω κατω αμα νομιζεις οτι ολοι οι μηχανικοι ειναι αχρηστοι στην ελλαδα ,που μπορει και να ειναι αρκετοι απο αυτους ,στο χερι σου ειναι να ανοιξεις ενα μαγαζι και να κονομησεις.
-
O μάστορας φαίνεται στην πράξη. Ο καλός μάστορας φαίνεται στην πράξη από τη στιγμή που γνωρίζει και θεωρητικά πως λειτουργεί το ρημάδι το εξάρτημα, από τι είναι φτιαγμένο αλλά και πως φτιάχνεται.
-
Η θεωρία διαφέρει ερκετά από την πράξη, αλλά χωρίς την θεωρία δεν πας παρακάτω, μένεις στο 1950.
-
Δεν πειράζει αν δεν ξέρει τι είναι οι βίδες torq to yield και τις ξέρει με άλλη ονομασία, αυτό που έχει σημασία είναι ξέρει τα grade από τις βίδες του καπακιού και γιατί αυτές οι βίδες είναι καλύτερες ή χειρότερες από τις άλλες για να σφίγει σωστά το καπάκι και να μη κάψει φλάτζα σε 1 εβδομάδα.
-
Δε νομίζω ότι είμαι καλύτερος από τους άλλους, αν ήθελα θα είχα συνεργείο αλλά δε γουστάρω τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνω και να είσαι σίγουρος ότι και έτσι τα κονομάω.
-
Το ότι δεν γουστάρεις τέτοια καθόλου δε με ενδιαφέρει, μη διαβάζεις το τόπικ.
-
-
Φίλτατε Αντώνη θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω ελαφρώς διαφωνώντας τα λεγόμενα σου προσθέτοντας τα δικά μου λόγια. Λες εδώ αυτά
Τα στείρα καυσίμου αέρια, είναι συμπιεστής μοριακής δομής και δεν παλινδρομούν πρακτικά. Σίγουρα έχουν μηδαμινό βάρος, άρα δεν περιλαμβάνουν παλινδρομούσα ενέργεια αδράνειας ορατή, και μετρούμενη πρακτικά. Ο χρόνος ομοιόμορφης κατανομής της πιέσεως, στους χώρους μεταφοράς ενός αυτοκινήτου (σωληνώσεις από το ψυχρό τμήμα του στροβίλου μέχρι και την πεταλούδα) , είναι χιλιοστά του δευτερόλεπτου, και δεν καταγράφονται λειτουργικά. Είναι και ο λόγος που αποφεύγουμε της ‘φισουνεσ’ στης ενώσεις, για να μην έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα εξ άλλης αιτίας.
Θα πω εγώ ότι ναι μεν ο αέρας είναι πρακτικά για την εφαρμογή μηδενικού βάρους, έχει όμως μόρια που έχουν μια ταχύτητα και μια αδράνεια, και ότι η κάλυψη της απόστασης από την εξαγωγή του συμπιεσμένου αέρα από την τουρμπίνα προς την πεταλούδα έχει να κάνει με τον όγκο του και κατά πόσο αυτός θα γεμίσει τον όγκο των σωληνώσεων και του εναλλάκτη αέρα – αέρα και όχι intercooler αφού προτιμάς τα Ελληνικά, και δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα που κινείται αυτός προς την πεταλούδα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγουμε τις ελαστικές σωληνώσεις, επειδή φουσκώνουν λόγο του όγκου του συμπιεσμένου αέρα και της διαστολής που έχει από την θέρμανση του κατά την συμπίεση του, και όχι λόγω της ταχύτητας του. Η καθυστέρηση ( Lag ) έχει να κάνει με την περιστροφή του συμπιεστή και κατά πόσο αυτός στη μονάδα του χρόνου θα γεμίσει τα λίτρα του όγκου των σωληνώσεων και του εναλλάκτη ώστε να έχει αρκετό όγκο να γεμίσει – υπερσυμπιέσει – και τους θαλάμους καύσης για το διάστημα που μένουν ανοιχτές οι βαλβίδες, είναι λοιπόν καθαρά θέμα όγκου και όχι ταχύτητας. Η ταχύτητα παίζει ρόλο στα ατμοσφαιρικά μοτέρ. Αλλά και εκεί χρειάζεται σχετική ταχύτητα, η πολύ μεγάλη ταχύτητα πάνω από ένα όριο – βαθμός Reynold- δημιουργεί στροβίλους και άρα οπισθέλκουσα που δεν επιτρέπει να γεμίσουν οι θάλαμοι καύσης με την απαραίτητη ποσότητα.
Λες εδώ τα εξής
Και εξηγώ: όταν αφήνεις την πεταλούδα να κλίση, απουσία απαραίτητου αέρα, το μίγμα δεν καίγεται με το 100% στους χώρους καύσης του κινητήρα. Με αποτέλεσμα να συνεχίζει να καίγεται στην πολλαπλή εξαγωγή. Εκεί παρουσία μεγάλης θερμοκρασίας, παθαίνει αυταναφλέξεις, και εκρήξεις. Αυτές αποδίδουν πολλές φορές μεγαλύτερες πιέσεις, από το στείρο καυσίμου καυσαέριο. Για αυτό και πολλές φορές ‘φουσκώνουν’ οι πυρωμένοι σωλήνες, και σπάνε τα μαντέμια της εξαγωγής. Αυτή η εκρηκτική ‘διάθεση’, δεν επηρεάζει τον στρόβιλο, διότι λόγο εντολής της υποπίεσης, έχει ανοίξει το κλαπε που παροχετεύει στον εξωτερικό χώρο.
Εδώ θα πω εγώ ότι όταν κλείνει η πεταλούδα και εφ όσον είχε ανεβάσει πίεση η τουρμπίνα λόγω πολλών καυσαερίων αν πατάγαμε αρκετά το γκάζι, υπάρχει συμπιεσμένος αέρας στον χώρο πριν την πεταλούδα, δεν έχουμε απουσία αέρα στο σημείο εκείνο, επίσης λόγω του μεγάλου όγκου αέρα αφού είχε τουρμπίσει το μοτέρ υπάρχει αέρας και στον χώρο μετά την πεταλούδα και κατ’ επέκταση στους αυλούς εισαγωγής και βέβαια μέσα στους θαλάμους καύσης, εκεί έχουμε έργο λόγω ύπαρξης καυσίμου το οποίο ταπεινώνει τη θερμοκρασία του θαλάμου καύσης, δεν έχουμε αυταναφλέξεις κάθε φορά που αφήνουμε το γκάζι, και εν πάση παεριπτώσει οι εκρήξεις παραμένουν στους θαλάμους καύσης γιατί τα τουρμπάτα μοτέρ έχουνε ελάχιστο έως μηδενικό overlap ( εκτός των πολύ ειδικών περιπτώσεων σε ειδικά αγωνιστικά μοτέρ ) αλλά και έτσι στο μαντέμι γίνεται η 3η εκτόνωση των καυσαερίων ( η 1η είναι κατά την ανάφλεξη, η 2η στην πολλαπλή εξαγωγής, η 3η στο μαντέμι επάνω στην φτερωτή, και η 4η στο Down Pipe ).
Να πω επίσης ότι τα μαντέμια δεν φουσκώνουν και σπάνε από εκρηκτικές διαθέσεις αλλά από τον ρυθμό της ψύξης τους, όπως και οι δισκόπλακες, τα ραγίσματα λοιπόν στα μαντέμια είναι από την ταχύτητα της εναλλαγής τους κύκλου θέρμανσης – ψύξης.Λες επίσης
Για την ιστορία σου λέω, ότι τα πρώτα μαντέμια στροβιλομηχανων στην χώρα μας, χυτευονταν στο χυτήριο παπαστρατου 46 στο Πειραιά, ιδιοκτησία του Αντώνη ΑΛΠΟΧΩΡΙΤΗ, με έδρα εργοστάσιου, Αχαρνών και Ηπείρου Αθήνα, με μοδελα αμερικανικά, καθώς και πτερύγια στροβίλων εισαγωγής. Πατέρας της μάνας μου. Εξ ου και το όνομα μου!!.
