-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Εχεις δικιο δεν νομιζω ομως να μην ειναι λειτουργικες οι πορτες , ισως ο αγοραστης συναντησει μια μικρη δυσκολια που μαλλον θα ειναι θεμα εξοικειωσης στον τροπο που ανοιγοκλεινουν .Οι πίσω ανοίγουν χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν οι μπροστά;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εχεις δικιο δεν νομιζω ομως να μην ειναι λειτουργικες οι πορτες , ισως ο αγοραστης συναντησει μια μικρη δυσκολια που μαλλον θα ειναι θεμα εξοικειωσης στον τροπο που ανοιγοκλεινουν .
Οι πίσω ανοίγουν χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν οι μπροστά;
Μάλλον ναι ...
Και γιατί να μην ανοίγουν; -
Γιατί αντίστοιχες υλοποιήσεις σε 4πορτα θηρίωδη φορτηγάκια εξ Αμερικής πολλές φορές σημαίνουν ανταγωνιστικό άνοιγμα. Παρομοίως και στο ΡΧ8. Αν δεν το είχαν προβλέψει θα ήταν τεράστιο φάουλ αλλά από την αλλη ποτέ δεν ξέρεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατί αντίστοιχες υλοποιήσεις σε 4πορτα θηρίωδη φορτηγάκια εξ Αμερικής πολλές φορές σημαίνουν ανταγωνιστικό άνοιγμα. Παρομοίως και στο ΡΧ8.Στο Meriva υπάρχει μεσαία κολώνα, σε αυτά που λες (RX8, pick-up) κλπ δεν υπάρχει.
-
Οι τιμές από το γερμανικό σάϊτ είναι τσουχτερές έως εξωφρενικές, ειδικά για την έκδοση των 140 ίππων, και μάλιστα χωρίς και πολύ σπουδαίο εξοπλισμό 20150 ευρώ και ούτε αυτόματος κλιματισμός δεν υπάρχει. Απο την άλλη βέβαια ίσως εκεί να έχουν άλλη τιμολογιακή πολιτική για την εσωτερική αγορά τους
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Γιατί αντίστοιχες υλοποιήσεις σε 4πορτα θηρίωδη φορτηγάκια εξ Αμερικής πολλές φορές σημαίνουν ανταγωνιστικό άνοιγμα. Παρομοίως και στο ΡΧ8.
Στο Meriva υπάρχει μεσαία κολώνα, σε αυτά που λες (RX8, pick-up) κλπ δεν υπάρχει.
Ορθή παρατήρηση η οποία μου διέφυγε τελειώς
-
Έχω μία υποψία ότι με το τρόπο που ανοίγουν και **κυρίως **κλείνουν οι πόρτες ίσως να δημιουργείται πρόβλημα στο κλείσιμο των δύο θυρών... Το κλείσιμο της πίσω πόρτας θέλει προσοχή, αν κάποιος που πρόκειται να μπει μπροστά, έχει το χέρι του στην κολώνα πριν μπει μέσα...
Το ίδιο ισχύει και για την πίσω θύρα. Θέλει προσοχή αν κάποιος πάει να βγει και βάλει το χέρι του στην κολώνα για να κρατηθεί. Στη φωτογραφία φαίνεται ότι έχουν βάλει μία λαβή. Μάλλον το υποψιάστηκαν αυτό, αλλά πάλι θέλει πολύ προσοχή, ειδικά αν πρόκειται για παιδιά που είναι κάπως αδιάφορα και απερίσκεπτα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχω μία υποψία ότι με το τρόπο που ανοίγουν και **κυρίως **κλείνουν οι πόρτες ίσως να δημιουργείται πρόβλημα στο κλείσιμο των δύο θυρών... Το κλείσιμο της πίσω πόρτας θέλει προσοχή, αν κάποιος που πρόκειται να μπει μπροστά, έχει το χέρι του στην κολώνα πριν μπει μέσα...Γι' αυτό λέγονται και 'suicide doors'
Το ίδιο ισχύει και για την πίσω θύρα. Θέλει προσοχή αν κάποιος πάει να βγει και βάλει το χέρι του στην κολώνα για να κρατηθεί. Στη φωτογραφία φαίνεται ότι έχουν βάλει μία λαβή. Μάλλον το υποψιάστηκαν αυτό, αλλά πάλι θέλει πολύ προσοχή, ειδικά αν πρόκειται για παιδιά που είναι κάπως αδιάφορα και απερίσκεπτα...
