-
Στο 'συνολικά' περιλαμβάνονται και παλαιότερα μοντέλα;
Γιατί, αν παλιά σε μια παρέα γκαζόφιλων έλεγες ότι οδηγάς γερμανικό, γελούσαν μαζί σου... Βέβαια αν μετά τους έλεγες ότι ήταν BMW τα γελάκια κόβονταν.
-
Δεν ξέρω αν μηχανολογικά το AUDI είναι καλύτερα από τα BMW αλλά εμπορικά το VAG είναι έτη φωτός μπροστά από όλους...
-
@techon1
το λινκ μιλαει για το τι εγινε το 2008
@δρομεας
δε νομιζω οτι μηχανολογικα εχουν σοβαρες διαφορες,απλα εχουν αλλη προσεγγιση των πραγματων.
παντως η bmw εχει αρχισει τα τελευταια χρονια να vag-ιζει και να γινεται ολο και πιο εμπορικη αλλα και παλι διατηρωντας τη δικη της αποψη των πραγματων, με κυριο χαρακτηριστικο τη πισω κινηση βεβαιως βεβαιως!! -
Καλά σίγουρα αν είχε επιλέξει και η AUDI την πίσω κίνηση-και άλλοι που θέλουν να λέγονται premium κατασκευαστές γενικότερα- θα ήταν ακόμα πιο πίσω η BMW σε πωλήσεις και δεν θα είχε την άνεση και τον τσαμπουκά να τιμολογεί όσο γουστάρει....
Κακά τα ψέμματα ποτέ δεν πρόκειται να γίνεις 100% premium χωρίς πίσω κίνηση.
-
ναι αλλα εδω παει η διαφορετικη αντιληψη των πραγματων.δηλαδη τετρακινηση vs πισωκινησης.
τα πιο απλά μοντελα βγαινουν με κινηση στους μπροστινους τροχους,αλλα τα πιο δυνατα μοντελα ειναι κυριως τετρακινητα.αν οι πιο απλες εκδοσεις ηταν παντως πισωκινητες θα μου φαινοταν πολυ περιεργο και αν εξαιρεσεις τα 200αρια μοτερ(στις εκδοσεις των οποιων αν θες βαζεις 4κινηση) δε θα ειχε και καποιο ιδιαιτερο νοημα...
δηλαδη δεν εχει νοημα πιστευω η πισω κινηση σε μια 316 ή μια c180 ή ακομα και μια slk 200..για το θεμα premium που εθιξες,δε νομιζω οτι υστερουν σε αυτο το τομεα οι διαφορες lambo και bentley που δεν εχουν πισωκινηση...
-
Premium ειναι μονο η VW και τωρα να δειτε που θα βγαλουμε κεντρομηχανο...
Την κατσατε φλωροι -
εσυ δεν εγινες ακομα πισωκουνας?τι vw μου τσαμπουνας??
-
Περιμενω το κεντρομηχανο τερας...
Και μην μιλας πολυ πολυ γιατι αν γουσταρουμε σας πουλαμε κιολλας AUDI ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ
-
κοιτα ομως μη σας πουλησει εσας σε τιποτα ιταλους η νεα μαμα porsche(γινατε κι εσεις θυγατρικη )
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Αν ηταν καπως ετσι η σειρα , σιγουρα η vw θα ταν πιο πανω απο την opel για να μην πω οτι θα ταν μαζι με την audi... -
Η γνωμη μου ειναι φιλε μου αν σ αρεσει καλως αν οχι ......k για μενα η vw ειναι ισαξια της audi , οποτε εννοειται ανωτερη της opel ,μην αναφερω ποιοι οδηγουν opel στην γερμανια...
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Στο 'συνολικά' περιλαμβάνονται και παλαιότερα μοντέλα;Η ερώτηση αν προσέξεις είναι διατυπωμένη ως εξης....
'AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες με βάση τα σημερινά δεδομένα???
Αν ηταν καπως ετσι η σειρα , σιγουρα η vw θα ταν πιο πανω απο την opel για να μην πω οτι θα ταν μαζι με την audi...
Το '.....μαζί με την Audi....' σε ζάλισε, ή το '....πιο πανω απο την Opel...' ??
-
πρεπει κατι να γραψω εδω...?
για μενα η διαφορα φαινεται σε αυτο το videaki...
http://it.youtube.com/watch?v=aHj0zbhjLZIσεβομαι πολυ την Audi και τα αυτοκινητα της παραλιγο να επαιρνα ενα TFSi quattro αλλα με κερδισε για παντα ο ελικας...
αν δεν αλλαξουν στησιμο των αυτοκινητων και δεν βαλουν τον κινητηρα ακομα πιο πισω δεν ασχολουμαι καν...
μπραβο ομως για το R8
-
Από την άλλη υπάρχει και αυτό το βιντεάκι. (Ποιός θα μου το λεγε ότι θα υπερασπιζόμουνα φαουβίστικο όχημα...)
Η Audi αν βάλει ένα τιμόνι της προκοπής στα αμάξια της θα βρεθεί πολύ πιο μπροστά από οποιαδήποτε BMW (design, δύναμη, ποιότητα). Και αφήστε τους κατόχους 116 και 316 να μιλάνε για τη 'μαγεία της πίσω κίνησης'... -
design?
ολα τα Audi τα ιδια ειναι δεν εχουν χαρακτηρα...
πολυ στρογγυλα αυτοκινητα...