Θα πω εδώ ότι αυτό δε λέει τίποτα γιατί από τότε μέχρι σήμερα δεν ισχύει τίποτα ούτε στα κράμματα αλλά ούτε και στους τρόπους χύτευσης, το περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικό σήμερα. Όσο για τα πτερύγια των στροβίλων θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω γιατί τα εξαρτήματα αυτά χυτεύονται με τη μέθοδο του χαμένου κεριού ( Ιnvestment casting ) και το μοναδικό χυτήριο στην Ελλάδα αυτής της μεθόδου ήταν τα χυτήρια Ηπείρου το 1980-2005, σήμερα υπάρχει ένα άλλο στην Αμαλιάδα, η Turbo Med.
-
Μια και μου ήρθε, είναι το τούρμπο στροβιλοκινητήρας όπως λέει πιο πριν ή όχι γιατί εμένα δεν μου ακούγεται εντάξει....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μια και μου ήρθε, είναι το τούρμπο στροβιλοκινητήρας όπως λέει πιο πριν ή όχι γιατί εμένα δεν μου ακούγεται εντάξει....Στρόβιλος είναι, κινητήρας δεν είναι, στροβιλοκινητήρας είναι ο κινητήρας που διαθέτει αξονικό συμπιεστή μερικών σταδίων και καίει καύσιμο και με τον άξονα του δίνει κίνηση, σε σαζμάν, σε προπέλα πλοίου, αεροσκάφους κλπ, είναι κινητήρας που παράγει έργο, το τούρμπο είναι συμπιεστής που κινείται από τα καυσαέρια συμπιέζοντας αέρα, δεν είναι κινητήρας να παράγει έργο, ακόμα και όταν στα αυτοκίνητα ράλλυ χρησιμοποιεί μεθόδους antilag που ψεκάζουν μίγμα αναφλέγοντας το μέσα στη φτερωτή για να περιστραφεί υπερνικώντας την αδράνεια που το επιβραδύνει, ακόμα και τότε δεν μπορεί να θεωρηθεί κινητήρας.
Το λένε και οι λέξεις
Turbo - charger κινείται με καυσαέρια
Super - charger κινείται με μηχανικό τρόπο, συνήθως ιμάνταΤα 2 παραπάνω εξαρτήματα είναι συμπιεστές, ο στροβιλοκινητήρας λέγεται gas turbine
-
Έτσι.... γιατί άντε την ανορθογραφία να την αποδεχτούμε, με την κατασκευή νέων λέξεων (άκου διαβαστές....!) να χαμογελάσουμε, με μικρά λαθάκια να πούμε δεν πειράζει αλλά από χοντρά λάθη πόσα αφήσουμε να περάσουν, πόσα να καταπιούμε.... και γιατί να το κάνουμε;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Θα ανεβάσω φωτό από ένα στρόφαλο που είχε το μοτέρ ενός Clio μετατροπή σε Williams που αγόρασε πρόσφατα ο μικρός μου γιόςΈχετε οικογενειακώς μια συμπάθεια στα Renault
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Θα ανεβάσω φωτό από ένα στρόφαλο που είχε το μοτέρ ενός Clio μετατροπή σε Williams που αγόρασε πρόσφατα ο μικρός μου γιός
Έχετε οικογενειακώς μια συμπάθεια στα Renault
Έχουμε μόνο Renault, είναι 4 R21 τα 2 ατμοσφαιρικά, 1 τούρμπο δικίνητο και 1 τούρμπο τετρακίνητο, υπάρχει σε ανταλλακτικά 1 τούρμπο τετρακίνητο ακόμα, και 1 Clio μετατροπή σε Williams, στην πορεία χώθηκε και 1 Starlet αλλά μέσα στο χειμώνα θα το δώσουμε.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Έτσι.... γιατί άντε την ανορθογραφία να την αποδεχτούμε, με την κατασκευή νέων λέξεων (άκου διαβαστές....!) να χαμογελάσουμε, με μικρά λαθάκια να πούμε δεν πειράζει αλλά από χοντρά λάθη πόσα αφήσουμε να περάσουν, πόσα να καταπιούμε.... και γιατί να το κάνουμε;
Χωρίς να λυπάμαι σου λέω, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ στης διάφορες ενότητες είναι, ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ. Κάνω προσπάθεια να γράψω ορθογραφημένα, πολλά μου ξεφεύγουν κατά το γράψιμο μα δεν γυρίζω πίσω!. Αυτό που είναι σίγουρο είναι, ότι γράφω είναι καταληπτό. Εάν εσύ δεν τα καταλαβαίνεις, μην τα διαβάσεις. Στο δικό σου forums μην με αφήσεις να γράφω. Είμαι ανορθόγραφος δεν είμαι αμόρφωτος.