'Oταν κάθονται παιδιά στο πίσω κάθισμα, ενεργοποιούμε τις παιδικές ασφάλειες και ανοίγουμε ΕΜΕΙΣ τις πόρτες !!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Έχω μία υποψία ότι με το τρόπο που ανοίγουν και **κυρίως **κλείνουν οι πόρτες ίσως να δημιουργείται πρόβλημα στο κλείσιμο των δύο θυρών... Το κλείσιμο της πίσω πόρτας θέλει προσοχή, αν κάποιος που πρόκειται να μπει μπροστά, έχει το χέρι του στην κολώνα πριν μπει μέσα...
Γι' αυτό λέγονται και 'suicide doors'
! -
Πάντως το βλέπω πολύ χαζό σαν ιδέα.
Δεν κερδίζεις τίποτα με αυτή την διάταξη των θυρών.Να μην είχε μεσαία κολώνα, να πω οκ το έκαναν για να μπαινοβγαίνει πιο εύκολα ο κόσμος, αλλά απο την στιγμή που έχουν, τι κερδίζουν;
Δεν ξέρω... marketing μου κάνει και τίποτα άλλο.
Άντε και στο επόμενο μοντέλο να ανοίγει ανάποδα και το καπώ του πορτ-παγκάζ. -
Εγώ είμαι περίεργος, για το πώς θ' αποδώσει η διάταξη στο euroncap κρατς-τεστ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Εγώ είμαι περίεργος, για το πώς θ' αποδώσει η διάταξη στο euroncap κρατς-τεστ...Θα αποδώσει όπως θα απέδιδε και αν άνοιγε συμβατικά η πίσω πόρτα. Δομικά δεν έχει καμία διαφορά.
-
Στην εμπρόσθια πρόσκρουση η παραμόρφωση -αν υπάρχει- ίσα που φτάνει στις μπροστά πόρτες (ούτε στα κινέζικα δεν έφτασε στις πίσω πόρτες!) ενώ και στη πλάγια πρόσκρουση η ύπαρξη μεσαίας κολόνας δεν θα φέρει διαφορές απο τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Άντε και στο επόμενο μοντέλο να ανοίγει ανάποδα και το καπώ του πορτ-παγκάζ.Κάπως έτσι δηλαδή ;
-
Αν κατάλαβα καλά από κάποιες διαφημίσεις που είδα σε περιοδικά, το αυτοκίνητο θα είναι στις εκθέσεις εντός ολίγων ημερών...
Πολύ καλή αναμένεται η τιμή για το τούρμπο 1.4 με τους 120 ίππους, στην πληρέστατη 'Cosmo' έκδοση (17.300 €). Το 140άρι μάλλον κανένα 1000άρικο παραπάνω θα κοστίζει.
Άμεσα ανταγωνιστικό του Scenic, με ελάχιστες διαφορές στις διαστάσεις ανάμεσα στα δύο (ποιός το περίμενε το Meriva να γίνει ένα τέτοιο 'κτήνος' !! ) και η επόμενη 'καλοκαιρινή προσφορά' Ιουλίου της Renault αναμένεται να φτάσει τις -5000 € για το Scenic !! -
οντως πολυ καλη η τιμη του αλλα ρε γμτ εμφανισιακα δεν μου αρεσει , μου θυμιζει κινεζικο οχημα βεβαια μπορει εαν το δω απο κοντα να αλλαξω γνωμη , για αυτους που ψαχνονται για πολυμορφικο με τετοια τιμη( 17000 για την cosmo ) θα ειναι το πιο συμφερον της κατηγοριας του
-
500 € το μεταλλικό χρώμα ( ) και ... 630 € η έκδοση πινακίδων και το PDI ( ) !!
