-
Γεια σας κ καλως σας βρηκα
Σε κανα μηνα θα παρω καιουριο αυτοκινητο κ θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με τις 3 τελικες επιλογες/διλληματα που εχω.
Ασχετα που κ τα 3 ειναι σε διαφορετικες κατηγοριες αμαξωματος ποια θα ηταν η επιλογη σας?? Με ενδιαφερει η αξιοπιστια, το κοστος συντηρησης κ οι βενζινες κ μετα ολα τα αλλα...
Οι επιλογες μου ειναι αυστηρα αυτες οι 3.Δεν ενδιαφερομαι για καποιο αλλο μοντελοΕυχαριστω κ περιμενω γνωμες
-
Σε κανα μηνα θα παρω καιουριο αυτοκινητο κ θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με τις 3 τελικες επιλογες/διλληματα που εχω.
Ασχετα που κ τα 3 ειναι σε διαφορετικες κατηγοριες αμαξωματος ποια θα ηταν η επιλογη σας?? Με ενδιαφερει η αξιοπιστια, το κοστος συντηρησης κ οι βενζινες κ μετα ολα τα αλλα...
Οι επιλογες μου ειναι αυστηρα αυτες οι 3.Δεν ενδιαφερομαι για καποιο αλλο μοντελοΕυχαριστω κ περιμενω γνωμες
-
-
το παντα ειναι πιο μικρο βεβαια απο τα αλλα 2
-
το panda και το 207 τα έχω οδηγήσει. το cee'd όχι.
Το panda είναι το ποιό Low budget γρήγορο αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις. Μπορείς να πάς πραγματικά γρήγορα, στριβει φρενάρει κλπ. είναι λίγο άβολο ελέω ανάρτησης βέβαια(φοράει και 195/45/15 που επιδεινώνουν την κατάσταση)
To 207 απο την άλλη είναι ένα πολυ άνετο αυτοκίνητο με επαρκείς χώρους και ικανοποιητικότατο στήσιμο που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, τηρουμένων των αναλογιών και η δύναμή του είναι επαρκής για καθημερινή χρήση και εξορμήσεις εκτός τειχών. Επίσης έχει το προσόν της αίσθησης ποιότητας που αποπνέει σε όλους τους τομείς. Αν δεν είχε σήματα θα μπορούσα να πώ οτι είναι καλύτερο απο Golf IV. -
Ο χρήστης cmaniac έγραψε:
...Σε κανα μηνα θα παρω καιουριο αυτοκινητο κ θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με τις 3 τελικες επιλογες/διλληματα που εχω.
Οι επιλογες μου ειναι αυστηρα αυτες οι 3.Δεν ενδιαφερομαι για καποιο αλλο μοντελο...Από αυτά για σένα προτείνω το ceed. Το οποίο πρέπει να είναι πολύ πιο αξιόπιστο και οικονομικό από τα άλλα. Σε βενζίνες περιμένω τα άλλα δύο να είναι πιο οικονομικά αλλά και πάλι δεν κερδίζουν.... Στο μετά όλα τα άλλα σημαίνει ότι δεν σε νοιάζουν οι χώροι, η σπορτίφ συμπεριφορά, οι κοινωνικοί συνειρμοί κλπ.
Εγώ πάντως θα έπαιρνα το 207 αλλά αυτό οφείλεται όχι στο ότι τα άλλα είναι χειρότερα αλλά στο ότι ιεραρχώ διαφορετικά τις απαιτήσεις μου από εσένα και έτσι θέματα κοινωνικών συμπλεγμάτων μου αλλά και αισθητικής αποκλείουν τα άλλα δύο! -
Ευχαριστω για τις απαντησεις
Οντως το τι εχω ακουσει onyx ! για το Kia δεν περιγραφεται.... μα θα παρεις Kia δεν ντρεπεσαι,ειναι κορεατικο,no status κτλTO MONO που με προβληματιζει στο Kia κυριως ειναι η μεταπωλητικη του αξια που θα ειναι μαλλον πολυ κακη.