Δεν μπορώ να καταλάβω, ποίος δεν θα καταλάβαινε της έννοιες, αν όλα τα ο ήταν όμικρον, όλα τα ι γιώτα, όλα τα φ φ, και άλλα πολλά, που σκοντάφτουν οι εγγλέζοι στην γλώσσα τους?.
Τώρα πλάθω λέξεις, εσύ μπορείς?, κάντο. Με το να γράψω ‘διαβαστες’ μου, ενοχλείσαι. Αν σου έγραφα ‘οι άνθρωποι που με διαβάζουν’ θα ήσουν ευχαριστημένος?. Εγώ δεν θα ήμουνα, βαλε μου 0!.
Δεν διεκδικώ δικαιώματα στης λέξεις που παράγω!!.
Δεν ξέρω αν μου επιτρέπεις να σε λέω φίλο μου, μα σίγουρα σου γράφω, ότι έχω πρόβλημα με τα master του σογιού μου, καθώς και στης διάφορες βαθμίδες στης σπουδές μου. Είμαι ‘κολλημένος’, οι άλλοι θυμώνουν (αδέλφια, δάσκαλοι μου) και εγώ γελάω!. Δεν αισθάνομαι ‘εκτεθειμένος’ με την εγγραφή σου, δεν θέλω να ορθογραφώ, το κάνω κατ ανάγκη!.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΥΓ. είμαστε full of topic!!!…...μα δεν αφήνω να πέσει τίποτα κάτω!!To παραπάνω post δείχνει 100% την νοοτροπία που σας διακρίνει σε όλους τους τομείς...Συγχαρητήρια...
Κατα τα άλλα
-
- αναγνώστες
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
- αναγνώστες
Λεπτομέρειες...
-
Σφυρίζω και εγώ λοιπόν με τη σειρά μου μπενάλτι για αυτά που λέει, στον εκ πεποιθήσεως ανορθόγραφο Antonis Τeam με μια γελοιογραφία του αξέχαστου Μποστ.
Με αυτά που έχω διαβάσει εδώ, νιώθω σαν τον παίχτη στη γελοιογραφία.
-
Δε χρειάζεται... (Moderator)
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Χωρίς να λυπάμαι σου λέω, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ στης διάφορες ενότητες είναι, ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ. Κάνω προσπάθεια να γράψω ορθογραφημένα, πολλά μου ξεφεύγουν κατά το γράψιμο μα δεν γυρίζω πίσω!. Αυτό που είναι σίγουρο είναι, ότι γράφω είναι καταληπτό. Εάν εσύ δεν τα καταλαβαίνεις, μην τα διαβάσεις. Στο δικό σου forums μην με αφήσεις να γράφω. Είμαι ανορθόγραφος δεν είμαι αμόρφωτος.
Δεν μπορώ να καταλάβω, ποίος δεν θα καταλάβαινε της έννοιες, αν όλα τα ο ήταν όμικρον, όλα τα ι γιώτα, όλα τα φ φ, και άλλα πολλά, που σκοντάφτουν οι εγγλέζοι στην γλώσσα τους?.
Τώρα **πλάθω λέξεις, εσύ μπορείς?, **κάντο. Με το να γράψω ‘διαβαστες’ μου, ενοχλείσαι. Αν σου έγραφα ‘οι άνθρωποι που με διαβάζουν’ θα ήσουν ευχαριστημένος?. Εγώ δεν θα ήμουνα, βαλε μου 0!.
Δεν διεκδικώ δικαιώματα στης λέξεις που παράγω!!.
