-
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Εάν έχεις το DVD 90 Navi τότε κατεβάζεις το dvd απο http://thepiratebay.org/tor/3958180/BMW_digital_Roadmap_High_2008-1 και είσαι έτοιμος.
Είναι για BMW αλλά μιά που έχουν το ίδιο ακριβώς σύστημα με χαρτογράφηση απο την ίδια εταιρία λειτουργεί κανονικά και στα OPEL. Το έχω κάνα μήνα και δουλεύει άψογα (Θεσσαλονίκη έχει απλά όλους τους δρόμους) !!!Έτσι...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
μου πρότεινε κ με παρακάλεσε να δεχτώ δωρεάν ένα νέο σύστημα, με πλήρη Ελληνική χαρτογράφηση.
Το νεο συστημα που λες Ηλια, ταιριαζει στο ταμπλω του αυτοκινητου(στο σημειο δηλαδη που βρισκοταν η παλια οθονη) ή ειναι απο αυτα που τα κολλας στο τζαμι?
Αν κατάλαβα καλά, είναι φορητό. Το βέβαιο είναι ότι τρύπα στο αυτοκίνητο ΔΕΝ θα μου ανοίξουν.
Με τους Γερμανούς πώς επικοινώνησες?
Γερμανικά ή Αγγλικά και με ποιο τρόπο? Διεύθυνση email?Αγγλικά. E-mail έστειλα, σε 2 διευθύνσεις που βρήκα στο σάιτ της όπελ. Σε διευθυντές, στο customer service ή κάτι τέτοιο. Θέλεις να ξαναψάξω να σου πω;
...(δεν ειναι υπονοουμενο για την ηλικια )
Για την ηλικία τίνος; Γιατί εγώ είμαι μικρός ακόμα.
**teo_3 ** τόρρεντ, έ; Έχει όλη την Ελλάδα ή μόνον Αθήνα - Θεσσαλονίκη; Γιατί τέτοιο μου δίνουν, αλλά δεν το θέλω.
Το DVD της BMW έχει καλό ποσοστό κάλυψης της Ελλάδος. Τώρα κάποιον πεζόδρομο στην Αμαλιάδα ή στην Μανωλάδα μπορεί να μην τον έχει αλλά ελέγχοντας γενικά είδα πως έχει τον Πύργο κανονικά.
Πόσο σε χρέωσαν για τους χάρτες αρχικά Ηλία και πόσο σου δίνουν την αναβάθμιση ;
Πάντως το κολλητό navi στο τζάμι δεν μου αρέσει , χώρια που πιστεύω θα σε ενοχλεί. Δεν είναι ευθύνη της Opel πάντως το πρόβλημα αλλά της NavTeq. Οι χάρτες είναι γνωστοί στους πελάτες ( που τους πληρώνουν κανά 250άρι ) πριν παραγγείλουν το navi.
-
Ηλια μαλλον δε ξερεις τί σου γινεται. Πώς τολμας ρε ξεδιαντροπε ανθρωπε να μιλας κατα αυτον το τροπο για Γερμανικη κορυφαια Εταιρια; Φτου σου αλήτη!!!
Σε πληροφορω οτι προσβαλεις ανεπανορθωτα μια εταιρια με κυρος και υποδειγματικη εξυπηρετηση εδω και 10 ετιες!!! -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
...Πόσο σε χρέωσαν για τους χάρτες αρχικά Ηλία και πόσο σου δίνουν την αναβάθμιση ;
Πάντως το κολλητό navi στο τζάμι δεν μου αρέσει , χώρια που πιστεύω θα σε ενοχλεί. Δεν είναι ευθύνη της Opel πάντως το πρόβλημα αλλά της NavTeq. Οι χάρτες είναι γνωστοί στους πελάτες ( που τους πληρώνουν κανά 250άρι ) πριν παραγγείλουν το navi.Μα το dvd με τους χάρτες χρεώθηκε κανονικότατα μαζί με το σύστημα! Έχει 22 χώρες, αναλυτικότατα θα έλεγα. Κι αυτό με έκανε 'Τούρκο', τι περισσότερο έχει πχ η Σλοβενία των 2 εκ κατοίκων από την Ελλάδα των 11 - 12;
Το συνολικό κόστος του συστήματος πλοήγησης ξεπέρασε τα 1.000 Ε. Ε, έχω απαίτηση!
