-
Εδώ και ενάμιση μήνα και 5000 χλμ αποτελώ έναν ευτυχή κάτοχο ενός Passat 1.8TSI.
Όταν το παράγγειλα ήμουν μεταξύ της 320 και του Mondeo. Το Mazda 6 δεν ήταν καν στις επιλογές αφού ήταν το παλιό μοντέλο. Η 320 απορίφθηκε για λόγους χώρου και εξοπλισμού, αφού για δερμάτινο σαλόνι και σχεδόν παρόμοιο εξοπλισμό με το Highline έφθανε αισίως τις 40.000. Το Mondeo 2.0 το έκανα Test-Drive και μου έκαναν δύο πράγματα εντύπωση. Το πρώτο ήταν κατι εντονα ενοχλητικό στο υδραυλικό τιμόνι σε στάση που ένιωθες το μηχανισμό να σου το τραβάει κάπως και δεύτερο το θόρυβο από το δρόμο και την ελλιπή ηχομόνωση. Έπειτα το εσωτρικό το θεωρώ απαράδεκτο με τους τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς αλουμινίου στο εσωτερικό (Titanium). Επίσης δεν έμεινα καθόλου εντυπωσιασμένος από τις αναρτήσεις και μου έδινε μία αίσθηση μεγάλου και ανοικονόμητου στο δρόμο οχήματος.
Έπειτα στη δοκιμή του Passat εντυπωσιάστηκα με τη συμπεριφορά του στις στροφές, όπου μου έδινε την εντύπωση μικρότερου αυτοκινήτου (το τεστ ήταν σε μικρό επαρχιακό με στροφές). Μετά από την παραμονή του για 2 περίπου μήνες έχω να σημειώσω τρία πράγματα.
Πρώτον την πολύ καλή του αίσθηση στις επιταχύνσεις, όπου μοιάζει να τραβάει σαν ηλεκτρικό (ομαλά και σταθερά), την καλή του ηχομόνωση και τις σκληρές αναρτήσεις, όπου δεν θα το περίμενα διαβάζοντας τόσα περιοδικά του χώρου.
Γενικά μου φαίνεται ότι το marketting καλά κρατεί στα περιοδικά, εμφανίζοντας το Mondeo ως κάτι το εξαιρετικό σε αίσθηση και ποιότητα εσωτερικού (στο οποίο διαφωνώ κάθετα) και το Passat ως άνετο με δυνατό κινητήρα και μικροποροβλήματα φινιρίσματος.
Επίσης τώρα από θέμα τιμής τα δύο που σκέφτεσαι (αν θελεις τις πλούσιες εκδόσεις) το Passat είναι περίπου 1500-2000 κάτω στον ιδιο εξοπλισμό.
Αυτά και καλή επιλογή από εναν ευτυχή (μέχρι τώρα) κατοχο ενός Passat. -
Μου κανει εντυπωση που λες οτι για τον θορυβο στον δρομο και την ελλιπη ηχομονωση.
Δεν το εχω οδηγησει αλλα δεν σου δινει αυτην την εντυπωση.
Επισης για το εσωτερικο που λες εξακολουθω να πιστευω οτι το μονδεο ειναι μισο κλικ ποιοτικοτερο και στο λεει ενας φανατικος (και ιδιoκτητης αυτοκινητου) του group vag.
Οσον αφορα για την αισθηση στο δρομο διαφερει απο οδηγο σε οδηγο. Ας πουμε οτι αλλη αισθηση θα εχει καποιος που ξερει πραγματικα απο οδηγηση και εχουν περασει πολλα αυτοκινητα απο τα χερια του (κυριως σπορ) και αλλη καποιος που το πρωτο του αυτοκινητο ηταν μια π.χ. corolla του 2000 και το επομενο του θα ειναι τα εν λογω. Στην πρωτη περιπτωση θα μπορεσει να διακρινει τις λεπτομεριες στην οδηγηση των αυτοκινητων.Επαναλαμβανω παντως οτι το passat ειναι η καλυτερη επιλογη αυτη την στιγμη στην κατηγορια.
-
Κατ' αρχάς δεν είμαι φανατικός κανενός Group και πολλώ μάλλον της VAG. Είναι το πρώτο μου VW παρόλο που έχω οδηγήσει αρκετά και μετά από πολύ σκέψη για το After Sales της.
