-
Με ενδιαφέρει η αγορά ενός Passat 1.8TSI - 160HP αλλά με προβληματίζει η αυξημένη κατανάλωση που πιθανώς θα έχει.
Έτσι, θα ήθελα από κάποιο κάτοχο αυτοκινήτου με τον συγκεκριμένο κινητήρα (π.χ. σε Octavia ή Α3, δεδομένου ότι τα πρώτα Passat με αυτόν τον κινητήρα αυτή την περίοδο πρέπει να έχουν έρθει στην Ελλάδα) να μου πει τι καταναλώσεις έχει (πόλη, εθνική οδο).
Ευχαριστώ πολύ!
-
Με ενδιαφέρει η αγορά ενός Passat 1.8TSI - 160HP αλλά με προβληματίζει η αυξημένη κατανάλωση που πιθανώς θα έχει.
Έτσι, θα ήθελα από κάποιο κάτοχο αυτοκινήτου με τον συγκεκριμένο κινητήρα (π.χ. σε Octavia ή Α3, δεδομένου ότι τα πρώτα Passat με αυτόν τον κινητήρα αυτή την περίοδο πρέπει να έχουν έρθει στην Ελλάδα) να μου πει τι καταναλώσεις έχει (πόλη, εθνική οδο).
Ευχαριστώ πολύ!
-
Ευχαριστώ πολύ!
-
Πες μας πόσο περιμένεις ή με πόσο θα ήσουν ευχαριστημένος για να σου πούμε.
Αν είσαι μαθημένος σε 1.200αρι πόλης, λυπάμαι αλλά μέσα στην πόλη θα νιώθεις άβολα με το πόσο συχνά και πόσο διάπλατα θα ανοίγει το πορτοφόλι.
Σε ταξίδι πάντως, νομίζω ότι θα σου έρθει ευχάριστη έκπληξη αν κινείσαι με νόμιμες (μη αυτόφωρες δηλαδή) ταχύτητες, ό,τι και αν οδηγάς τώρα. Το 7,5-8 μπορεί να είναι στην ημερήσια διάταξη.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πες μας πόσο περιμένεις ή με πόσο θα ήσουν ευχαριστημένος για να σου πούμε.Αν είσαι μαθημένος σε 1.200αρι πόλης, λυπάμαι αλλά μέσα στην πόλη θα νιώθεις άβολα με το πόσο συχνά και πόσο διάπλατα θα ανοίγει το πορτοφόλι.
Σε ταξίδι πάντως, νομίζω ότι θα σου έρθει ευχάριστη έκπληξη αν κινείσαι με νόμιμες (μη αυτόφωρες δηλαδή) ταχύτητες, ό,τι και αν οδηγάς τώρα. Το 7,5-8 μπορεί να είναι στην ημερήσια διάταξη.
Καλά, προφανώς ξέρω ότι θα καίει περισσότερο από όσο καίει το 1.4 100HP που έχω τώρα. Γενικά δεν είμαι πολύ του σκισίματος οπότε θα ήθελα να μάθω με normal οδήγηση πόσο καταναλώνει στην πόλη. Για εθνική από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι το 8 είναι εφικτό.
-
στην πολη ειναι δυσκολο να σου πει καποιος με ακριβεια, γιατι εξαρταται απο πολλους παραγοντες που ανα οδηγο και περιοχη ειναι διαφορετικες, πχ αλλο Παγκρατι - Κυψελη στις 9 το πρωι, και αλλο Αχαρνες - Μαρκοπουλο (απο Α.Ο.).
σε γενικες γραμμες να περιμενεις 9-12 για μεσα στην Αθηνα.
-
Εξαρταται ποιο 1400αρι εχεις...Γτ εγω που εχω κλιο 1.4 βλεπω καταναλωσεις τρελες , σε σημειο που να τις συγκρινω με το passat tfsi που επισης εχω....Γιαυτο ισως το 1.8 να μην ειναι κ τοσο χαλια
-
Έχω το Fabia, και σε διαδρομή π.χ. από Κατεχάκη - Ηράκλειο με κάποια κίνηση έχω γύρω στο 8.5 - 9.5. Γενικά, στην πόλη, αρκετά δύσκολα πέφτει κάτω από 7.8-8...