Απο την αλλη το fiat νομιζω θα ειναι πιο ευελικτο κ οικονομικο ενω το peugeot ειναι το πιο ομορφο κ αρκετα ποιοτικο (αλλα δεν ξερω τι λεει απο αξιοπιστια) -
κ για να εχουμε κ λιγο εικονα αυτα τα χρωματα σκεφτομαι
http://www.h2.dion.ne.jp/~o-ma/LOVELOG_ ... a100hp.jpg
http://www.zurnal24.si/export/sites/z24 ... 805835.jpg
http://img251.imageshack.us/img251/1880/bl1sl1.jpg
*Σε Kia κ peugeot εννοειτε χωρις τις ζαντες αυτες που εχουν οι φωτογραφιες κ.α
**Επισης αν παω για peugeot για την πανοραμικη ηλιοροφουλα τι λετε?? Θα προσθετει πολυ βαρος με αντικτυπο στον 95αρι κινητηρα ή χαλαλι??
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις
Οντως το τι εχω ακουσει onyx ! για το Kia δεν περιγραφεται.... μα θα παρεις Kia δεν ντρεπεσαι,ειναι κορεατικο,no status κτλTO MONO που με προβληματιζει στο Kia κυριως ειναι η μεταπωλητικη του αξια που θα ειναι μαλλον πολυ κακη.
Απο την αλλη το fiat νομιζω θα ειναι πιο ευελικτο κ οικονομικο ενω το peugeot ειναι το πιο ομορφο κ αρκετα ποιοτικο (αλλα δεν ξερω τι λεει απο αξιοπιστια)Α, τώρα το θέλεις και ευέλικτο? Δεν μας τα είπες πριν! Σιγά σιγά θα μας τα ξεφουρνίζεις! Στη μεταπώληση αναμένεται να χάνει σαφώς το Kia. Οπότε πάρε το 207 που και πιο ευέλικτο είναι και αρκετά χλιδάτο και δεν προκαλείς τους συντηρητικούς γνωστούς σου (άν θέλεις να τους προκαλέσεις πάρε το ιταλικό). Και από αξιοπιστία καλούτσικο είναι, τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά τα ανταλλακτικά έρχονται πιο γρήγορα! Γενικά νομίζω είναι το πιο ολοκληρωμένο από τα τρία και εξυπηρετεί καλύτερα τους περισσότερους.... άρα και πιο εμπορικό. Και είναι και όμορφο και καίει και λίγο!
Πάντως πήγαινε να τα δεις από κοντά και να τα οδηγήσεις και τότε ίσως να έχεις είτε μια εύκολη επιλογή (αυτό μου κάνει και τέρμα) είτε μια δύσκολη υπέρβαση (φτου αυτό το κορεάτικο παραείναι καλό για να μην το πάρω...). -
το κια ειναι αρκετα ομορφο και σιγουρα θα μπορουσε ναναι ευρωπαικο... φυσικα μη περιμενεις να παρεις καλα λεφτα οταν το δωσεις...
το 207 ειναι και αυτο καλο απλα στο 1.4 δε βαζει φωτια στο δρομο...ειναι και αυτο καλη επιλογη...
-
Oντως ειναι μεγαλο το διλλημα
το αυτοκινητο παρολο που θα το παρω με δικα μου χρηματα το τι ''μπινελικι'' εχω ακουσει απο τον πατερα μου για το Kia δεν περιγραφεται Δεν το παει καθολου
-
Καλά το είπα, σιγά σιγά μας τα βγάζεις... τώρα το θέλει και ελαφρύ για να έχει κι επιδόσεις...
Άσε την ηλιοροφή (αν είναι από αυτές που καίγεσαι από τον ήλιο και δεν ανοίγει) και πάρε το 1600. -
...TO MONO που με προβληματιζει στο Kia κυριως ειναι η μεταπωλητικη του αξια που θα ειναι μαλλον πολυ κακη...Kαι τα τρία νομίζω πως δεν χαίρουν ιδιαιτερης μεταπωλητικής αξίας.
Στα Κορεάτικα φταίει ίσως λίγο παραπάνω η πολιτική των εταιριών... αλλά και τα Fiat και Peugeot χάνουν αρκετά απο την αξία τους.
Τωρα τριήμερο βρέθηκα με νοικιασμένο ΚΙΑ, το 5θυρο 1,4 και 4 ενήλικες με αποσκευές τριημέρου μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Το αυτοκίνητο είναι πολύ τίμιο, προσφέρει άνετα και αθόρυβα τα 150 χιλιόμετρα (μέχρι τόσο το πήγαμε) στην Ε.Ο., στρίβει καλά σαν οικογενειακό και δεν τρίζει τίποτα μέσα, παρόλα τα 20000 χλμ που είχε στο μετρητή.