Για το εσωτερικό, εάν αυτό θεωρείται ποιοτικό, είναι οπωσδήποτε υποκειμενικό.
Η αίσθησή μου είναι ότι το εσωτερικό του Mondeo απλά δεν είναι αρμονικό (αρκεί να δεις τα χειριστήρια στο τιμόνι...)
Τέλος για τη συμπεριφορά στο δρόμο, επίτρεψέ μου να έχω τις αντιρήσεις μου. Άλλωστε για αυτό είναι τα φορουμ, για να λέγεται η προσωπική άποψη του καθενός. Εάν ζητείτε 'ειδική' γνώμη, απευθυνθείτε στον 'ειδικό' τύπο. Να θυμίσω όμως ότι συνήθως ο κόσμος δεν μασάει κουτόχορτο και αυτό φαίνεται έντονα στις ταξινομήσεις ΄παρά την επιθετική τιμολογιακή πολιτική της Ford.
Γνώμη μου είναι να πηγαίνετε να οδηγείτε τα μοντέλα που ενδιαφέρεστε και δώστε λιγότερη σημασία στις 'ειδικές' γνώμες. -
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Εδώ και ενάμιση μήνα και 5000 χλμ αποτελώ έναν ευτυχή κάτοχο ενός Passat 1.8TSI.
Όταν το παράγγειλα ήμουν μεταξύ της 320 και του Mondeo. Το Mazda 6 δεν ήταν καν στις επιλογές αφού ήταν το παλιό μοντέλο. Η 320 απορίφθηκε για λόγους χώρου και εξοπλισμού, αφού για δερμάτινο σαλόνι και σχεδόν παρόμοιο εξοπλισμό με το Highline έφθανε αισίως τις 40.000. Το Mondeo 2.0 το έκανα Test-Drive και μου έκαναν δύο πράγματα εντύπωση. Το πρώτο ήταν κατι εντονα ενοχλητικό στο υδραυλικό τιμόνι σε στάση που ένιωθες το μηχανισμό να σου το τραβάει κάπως και δεύτερο το θόρυβο από το δρόμο και την ελλιπή ηχομόνωση. Έπειτα το εσωτρικό το θεωρώ απαράδεκτο με τους τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς αλουμινίου στο εσωτερικό (Titanium). Επίσης δεν έμεινα καθόλου εντυπωσιασμένος από τις αναρτήσεις και μου έδινε μία αίσθηση μεγάλου και ανοικονόμητου στο δρόμο οχήματος.
Έπειτα στη δοκιμή του Passat εντυπωσιάστηκα με τη συμπεριφορά του στις στροφές, όπου μου έδινε την εντύπωση μικρότερου αυτοκινήτου (το τεστ ήταν σε μικρό επαρχιακό με στροφές). Μετά από την παραμονή του για 2 περίπου μήνες έχω να σημειώσω τρία πράγματα.
Πρώτον την πολύ καλή του αίσθηση στις επιταχύνσεις, όπου μοιάζει να τραβάει σαν ηλεκτρικό (ομαλά και σταθερά), την καλή του ηχομόνωση και τις σκληρές αναρτήσεις, όπου δεν θα το περίμενα διαβάζοντας τόσα περιοδικά του χώρου.
Γενικά μου φαίνεται ότι το marketting καλά κρατεί στα περιοδικά, εμφανίζοντας το Mondeo ως κάτι το εξαιρετικό σε αίσθηση και ποιότητα εσωτερικού (στο οποίο διαφωνώ κάθετα) και το Passat ως άνετο με δυνατό κινητήρα και μικροποροβλήματα φινιρίσματος.
Επίσης τώρα από θέμα τιμής τα δύο που σκέφτεσαι (αν θελεις τις πλούσιες εκδόσεις) το Passat είναι περίπου 1500-2000 κάτω στον ιδιο εξοπλισμό.
Αυτά και καλή επιλογή από εναν ευτυχή (μέχρι τώρα) κατοχο ενός Passat.Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Μπορείς να μου δώσεις κάποια στοιχεία για την κατανάλωση που έχεις ως τώρα; Το κινείς σε πόλη ή επαρχία;
-
στο passat τι περιλαμβάνει το r-line ?
thanks
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
στο passat τι περιλαμβάνει το r-line ?thanks
Από ότι ρώτησα, ακόμα δεν εισάγεται στην Ελλάδα αλλά αναμένεται να γίνει σύντομα.