Δεν ξέρω αν μου επιτρέπεις να σε λέω φίλο μου, μα σίγουρα σου γράφω, ότι έχω πρόβλημα με τα master του σογιού μου, καθώς και στης διάφορες βαθμίδες στης σπουδές μου. Είμαι ‘κολλημένος’, οι άλλοι θυμώνουν (αδέλφια, δάσκαλοι μου) και εγώ γελάω!. Δεν αισθάνομαι ‘εκτεθειμένος’ με την εγγραφή σου, δεν θέλω να ορθογραφώ, το κάνω κατ ανάγκη!.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΥΓ. είμαστε full of topic!!!…...μα δεν αφήνω να πέσει τίποτα κάτω!!Σαφώς και δε λυπάσαι ούτε τον εαυτό σου ούτε εμάς...
Ανορθόγραφος εκ πεποιθήσεως αλλά κάνεις προσπάθεια να γράψεις σωστά..... και μετά λες δεν θέλω να ορθογραφώ το κάνω κατ΄ανάγκη.... καταλαβαίνεις τι λες;; Γιατί πολλοί αμφιβάλλουμε. Σκέψου το λίγο, και δεν σε κατηγορώ για αυτό, αλλά αν γράφεις ανορθόγραφα, με λάθος σύνταξη, χρησιμοποιώντας λάθος λέξεις που σημαίνουν άλλο πράμα μήπως είναι πιθανό να δημιουργείς παρεξηγήσεις και δυσκολίες;
Τώρα για το αν αυτά που γράφεις είναι καταληπτά δεν ξέρω, αντιληπτά πάντως μερικές φορές δεν είναι.... και μάλλον αν και σε καταληψία δεν θα πέσουμε ελπίζω να μην πάθουμε καμιά καταπληξία όσοι τα διαβάζουμε... και καταλήξουμε!
Δεν είναι κακό να πλάθεις λέξεις αλλά όχι αν υπάρχουν ήδη οι κατάλληλες και όταν οι νέες δεν είναι όσο καλές οι υπάρχουσες. Η ελληνική γλώσσα είναι από τις πιο πλούσιες δεν έχουμε λόγο να την καταστρέφουμε κι εσύ δυστυχώς τη βιάζεις με μανία!
Γράφεις τόσα και τόσα (όπως λες δεν αφήνεις και κάτι να πέσει κάτω! ) και είναι κρίμα γιατί έχεις τρομερή εμπειρία και σίγουρα πάρα πολλά να προσφέρεις με τις γνώσεις σου και το καταλαβαίνω αυτό και λυπάμαι γιατί χάνεις σε αξιοπιστία με τον τρόπο που εκφράζεσαι. Μπορείς να με λες φίλο, θεωρώ ότι αν δεν έχουμε πιαστεί στα χέρια όλοι φίλοι είμαστε εδώ μέσα, για αυτό και καμιά φορά σου μπαίνω, για αυτό και σου τα λέω όλα αυτά πραγματικά καλόπιστα. Ίσως καλύτερα να έγραφες λίγο λιγότερο αλλά πιο προσεγμένα. Απλά θα σε παρακαλούσα όσο μπορείς να ξανακοιτάς λίγο τί γράφεις, θα μας βοηθήσεις όλους. Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Νομίζεις ότι θα τους πείσεις ? έχουν 20 χρόνια πείρα σε βελτιώσεις αγωνιστικών νομίζεις δε ξέρουν ?
Χρόνια πριν είχα διαβάσει και ομολογώ εντυπωσιάστηκα, για ένα project που είχε ξεκινήσει στην Ιαπωνία σχετικά με την μελέτη της αποτυχίας. Το άρθρο βρίσκεται εδώ:http://www.japanjournal.jp/tjje/show_art.php?INDyear=05&INDmon=12&artid=dc581e2910cc50062fe33bd2f59e5365
Αξίζει να το διαβάσεις με την ησυχία σου, αλλά μια και μιλάμε για τουρμπίνες εδώ, παραθέτω το τμήμα του άρθρου που μας αφορά και είναι σχετικό με την Mitsubishi.
'**In Japan too, Mitsubishi Heavy Industries carried out investigations into the cause of the explosion of a 50-ton steam turbine rotor during factory trials in 1970 that killed four and injured sixty-one. The results of these investigations were disseminated around the world, and thanks to this, today we no longer see turbine rotor explosions, although they happened around three times a year worldwide before. Mitsubishi Heavy Industries even has the destroyed turbine rotor on display in its museum, to ensure that this accident is not forgotten with the passage of time.