-
τοτε περιπου 9-12 οπως ειπα και πιο πανω να περιμενεις. Μεγαλο πλεονεκτημα του 1800 ειναι η πολυ καλη ροπη, και αν μαθεις να την εκμεταλλευεσαι δουλευοντας το σε χαμηλες στροφες η καταναλωση θα ειναι πολυ λογικη.
Εκει που με το fabia εχεις 3000-3500, με το tsi, 2000 θα ειναι υπεραρκετες με αντιστοιχα ωφελη στην καταναλωση.
-
Για μέσα στην πόλη & μιλάμε για Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Βεϊκου κ.λ π, με πολύ ελαφρύ πόδι & χωρίς να ξεπερνάς τις 2.000-3.000rpm μπορείς να υπολογίζεις κοντά στα 10-11lit/100km χωρίς να έχεις ενεργοποιήσει το clima.
Στο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο π.χ Αθηνών-Λαμίας με μισό φορτίο & το clima κοντά στα 8-8,5lit/100 με 150-160km στο κοντέρ. Αυτές οι μετρήσεις σε Α3. -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Εξαρταται ποιο 1400αρι εχεις...Γτ εγω που εχω κλιο 1.4 βλεπω καταναλωσεις τρελες , σε σημειο που να τις συγκρινω με το passat tfsi που επισης εχω....Γιαυτο ισως το 1.8 να μην ειναι κ τοσο χαλιαΠόρτα-πάντα το πηγαίνεις το Clio;
Ενδεικτικά, φίλε kergaz επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα των καταναλώσεων, να σου πω πώς πάνε τα δικά μου νούμερα και να κάνω και μια πρόβλεψη.
Clio 1.4 με 98 άλογα: 7,5-8 lt/100km καταναλώσεις σε συνθήκες πόλης με ελάχιστες ανοιχτές διαδρομές (περιφερειακή για τους Θεσσαλονικείς) χωρίς ιδιαίτερες ταχύτητες αλλά ούτε και προσπάθεια οικονομίας. Αρνητικό ρεκόρ τα 8,5 με σχεδόν μόνιμη αντι-κοινωνική οδήγηση. Από 6,5 μέχρι και 8 για ταξίδι (το πρώτο για ήρεμη οδήγηση σε ΕΟ και επαρχιακούς, το δεύτερο με σχετικό πλάκωμα σε ΕΟ). Η κατανάλωση μεταβάλλεται φανερά αν μπει A/C.
Στο (θεωρητικά χειρότερο από το 1.8TSI) Leon 1.8 20VT τα νούμερα έχουν ως εξής: 11,3 μόνιμη κατανάλωση πόλης με σχετικό -όχι υπερβολικό- μποτιλιάρισμα και μικρές σχετικά διαδρομές. Πάλι οι ανοιχτές διαδρομές είναι λίγες. Οι συνθήκες επακριβώς όμοιες με του Clio που προανέφερα. Σε ταξίδι ΕΟ με 120-130 είμαι στα 7,8 περίπου, με κάτι παραπάνω στα 8,5. Δεν λείπουν οι προσπεράσεις, απλά προσπαθείς να κρατάς σταθερές ταχύτητες. Ρεκόρ σε επαρχιακό τα 6,1. Αρνητικό ρεκόρ τα 12,5 που για να τα καταφέρω σε ΕΟ έπρεπε να γίνει ένα...demo. Αν είσαι λίγο πλακωνιάρης στα ταξίδια σου, υπολόγιζε 8,5-9,5 lt/100km. Για να πετύχεις υψηλότερη κατανάλωση θα σου πρότεινα να συσφίξεις τις σχέσεις σου με τον Διοικητή της Τροχαίας. Το Α/C σχεδόν δεν επηρεάζει την κατανάλωση.
Βάλε τώρα ότι ο 1.8 με τα 160 είναι πιο ήπιος και αρκετά νεότερης τεχνολογίας από τον 180αρη και προβλέπω λιγότερο από τα δικά μου νούμερα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εξαρταται ποιο 1400αρι εχεις...Γτ εγω που εχω κλιο 1.4 βλεπω καταναλωσεις τρελες , σε σημειο που να τις συγκρινω με το passat tfsi που επισης εχω....Γιαυτο ισως το 1.8 να μην ειναι κ τοσο χαλια
Πόρτα-πάντα το πηγαίνεις το Clio;
Ενδεικτικά, φίλε kergaz επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα των καταναλώσεων, να σου πω πώς πάνε τα δικά μου νούμερα και να κάνω και μια πρόβλεψη.