Αύριο θα τηλεφωνήσω εγώ στον αντιπρόσωπο. Περίμενα αρκετά, νομίζω.Μανώλη, το ίδιο δίνουν και με τις bmw. Άρχισα ήδη να ψήνω φίλους bmwδάκηδες να ζητήσουν πλήρη κάλυψη της Ελλάδας. Η ισχύς εν τη ενώση.
-
Κοίτα να δείς. Η κάθε εταιρία πράττει ανάλογα με τα συμφέροντά της. Με το που πρωτοπήρα το αμάξι έκανα ένα browse στους χάρτες σε όλη την ευρώπη και τι βλέπω......πληρέστατη χαρτογράφηση για πολωνία, σλοβακία, τσεχία και ελλάδα μόνο αθήνα. Σοκ !!!!
Ναι αλλά μην ξεχνάμε πόσοι έρχονται στην ελλάδα με αυτοκίνητο και gps σε σχέση με αυτούς που πάνε στις παραπάνω χώρες. Οι γερμανοί τις παραπάνω χώρες τις έχουν για ένα τσιγάρο δρόμο.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το DVD 90 Navi στην βελγική OPEL κόστιζε €2500 !!! σε σχέση με τα €1400 που είχε στην ελλάδα όταν το πήρα. Δεν είναι τυχαία η διαφορά. Η άνθρωποι το χρειάζονται, το λειτουργούν και το πληρώνουν.
Επείσης πόσοι πιστεύεις, στην ελλάδα, πως έχουν το συγκεκριμένο σύστημα στο αυτοκίνητό τους σε σχέση με άλλες χώρες. Σίγουρα λιγότεροι.
Πάντως έχεις απόλυτο δίκιο στο τελευταίο κομμάτι και να γίνει 'μάθημα' και στους υπόλοιπους. Μόλις έφαγα την ξενερωσιά με την χαρτογράφηση κατευθείαν έκανα εγγραφή στο site της Navteq και απαίτησα πληρέστερη χαρτογράφηση για Θεσσαλονίκη και δη για ελλάδα. Δεν είναι τίποτα, ένα email 3 λεπτών είναι. -
Εμ, έλα που δεν μπορώ να το χωνέψω! Όχι τπτ άλλο, αλλά για την νάβτεκ το να προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη της Ελλάδας είναι (τουλάχιστον) εύκολο.
ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.
Σε κάτι άλλες χώρες που ξέρω, οι ιθαγενείς δεν θα αγόραζαν το αυτοκίνητο γι' αυτό το λόγο (όπως δεν θα αγόραζαν την τηλεόραση, τον υπολογιστή τους ή ... το mp3 player και το memory stick αν δεν είχε πλήρες μενού + οδηγίες χρήσης στη γλώσσα τους). Οπότε η αυτοκινητοβιομηχανία θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ από την αντίστοιχη ναβτεκ την κάλυψη της χώρας σε μια νύχτα.
Εμείς είμαστε χαρούμενοι αν έχει το σπίτι μας, λες και το χρειαζόμαστε για να βρούμε το δρόμο για το μπακάλη της γειτονιάς μας και πίσω.
Όχι ρε φίλε ναβτεκά, εγώ θέλω να πάω στην ορεινή Ναυπακτία (ή Ηλεία) και να ξέρω ανά πάσα στιγμή που βρίσκομαι. -
H opel δε νομιζω οτι μπορει να απαιτησει απο τη ναβτεκ κατι!