Το Peugeot έχοντας και ο ίδιος το 406, είναι αρκετά αξιόπιστα με μόνο πρόβλημα την λίγη εγγύηση και την μανία των γαλλικών εταιριών να έχουν στο after sales ...τους τιμοκαταλόγους των Mercedes και BMW ...
Λίγο τα ηλεκτρικά ... ίσως θέλουν προσοχή ... μηχανικά όμως αστέρι (τουλάχιστον το δικό μου)
Για το Φιατ δεν έχω άποψη, αλλά αν ημουν 20-21 χρονών θα το έπερνα λόγω εμφάνισης και μόνο.
Ψήφισα το ΚΙΑ λόγω εγγύησης και τιμές σερβις, αλλά και σε εμφάνιση το 3θυρο είναι αρκετά όμορφο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλά το είπα, σιγά σιγά μας τα βγάζεις... τώρα το θέλει και ελαφρύ για να έχει κι επιδόσεις...Δεν ειπα τιποτα εγω για επιδοσεις συγκεκριμενα
Αλλα κ βαση των επιλογων μου πιστευω οτι εχετε καταλαβει περιπου ποια ειναι τα ορια που κινουμαι ...
-
Το καλύτερο value for money το έχει το KIA
Μάλιστα έχει και πολύ περισσότερους χώρους από τα άλλα δύο.
Στα ζητούμενα σου περί αξιοπιστίας τα 7 χρόνια εργοστασιακή της ΚΙΑ λένε πάρα πολλά. Κανείς από τους άλλους 2 μονομάχους δεν πλησιάζει καν.
Το κόστος συντήρησης και πάλι το ΚΙΑ δεν είναι χειρότερο από τα υπόλοιπα.
Περί κατανάλωσης εξαρτάται από τη χρήση. Θεωρώ ότι το ΚΙΑ δεν είναι το καλύτερο αλλά δεν απέχει από τα άλλα δύο.
Και τα δύο έχουν τα ίδια έξοδα σε ασφάλιες και τέλη.
Για το μπαμπά σου ... θα το ξεπεράσει...!!!!!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για το μπαμπά σου ... θα το ξεπεράσει...!!!!!
Πραγματικα εχει κολησει ομως.Εχει μεινει λιγο στο παλιο προσωπο της kia
κ οχι μονο αυτος.... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και τα δύο έχουν τα ίδια έξοδα σε ασφάλιες και τέλη.
3 ειναι
Αλλα κ παλι δεν αλλαζει τπτ
το Fiat που εχω ρωτησει μετα τα 2 χρονια εχει επεκταση εγγυηση αμα θελω με 400euro Κατι ειναι κ αυτο. Επισης πιστευω κ στο fiat χαμηλο κοστος συντηρησης θα εχω
-
Γεια σας
Μιας κ επανηλθε το forum επαναφερω το θεμα για περισσοτερες γνωμεςΤα δεδομενα εχουν αλλαξει λιγο
το fiat εχει σταματησει να με απασχολει κ τοσο ως προταση
Επιπλεον στην peugeot να αναφερω οτι προεκυψε ο θειος μιας πολυ καλης μου φιλης να ειναι αντιπροσωπος (οποτε μαλλον θα κανει κατι καλο) + οτι εχω κ κολλητους σε συνεργειο κατι που δεν ειχα αναφερειΕπισης το peugeot να αναφερω εχει δοση μετα απο ενα χρονο ή εντοκο με 7.5%
κ το kia 7 % επιτοκιο
Τελος σαν προταση ( κ ισως παω σε καμια εκθεση ) υπαρχει κ το fiesta 1.6 S που φιλος μου ειπε οτι υπαρχει σε ατοκο
-
*Σε Kia κ peugeot εννοειτε χωρις τις ζαντες αυτες που εχουν οι φωτογραφιες κ.α
Γιατί χωρίς αυτές τις ζάντες?Αμφότερες,είναι πολύ όμορφες και δεν θεωρώ οτι 'πνίγουν' (τόσο πολύ) τον κινητήρα.
Κανονικά,θα πήγαινα για το 207 καθώς είναι όμορφο και έχει καλή οδική συμπεριφορά,αλλά μετά τα ηλεκτρικά προβλήματα που έβγαλε στον φίλο μου,θα επέλεγα Proc'eed.
Aγορα καινουριου αυτοκινητου.Γνωμες??