Clio 1.4 με 98 άλογα: 7,5-8 lt/100km καταναλώσεις σε συνθήκες πόλης με ελάχιστες ανοιχτές διαδρομές (περιφερειακή για τους Θεσσαλονικείς) χωρίς ιδιαίτερες ταχύτητες αλλά ούτε και προσπάθεια οικονομίας. Αρνητικό ρεκόρ τα 8,5 με σχεδόν μόνιμη αντι-κοινωνική οδήγηση. Από 6,5 μέχρι και 8 για ταξίδι (το πρώτο για ήρεμη οδήγηση σε ΕΟ και επαρχιακούς, το δεύτερο με σχετικό πλάκωμα σε ΕΟ). Η κατανάλωση μεταβάλλεται φανερά αν μπει A/C.
Στο (θεωρητικά χειρότερο από το 1.8TSI) Leon 1.8 20VT τα νούμερα έχουν ως εξής: 11,3 μόνιμη κατανάλωση πόλης με σχετικό -όχι υπερβολικό- μποτιλιάρισμα και μικρές σχετικά διαδρομές. Πάλι οι ανοιχτές διαδρομές είναι λίγες. Οι συνθήκες επακριβώς όμοιες με του Clio που προανέφερα. Σε ταξίδι ΕΟ με 120-130 είμαι στα 7,8 περίπου, με κάτι παραπάνω στα 8,5. Δεν λείπουν οι προσπεράσεις, απλά προσπαθείς να κρατάς σταθερές ταχύτητες. Ρεκόρ σε επαρχιακό τα 6,1. Αρνητικό ρεκόρ τα 12,5 που για να τα καταφέρω σε ΕΟ έπρεπε να γίνει ένα...demo. Αν είσαι λίγο πλακωνιάρης στα ταξίδια σου, υπολόγιζε 8,5-9,5 lt/100km. Για να πετύχεις υψηλότερη κατανάλωση θα σου πρότεινα να συσφίξεις τις σχέσεις σου με τον Διοικητή της Τροχαίας. Το Α/C σχεδόν δεν επηρεάζει την κατανάλωση.
Βάλε τώρα ότι ο 1.8 με τα 160 είναι πιο ήπιος και αρκετά νεότερης τεχνολογίας από τον 180αρη και προβλέπω λιγότερο από τα δικά μου νούμερα.
Φίλε funkyreverend ευχαριστώ για την πολύ κατατοπιστική απάντηση. Όπως λες και εσυ, πιστεύω ότι αν οδηγείς λογικά η κατανάλωση μπορεί να κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα. Επίσης όντως μπορεί ο 1.8TSI ως νεότερης τεχνολογίας να είναι ακόμα πιο οικονομικός...
-
Πάντως Leon TSI στο Μερκούρη έδειξε 26lt/100kmh
-
Η αληθεια ειναι οτι το παταω λιγο παραπανω , γιατι ειναι ο ζωντανος του χαρακτηρας που το θελει το γκαζακι του... (μοντελο 2005 πριν βγει το καινουριο).By the way , ποιο μικρο εχeι την διακεδαστικη οδικη συμπεριφορα του clio , πολυ λιγα... Παρολαυτα 7.5 δεν εχω δει ποτε ως τωρα.Γυρω στο 9 ειμαι με αποτελεσμα να το συγκρινω με το passat
-
Ρίξε μια ματιά εδώ , έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατανάλωση του Leon 1.8 TSi, το γενικό συμπέρασμα είναι οτι καίει περισσότερο απο τον παλιό 1.8 20ντ!!
-
Με Α3 SPORTBACK 1.8tfsi S-TRONIC σε 5500 κμ έχω μέση κατανάλωση για 20% αστική και 80% υπεραστικές διαδρομές, της τάξης των 8,3 λ/100χλμ.
Πάντως για μια φυσιολογική οδήγηση είναι εφικτό με άνεση το 8 λ/100χλμ και ίσως παρακάτω σε μικτή διαδρομή.