Εδώ λέει τι περιλαμβάνει:
http://www.auto-power-girl.com/cars-200 ... _line-1540
-
Εγω θα σε συμβουλευα να κανεις αυτο που κανω εγω, δηλ:
περιμενω το καλοκαιρι που θα βγει το καινουριο opel vectra το οποιο θα ονομαζεται insignia
και θα εξοπλιζεται με τον 1.6Τ του corsa με τους 150 και 193 ιππους,
οπως και το καινουριο skoda suberb που θα διατιθεται με τον 1.8 tsi και προερετικα με τετρακινιση και dsg.
Ετσι θα εχω συνολικη εικονα της κατηγοριας με ολα τα μοντελα να ειναι καινουρια εκτος του πασσατ το οποιο ειναι ηδη 2 χρονια.
Πληροφοριακα αναμενονται συντομα και η καινουρια laguna και το C5, αλλα τα εχω αποκλεισει γιατι δεν δινονται με καποιον μικρο τουρμπο κινητηρα. Κατα τα αλλα ειναι εξερετικα αυτοκινητα και πανεμορφα ειδικα το C5. -
Ο χρήστης axibde έγραψε:
Εγω θα σε συμβουλευα να κανεις αυτο που κανω εγω, δηλ:
περιμενω το καλοκαιρι που θα βγει το καινουριο opel vectra το οποιο θα ονομαζεται insignia
και θα εξοπλιζεται με τον 1.6Τ του corsa με τους 150 και 193 ιππους,
οπως και το καινουριο skoda suberb που θα διατιθεται με τον 1.8 tsi και προερετικα με τετρακινιση και dsg.
Ετσι θα εχω συνολικη εικονα της κατηγοριας με ολα τα μοντελα να ειναι καινουρια εκτος του πασσατ το οποιο ειναι ηδη 2 χρονια.
Πληροφοριακα αναμενονται συντομα και η καινουρια laguna και το C5, αλλα τα εχω αποκλεισει γιατι δεν δινονται με καποιον μικρο τουρμπο κινητηρα. Κατα τα αλλα ειναι εξερετικα αυτοκινητα και πανεμορφα ειδικα το C5.To insignia μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον, αλλά μεταξύ opel και vw μάλλον θα προτιμούσα το δεύτερο...
-
Περίμενε όμως μήπως η Opel δώσει τα πρώτα κομμάτια του νέου Vectra (όπως το πουν τέλος πάντων) με ειδικές προσφορές προώθησης, πράγμα που έχει γίνει για τα Astra-Corsa (δηλ. με δωρεάν εξοπλισμό αναλόγως της έκδοσης). Ξεκινάς με -1500 ως 2000 πάνω-κάτω, ενώ και η διαφορά στα έξοδα συντήρησης είναι ΠΟΛΥ σημαντική (το Opel θα έρχεται χονδρικά 100-150 € το χρόνο ή ανά 15.000 χλμ, το Passat....).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Περίμενε όμως μήπως η Opel δώσει τα πρώτα κομμάτια του νέου Vectra (όπως το πουν τέλος πάντων) με ειδικές προσφορές προώθησης, πράγμα που έχει γίνει για τα Astra-Corsa (δηλ. με δωρεάν εξοπλισμό αναλόγως της έκδοσης). Ξεκινάς με -1500 ως 2000 πάνω-κάτω, ενώ και η διαφορά στα έξοδα συντήρησης είναι ΠΟΛΥ σημαντική (το Opel θα έρχεται χονδρικά 100-150 € το χρόνο ή ανά 15.000 χλμ, το Passat....).Γιατί πιστεύεις ότι η διαφορά στα έξοδα συντήρησης είναι σημαντική;
-
Αυτά και καλή επιλογή από εναν ευτυχή (μέχρι τώρα) κατοχο ενός Passat.Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Μπορείς να μου δώσεις κάποια στοιχεία για την κατανάλωση που έχεις ως τώρα; Το κινείς σε πόλη ή επαρχία;
Κατανάλωση για το σύνολο των 5000 χλμ 8.9 λιτρα/100χλμ σε μικτή διαδρομή (κίνηση και εθνική). Θα σε συμβούλευα, αν το αντέχεις οικονομικά, να βάλεις Xenon τα οποία είναι καταπληκτικά, μακράν το χρησιμότερο αξεσουαρ.