Ακόμα κι έτσι, βγαίνει το 'πλούσιο' στα 18.430 €. Η πρώτη δε φουρνιά 150 αυτοκινήτων (από 15/06 στις εκθέσεις) θα έχει σαν στάνταρ 17άρες ζάντες ( ), πανοραμική ηλιοροφή και κάποια μεγαλύτερη οθόνη στο ταμπλώ (ανάθεμα κι αν κατάλαβα ).
Τέλος, από 01/07 υπολογίστε και τουλάχιστον 400 € επιπλέον, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ... -
Η μεγαλύτερη οθόνη στο ταμπλό συνεπάγεται cd 500 , δηλαδή gps.
-
Meriva 1.4 Essentia (100 PS) 14.500 ευρώ
Meriva 1.4 Edition (100 PS) 15.400 ευρώ
Meriva 1.4 Cosmo (100 PS) 16.500 ευρώMeriva 1.4Τ Essentia (120 PS) 15.300 ευρώ
Meriva 1.4Τ Edition (120 PS) 16.200 ευρώ
Meriva 1.4Τ Cosmo (120 PS) 17.300 ευρώMeriva 1.4Τ Edition (140 PS) 17.000 ευρώ
Meriva 1.4 Cosmo (140 PS) 18.100 ευρώMeriva 1.3 DTC Essentia (75 PS) 17.000 ευρώ
Meriva 1.3 DTC Edition (75 PS) 17.900 ευρώ
Meriva 1.3 DTC Cosmo (75 PS) 19.000 ευρώMeriva 1.7 DT Edition (100 PS) 21.400 ευρώ
Meriva 1.7 DT Cosmo (100 PS) 22.500 ευρώ(Από τους 4T)
-
Απογοήτευση, η μία και μοναδική λέξη για το Meriva II ...
Με διαστάσεις ...Scenic, κατάφεραν οι σχεδιαστές του να το κάνουν να δείχνει και είναι πιο στενάχωρο για τους επιβάτες... Είναι δε ουσιαστικά ...τετραθέσιο (αυτό το μακρόστενο ...υποβραχιόνιο μέσ' τη μέση ΔΕΝ είναι κάθισμα !! ), κάτι απλά ανεπίτρεπτο για αυτοκίνητο τέτοιων διαστάσεων, ενώ οι αντίθετα ανοιγόμενες πίσω πόρτες, μάλλον είναι μια κίνηση μάρκετινγκ, που αποτυγχάνει να προσφέρει κάτι νέο ή ουσιαστικό . Οι δε μοχλοί για την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων απλά δεν υπάρχουν, γιατί έχουν αντικατασταθεί από κάτι ...λουριά, που τα τραβάς για να κάνεις τη δουλειά σου !!
Το ουσιαστικότερο θετικό του σημείο είναι η τιμή αγοράς του (3 χιλιάδες φθηνότερο στην πληρέστατη έκδοση Cosmo με τους 120 ίππους, σε σχέση με την αντίστοιχη Dynamique του Scenic, ΜΕ την έκπτωση των 2,5 χιλιάδων, που έχει σήμερα το Renault και** 2,2 χιλιάδες** στην 140άρα αντίστοιχη έκδοση-και με εξάρι κιβώτιο ).
Ολοκλήρωσα λοιπόν την πολυπόθητη (προσωπικά) στατική σύγκριση (δεν οδήγησα κάποιο...), μεταξύ των C3 Picasso, Kia Venga και του Meriva (που ουσιαστικά δεν συγκρίνεται, τουλάχιστον από πλευράς διαστάσεων) ... Αν και λόγω διαφόρων συγκυριών το τελευταίο εξάμηνο δεν θ' αγοράσω τελικά αυτοκίνητο, μάλλον θα επέλεγα τελικά το Venga, απλούστατα γιατί διαθέτει πληρέστατο εξοπλισμό (ασφαλείας ή μη), έχοντας τους καλύτερους χώρους για επιβάτες κι αποσκευές, σε μόλις 4,068x1,765 μέτρα...
Opel Meriva 2010