Κάποιες απόψεις σχετικά με κατανάλωση του συγκεκριμένου κινητήρα των 10 ή 11 λ/100χλμ είναι υπερβολικές. Στο Forum απευθυνόμαστε στον μέσο οδηγό και θα έλεγα ότι τέτοια πληροφόρηση είναι εξωπραγματική. Ακόμα και οι δοκιμές των περιοδικών του χώρου που μιλούν για υψηλές καταναλώσεις δεν απευθύνονται στον φυσιολόγικό οδηγό, τον οποίο νομίζω ότι πρέπει τελικά έγκυρα να ενημερώσουμε. -
Το θέμα είναι ότι στο seatnet.gr από όπου και το λινκ, παίζει να είναι φυσιολογικοί οδηγοί οι κάτοχοι που αναφέρουν νούμερα.
Δεν ξέρω, μια υπόθεση κάνω! Ψιλοτρόμαξα πάντως με αυτά που διάβασα και με τις συγκρίσεις που περίμενα/έγιναν με τον δικό μου 1.8Τ.
-
To 1400άρι με τα 140 καίει ~9 λίτρα σε αστικό περιβάλλον χωρίς πολύ κίνηση κάτι που με κάνει να πιστεύω πλέον ότι τα 8,5 λίτρα είναι απόλυτα εφικτά για πιο μεικτή χρήση και τα 7,5-8 λίτρα για υπεραστική.
Αφού ο 122 είναι 0,7λτ πιο οικονομικός αναλογικά ας πούμε με +20 άλογα από τον 140άρη ο 160άρης θα καίει ακόμα ένα λίτρο.Οπότε το 9-9,5 θα είναι απόλυτα εφικτό λογικά που είναι άριστη κατανάλωση για 160 άλογα
//Μιλάω για πραγματικά νούμερα και όχι για Trip computer που θα δείχνουν μισό λίτρο κάτω από αυτά
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Μιλάω για πραγματικά νούμερα και όχι για Trip computer που θα δείχνουν μισό λίτρο κάτω από αυτάΌσο πραγματικά μπορεί να είναι με βάση το τι γράφουν οι αντλίες. Σε περσινή έρευνα του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών του ΕΜΠ είχε βρεθεί ότι στο 78% των πρατηρίων οι αντλίες κλέβουν από 0.5 μέχρι και 7%. Υπάρχει λοιπόν αντίλογος στο πόσο πραγματικά είναι τα νούμερα που υπολογίζουμε μόνοι μας - όταν νομίζει κανείς πως έχει κάψει βενζίνη που δεν έχει μπει ποτέ στο ρεζερβουάρ του και βγάζει τη μέση κατανάλωση βάση αυτής, προφανώς και το νούμερο που θα προκύψει θα είναι 'απαισιόδοξο' σε σχέση με την πραγματική του κατανάλωση.
Με Α3 SPORTBACK 1.8tfsi S-TRONIC σε 5500 κμ έχω μέση κατανάλωση για 20% αστική και 80% υπεραστικές διαδρομές, της τάξης των 8,3 λ/100χλμ.
Πάντως για μια φυσιολογική οδήγηση είναι εφικτό με άνεση το 8 λ/100χλμ και ίσως παρακάτω σε μικτή διαδρομή.
Κάποιες απόψεις σχετικά με κατανάλωση του συγκεκριμένου κινητήρα των 10 ή 11 λ/100χλμ είναι υπερβολικές.Υπερβολικές δεν είναι, απλά αναφέρονται σε συγκεκριμένες συνθήκες. Με το Α4 quattro με τον 20βάλβιδο 1.8Τ μπορεί να βγάζω εύκολα κάτω από 9 lt/100km σε επαρχιακό δίκτυο αλλά μέσα στην πόλη βλέπω συχνά 12άρια και 13άρια με τη συνηθισμένη κίνηση και τα σταμάτα-ξεκίνα.
Ως προς το παραπάνω που γράφεις το ερώτημα είναι τι ορίζεις ως 'μικτή διαδρομή'. Λογικά δεν εννοείς '50% αστική - 50% υπεραστική', από τη στιγμή που λες ότι σε 'μικτή διαδρομή' είναι εφικτό (και με άνεση) το 8 lt/100km, και ταυτόχρονα ότι βγάζεις 8.3 lt/100km με κατά 80% υπεραστικές διαδρομές.
-
Η κατανάλωση μέχρι τώρα κυμαίνεται απο 8-9 λιτρα σε μικτές διαδρομές.
Αττική Οδό με κίνηση πόλης. Πιστεύω ότι είναι ικανοποιητική...
Κατανάλωση 1.8Tsi - 160HP