η ναβτεκ πουλαει ενα προιον (ημιτελες για την Ελλαδα), αλλα η Οπελ το ξερει αυτο, και παρολαυτα το επιλεγει!
το λαθος ειναι της Οπελ που πουλαει κατι στους πελατες της το οποιο γνωριζει οτι δεν ειναι ολοκληρωμενο.
-
Ε, ακριβώς αυτό το λάθος της θα πληρώσει στην περίπτωσή μου.
Όταν λέω να απαιτήσει, εννοώ όταν κάνει την επιλογή του προμηθευτή της να το θέσει ως προδιαγραφή. Δεν θέτει προδιαγραφές; Δεν μπορεί να πει 'το dvd της σειράς πρέπει να έχει χαρτογραφημένη την Ελλάδα'; Θα έβαζε ένα οποιοδήποτε;
Φαντάζομαι ότι η επιλογή προμηθευτών γίνεται με μια διαδικασία παρόμοια με αυτές που γίνονται για όλα τα προϊόντα: Θέτει ο ενδιαφερόμενος τις προδιαγραφές και οι προμηθευτές προσφέρουν. Ακολουθεί η αξιολόγηση και κάποιος παίρνει τη δουλειά.
Κι εγώ, ο καταναλωτής, επιλέγω βάσει των δικών μου αναγκών. -
η σλοβενια ειναι χαρτογραφημενη, επειδη εκει εχει ... σλοβενες!
μασημενη τροφη, θελετε.... τς τς τς -
Καταγγελία σε:
1)Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
2)Συνήγορο του Καταναλωτή
3)ΙΝΚΑΧωρίς δεύτερη σκέψη. Ακόμα και για το βιβλιαράκι που δεν είχε οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
-
...Πόσο σε χρέωσαν για τους χάρτες αρχικά Ηλία και πόσο σου δίνουν την αναβάθμιση ;
Πάντως το κολλητό navi στο τζάμι δεν μου αρέσει , χώρια που πιστεύω θα σε ενοχλεί. Δεν είναι ευθύνη της Opel πάντως το πρόβλημα αλλά της NavTeq. Οι χάρτες είναι γνωστοί στους πελάτες ( που τους πληρώνουν κανά 250άρι ) πριν παραγγείλουν το navi.Μα το dvd με τους χάρτες χρεώθηκε κανονικότατα μαζί με το σύστημα! Έχει 22 χώρες, αναλυτικότατα θα έλεγα. Κι αυτό με έκανε 'Τούρκο', τι περισσότερο έχει πχ η Σλοβενία των 2 εκ κατοίκων από την Ελλάδα των 11 - 12;
Το συνολικό κόστος του συστήματος πλοήγησης ξεπέρασε τα 1.000 Ε. Ε, έχω απαίτηση!
Αύριο θα τηλεφωνήσω εγώ στον αντιπρόσωπο. Περίμενα αρκετά, νομίζω.Μανώλη, το ίδιο δίνουν και με τις bmw. Άρχισα ήδη να ψήνω φίλους bmwδάκηδες να ζητήσουν πλήρη κάλυψη της Ελλάδας. Η ισχύς εν τη ενώση.
Τώρα χρεώνονται έξτρα τους χάρτες γι' αυτό ρώτησα.
Εάν πήρες το DVD90 τότε η χρέωση μαζί με την έγχρωμη οθόνη είναι περίπου 2.100. -
Εμ, έλα που δεν μπορώ να το χωνέψω! Όχι τπτ άλλο, αλλά για την νάβτεκ το να προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη της Ελλάδας είναι (τουλάχιστον) εύκολο.
ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.
Σε κάτι άλλες χώρες που ξέρω, οι ιθαγενείς δεν θα αγόραζαν το αυτοκίνητο γι' αυτό το λόγο (όπως δεν θα αγόραζαν την τηλεόραση, τον υπολογιστή τους ή ... το mp3 player και το memory stick αν δεν είχε πλήρες μενού + οδηγίες χρήσης στη γλώσσα τους). Οπότε η αυτοκινητοβιομηχανία θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ από την αντίστοιχη ναβτεκ την κάλυψη της χώρας σε μια νύχτα.
Εμείς είμαστε χαρούμενοι αν έχει το σπίτι μας, λες και το χρειαζόμαστε για να βρούμε το δρόμο για το μπακάλη της γειτονιάς μας και πίσω.
Όχι ρε φίλε ναβτεκά, εγώ θέλω να πάω στην ορεινή Ναυπακτία (ή Ηλεία) και να ξέρω ανά πάσα στιγμή που βρίσκομαι.Η Ελλάδα φταίει για το πρόβλημα με τους χάρτες ( εάν δείτε κανένα αυτοκίνητο δεν έχει καλούς χάρτες Ελλάδος εκτός από το πειραματικό της BMW που χρησιμοποιεί το Google Maps καθώς και κάποια navi της Opel που κατέβαζαν χάρτη μέσω του Internet.
Στο θέμα της γλώσσας , εάν ελέγξεις θα δεις ότι το όχημα υποστηρίζει 12 γλώσσες αλλά όχι την Ελληνική μιας που η Ελλάδα προς διετίας δήλωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να μεταφράζεται ό,τι εισάγεται και πωλείται στην χώρα μας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
H opel δε νομιζω οτι μπορει να απαιτησει απο τη ναβτεκ κατι!η ναβτεκ πουλαει ενα προιον (ημιτελες για την Ελλαδα), αλλα η Οπελ το ξερει αυτο, και παρολαυτα το επιλεγει!
το λαθος ειναι της Οπελ που πουλαει κατι στους πελατες της το οποιο γνωριζει οτι δεν ειναι ολοκληρωμενο.
Και η BMW το ίδιο κάνει καθώς και η SKODA , η VW , η Toyota και πάει λέγοντας.
Δεν φταίνε οι κατασκευαστές. Είναι σαν να μου λες ότι η Opel δεν πρέπει να πουλάει σε κάποιον πελάτη στην Ολλανδία το Hill Assist. Εάν ο πελάτης το θέλει θα το πάρει. Δουλειά της Opel - και της κάθε Opel - είναι να επισημανει ότι οι χάρτες δεν υπάρχουν κτλ.Όχι να φτιάξει τους χάρτες.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Καταγγελία σε:
1)Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
2)Συνήγορο του Καταναλωτή
3)ΙΝΚΑΧωρίς δεύτερη σκέψη. Ακόμα και για το βιβλιαράκι που δεν είχε οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
Δεν είχε ; Εμένα ήταν στα Ελληνικά. Αλλά ξαναλέω η Ελλάδα είπε στην ΕΕ προ διετίας ότι δεν είναι απαραίτητο πλέον να έχει οδηγίες στην γλώσσα μας ( την ίδια εποχή που αποδεχθηκε να μην είναι τα Ελληνικά επίσημη γλώσσα ).
-
**14. Υπάρχει υποχρέωση όταν αγοράζουμε μια ηλεκτρική οικιακή συσκευή (π.χ. τηλεόραση) να υπάρχουν έντυπες οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά ή αρκεί να υπάρχουν οδηγίες σε μια από τις γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; **
Για την υποχρέωση αυτή υπάρχει νομοθετική ρύθμιση και η Α.Δ. 8/93 σύμφωνα με την οποία σε κάθε πώληση οχημάτων, μηχανών, μηχανημάτων κ.τ.λ. παρέχεται στον αγοραστή έντυπο που περιλαμβάνει τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα και κατά τρόπο σαφή το είδος του προϊόντος, τα βασικά του τεχνικά χαρακτηριστικά, τις απαραίτητες οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία, χρήση, συντήρηση, διατήρηση και πλήρη αξιοποίηση του προϊόντος και ιδιαίτερα τονισμένους τους κινδύνους που είναι δυνατόν να υπάρξουν κατά την λειτουργία, χρήση και διατήρησή του. Επίσης βλ. Ν. 2251/1994 «Προστασία των καταναλωτών», άρθρο 5 (1).
http://www.yme.gov.gr/?aid=1283&tid=23' target='_blank -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
**14. Υπάρχει υποχρέωση όταν αγοράζουμε μια ηλεκτρική οικιακή συσκευή (π.χ. τηλεόραση) να υπάρχουν έντυπες οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά ή αρκεί να υπάρχουν οδηγίες σε μια από τις γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; **Για την υποχρέωση αυτή υπάρχει νομοθετική ρύθμιση και η Α.Δ. 8/93 σύμφωνα με την οποία σε κάθε πώληση οχημάτων, μηχανών, μηχανημάτων κ.τ.λ. παρέχεται στον αγοραστή έντυπο που περιλαμβάνει τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα και κατά τρόπο σαφή το είδος του προϊόντος, τα βασικά του τεχνικά χαρακτηριστικά, τις απαραίτητες οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία, χρήση, συντήρηση, διατήρηση και πλήρη αξιοποίηση του προϊόντος και ιδιαίτερα τονισμένους τους κινδύνους που είναι δυνατόν να υπάρξουν κατά την λειτουργία, χρήση και διατήρησή του. Επίσης βλ. Ν. 2251/1994 «Προστασία των καταναλωτών», άρθρο 5 (1).
http://www.yme.gov.gr/?aid=1283&tid=23' target='_blank' target='_blankΟΚ Ευχαριστώ. Είχα την πεποίθηση ότι αυτό που έλεγα ήταν έτσι.
Λάθος και να με συγχωρείτε.
-
Τουλάχιστον μέχρι πριν 1 1/2 χρόνο ίσχυε (υπάρχουν και δελτία τύπου με επιβολή προστίμου για αυτόν το λόγο).Είχε σταλεί έγγραφο σε γνωστό μου για ένα προϊόν που έφερνε η εταιρία του και είχε οδηγίες χρήσης μόνο στα αγγλικά και τον υποχρέωνε να το μεταφράσει στα ελληνικά.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τουλάχιστον μέχρι πριν 1 1/2 χρόνο ίσχυε (υπάρχουν και δελτία τύπου με επιβολή προστίμου για αυτόν το λόγο).Είχε σταλεί έγγραφο σε γνωστό μου για ένα προϊόν που έφερνε η εταιρία του και είχε οδηγίες χρήσης μόνο στα αγγλικά και τον υποχρέωνε να το μεταφράσει στα ελληνικά.Όταν είχα ρωτήσει πάντως την opel γιατί τα προηγούμενα μοντέλα ( καθώς και τα πρώτα Vectra C ) υποστήριζαν τα Ελληνικά ενώ τώρα δεν υποστηρίζονται μου είπαν πως δεν είναι υποχρεομένοι να το κάνουν αλλά επιπλέον πως εφ' όσον έχουν το manual στα Ελληνικά είναι καλλυμένοι. Άρα κατά 99% έχεις δίκαιο.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
...Εάν πήρες το DVD90 τότε η χρέωση μαζί με την έγχρωμη οθόνη είναι περίπου 2.100.Το dvd90 navi πήρα, κόστισε 1.350 Ε μαζί με τους χάρτες.
Ξέρετε γιατί στη Σλοβενία είναι όλα στα Σλοβένικα; Γιατί αν δεν είναι δεν τα αγοράζουν οι Σλοβένοι.
(Ούτε οι Σλοβένες, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία). -
ε, εμεις ειμαστε πιο large ρε ηλια! Και σλοβενες αγοραζουμε, χωρις να ξερουν γρι ελληνικα!!
Είδες η OPEL;