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Κατανάλωση για το σύνολο των 5000 χλμ 8.9 λιτρα/100χλμ σε μικτή διαδρομή (κίνηση και εθνική). Θα σε συμβούλευα, αν το αντέχεις οικονομικά, να βάλεις Xenon τα οποία είναι καταπληκτικά, μακράν το χρησιμότερο αξεσουαρ.
Δεν καίει πολύ, ε? Βασικά μου φαίνεται πολύ μικρή η κατανάλωση όπως μου το λες, μου κάνει εντύπωση!
Βασικά, αν τελικά πάω σε passat, προβληματίζομαι με τα αξεσουάρ. Σκεφτόμουνα αρχικά τα xenon (+1300€ αν θυμάμαι καλά), αλλά αφού είδα τις εκδόσεις r-line (interior+exterior) μου άρεσαν πάρα πολύ και σκέφτηκα να αφήσω τα xenon για να βάλω αυτό (+2900€ στην Γερμανία...). Θα ήθελα όμως να μου πεις τις εντυπώσεις σου από τα xenon, γιατί είναι αλήθεια ότι μάλλον πρόκεται για πιο 'ουσιαστικό' αξεσουάρ.
-
Για την κατανάλωση μπορείς να σημειώσεις ότι δεν το ζορίζω, τουλάχιστον όχι στα πρώτα 10.000 χλμ (το ίδιο έκανα με όλα τα προηγούμενα αυτοκίνητα). Η αλήθεια είναι ότι λίγες φορές χρειάζεται να ανεβάσεις στροφές πάνω από 4500.
Όσον αφορά τα xenon είναι πολύ ομοιόμορφος ο φωτισμός που παράγουν και έχουν μία πολύ ιδαίτερη λειτουργία στις στροφές, όπου όταν σταματάς για να στρίψεις ανάβει φως στις 90 μοίρες για να βλέπεις τη στροφή. Επίσης δεν χρειάζοται καμμια ρύθμιση στο ύψος και επίσης υπάρχει το mode Auto στο οποίο ανάβον μόνα τους όταν πέσει ο φωτισμός (πέρασμα από τούνελ). -
Πολύ καλό ακούγεται...
-
Ο χρήστης kergaz έγραψε:
Περίμενε όμως μήπως η Opel δώσει τα πρώτα κομμάτια του νέου Vectra (όπως το πουν τέλος πάντων) με ειδικές προσφορές προώθησης, πράγμα που έχει γίνει για τα Astra-Corsa (δηλ. με δωρεάν εξοπλισμό αναλόγως της έκδοσης). Ξεκινάς με -1500 ως 2000 πάνω-κάτω, ενώ και η διαφορά στα έξοδα συντήρησης είναι ΠΟΛΥ σημαντική (το Opel θα έρχεται χονδρικά 100-150 € το χρόνο ή ανά 15.000 χλμ, το Passat....).
Γιατί πιστεύεις ότι η διαφορά στα έξοδα συντήρησης είναι σημαντική;
Θα ήταν χρήσιμο να ρωτήσεις στην VW πόσο χρεώνεται η τακτική συντήρηση (άσε τις ζημιές) για τα πρώτα, ας πούμε, 5 χρόνια. Τότε θα λάβεις απάντηση στο ερώτημά σου.
-
Λίγο αργά το σχόλιο αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι :
Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται μαούνα και υπερβολικά το Mondeo εν συγκρίσει με τα άλλα δύο που αναφέρθηκαν ?
Μοndeo
4θυρο : 4.844x1.886x1.500
5θυρο : 4.778x1.886x1.500Passat
4θυρο : 4.765x1.820x1.4726
4θυρο : 4.735x1.795x1.440
5θυρο : 4.735x1.795x1.440Mε λίγα λόγια, στην 5θυρη έκδοση του το Mondeo είναι 1 πόντο και κάτι μακρύτερο απ' το Passat και 4 απ' το 6, ενώ στην 4θυρη 8 και 11 αντίστοιχα. Μιλώντας λοιπόν για αυτοκίνητα που πλησιάζουν τα 5 μέτρα, οι 8 και 10 πόντοι max διαφορά, είναι ικανά να χαρακτηρίσουν ένα αμάξι μαούνα και υπερβολικό? Δε νομίζω.
-
για δες και το new accord .....
το station ειναι πολύ όμορφο
Passat 1.8Tsi ή Mazda 6 2.0?