**Ως μηχανολογικά καταρτισμένος άνθρωπος που είσαι, νομίζω πως διακρίνεις άνετα κάποια από τα στοιχεία του χαρακτήρα των ανθρώπων, που οδήγησαν την Mitsubishi για παράδειγμα να κατασκευάζει μεταξύ άλλων καλές τουρμπίνες. Από την άλλη, η απουσία αυτών των στοιχείων από το χαρακτήρα του μέσου νεοέλληνα, δικαιολογεί απόλυτα το γεγονός πως όχι τουρμπίνα δεν θα φτιάξουμε ποτέ, αλλά ούτε θα μάθουμε τι διάολο πράγμα είναι αυτό και πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε με ανάλογη ασφάλεια και αξιοπιστία. Καλό απόγευμα να έχεις.
Ευχαριστώ για τον καλό λόγο σου.
Το δυστύχημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν αγαπάμε το διάβασμα γύρω από το αντικείμενο της εργασίας μας που διαπραγματευόμαστε, αυτό είτε γιατί είμαστε τεμπέληδες είτε, και αυτό είναι πολύ χειρότερο, γιατί νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα, οπότε είμαστε ημιμαθείς.Πόσοι επισκευαστές μετά που κλείνουν το μαγαζί τους ανοίγουν βιβλία, ειδικά περιοδικά ή papers που τους στέλνουν για να κοιτάξουν προσεκτικά και να καταλάβουν κάποια πράγματα περισσότερο. Σου λέω εγώ ότι είναι ελάχιστοι.
Καλύπτονται πίσω από τη γνώση της καθημερινότητας τους γνωρίζοντας λόγω τριβής΄τα αδύνατα σημεία μερικών αυτοκινήτων και πως θα ανεβοκατεβάζουν ζασμάν και νομίζουν ότι είναι οι άρχοντες της μηχανολογίας και κάνουν μετά τα κοκκόρια στις παρέες τους και στα διάφορα φόρα, και αν τους ρωτήσεις τι είναι οι βίδες torq to yield θα σε κοιτάνε σαν Αρειανό αν δε σε πούνε λαλάκα.
Πολλές φορές αισθάνομαι άσχημα που αναγκάζομαι να ανεβάζω τους τόνους αλλά τρελαίνομαι με την ημιμάθεια, είναι τόσο εύκολο να ξεστραβωθείς άμα θέλεις, μόνο που πρέπει να αφιερώσεις ώρες, μέρες, χρόνια για να πας παρακάτω αυτό που ξέρεις ελάχιστα.
έχεις απόλυτο δίκιο...
-
ο καλος ο μαστορας φαινεται στην πραξη και οχι στην θεωρια.η θεωρια διαφερει πολυ απο την πραξη και αυτο δεν ισχυει μονο στην δουλεια του μηχανικου αυτοκινητων αλλα σε πολλα επαγγελματα.
αυτη είναι λογική αμόρφωτου νεοέλληνα...
-
τον αν ειμαι αμορφωτος και νεοελληνας εσενα να μην σε νοιαζει.
αν εχεις κατι να πεις για το θεμα πεστο ,αλλα μην αρχιζεις παλι τα ιδια γιατι σε βλεπω να στελνεις παλι υβριστικα π.μ εναντιον μου.ξερεις εσυ
-
τον αν ειμαι αμορφωτος και νεοελληνας εσενα να μην σε νοιαζει.
αν εχεις κατι να πεις για το θεμα πεστο ,αλλα μην αρχιζεις παλι τα ιδια γιατι σε βλεπω να στελνεις παλι υβριστικα π.μ εναντιον μου.ξερεις εσυ
στα τεχνικά θέματα δεν υπάρχουν περίπου-νομίζω κτλ ... η το ξέρεις η όχι...
ο χρήστης 21 Quadra λεει πράγματα που ενδιαφέρουν πολλούς από εμάς όπως είναι και όχι γεμάτα άσχετα σχόλια και π...λογίες
Turbo απορίες/διευκρινήσεις