μονο το Α7 μου εκανε ενα κλικ...δυναμη;
σε ποιο μοντελο στα 2.0 λιτρα;
απο εκει και περα το χαος...3 χρονια συνεχομενα οι καλυτεροι κινητηρες ειναι BMW αν δεν κανω λαθος...
ποιοτητα;
αλλα λεει το τεστ αξιοπιστιας και τα αποτελεσματα γερμανικου οργανισμου...
μονο σε φινιρισμα ειναι καλυτερα...οχι ποιοτητα υλικων...αλλα φινιρισμα...για να μην μιλησω για εργονομια που δεν πιανουν το μινιμαλ εσωτερικο μιας 3...
μπορει να κανω λαθος βεβαια...ειμαι εγκαθετος εξαλλου οσον αφορα τις μπεμπες!
οσον αφορα το παραδειγμα σου πιστευω ειναι πολυ ειδικο και δεν ειναι αντιπροσωπευτικο...
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι το Golf ειναι πιο πληρες και καλυτερο απο την 130i (με απολυτα κριτηρια και οχι αποκλειστικα σαν οδηγηση)αλλα και παλι Audi δεν ειναι...
-
design υπό την έννοια ότι είναι λιγότερο εκκεντρικά από τις δημιουργίες του Bungle. Ένα Α1 που είδα κάπου βέβαια μου θύμισε ένα πολύ άσχημο hangover με μη εμφιαλωμένο κόκκινο κρασί που είχα πριν 9 χρόνια αλλά εντάξει.
Σε θέμα ποιότητας δεν έχω διαβάσει κάποια έρευνα απλά έχω μπει ακόμα και σε X5 και δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα. Όπως λένε και οι ίδιοι οι BMWisti η ποιότητα έχει πέσει κάπως ενώ αντίστοιχα στην Audi ανεβαίνει συνέχεια.
Τώρα θα γίνω κακούλης αλλά για αρκετά μοτέρ της 335 είχα ακούσει ότι αρπάξαν λίγο στο ψήσιμο.
Το κλωνοποιημένο look της Audi συμφωνώ ότι είναι τραγικό... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...Και αφήστε τους κατόχους 116 και 316 να μιλάνε για τη 'μαγεία της πίσω κίνησης'... -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
σε ποιο μοντελο στα 2.0 λιτρα;
απο εκει και περα το χαος...ποιο ακριβως χαος εννοεις???
ξεχνας 1ον τις απωλειες της τετρακινησης,2ον το επιπλεον βαρος της τετρακινησης, 3ον τον V10 tfsi με τα 580 αλογα του RS6 και τον V10 με τα 530 στο R8 V10επισης ο νεος κινητηρας του s4 φτιαχτηκε με μοναδικο στοχο να 'χτυπησει' αυτον της 335 και μια χαρα τα καταφερνει
τελος μιας και αναφερθηκες στην πιο πισω τοποθετηση του κινητηρα,αυτο συμβαινει ηδη με τα νεα Α4 και Α5.ο κινητηρας εχει ερθει πισω απο τον εμπρος αξονα και σε συνδυασμο με μια πιο 'πισωκινητη' 4κινηση που ηδη υπαρχει στο νεο S4 σε συνδυασμο με πισω μπλοκε,δε νομιζω οτι εχει να ζηλεψει τιποτα απο τη bmw..
οσο για τους χρονους πιστας σεβαστοι ειναι δε λεω,αλλα στην ελλαδα η ασφαλτος γλιστραει και το πισωκινητο θελει απιστευτους χεραδες για να παει γρηγορα..
οχι οτι δεν υπαρχουν τετοιοι βεβαια,αλλα για κατι κουλαδια σαν κι εμενα η τετρακινηση σωζει -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
design υπό την έννοια ότι είναι λιγότερο εκκεντρικά από τις δημιουργίες του Bungle. Ένα Α1 που είδα κάπου βέβαια μου θύμισε ένα πολύ άσχημο hangover με μη εμφιαλωμένο κόκκινο κρασί που είχα πριν 9 χρόνια αλλά εντάξει.
Σε θέμα ποιότητας δεν έχω διαβάσει κάποια έρευνα απλά έχω μπει ακόμα και σε X5 και δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα. Όπως λένε και οι ίδιοι οι BMWisti η ποιότητα έχει πέσει κάπως ενώ αντίστοιχα στην Audi ανεβαίνει συνέχεια.
Τώρα θα γίνω κακούλης αλλά για αρκετά μοτέρ της 335 είχα ακούσει ότι αρπάξαν λίγο στο ψήσιμο.
Το κλωνοποιημένο look της Audi συμφωνώ ότι είναι τραγικό...Μπορεί να μην δείχνουν τόσο 'ποιοτικες' οι ΒΜW όμως τελικά στην πάροδο του χρόνου ( δλδ σε θέμα αξιοπιστίας και για μένα πραγματικής ποιότητας ) τα Βαυαρέζικα δεν ταλαιπωρούνται απο κανένα ή σχεδόν κανένα πρόβλημα σε αντίθεση με τα του Ιγκολσταντ που έχουν θεματάκια με ηλεκτρονικά και (κυριώς) τα diesel μοτέρ τους.
Για τα μοτέρ της 335 το πρόβλημα αφορούσε τα αυτόματα στις ΗΠΑ που δεν είχαν ψυγείο για τα λάδια του αυτόματου σε αντίθεση με τα Ευρωπαϊκά -
335 εσπασαν και Ελλαδα...
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες???